Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Bence bu sene kör topal böyle devam etmeliyiz gelecek yıl hoca artık inandığı oyuncularla yola devam edip bi iskelet oluşturabilir şahsen şuan takımda Sinan dışında kimse vazgeçilmez değil bence Arroyo ve Ercegden sene kurtulmalıyız!

-Grup geçen sezona kıyasla oldukça güçlü biz ise geçen sezondan daha kötü durumdayız . Gruptan çıkmamız çok düşük bir olasılık.Gelecek sezon nerde olacağımızı belirleyecek olan TBL .Küçük bir mucize kovalamak yerine TBLye odaklanmamız lazım.Bence klübün menfaatine olan bu.

-Grup geçen sezona kıyasla oldukça güçlü biz ise geçen sezondan daha kötü durumdayız . Gruptan çıkmamız çok düşük bir olasılık.Gelecek sezon nerde olacağımızı belirleyecek olan TBL .Küçük bir mucize kovalamak yerine TBLye odaklanmamız lazım.Bence klübün menfaatine olan bu.

Euroleague'de son 8'e, ligte de finale kalacağız Allah'ın izniyle merak etmeyin ;)

Euroleague'de son 8'e, ligte de finale kalacağız Allah'ın izniyle merak etmeyin ;)

Pana ve Maccabiyi geçebileceğimizi sanmıyorum kaldı kı Kızılyıldız bile bizden iyi durumda idi hala da öyle değil mi ?

TBL de normal sezona konsantre olur ve ilk derde kapağı atarsak belkı biraz umut var ikinci devre fikstür de daha iyi bir tek BJK deplasman bir de Efes dış saha ama deplasman sayılmaz o diğer dört üst Düzey takım İpekçi'ye gelecek ama sorun şu ki lige hiç konsantre değiliz ruhen de bedenen de iki kulvarı kaldıracak bir kadromuz da yok malesef

Sonuç olarak bizi bir şekilde seneye direk ELye atacak TBL derecesine ben razıyım ama bence zor .Madrid Dönüşü TED deplasmanı kağıt üzerinde İç saha Zalgiris maçı sonrası oynanan Ibb maçından daha zor mesela çok kritik maç ve malesef çantada keklik olmak bir tarafa gayet ortada

Aramızda savunma yapabilecek 2.05 2.08 boy aralığın da bir uzun varsa müracaat etsin kulübe lütfen ya da çevresinde ne bileyim yolda yürürken görürseniz felan alın floryaya getirin (Yoksa şubenin bulacağı yok)

Bence bir sponsor bularak seneye şöyle bir kadro kurulabilir.

Arroyo-Savunması iyi bir combo(Pargo,A.Jackson,Bo Mccalleb)-Nikolov ya da Engin Atsür

Markoshvilli-Sinan-Göksenin

Micov-Carter-Serhat(Cenk)

Erceg(C.Davis)-Ersin Dağlı(Izzet Türkuılmaz)

Young- M. Radu(E.Holman)-Sertaç Şanlı(Furkan)

Bu kadroyu 15 milyon dolar civarı bir paraya kurabiliriz. Böyle bir kadro Ergin Hoca'nın elinde final four oynayabilir. Tabi önce ligde iyi bir sonuç alıp Euroleague'e kalmalıyız.

Ya ben çok kotumserim ya da forumun geneline bir iyimserlik hakim bilmiyorum ama elini cebine atacak bir zengin Galatasarayli cikmasi gibi olagandisi birdurum olmazsa ben seneye 7-8 milyon dolar bütçeye sevinirim.Bu sene
Bu sene için düşünülen bütçeyi karsilayamadigimizi gördük.Seneye bu seneki dengesizliğin de bir bedeli olacak.Kaldı ki seneye ELye katilacagimiz da garanti değil

El'ye katılmanın şartları neler?Normal sezon birinciliği ya da playoff finali mi?
EL'ye katılmak için öncelikle play off'ta finale kalmamız şart. (Normal sezon birinciliğinin bu konuya bir etkisi yok.) Finalde A lisansına sahip takımlardan biriyle (Efes-FB) eşleşirsek, şampiyon olmasak bile EL biletini cebimize koymuş oluruz. Geçen sene olduğu gibi... Başka bir takımla finale kalırsak, şampiyon olmamız lazım.

El'ye katılmanın şartları neler?Normal sezon birinciliği ya da playoff finali mi?

Değişmedi ise Karışık ve diğer liglerde ne olup Bittiğinin etken olduğu bir sistem var.Bir Sıralama var İspanya ligi şampiyonu ile başlıyor X ligin şampiyonu Y ligin şampiyonu diye devam ediyor. Sıralamadaki takım zaten A lisansına sahipse hak aynı ülkeden bir takıma değil Sıralamada bir alta olan başka bir ligden takıma geçiyor ( yanı finalde A lisansı olan bir takımla oynamak oynamamak çok fazla bir şey değiştirmiyor diğer liglerde A lisans sahiplerinin yukarda yer alması kadar önemli sadeve ) .Türkiye ligi şampiyonu Efes olursa o hak Lig finalistine değil sıralama da TBl şampiyonunun altına kim varsa ona geçiyor (Almanya şampiyonu veya ACB ikincisi onu. Da A lısansı varsa bir alta iniyor vs)

Sistem değişmedi ise ve sistemdeki pozisyonumuz değişmedi ise ( TBL güçlendi pozisyonumuz değişmeli bence) .Şampiyon olursak kesin olarak final oynarsak da büyük olasılık EL de oluruz sistem eskisi gibi ise kimle final oynadığımızın büyük bir Önemi yok. Yalnız sistem değişmiş de olabilir ama her türlü final oynarsak bir şekilde Kapağı atarız diye düşünüyorum yarı final oynarsak belkı ön eleme falan mümkün olabilir

