Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Valla gelecek sezon 9-10 milyon dolar civarı bütçemiz olsa razıyım ben. Öncelikle adam gibi bir şube sorumlusu gerek ama, herşeyden önce o işi halletmeliyiz.

Arroyo - S. Markovic - Nikolov
J. Carter - Sinan - Göksenin
Micov - Serhat
Erceg - Kerem G. - Ege
P. Young - Begic

Arkadaşlar ben lige final, eurocup'da final four hedefiyle böyle bir kadro kurdum. Bütçeyi mümkün olduğu kadar kısarak. Westermann olmaz Zisis olur,Diot olur bütçeye ve tercihe göre Arroyo olur. Ataman'ın olmayacağını varsayarak yaptım.

Gelecek sezon 4-5 milyon euro bütçe,Zdovc-Cem Akdağ-Ekrem Memnun tarzı koçlarla yola çıkarız diye düşünüyorum.

Belçika liginden ve draft edilmemiş oyunculardan uygun fiyatlara iyi parçalar bulabiliriz.Bir yerde görmüştüm,Daçkalı Taylor Brown 150 bin dolara oynuyormuş,ne kadar doğru bilmiyorum ama doğrudur muhtemelen. Çok üst düzey bir oyuncu olmasa da iyi bir parça,2 tane milyon dolar sınırında kontratlı oyuncunun yanına böyle 200-300 bin dolarlık,savaşan ve yetenekli oyunculardan kurulu bir kadro oluşturabiliriz9-10 milyon dolarlık bütçeyi herkes ister,ben de isterim,ama 2 senedir yaşanan antremana çıkmama,ihtar çekme gibi olaylar yaşayacağımıza 5 milyon dolar/euroluk takımlar kurulmasını tercih ederim.

Zisis kalır mı bilmem Calathes hamlesi çok zor. Ayrıca Calathes'in dönersem sadece Pana forması giyerim şeklinde bir demeci de vardı eğer yanlış hatırlamıyorsam.

Hemen hergün sportando da çalışan italyan gazeteci Emiliano ile konusuyoruz whatsapp tan. bana bu transferin kesinlikle seneye biteceğini söylüyor..Obradovic eski oyuncusunu almaya çok yakın dedi bana.. Benim görüşümde kesinlikle gidicek Fenere.

Bu arada bu devirde herşey paraya bakıyor renktaş. Erkan Zenginde geçen hafta '' benı Trabzon değil kapa Nasa ' ya bildirse bile ben Fener den baska takımda oynamam '' dedi. Yıllık 2 milyon euro nakıt parayı duyunca '' bileğimi kesseler kanım bordo mavi akar '' dedi. :)

herşey para :) :)

Pao maddi sıkıntıda. Bu senede geçen senede kötü oyuncular aldılar..

Fenerın kovdugu Gist ve Ukic i aldılar. Yetmezmi :)

Ne Calathes miş arkadaş.. Teo vardı Teo noldu geldi mi 2 sezondur ağlayarak bekliyor fenerliler ?Ayrıca Calathes süreler almaya başladı rotasyonda ve de bize ne fenerin transfer gündeminden ?

Bu yönetim cok beceriksiz, Jimmy Baron gibi bir oyuncuyu banvit aliyor biz alamiyoruz, Jimmy Baron 2015 yilinin bomba transferidir

Gerçekten de çok iyi transfer oldu Banvit adına.
Çok iyi bir şutör ve skorerdir Baron.
Ama savunmasını pek beğenmiyorum açıkçası.
Skorer yönüne eyvallah ama savunması için pek tercih etmem şu kadroda.

Ya dün biraz matematik hesap yaptım kafamda da, aslında 9 milyon dolara falan taş gibi takım kurulabilir.

Arroyo(1200) - Wanamaker (700) - Nikolov (50)
J. Carter (700) - Sinan (850) - Göksenin (300)
Micov (950) - Serhat (600)
Erceg (1200) - Kerem G. (600) - Ege (50)
P. Young (700) - Begic (700)

Şu ücretlerle 9,2 milyon dolar ediyor takımın maliyeti. Hadi onu da bulamadık diyelim Serhat'ı çıkar Göktürk'ü koy 8,7 milyon dolar falan.

Ya dün biraz matematik hesap yaptım kafamda da, aslında 9 milyon dolara falan taş gibi takım kurulabilir.

Arroyo(1200) - Wanamaker (700) - Nikolov (50)
J. Carter (700) - Sinan (850) - Göksenin (300)
Micov (950) - Serhat (600)
Erceg (1200) - Kerem G. (600) - Ege (50)
P. Young (700) - Begic (700)

Şu ücretlerle 9,2 milyon dolar ediyor takımın maliyeti. Hadi onu da bulamadık diyelim Serhat'ı çıkar Göktürk'ü koy 8,7 milyon dolar falan.

Göksenin yerine Can Altıntığ,
Wan yerine Marcus Williams,
Pocius yerine Kalinic,
Ege yerine Izzet.

Kadrolarımiz hemen hemen aynı Semih.
Saydığım isimler ile yaklaşık 10 milyon Euri'luk bir takım olur.
Taş gibi kadromuz da olur.

Ama ben gelecek sene böyle bir bütçe beklemiyorum. Bütçe 5-6 milyona düşer. Ergin Hoca muhtemelen gider :( Eurocup takımı oluruz bizde.

Tek duam Basketbolu seven bir yönetim gelsin.

Jayson Granger - Ender
Bo Mccalebb - Sinan Güler
Carter - Micov - Serhat Cetin
Davis Bertans - Barış Hersek - Kerem
Eli Hollman - P.Young

Bo'nun ücretinin düştüğünü varsayarsak sanırım çok maliyetli olmaz bu takım ama Young kalırmı bilmiyorum...