Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Ben bizim yönetime inanmıyorum kimse kusura bakmasın. Dost acı söyler üzülerek diyorum halimiz kötü.

Geçen sene play off finali son maçına can güvenliği bahane ederek çıkmadık. Biz inandık güvendik. Peki bu sene geçen hafta kızılyıldız deplasmanına nasıl çıktık ? 10203930 kat daha tehlikeli bir deplasman oysaki ?

Bizim yöneticilerimiz özellikle eski baskan Ünal Aysal tüm Gs lileri uyuttu kazıkladı gitti. Kimse kusura bakmasın. Geçen seneki son maça çıkmamak aptallıktır.

EL yönetimi TBF gibi satılmış ve fener kuklası olmadığı için, aynı zamanda Kızılyıldız fener gibi saha dışı faktörlerle maç kazanmaya çalışan, kazanmak için her tür pislik mübahtır anlayışında olmadığı için çıktık renktaş. Kızılyıldız olay çıkarsa başına gelecekleri biliyordu, ondan sıkıntı yaşanmadı. Türkiye'de ise fenerliler bize bir şey olmaz mantalitesinde olduğu için yani federasyonlarına güvendiği için her türlü pisliği yapma ihtimalleri baya yüksek. Diğer taraftar kültür meselesini Kutay Bey güzelce anlatmış renktaş, fenerli aklı olsa anlamaya yetmez sen anlamışsındır o yüzden.

Sinan-Duşan-Serhat-Samet-Nusret-Sertaç'la yerli rotasyonunu kurabiliriz.

yabancı için ilk etapta Micov, Patric ve Carter'in kesinlikle tutulması gerekli. Arroyo ile gerekli kontrat görüşmeleri yapılmalı. Gelecek sezon 10 milyon dolar bütçemiz olsun sorunsuz olsun. Üzerine koyarak gidebiliriz.

Markoishvili sezon sonu ayrılır büyük ihtimalle. 2 yıllık bir kontratla yeniden anlaşabileceğimizi düşünüyorum.

Bu yönetim devam eder muhtemelen. Başkan değişir ama ekip aynı kalır gibi geliyor bana. Basketbola çok yatırıım yapılacağınıda sanmıyorum. 10 milyon dolar yeter, gerçi 10 milyon avrupa piyasasında gayet iyi bi para ama rakipler Efes ve Fenerbahçe olunca az geliyor gözümüze. Öyle parlayan, takımının yıldızı olan oyuncuları falanda boşa hayal etmeyin bizim o tarz oyuncular alacak bütçemiz ciddi bi sponsor bulmadıkça olmaz. Büyük takımlardan düşen oyuncular(Micov tarzı), genç ve gelişime açık oyuncular(Young) ve Carter gibi üst seviyede şans bekleyen ve o şans için kendini adamış oyunculara yönelmek lazım.

Ben kendimce bir kadro yaptım. Sorun yaşamadan sezonu bitirmek, yeniden devamlılık sağlamak için önemli olacaktır. Bir sene nefes almak herkese iyi gelecek çünkü herkes sinirlerinin en uç çizgisine gelmiş durumda.

Westermann - Carlon Brown (McCollum,Wanamaker,Johnson-Odom, Jeter)
Sinan - Markoishvili
Carter - Serhat -Göktürk
Medley - Nusret - Samet
Pat - Parakhouski (Begic) - Sertaç

Carlon Brown'ı da sinerjiyle getirebileceğimizi düşünüyorum Young gibi :) Parakhouski'yi bize yâr etmezler, keşke alabilsek. Cüzzi miktarlara kadro kuracaksak Elonu ve Daçka'da Brown çok atlet oyuncular. En azından Maccabi gibi bir politika izleyebiliriz.

Carter'ın kontrat süresi ne kadar, bilen var mı? Bonservis ödediğimize göre en azından 1,5 yıllık anlaşmışızdır sanırım?

Point guard meselesi çok önemli.. Arroyo gidecek mi yoksa bir yıl daha kalacak mı bence gelecek yıl transfer politikamızı belirleyen en önemli etkenler den biride bu olacak.

