İzzet'i en kötü gelecek sene kadromuza dahil etmeliyiz.
Keza Can Altıntığ'ı da aynı şekilde.
Keza Can Altıntığ'ı da aynı şekilde.
Wikipedia maddesi hali ile birilerinin araştırması -öngörüsü gibi sanki ön elemeden de bahsedilmiş mesela
Kapitalist sistem ve endüstrileşmiş spor gerçeğini düşünürsek herseye rağmen bizi ELye almak isteyeceklerdir diye düşünüyorum.Digiturk ile yapılan yeni ve uzun vadelı anlaşma var ortada .Ayrıca öyle yada böyle en büyük sponsorlardan ikisi Türk.Birçok Avrupa Ülkesi'nin nüfusundan fazla taraftarı olan büyük bir kulübün getirisi çok olacaktır .
adamlar kapitalizmle endüristriyle değil, basketbolu ülkelere yaymaya uğraşıyorlar. bu yüzden yıllardır ciddi paralar döken khimki / kuban / unics üçlüsünün ikisi dışarda kalıyor
Basketbolu ülkelere yaymaksa amaclari bu da hayir olsun diye yaptiklari birşey olmasa gerek .Basketbolu ülkelere yaymak denilen şey pazari genişletmek için başka bir taktik aslında .Nasil bizim.gibi milyonlarca taraftarı olan bir klubu olaya dahil etmek bir taktik olacaksa.ULEB denilen oluşum zaten endustrilesen sporun tezahürü değil mi? Kapitalizm ile ugrasmamalari doğal yani.
Stratejili ulkelerin takim sayisini artirmak degil de ulke sayisini artirmak diyorsaniz oyle de olabilir .Bununla birlikte son dort sezondur TBLden uc takim katiliyor zatwn yanlis hatirlamiyorsam
ve ULEB acisindan en avantajli olan o ucuncu takimin Galatasaray olmasi diye dusunuyorum .Bu kesin bizi.alirlar demek değil tabi ya da ne kadar sacmalarsak sacmayalim.alirlar demek.de değil
Euroleague A Lisansı dışında takımları direkt seçmiyor.B lisansı için koşulları belirliyor sadece.TBL'den 4 sezondur ilki dışında elemesiz 3 takım katılıyor ama bu sadece takım başarısıyla ilintili.Wild card uygulaması devam ederse sadece eleme wild cardı alabilirdik ligde istediğimiz dereceyi alamazsak.Ancak o da eleme olmadığından mümkün değil ve direkt normal sezon wild cardını basketbolun gelişmesini istedikleri şehirlere veriyorlar genellikle.Zaten 2019 ya da 2020 gibi tamamen yerel liglerden ayrılmış takımların oluşturduğu euroleague'den bahsediliyor.Bir nokta gelecek ve yerel ligin önemi sıfıra inecek.Muhtemel kapalı olacak bu lige katılabilmek daha önemli uzun vadede.Çok ütopik gelmiyor bana.Zaten Euroleague'in FIBA'dan ayrılma süreci bu hayalle başlamıştı.Hatta futbolun deneme sürümü olduğu bile söylenmişti.Eğer Eurocup ve Eurochallenge düzeyindeki takımları da bu ligin alt ligi statüsüne kavuştururlarsa yerel ligi komple kaldırabilirsin.Sene sonunda yerel bir kupa organizasyonu yapıp yerel rekabeti canlı tutabilirsin.Daha alt düzey takımlarda kendi yerel liglerinde avrupa ligine yükselmek için mücadele ederler 2.lig gibi.Gerçekleşirse dadından yenmez
Önceki sistemi biliyorum ama wild card ve eleminasyon Uygulaması dışında B Lisansı'n nasıl verileceği de değişecek gibi ya da Değişti sizin Verdiğiniz linklerde böyle yazıyordu .Şu eski tablo yerine şu ligden bir takım bu ligden bir takım vs .O Takımı'n nasıl seçileceği de değişmiş olabilir yada değişebilir sanki.Yani sizin Verdiğiniz linkteki bilgiler doğru ise bu sezon TBL de bir takıma daha B lisans verecekler ama o B lisansı neye göre verecekler direk playoff sıralamasına göre mi ?Yoksa play off sıralmasınjnda etken olacağı çok değişkenli bir sistemle mi ? Dediğiniz gibi kapalı devre bir sisteme üç yıl içersinde geçilecekse tamamen kapalı sisteme doğru giden bir değiş dönemindeyiz (Verdiğiniz wiki maddesindeki kaynak makaleler de bunu söylüyor ) Bu durumda 3 yıl içersinde yerel liglerde ne oluo bittiğinden bağımsız kapalı bir sisteme giden geçiş Sürecinde takım tercihleri yerel liglerdeki son sezon performansına sıkı sıkıya bağlı olmaz diye bir mantık yürütüyorum (hiç etkili olmaz demiyorum )
hatta Verdiğiniz wiki linkinde şöyle bir cümle var "One-year B licenses will be given independently of the results of the national leagues."
