Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Bence Arroyo bir sene daha oynar ama bu şekilde gitmez onun yanına delici savunması iyi takımda Arroyo nun liderliğini kabul edecek biri lazım benim aklıma da direk Bo geliyor.Bo nun şut sorununu biliyoruz bu yüzden diğer iki kısanın çok iyi şutu olması gerek.Erceg ve Young ın kalmasını isterim onların yanına 4-5 oynayabilecek,savunma sertliğini ortaya koyacak bir oyuncu olabilir tabi böyle bir oyuncu bulmak zor ama biz çok zor durumda gidip Young 'ı bulup getirdik

Carter daha tipik kanat oyuncusu gibi geliyor Jamont ya da Hawkins gibi değil topu yönlendirmede daha alt seviye sanki ondan bir kombo şart diye düşünüyorum Bo sevdiğim isim ama yazın takım bulamamak ona yaramamış iyi halde değil gibi bir de Bodan verim almak için etrafına onun verim alacağı şekilde takım kurmak gerek bir yan parça olarak katkı vermesi pek kolay değil bildiğimiz Bo'nun.

Arroyo seneye bizimle devam ederse, yanına mutlaka bir oyuncu alınacaktır. Muhtemelen yine Nolan gibi genç, uygun fiyatlı bir isim tercih edilir.

Şubenin uzun vadeli bir sponsorluk anlaşmasına ihtiyacı var, Mayıs-Haziran gibi bu konunun çözümlenmesi gerekiyor artık. Galatasaray yıllık 4-5 milyon dolar sponsorluk geliri elde edemeyecek kadar aciz bir kulüp olmamalı!

Zaten Ataman 9-10 milyon dolarlık bütçelerle bir şekilde işi kotarıyor. Bir kaç ufak hata dışında hep iyi kadrolar kurdu sınırlı bütçeye rağmen.

Arroyo - Guard* - J. Carter - Micov - Erceg - P. Young - Begic

*: Dwight Buycks, Curtis Jerrels, S. Markovic, Mardy Collins, David Logan vs vs... Bir dünya isim daha sayılabilir.

Cidden küfür gibi.
Biz hâlâ bu adamların ismini mi reklam yapıyoruz ?

Bildiğim kadarıyla 4 milyon dolar ödüyor. Geçen senede 5 milyon dolar ödüyorlardı diye biliyorum. Ayrıca Liv Hospital burda kızılacak en son kişi. Sonuçta zorla sponsor olmuyorlar. Üstelik bu sene başında sponsorda olmayacaklardı bizim yöneticelirimiz gidip yalvardı. Liv Hospital yöneticileride işinize gelirse bu kadara para dediler. Burda Liv Hospital'ın suçu yok. Bizim yönetimimiz sürekli futbol takımı öne çıkarır ise, futbol takımı ile yatıp kalkarlarsa, bunun üzerinde kendi reklamlarını yapmaya devam ederler ise, basketbol şubesinin bulacağı sponsor bu kadar olur. Olması gereken taraftarın gözünde basketbol şubesinin populerliğini arttırmak ve reklamını yapmak. Bilinirliği populerliği artar ise daha kolay sponsor bulunur.

Önümüzdeki 6-7 ay şubenin geleceği açısından çok önemli. İki alternatif var 1- Basketbol AŞ kurulup gelir arttırılarak, büyüyerek yola devam edilecek. 2- Ynei gelecek yönetim artık ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız deyip 3-4 milyon dolara ikinci sınıf oyuncularla takım kurulup Eurocup ta devam edilecek.
Bu durum çok açık net görülüyor. Ergin Ataman bşr röportajında söylemişti. Geçen senenin bütçesi 14 milyon dolar, gelir 5 milyon dolardı diye, Ünal Aysal dönemimde nasıl kapatılıyordu bilmiyorum ama sorun olmuyordu dedi.
Yeni gelen yöneticilerimiz ise bütçeye göre takım kurulmamış ve yüksek ücretli oyuncular alınmış diyorlar. Bu konuşmadan anladığımız seneye bütçe 4-5 milyon doları aşmayacak ve ona göre takım kuracağız.
Eğer şartlar böyle olursa Ergin Ataman'ın kalacağını sanmıyorum (ki giderse tahminin yerine Murat Özyer gelir).

Zaten üstte de yazılmış. En kritik nokta yeni gelen yönetimin basketbola bakış açısı. Aysal basketbol konusunda hevesli bir başkandı. Takım eurocup seviyesinden euroleauge seviyesine çıktı. TBLde şampiyonluk gördü. Ama yeni gelecek yönetim basketbolu ayak bağı olarak amatör şube olarak görürse bütçe küçültülüp eurocup takımı oluruz. Bana göre maalesef 2. seçenek daha olası gözüküyor :(

1. Seneye gelen yönetim ilk olarak basketbolda Murat Özyer ve Can Topsakalı yollasınlar.
Şu basketbol şubesine sahip çıkacak Ergin Atamana sorun çıkarmayacak insanlar gelsin.

2. Şu lukoıl yöneticisi bizimle sponsor konusunda önümüzdeki dönemlerde yapılabiliecek bir konusma yapmıştı.
Geçen seneki Liv Hospital 5.5 milyon dolar veriyordu bi o kadar verse gene iyi 7milyon dolara kapatırsak mükemmel olur.

