Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Bugün açıklanacak dediler transferler Maric tamam da kısa transferi? Bir de Türk oyuncu alacak mıyız? Bilenler lütfen cevap verin. Meraktan çatlıcam artık.

Ataman da GS taraftarı da böyle sancılı süreçlerden, riskli ve mecburi transferlerden bıktık yahu! Bir kere de listesinin en başında bulunan isimleri alabilsin şu adam! Kendi hayalindeki kadrosunu kursun, rakiplere verilen imkânlar ona da verilsin. Sonra bakalım ortada Efes-Ülker kalıyor mu? Eleştireceksek o zaman istediğimiz kadar eleştirelim. Son olarak her zamanki gibi şu şubeyi sahipsiz bırakan yönetici bozuntularına sitem ve kapanış. Ataman sizin topunuzdan daha Galatasaraylıdır sayın kodamanlar!

Gelabale alınacağına kimse alınmasın daha iyi.İlla birilerini almak zorunda değiliz laf olsun diye transfer olur.Gelabale bize sihirli dokunuş mu yapacak.Umarım yatar bu transfer.

Mariç transferinden karlı cıkan tek insan misko raznatovic. Neden Vogouikas gitti ve bence ondan daha kotu oyuncu olan maric geldi cok garip. Final 8 i gectim, takım mevcut yapısıyla tbl'de playoff bile yapamaz gibi geliyor bana. Bir yanda herkese yalan söyleyen ve klübü batırıp kacıp giden ünal aysal, diğer yanda hiç bir plan yapılmadan kurulmuş olan yanlış kadro, sonuçta zor günler bizi bekliyor. Kadro mühendisliği felaket. Takımda üç numara bir tek micov var. Pocius'a 600 bin euro ne akla hizmet verilmiş belli deil. O paraya bjk lofton ve hollandı oynatıyor. Jawai ve Vou ya toplam 1 mil usd verilmiş, peki bu ikisi yerine adam gibi pivot neden alınmadı. Bu seneye ilişkin tek olumlu olay, ne kadar sevsemde, furkan'nın saçma sapan kontratından üstüne para kazanılarak cıkılmış olması.

Neresinden tutsan elinde kalan bir durum. İşin acı tarafı, özellikle erkek şube önümüzdeki üç sezonda zor toparlar kendini. Ünal Aysal ve şakşak cıları klübü batırdılar ve kaçtılar. Saolsun genel kurul üyeleri de buna en ufak bir ses cıkarmıyolar. Yazık gercekten.

Kısa transferi hala belli değil galiba. İnşallah gelebale olmaz.Meraktan ölmek üzereyim.Maric'de hayal kırıklığına uğradık Kısa da böyle olmaz umarım

Ben Garcia nın geleceğini pek düşünmüyordum o yüzden hayal kırılığı olmadı benim adıma . O gelseydi de her şey güllük gülistanlıkta olmayacaktı ödemelerin geç yapıldığı hata yapılmadı bir yerde Garcia nın gelmesini beklemek bizim için tamamen hayalcilik zaten . Ben anlaşmanın o kadar yakın olduğunu bile düşünmüyorum teklif gitmiş ve kabul edilmemiştir o kadar.

Ara transferde Maric gibi bir üst düzey liglerde yıllarca oynamış, Eıroleague tecrübesi olan bir pivot transfer ediliyor ve burun bükülüyor...
Gelabale gibi Avrupa şampiyonu olmuş, yıllardır Avrupanın en önemli milli takımlarından Fransanın ilk 5 oyuncusu gündemdeki son şampiyonada da gayet başarılıydı, yerine ikinci ligden biri alınsa daha iyi deniyor...
Ben Mariç ve gerçekleşirse Gelabale'in çok başarılı olacağını, seneye bu forumda bu oyuncular neden kadroda tutulmadı diye herkesin birbirini yiyeceğini düşünüyorum.
Bu arada Maric'i hem GS forması altında görmek istemişimdir. Nihayet oldu. Ben bu dev adama çok güveniyorum. Vogouiskas ile karşılaştıranlara ise anlam veremedim. Çok farklı oyuncular...Maric'in savunması da gayet iyidir, birer birde asla geri adım atmaz...

Ara transferde Maric gibi bir üst düzey liglerde yıllarca oynamış, Eıroleague tecrübesi olan bir pivot transfer ediliyor ve burun bükülüyor...
Gelabale gibi Avrupa şampiyonu olmuş, yıllardır Avrupanın en önemli milli takımlarından Fransanın ilk 5 oyuncusu gündemdeki son şampiyonada da gayet başarılıydı, yerine ikinci ligden biri alınsa daha iyi deniyor...
Ben Mariç ve gerçekleşirse Gelabale'in çok başarılı olacağını, seneye bu forumda bu oyuncular neden kadroda tutulmadı diye herkesin birbirini yiyeceğini düşünüyorum.
Bu arada Maric'i hem GS forması altında görmek istemişimdir. Nihayet oldu. Ben bu dev adama çok güveniyorum. Vogouiskas ile karşılaştıranlara ise anlam veremedim. Çok farklı oyuncular...Maric'in savunması da gayet iyidir, birer birde asla geri adım atmaz...

