Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Farmar olayını geçiniz, Clippers'ta süreler alıyor gayet ve verim de veriyor ki onu getirecek çapta yönetici zaten yok bizim şubede. Bobby Brown'ı görmek isterdim el yakan topları da iyi kullanıyordu hatırladığım kadarıyla. Blake Schilb ne alemde acaba düşünmezmiyiz...

Semih, Arroyo 1 yıl daha oynar bence en kötü. Ama ona gelecek sene için bir yardımcı lazım. Kızılyıldız'lı Marcus, Kuban'li Delaney gibi iyi ve ucuz bir yabancı.

Bu bütçeyle Delaney imkansız Nihat. Kuban'da dünyanın parasını kazanıyodur o.

Arroyo'ya yüklediğimiz yük onu çok yoruyor ve sinirlerine de hakim olamamaya başladı bu sene. Dün mesela Blazic denen artist Kızılyıldız'ın smaçla biten bi hücumundan sonra Arroyo'ya bir şeyler söyledi ve sakin kalamadı, dirseği geçirdi Carlos. Hakeza hakemlerle diyaloglarından da 3-4 teknik faul aldığı oldu bu sezon. Yani hakikatten müthiş bir yük var Carlos'un omuzlarında ve devam edeceksek bunu azaltmak lazım. Şöyle 10-15 dakka süre almayı dert etmeyecek bir rol oyuncusu lazım olacak. Nolan Smith'te bu kapasite vardı ama beynini kullanmayı tercih etmedi.

JJ Barea'yı sezon başı burda konuşmuştuk ve NBA'de 4 sene için 19 M dolar garanti kontratı olduğu söylenmişti. Keşke imkan olsa da Milli takımdaki gibi Arroyo-Barea ikilisini izlesek. <=-P

Seneye Arroyo ya ek olarak Courtney Fortson ve Maric yerine Fesenko çok iyi olurdu. Amerika kıtası liglerini takip etmek lazım, JP Prince de çok iyi sezon geçiriyor mesela.

Arroyo bir sene daha oynar eğer sponsor yahut bir destek bulunursa. Yoksa bu kadrolarla çok yıpranıyor. Benimde içimde Barrea var carlos bırakırsa çok lezzetli olurdu barrea ama nbaden ayrılmaz gibi.

Arroyo kalacaksa yanına Hickman vari biri lazım diye düşünüyorum bilmem siz ne dersiniz.Penetresi fena değil Savunması iyi şutu çok iyi olmasa da boş bırakılması tehlikeli ve pg ye sahada yardımcılık edebilecek biri(bu dediklerim Maccabi günlerindeki özellikleri benimde istediğim oradaki Hickman tarzında biri zaten)

Farmar konusunda doğru yazmış yazan arkadaş. Kendisi UCLA çıkışlı. LA onun için hometown yani bir nevi. Zaten Lakers onu draft ettiğinde de ''camianın çocuğu '' makaraları dönmüştü. Bence eğer Arroyo bırakırsa onun tarzında birini asla almamalıyız. Çünkü onun tarzında oynayan en büyük guard şu an o . Arroyo kadar yük bindirebileceğin bir guard Avrupa'da şu an yok. Spanoulis filan imkansız transfer. Barea ise Arroyo'nun yarısı etmez. Çünkü kendisinde o kazanma azmi yok. Bir de NBA var hep kafasında onun da. Burda kral olmak yerine Dallas'ta bench warmer olmayı tercih etmişti daha önce.
Alacağımız guard neden Arroyo tipi olmamalı sorusuna gelirsek ; Arroyo sistem oyuncusu filan değildir. Arroyo'yu merkeze koyup etrafını donatırsın. Yani Arroyo'yu çektiğin anda sistem yıkılır. Arroyo kalitesinde bir guard bulamayacağımız için de bu derece 1 numaraya bağlı bir sisteme gerek yok. Arroyo'ya zaten yükü şu an bile fazla geliyor. Şimdi yeni alcağın guard Arroyo ayarında olsa bile yine sıkıntı. Elinde Micov varken daha atlet ve şutu olan bir guarda yönelmek daha makul gözüküyor.