Arroyonun kalacağını düşünürsek,

Arroyo/Gordon/Ender
Sinan/Carter
David Moss/Serhat
Thomkins/Samet Geyik/Ersin
Young/Begic/Sertaç

Bu isimler den Begici çok rahat alırız Maric yerine ilk o düşünülmüş zaten fakat Laboralde Son onaltı yapınca takımında kaldı. Tam Youngı tamamlayacak oyuncu bana göre

Ninzydeki Thomkinsin tarzını çok aşırı beğeniyorum cidden üzerinde durulursa Avrupanın en iyi 4 numaralarından birisi olabilir.

Geçen bir haber de gelecek yıl için Milanonun bütçe küçültebilileceğini okumuştum bu sene baya kötü gidiyorlar zaten takım dağılabilir Moss imkansız değil savunmayı baya ileri çeker ayrıca iyi bir ceza şutörü.

Gordon bu sene bi takımla anlaştı istatistiklerini çok iyi gözlemlemek lazım sağlıklıysa eğer Avrupada elit düzeyde bir adam onu mutlaka tekrar kadromuza katmalıyız.

Samet, Ersin ve Serhatda üç kulvardaki uzun maraton da rotasyonumuzu aşırı rahatlatır ve nokta hamleler olur diye düşünüyorum.

Biz önce şu takımlara sahip çıkacak birilerini bulmalıyız. Osman Şenher güzel konuştu dün. Bizde cebi akrepli çok zengin var. Sadece laf üreten büyük bir kesim var.

Ben kendimce bir kadro yaptım. Sorun yaşamadan sezonu bitirmek, yeniden devamlılık sağlamak için önemli olacaktır. Bir sene nefes almak herkese iyi gelecek çünkü herkes sinirlerinin en uç çizgisine gelmiş durumda.

Sinan - Markoishvili
Carter - Serhat -Göktürk
Medley - Nusret - Samet

Bütçeyi küçülteceğimizi hesap ederek yaptım bu kadroyu yoksa Arroyo var olduğu sürece burda oynamalı :)

Bütçeyi küçülteceğimizi hesap ederek yaptım bu kadroyu yoksa Arroyo var olduğu sürece burda oynamalı :)
Westermann'ı bırakmaz bence Barça. Huertas'a yol verirler seneye gibi geliyor bana. Marko'da sözleşmesi 1 senelik değilse yedek 3 numara olarak tutarlar her türlü.

Yukarda da Moss yazılmış mesela. Moss ayrılacak olsun Barça, Real Madrid, Fenerbahçe başta olmak üzere bi sürü ciddi talibi olur. Parakhouski, Thompkins gibi oyuncularıda bu seneki çıkışlarından sonra zor görüyorum. 4-5 numara için avrupa piyasası çok dar bu adamlara büyük takımlar mutlaka bi şans verir.

Ben de gönlümdeki takımı yazayım dedim önümüzdeki sene için. Dediğim gibi gönlümdeki takım eleştirirken vicdanlı olun :)
6 yabancı 6 yerli oyuncu üzerinden düşündüm.
Yabancı rotasyonu: Seth Curry, Andrew Dawkins, Scotty Hopson, Eli Hollman, Trey Thompkins, Mirza Begiç
Yerli Rotasyonu : Can Altıntığ, Sinan Güler, Can Maxim Mutaf, Cenk Akyol, Ersan İlyasova, Zaza Pachulia
Nasıl ama? :)

Bir oyuncunun talibi Barcelona, Real Madrid, CSKA ve Fener değilse o oyuncuyu alma şansımız daima yüksek olur. Thompkins'in pazarının yüksek olacağını sanmıyorum ama Parakhouski özellikle CSKA ve Fener'in gündemine gelebilecek bir oyuncu. Seth Curry'nin de yolunun Avrupa'ya düşme ihtimali olursa değerlendirmek gerekir.

Sinan - Markoishvili
Carter - Serhat -Göktürk
Medley - Nusret - Samet
Şu kadroyla Karşıyaka ya da Beşiktaş ile yarışırız. Banvit filan yer bizi. Tamam az maliyet önemli ama 8 tane çocuğu 2 tane iyi görev oyuncusuna emanet etmek tek kelimeyle intihar.