3. Arroyo yu bir sene daha takımda tutup yanına bir gurd daha almalıyız.

4. Patrick Young kesinlikle kaybetmemeliyiz. Çok kısa sürede avrupaya bu kadar kolay alıştı. Zamanla dahada iyi oynamaya başlıyor. Takıma atletizm ve savunmada büyük kolaylık sağlıyor. 1 yaz döneminde sıkı bir çalısmayla çok iyi yerlere gelir.

5. Patrick Young oyunda olmadıgında savunmamız düşüyor. Bununla birlikte hücümda düşüyor. Giren oyuncu bari sayı atsa oyunu açsa.
Seneye Labarol Kutxa dan Mirza Begici alırsak hem sırtı dönük oyunuyla hemde blok tehditiyle ve 2,16 lık boyunun verdiği ribaunt katkısıyla takıma çok yarayacağını düşünüyorum. ( A. Maric alınmadan önce Ergin hoca ilgilendi oyuncu başta kabul etti ama para sıkıntısından dolayı gelmedi diye haberler çıkmıştı. )

6. Zoran Erceg evet ergin hoca şutor 4 numaralarla oynuyor çünkü oyun düzeni öyle adamın. Ama kendiside görüyordur ki 20 sayı atsa 30 sayı yedirtiyor. Zaten bu seneki performansoyla başka bir takımada gider diyelim inşallah.

7. 4 numara dediğin savunması olan 5 numaraya ribauntta yardım eden şutu orta olan adamdır benim gözümde. Derrick Brown u çok istiyorum adam çok ne ararsan var. Savunmadan korkmayan bi adam Erceg gibi değil. Şutu bi Erceg asala olamaz. Maç başına 1-2 üç lük dener ama orta mesafe şutu olsun potaya gidişi olsun çok iyidir.

8. M. Pocıus sakatlıktan çok çekti bir türlü ne Zalgris'teki ne Litvanyada'ki oyun performansına çıkamadı. Şutuna gelince boş şutları bari at artık be adam diyorum maç izlerken çok canımı sıkıyor. Belki bir maç 3-4 tane atar kıpırdanır diyorum yok adam onu yapamıyor bu sene belki 2 bilemedin 3 maçta 3 tane üçlük atmıştır.
Seneye kesinlikle Markoyu almalıyız Pocius un yerine.

8. Vilademir Micov evet çok zeki iyi oyuncu ama adam bi ruhsuz abi ya savasma azmi yok, savunma eh işte.
3 lüklere gelince Cska farkı bi oyun tarzı oldugundan cok kolay boş atıslara kalıp atıyodu %50 ile ama bizde oyun tarzı farklı bizde top seri dolaşmıyo Arroyoya bakıyor herşey. İyi adam ama bize uygun değil bence ( dikkatinizi çekerim kötü adam demiyorum )

9. 3 numaraya bi arada Carter'ı almadan önce Francisko Garcia ile ilgilenilmiş hatta oyuncuyla anlaşılmıs sonra takımdaki para sıkıntısı yüzünden gelmemişti. Tam aradığımız adam diyorum tek kelimeyle Atletizm var savunma var şut ver topu kendi başına oynayıp şut atısn. Çok yüzdeli şut atar hele günündeyse 7-8 tane atar.

Bu sene ligde final'de kaybederiz thy'de top 16'da 5. oluruz gibime geliyor.

Seneye düşündüğüm kadro :

PG : Arroyo - Delenay ( J. Lucas Gordon' da olabilir ) - Ender - Nikolov

SG : Marko - Sinan

SF : F. Garcia - Can Maksim Mutaf - ( olmazsa Serhat olabilir )

PF : D. Brown - Kerem G. - Orhan Hacıyeva ( yada İzzet )

C : P. Young - Mirza Begic - Sertaç Şanlı

Bu kadroy la Final Four' a kalabileceğimize, ligde rahatlıkla şampiyon olabileceğimizi düşünüyorum

Bence bu sene kadro planlamasında yapılan en büyük hata Engin, Göksenin, Ersin ve Cenkin gönderilmesi oldu. En kaliteli Türk rotasyonuna sahipken en dar Türk rotasyonuna kaldık gibi duruyor hal böyle olunca. Bu oyunculara da bakınca -Cenk hariç- bu sene takımlarında gayet iyi performans gösterdiklerini görüyoruz.

Bence bu sene kadro planlamasında yapılan en büyük hata Engin, Göksenin, Ersin ve Cenkin gönderilmesi oldu. En kaliteli Türk rotasyonuna sahipken en dar Türk rotasyonuna kaldık gibi duruyor hal böyle olunca. Bu oyunculara da bakınca -Cenk hariç- bu sene takımlarında gayet iyi performans gösterdiklerini görüyoruz.

En büyük hatamızdı gerçekten

Derrick Brown'u çok beğenirim çok da harika olur ama bize yedirmezler gibime geliyor CSKA kancayı takacaktır geçen sene Kuban 1.5'a bile satmamıştı.

Öncelikle Derrick Brown ' u almak imkansız seneye için.

Arroyo artık yaşlandı kesinlikle bir Pg şart oğlu şart. Adam 40 yasında oldu neredeyse seneyede mı ona güveneceğiz ?

Büyük ihtimal Calathes ' i Fener alacak. Bizimde Hackett , Spa zorlamamız gerek.