Sabah kalktığımızda 2 Transfer de iptal olsa keşke.Oynasın Göktürk ile Ege.Hiç yoktan onları kazanırız.
İpucu verdiğim isimler Maric ve Gelebale'di, şimdi isimler belli olduğuna göre bazı şeyler yazabilirim. Para ödenmediği için serbest kalan Aradori, Jawai ve Vuyukas için koç Ergin Ataman dahil (yönetimi korumaya çalıştı orada) zaten oynatmadığımız isimlerdi, parasını istesek verirdik takımda tutardık tarzı açıklamalar yaptı, bu ödeme sorunu yüzünden çok özel oyuncuları alamadık. Lorbek, Kulig gibi isilmeri kovalarken Begic gelmeye dünden razıyken ödeme problemleri ve kaçan oyuncular yüzünden gelmekten vazgeçtiler, son tercih olarak da hocanın sene başında da istediği post uzunu Maric geldi.
Benim en çok yüreğimi burkan ise Nba'de yıllarca Sacramento'da da forma giyen, Dominik ile oynadığı her şampiyonada ne kadar özel bir skorer ve iyi şutor olduğunu gösteren Francisco Garcia olayı oldu. Garcia ile işler bitme noktasındayken eski ödeme sorunları yüzünden vazgeçti Garcia. Emin olun ki Avrupa'ya gelse Sonny Weems etkisi yaratacak kadar özel bir oyuncu, temasla bitiren, müthiş şut isabetine sahip, winner ve savunmada da mücadeleden kaçmayan müthiş bir isimdi.
Maric'e gelince, son durumunu izledim, özetle Vuyukas'tan kötü halde diyebilirim şu an Maric için. İnşallah yanılırım keşke o katkıyı verse Maric Gelebale tercihinin de kısmen hatalı olduğunu, Justin Carter'in daha çok ihtiyaçlarımıza yönelik bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, atletik delici, iyi savunmacı birisi lazımdı Gelebale'den öte he ama o da zaten sonlardaki tercihlerden, bu dönemde de bulunabilecek iyi isimlerden ama dediğim gibi ihtiyaç farklıydı bence.
Gelabale ve Maric gibi iki onemli isme burun kıvırıyoruz .. Haftalardır taraftar olarak o kadar büyük beklenti içine girdik ki , kim gelirse gelsin mutlaka bir tatminsizlik olacaktı .. Açıkcası beklentiyi hep düşük tuttugum icin gayet mantıklı buluyorum bu hamleleri . Bu dönemde Dwight Howard'ı getiremeyecegimize göre güzel hamleler . İşin kötü tarafı bu iki transferin sadece 1 tanesini ligde oynatabilecegiz .. Ligde sorunlar devam edecek gibi.
Son form durumları ve ''son hallerinden'' bağımsız olarak söylüyorum ama Maric'te Gelabale de oldukça iyi kaliteli oyunculardır evet form durumları istenilen düzeyde değil ama zaten form düzeyleri istenilen düzeyde olsa bu adamları bu paraya buraya getiremezsin muhtemelen Ergin hoca da kalitelerine güvenip forma girmelerini bekleyecek.gönül ister ki daha iyisi olsun ama maalesef ki bu sezon bütçe durumlarından dolayı bir çok işimiz ucuz etin yahnisi kıvamında..
Maric neyse ama Gelabale yerine Justin Carter biraz daha iyi olur gibi ama muhtemelen de ona bonservis ödemek istemiyorlar..Yani tamamen duygusal..
F.Garcia bence S.Weems ile kıyaslanacak oyuncu değil! Gerçekten süper adam. Eğer gününü yakalarsa ciddi bir maçta 15 üçlük ardarda sokar. Hele ki Avrupa'da mesafe daha da yakın. Bir kaç sene benim Fantasy takımlarımda olduğundan epey takip etmişliğim vardır onu. Üzüldüm tabi ki.
Ama ben bunun Aradori-Vuyukas gitti diye gelmediğine inanmıyorum. Yönetici başarısızlığıdır bu direk. Adamla masaya oturulmuşsa bu anlatılırdı onlara "bak kaç dakika oynamışlar? Bİz onları onore ettik onlar gitmiş gibi ortam sağladık. Yoksa alacakları yok" vs derdik. Konu oraya gelmişse @Kutay Çamcı'nın da dediği gibi adamlar demek ki gelmeyi istiyordu. Konuşan idareciler konuyu bağlayamayınca basiretsizliği böyle örtmüş olabilir.
