Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Koç sonunda isim verdi de rahatladık . Gelabale ve Carter ...
Maric'in fiziksel anlamda bu halini gördükten sonra umarım Carter kararını veririz biraz daha tuzlu olur ama en azından ne vereceği daha belli.Carter için bonservis anlamında konuşulan rakam 250 bin dolar sanırım,sezon sonuna kadar bir 250 bin dolar da carter'a versen 500 bin dolar demek.Eskişehir Manny harrisle sezon sonuna kadar ne kadara anlaşmıştır çok merak ediyorum benim tahminim maksimum 250-300 bin dolar..ki söz konusu eskişehir olduğu için bu rakam biraz daha aşağıda olabilir.

Koç zaten uçan kaçan bir pivot vardı bir de sizelı basketbolu bilen bir pivotumuz olsun dedi. Ama altarnatif de yoktu dedi hafif gülümseyerek bence o gülümsemede çok şey vardı. Mariç doğru basketbolu biliyor ama o bu kilolarla yerinden zor hareket eder bence. Bakalım göreceğiz umarım yanılırız forumcak. Forvet içinse carter ve gelabale dedi ama klübün dengesini de bozmadan dedi. Umarım carter olur, Carterı çok bildiğim için değil gelabale i istemediğim için. Çünkü kafa olarak isteyen oyuncu lazım carter öyle gibi geliyor. bir de türk oyuncu alalım nolur :)

Uşakla Carter görüşmeleri halâ sürüyormuş. Bugün izledim Carter'ı, o da Young gibi oyunun içinde, istekle oynayan bir oyuncu. Savunmada çok iyi bloklar yapıyor ve ribaundu iyi.

Taraftarı dinleyip Carter'ı alırlar belki. Ayrıca bir haber gördüm 175 tlden satışa çıkan 2000 ek kombineden 400 adet satılmış. Tamam yönetim, takım diyoruz da taraftar da pek sahip çıkmıyor işte takıma.

maricten ne bekliyorsunuz ki?daha dün geldi.Savunmada aksaması normal.Ergin hoca doğru söylüyor.Bu pes oyunu değil.Sabredip desteklemekten başka çaremiz yok.Hep destek tam destek

Böyle her maç 80 sayı civarı yersek işimiz çok zor. DŞ'li oyuncular biraz daha dikkatli olsa maçı kaybedecektik. Mutlaka savunmacı bir oyuncu almalıyız. Ben pek takip etmedim, ama izleyenler Carter'ın savunmasının Gelabale'den iyi olduğunu söylüyor. Umarım Carter gelir. Başarıya aç, kendini kanıtlama isteğinde olması da cabası...

Evet maç sonu röportajında Ergin Hoca nihayet isim verdi. Michael Gelabale veya Justin Carter. Bana kalırsa Gelabale gelecek gibi görünüyor ama bugün Uşak Sportif-Trabzonspor maçında izlediğim Justin Carter oyun olarak daha yararlı olabilecek bir isim görünümünde. Eski Anadolu Efes' li Scotty Hopson tarzında ancak kendisinden yaklaşık 10 cm. kısa gibi geldi. İzlediğim kadarıyla; sert yapısı, pota altına ve ribauntlara yardımıyla Galatasaray için faydalı olabileceğini düşünüyorum. Hücum özelliklerinin yanı sıra savunmada da gayet istekli ve caydırıcı göründü. Uşak Sportif' e buyout ödemesi yapılacak olması transferdeki en büyük engel.

Pek tabi 2-3 sezondur Türkiye 2. Ligi' nde boy gösteren bu oyuncu Euroleague sahnesinde ne kadar başarılı olabilir bu da bir kumar; bu doğrultuda Avrupa Basketbolu için hiç de yabancı olmayan Gelabale' nin en azından neler yapabileceğini kestirebiliyoruz.
Herşeye rağmen bu seçenekler arasında benim şahsi tercihim Justin Carter.

Hocanın önceliği Gelabale olsaydı, transfer çoktan biterdi. Adam boşta ne de olsa... Prensip anlaşması da yapılmış. Ergin Hoca da Carter'ı istiyor belli ki... TBL'in seviyesi de artık El'den çok aşağıda değil... Uşak da bu ligin iyi takımlarından... Uşak'ı taşıyan oyuncu, bize de katkı verir. :)

Hocanın önceliği Gelabale olsaydı, transfer çoktan biterdi. Adam boşta ne de olsa... Prensip anlaşması da yapılmış. Ergin Hoca da Carter'ı istiyor belli ki...

Bana da öyle geliyor biraz. Ayrıca bugün Uşak koçu da Carter'ı Galatasaray istediği için kafası karışık falan demiş. Demek hala görüşülüyor ve Carter da bizi istiyor. Bakalım ne olacak.

Bu arada bahsetmeden geçemeyeceğim; zaten senelerdir çok iyi performanslar ortaya koyan Litvanya' lı Renaldas Seibutis, vatandaşı Marty Pocius yerine Galatasaray' da forma giyseydi takım korkutucu bir hücum gücüne sahip olurdu.

Hem ayrıca bu durumda Galatasaray forvet değil de Jamont Gordon tarzında 1-2 combo guard peşinde koşardı. Darüşşafaka Doğuş transfer komitesi/yönetimi ve teknik heyeti Seibutis' in farkına varıp da Dünya Şampiyonası öncesi anlaşmaya varabiliyorlar da Galatasaray transfer komitesi/yönetimi ve teknik heyeti nasıl bu oyuncuyu düşünemiyor anlamak da güç gerçekten. Ki Euroleague' de mücadele eden Galatasaray yerine Seibutis' i ikna edip İstanbul' a getiren Darüşşafaka Doğuş' un bu sezon hiç bir Avrupa Kupası' na katılamayacak olması gerçeği gibi büyük bir dezavantajı varken....

Yöneticilik de zor zanaat, hele Galatasaray gibi bir kulüpte daha da zor ... Anlayana !

Geçen sene Gordon'u sakatlığa, bu sene de Manu ve Furkan'ı kaybetmesek sadece Young gibi hırslı bir uzun, ve Arroyo'yu yedekleyebilecek bir kısa dahi bile alsak şu an çok farklı bir noktada olabilirdik.

Ah ki ne ah.

Pocius aslında takımda ki sıkıntılardan. KSK maçında daha iyiydi ama bugün felaketti. Biraz oradan sayı deteği alsak takım çok etkili olacak.
Arroyo, Erceg sonra Micov. Hucum tıkanıyor. Biraz Ender, sonra Sinan la bir şeyler üretiyoruz ama yetmiyor. Topun el yaktığı zaman şut sokacak bir el lazım. Buda bizim kilit konumuz.Bu oyuncu Arroya ve Erceg e de baskıyı azaltacaktır vs...

Batista da KSK'dan Panaya gitti ve iyi katkı veriyor. Gelebale'i çok izlemedim savunması zayıf diyorsunuz, Carter tam tersine çok iyi savunmacı ve ribaundu var.

Gelabale'nin sözleşmesi yarın bitiyor ve kararını yarın verecek. Bu yüzden bir sonuç alınamadı halen. Yani hocanın önceliği Carter diyemeyiz bence. Yarın netleşir.

Geçen sene Gordon'u sakatlığa, bu sene de Manu ve Furkan'ı kaybetmesek sadece Young gibi hırslı bir uzun, ve Arroyo'yu yedekleyebilecek bir kısa dahi bile alsak şu an çok farklı bir noktada olabilirdik.

Ah ki ne ah.