sanki ben buradan ligdeki pozisyondan bağımsız seçim yapacaklarını anladım ama wiki açık ve değiştirebilir bir kaynak neticede
Aysal döneminin ortalarında euroleague için daha büyük ovaladıkça parlayacak bir elmas niteliğindeydik.Ancak son 1 yılda yaşananlar sonrası bırakın euroleague yönetiminin bize bakışı kendi yönetimimizin basketbol takımına bakışı bile değişti.Bu durumda gerekliliği azalan bir marka haline geldik.Bu duruma nasıl geldiysek öncesine de dönebiliriz tabi.Ama bunun için maddi sorunlardan bütçe düşürmeden kurtulmak gerek.Mayısta gelecek yönetimin tutumu yarsuvat yönetiminin belirleyeceği bütçeyle de alakalı.Büyük kulüpler en az 5 yıl sonrasını planlarken biz 6 ay sonrasında ne olacağını bilmiyorsak bugünden ne konuşsak afaki.Play-off'ta finalle ya da play-off'ta efes-fbü ikilisinin finali durumunda ligde en iyi dereceyi alan takımın alınması durumunda başka hamle yapamayacak formsuz bir takımdan medet umuyoruz.Başarıdan bağımsız bir alımda da yukarıda söylediklerimin yanında İstanbul'dan farklı bir şehrin çembere girmesi de söz konusu olabilir.Bu söylediklerim tamamen gelecek seneyle ilgili şeyler.Kapalı ve yerel liglerin dışında bir avrupa ligi dedikodu ya da arzudan ibarette olabilir.Ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz dersek Galatasaray bu oluşumun çimento takımlarından olur.Gözardı edilemeyecek ve lige gelecek eleştirilere kalkan olacak güçlü,mazili kulüplere ihtiyaçları var.
Haftasonu NSK Eskişehir Trabzon MP maçındaydım. Trabzon da Nusret Yıldırım diye bi adam var. 4 numara pozisyonunda oynuyor. Pozisyonuna göre biraz kısa ama savunması fena değil ve çok iyi şutör. 89 doğumlu Tam Ergin Hocanın istediği tarz bir oyuncu.Seneye düşünmeliyiz bence
Bazan şöyle düşünüyorum, çok zengin olsam böyle gözümü kırpmadan vereceğim milyarlarım olsa galatasarayın amatör branşlarına destek olsam.
İlk özel okullar kurup kolejlerden oyuncular yetiştirmeyi hedeflerdim. Tabi ki galatasaray adıyla
Alt yapıda bir basketbol kültürü ve geleneği oluşturmaya çabalardım.
Sonra da takım
kurardım. Baştan söyleyeyim bu hayalim gerçeklikle ilgisi
yok o gelmez, bu pahalı falan demeyin
1. Spanoulis- Hackett- Nikolov
2. Sinan- Cedi- Jamont(iyi hali güçlü fit hali)
3. Marko paşa-Cenk Akyol
4.Ersan ilyasova-Erceg-kyle hines
5.Zaza(ya da fundamental özellikleri cok iyi bir uzun efesde bi dönem prkacin vardi ama o uzunlarin devri kapandi. Zaza da fena bi secim degil hayalde bile karar vermek zor)- joey dorsey-egemen güven
Böylelikle 2 nesil türk oyunculari kadroma koymus oluyorum bi takim kültürü sagliyorum.