Değişmedi ise Karışık ve diğer liglerde ne olup Bittiğinin etken olduğu bir sistem var.Bir Sıralama var İspanya ligi şampiyonu ile başlıyor X ligin şampiyonu Y ligin şampiyonu diye devam ediyor. Sıralamadaki takım zaten A lisansına sahipse hak aynı ülkeden bir takıma değil Sıralamada bir alta olan başka bir ligden takıma geçiyor ( yanı finalde A lisansı olan bir takımla oynamak oynamamak çok fazla bir şey değiştirmiyor diğer liglerde A lisans sahiplerinin yukarda yer alması kadar önemli sadeve ) .Türkiye ligi şampiyonu Efes olursa o hak Lig finalistine değil sıralama da TBl şampiyonunun altına kim varsa ona geçiyor (Almanya şampiyonu veya ACB ikincisi onu. Da A lısansı varsa bir alta iniyor vs)

Sistem değişmedi ise ve sistemdeki pozisyonumuz değişmedi ise ( TBL güçlendi pozisyonumuz değişmeli bence) .Şampiyon olursak kesin olarak final oynarsak da büyük olasılık EL de oluruz sistem eskisi gibi ise kimle final oynadığımızın büyük bir Önemi yok. Yalnız sistem değişmiş de olabilir ama her türlü final oynarsak bir şekilde Kapağı atarız diye düşünüyorum yarı final oynarsak belkı ön eleme falan mümkün olabilir
Seneye eleme olmayacakmış.

http://www.basketdergisi.com/euroleaguede-elemeler-kalkiyor.html

Şu kızılyıldız maçındaki taraftar olayı ve maddi sorunlar yaşanmamş olsa seneye A lisansı alabiliriz diye düşünüyordum.

Seneye eleme olmayacakmış.

Euroleague’de elemeler kalkıyor | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları

Şu kızılyıldız maçındaki taraftar olayı ve maddi sorunlar yaşanmamş olsa seneye A lisansı alabiliriz diye düşünüyordum.

Tam bunları yazarken sizin yazdığınızı farkettim.
Bu 2 durumdan dolayı A Lisansı çok zor.
Zaten A Lisansı için uğraşacak ne yönetim var ne de şube ?

2015–16 Euroleague - Wikipedia, the free encyclopedia

Bu linke bakarsanız wild card'ın hala göründüğünü görürsünüz.Ama resmi düzenleme yayınlandığında güncellenir.Aşağıda B lisansı verilecek takımların ülkesi önceden belirlenmiş gibi verilmiş.Bu tabloya göre efes-ülker finali bile olsa bizden bir takımı alırlarmış gibi görünüyor.Daha önce sıralamamız yukarıda olduğundan lig şampiyonu olmak B lisansına yeterken 2.olmak durumunda diğer liglerde ve bizim ligimizde şampiyon olan takımların euroleague A lisansı olup olmamasına göre B lisansı alıp almadığımız belli oluyordu.Alamazsakta eleme oynamamız garantiydi.
League<abbr title="Number of B licenses" style="border-bottom-width: 1px; border-bottom-style: dotted; cursor: help;">No.</abbr>
Adriatic League2
French Pro A1
German Bundesliga1
Italian Serie A1
Polish TBL1
VTB League1
Spanish ACB1
Turkish TBL1
23px-Flag_placeholder.svg.png
Wild card
1

<tbody>
</tbody>

Aşağıdaki tablo bu yıl euroleague B lisansı alan takımların ve eleme oynayanların hangi sıraya göre belirlendiğini gösteriyor.
Team<abbr title="Position" style="border-bottom-width: 1px; border-bottom-style: dotted; cursor: help;">Pos.</abbr>
1. FC Barcelona1st
2. CSKA Moscow1st
3. EA7 Milano1st
4. Fenerbahçe Ülker1st
5. Žalgiris1st
6. Panathinaikos1st
7. Limoges1st
8. Bayern Munich1st
9. Cibona <small>(withdrew)</small>[SUP][8][/SUP]1st
10. PGE Turów Zgorzelec1st
11. Cedevita2nd
12. Real Madrid2nd
13. Nizhny Novgorod2nd
14. Montepaschi Siena <small>(withdrew)</small>2nd

<tbody>
</tbody>
Team<abbr title="Position" style="border-bottom-width: 1px; border-bottom-style: dotted; cursor: help;">Pos.</abbr>
15. Galatasaray[SUP][9][/SUP][SUP][10][/SUP]2nd
16. Neptūnas[SUP][11][/SUP]2nd
17. Olympiacos2nd
18. Strasbourg2nd
19. Alba Berlin2nd
20. Crvena Zvezda3rd
21. Budivelnyk <small>(withdrew)</small>1st
22. ÄŒEZ Nymburk1st
23. Telenet Oostende1st
24. Maccabi Tel Aviv1st
25. Levski Sofia <small>(rejected)</small>[SUP][12][/SUP]1st
26. Ventspils1st
27. Worcester Wolves1st
28. Stelmet Zielona Góra2nd

<tbody>
</tbody>

Wikipedia maddesi hali ile birilerinin araştırması -öngörüsü gibi sanki ön elemeden de bahsedilmiş mesela

Kapitalist sistem ve endüstrileşmiş spor gerçeğini düşünürsek herseye rağmen bizi ELye almak isteyeceklerdir diye düşünüyorum.Digiturk ile yapılan yeni ve uzun vadelı anlaşma var ortada .Ayrıca öyle yada böyle en büyük sponsorlardan ikisi Türk.Birçok Avrupa Ülkesi'nin nüfusundan fazla taraftarı olan büyük bir kulübün getirisi çok olacaktır .