Bu bütçeyle Delaney imkansız Nihat. Kuban'da dünyanın parasını kazanıyodur o.

Arroyo'ya yüklediğimiz yük onu çok yoruyor ve sinirlerine de hakim olamamaya başladı bu sene. Dün mesela Blazic denen artist Kızılyıldız'ın smaçla biten bi hücumundan sonra Arroyo'ya bir şeyler söyledi ve sakin kalamadı, dirseği geçirdi Carlos. Hakeza hakemlerle diyaloglarından da 3-4 teknik faul aldığı oldu bu sezon. Yani hakikatten müthiş bir yük var Carlos'un omuzlarında ve devam edeceksek bunu azaltmak lazım. Şöyle 10-15 dakka süre almayı dert etmeyecek bir rol oyuncusu lazım olacak. Nolan Smith'te bu kapasite vardı ama beynini kullanmayı tercih etmedi.

Tabiki imkansız.
Bende zaten ucuz yabancı dedim Semih dikkat etmedin sanırım.
Keşke Barrea olsa.
Arroyo'nun yerini en iyi o doldurur.
Arroyo bitirsin bu transferi eğer gidecekse :)

Arroyo sonrası onun gibisini bulmak futbolda Hagi aramaya benzeyecektir ben de yukarıda ağabeyin yazdığına katılıyorum başka bir yapı kurmak gerekir Arroyo eşsiz bir isim

Artık bir şeye karar vermek gerekiyor Arroyo'nun takımı mı olacağız yoksa bir sistem içinde oynayan herkesin eşit rolü olan ama gerektiğinde öne çıkacak kaliteli oyuncuların takımı mı?

Maccabi, Panathinaikos diyoruz ama onların attığı oyuncuları alarak bir sistem kurmaya çalışıyoruz.

Ben her şeye rağmen 2012-13 Arroyo-Gordon-Hawkins gibi bir beyinin yanında güçlü 2-3 numaraların olduğu bir sistem düşünüyorum. Arroyo'nun yanına mutlak bir kombo daha almalıyız.

Arroyo gerektiğinde savunmada direnç koyabilecek bir oyuncu. Hiç savunması yok olarak düşünmemek gerekiyor ama ne kadar oyunda kalacağını bildiği için kendini mecburen savunmadan kaçırıyor. Zaten ikisini birden yapması imkansız.

Çalışmalara mart-nisan mayıs ayından itibaren başlamalıyız diyeceğim de, yarını belli olmayan bir şube için fazla erken gibi.

Artık bir şeye karar vermek gerekiyor Arroyo'nun takımı mı olacağız yoksa bir sistem içinde oynayan herkesin eşit rolü olan ama gerektiğinde öne çıkacak kaliteli oyuncuların takımı mı?

Maccabi, Panathinaikos diyoruz ama onların attığı oyuncuları alarak bir sistem kurmaya çalışıyoruz.

Ben her şeye rağmen 2012-13 Arroyo-Gordon-Hawkins gibi bir beyinin yanında güçlü 2-3 numaraların olduğu bir sistem düşünüyorum. Arroyo'nun yanına mutlak bir kombo daha almalıyız.

Arroyo gerektiğinde savunmada direnç koyabilecek bir oyuncu. Hiç savunması yok olarak düşünmemek gerekiyor ama ne kadar oyunda kalacağını bildiği için kendini mecburen savunmadan kaçırıyor. Zaten ikisini birden yapması imkansız.

Çalışmalara mart-nisan mayıs ayından itibaren başlamalıyız diyeceğim de, yarını belli olmayan bir şube için fazla erken gibi.

Furkan 2 numarada Carter,3 numarada da Micov var. Bu 2 isme ek olarak Kalinic (zor ama)transferi ile 2-3 numarayı kapatabiliriz.
Önemli olan Arroyo'nun durumu. Kalacak mi gidecek mi ? Bence en az 1 sene daha çok iyi işler yapabilir.