Emrah bey,

Sizin bahsettiginiz partizan daki Maric biraz hatiralarda kaldi. Pana'da bile Vogouskas'in arkadinda kaliyordu. Kuban' da ilk sezonunda fena deildi ama gecen sene ve bu sene ciddi dusus halinde. Insallah dediginiz olur ve ben yanilmis olurum. Kocun son tercihi bile olmadigini biliyorum oyuncunun buda enteresan bir detay. Gelabel konusunda bir yorum yapmicam, oyuncunun gecmisi deil bugunu onemli bence, gecmise bakacaksak altyapida calisan Alain Digbeu'ye lisans cikaralim derim o zaman.

Bize isim yapmış kariyerli eleman değil, tam performans verecek eleman gerekiyor. Mariç ismen iyi elbette ama parkede bize ne verecek o önemli yoksa ne Aradori, ne Vougioukas kötü oyuncular değildi onlarda milli takımlarında oynayan önemli parçalardandı ama burada tutmadı, performans alamadık. Gelabale milli takımda iyi olabilir ama kulüp düzeyinde istenilen seviyede değil bunu görmek çok zor değil, boştayken bile tercih edilen birisi olmadı, bu saatten sonra onu getirip uyum sağlamasını beklemek hayalcilik olur, J.Carter sezona takımıyla başladı idmanlarını yaptı maç eksiğide yok, ülkemizi biliyor tanıyor, Gelabale yazın boştaydı Milli takımda oynadı sonrası yok. Bizim ligde artık kaybetme lüksümüz kalmadı yukarıdakilerle ara açılıyor takımın gidişatıda iyi değil, bu gidişatı olumlu yöne çevirecek isimler gerekli ben Gelabale tercihinin bize olumlu olacağını düşünmüyorum.

Zaten şu kaos ortamında ve gidip gelen yabancı oyuncularla takım kimyası büyük zarar gördü. Gelen oyuncuların bizi düzlüğe çıkarmada büyük yardımcı olmaları gerekiyor, yoksa 2. bir Aradori, N. Smith vakaları yaşamak sezonun kapanışı olur bizim için...

SON DAKİKA | Mickael Gelabale,
Galatasaray ile anlaştı. Pazartesi
İstanbul'a gelmesi ve Euroleague
maçında oynaması bekleniyor.
via. @CKeceli

Gelabale pazartesi İstanbulda.
bence iki transferde kötü değil sonuçta rotasyon için alınıyorlar ve bu tarihte bu bütçeyle oyuncu seçme lüksümüz çok yok.
tek eleştirilecek nokta Gelabale yerine savunması daha sert bir adam alınabilirdi belki.
Bari 1 tane yerli kapatsak Serhat Çetin fıstık gibi olurdu.

TBL'e gram faydasi olmayacak transferler. Gelabale zaten sadece Euroleague oynayacak. Maric transferi neyi degistirecek rotasyonda merak ediyorum.
Justin Carter'i yada o stilde birini almaliydik.

benim bildiğim lig için 2 lisans hakkımız kaldı? ikisine de lisans çıkar ve duruma göre değişir kadrodaki yabancılar.

Gelabale TBL'de oynarsa Pocius'u kesmesi lazim. Adami 3-4 pozisyonu icin aldilar 1-2 pozisyonunu sadece Arroyo, Ender ve Sinan ile gecemeyiz.
O yuzden Gelabale'e lisans cikmasinin hicbir esprisi yok. Sakatlanan olursa dahil edilir o kadar.

Arroyo - Ender
Sinan - Pocius
Micov - Gokturk
Erceg - Kerem
Young - Maric

TBL kadromuz bu sekilde, 3 numaraya Gelabale'i ekleyecegiz Euroleague'de.
Carter yada Garcia gibi bir adam alsaydik ust duzey katki alamadigimiz Pocius'u kenara cekerdik.

Gelabele teklifimizi kabul etti demek.
Hâlâ bir transfere daha ihtiyacimiz var 1-2 oynayan.
Eğer 2 lisans hakkımız varsa 1-2 oynayan bir oyuncu alıp onla kullanalım bu hakkımızı.
Jamont bile işimizi görür.
Bakalım neler göreceğiz.
Hayırlı olsun demekten başka bir şey yok.