Bir kaç gün önce Kulig ile anlaşıldığını duymuştum.Bu yüzden burada Maric derlerken bile Kulig gelecek diye düşünüyordum Ama Maric için de öyle çok karamsar değilim. Bİr atletik uzunumuz var, yanına bu tarz bir uzun stratejik derinlik sağlar. Nasıl faydalanacağımızı görürüz. MAric'İn bence en iyi yanı, hücumda çok iyi yer alabilmesi. Bu yüzden de tamamlamaları kolay olabiliyor. Maccabi hızlı basketbol oynayan bir takım. zaten Sofo var Maric fazla gözüküyordu. Yani pek karamsar değilim ona karşı.
Beni karamsarlığa iten Gelabale Gündüz bana "abi Gelabale mi Carter mı?" diye sorduklarında ses etmemiştim. Akşam artık herkes sorunca fikrimi söyledim. Bence ikisi de birbirinden kötü oyuncular. Carter'ın neresi övülüyor bilmiyorum. Gelabale en azından tribünler gaz verirse, basketbol inancıyla bir çok şey yapmaya gebe ama al birini vur ötekine hangisi gelse katkısı daha fazla olmazdı.
Bence GS'ın önde savunmayı başlatacak gerçek bir savunmacıya ihtiyacı vardı. Sinan göstermelik savunma yapıyor. Her perde de yıkılıyor geçilmesi kolay bir oyuncu. Çünkü vücudu o kadar üçlü değil. Takımın tek içeri kat eden oyuncusu olduğundan bunu yaptıktan sonra nefesi azalıyor, savunma da geçiliyor. Misal Jamont o deliciliği yaptıktan sonra gelip sağlam sert savunma yapan biriydi. O pis işleri yapacak (Shipp-Jamont-Malik) adamımız yok takımda. Ön savunmayı başlatacak delici adam yok. Hatta ara ara Arroyo'yu yedeklemesi gereken adamdan bahsediyoruz. Sonra GS'ın ilgilendiği adamlara bakıyorum hepsi 3 numara
Evet takımın gerçekten bir 3 numaraya daha ihtiyacı var doğru ama önce Combo'ya ihtiyacı var. Aslına bakarsan Nolan'ın yerine adam bulup Aradori'nin yerine adam aramamız lazımdı. Kısa rotasyonunda 2 adama ihtiyacımız var. Alacağımız oyuncu bu yüzden beklentimi karşılamıyor. Garcia'da gelseydi karşılamayacaktı beklentimi. Çünkü beklentim önce savunmayı başlatacak delici oyuncu sonra keskin şutör.
Bo boştaydı. Bayern hala anlaşmadı. Laboral'e gitmeye çalışmış sanırım olmamış. Bayern anlaşmadan aslında keşke Bo'yu alsaydık. İstediğim o profile uyuyor. Çok pahalı da olmaz ligi de biliyor. Ondan sonra işte Carter da olur Gelabale bizim takıma. Ama o delici oyuncuyu takıma kazandıramazsak kimi alırsanız alın havada kalır kimsede beklentiyi karşılamaz
Arkadaşlar şu Arroyo' u dinlendirmeye ne kadar meraklıyız anlamak da güçlük çekiyorum. Ender Arslan belki de kariyerinin en olgun basketbolunu onuyor ama yine de yaranamıyor. Evet sezon başında o bölgeye Nolan Smith hamlesi yapıldı ama sonra da Arroyo-Ender ikilisinin formu da göz önüne alınarak Ergin Ataman rahatça kendisini kadro dışı bırakabildi diye düşünüyorum.
Transfer söylentilerine girmeden önce mevcut Litvanya' lı oyuncumuz Martynas Pocius ile ilgili de bir cümlem olacak. Pocius' u 3 numara olarak gören/gösteren arkadaşlar; Pocius orijinal olarak 2 numaradır ve hatta hatırlarsak gecen Dünya Şampiyonası' nda oyun kurucu Mantas Kalnietis' in sakatlığı sonrasında Darüşşafaka Doğuş' lu Renaldas Seibutis ile birlikte 1-2 numara combo guard tarzında forma giydiler. Kısacası neye dayanarak 3 numara rotasyonunda Pocius' u sayabiliyoruz anlayamıyorum. Galatasaray' ın şu an itibariyle 3 numara rotasyonunda Vladimir Micov harici bir oyuncu yer almamaktadır. Bu doğrultuda Galatasaray' ın 3 numara araması elzemdir.
Francisco Garcia konusuna gelirsek; bence Garcia 2,5 numara bir oyuncu ve Galatasaray' ın bu tarz bir oyuncuya ihtiyacı olduğunu da düşünmüyorum. Analizlerini çok beğendiğim Tanju Çiçek' in de Garcia hakkında uzun uzun yazmasını garipsedim.
Uzun transfer gerekliliği zaten hepimizin malumu, en az bir saf 5 numara transferi şart.