Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Bjelicanın 1.4 milyon Saricin de yanılmıyorsam 700 bin euro civarı para aldığı yerde Erceg'e 1 milyon euro civarı verilmesi ne kadar doğru olur bilmiyorum.Erceg'e verilen paralara daha çok yönlü isimler alınabilir.Zaten kalacağını sanmıyorum o ayrı fırsatı olsa ilk tur bitiminde gidecekti NBA'ye bile haber yollamış gitmek için.

Yönetime verilecek mesaj çok önemli. Bundan sonra Euroleague maçlarımız full çekerse son 8 hatta final foura kalırsak yine iddialı kadro kurulur. Önümüzdeki dönem çok önemli. Vasat performans sergilersek seneye eurocup takımı oluruz

Seneye önemli transferlerden biride göksenin olacak gibi. Bu yıl şutlarını daçka'da baya düzeltti, özelikle hareketli şutlarda isabet bulmaya başladı,ekstradan ribantlarada giriyor. Seneye umarım beklenen katkı'yı yapar.

Jayson Granger - Ender
Bo Mccalebb - Sinan Güler
Carter - Micov - Serhat Cetin
Davis Bertans - Barış Hersek - Kerem
Eli Hollman - P.Young

Bo'nun ücretinin düştüğünü varsayarsak sanırım çok maliyetli olmaz bu takım ama Young kalırmı bilmiyorum...
Granger ismini ilk defa gördüm galiba forumda. Çok beğendiğim bi oyuncu keşke olsa ama zor bi hedef. Bo'ya hiç gerek yok iyi bi şutör lazım bize 2 numarada. Bertans'da 3 ve 4 numaraları yedekleyecek olsa harika iş olur ama ben as 4 olarak düşünemiyorum onu. Erceg kadar katkı veremez.

Bjelicanın 1.4 milyon Saricin de yanılmıyorsam 700 bin euro civarı para aldığı yerde Erceg'e 1 milyon euro civarı verilmesi ne kadar doğru olur bilmiyorum.Erceg'e verilen paralara daha çok yönlü isimler alınabilir.Zaten kalacağını sanmıyorum o ayrı fırsatı olsa ilk tur bitiminde gidecekti NBA'ye bile haber yollamış gitmek için.

Ercegi Nbade ya parkeden ya da bençten kazırlar artık.

Granger ismini ilk defa gördüm galiba forumda. Çok beğendiğim bi oyuncu keşke olsa ama zor bi hedef. Bo'ya hiç gerek yok iyi bi şutör lazım bize 2 numarada. Bertans'da 3 ve 4 numaraları yedekleyecek olsa harika iş olur ama ben as 4 olarak düşünemiyorum onu. Erceg kadar katkı veremez.

Kadro üstünde çok düşünmedim Ahmet, öyle 15 saniyede aklıma gelen isimleri yazdım...Granger, bir Arroyo değil tabiki yaratıcı özellikleri ve şut yeteneği sınırlı, ancak baskı altında pas trafiğini sorunsuz sağlayabilecek ve yanında yaratıcı oyuncularla güzel uyum sağlayabilecek bir isim..Bu bütçe ile yıldız bir PG alamayacağımıza göre böyle isimlere yönelip , diğer pozisyonlarda daha yaratıcı isimlere yönelmekten başka çare yok önümüzdeki seneler için...Bo'yuda bu yükün altından Granger'ın kalkamayacağını düşündüğüm için combo olarak 2 numaraya koydum...Ama bütçe kaldırırmı bilmiyorum...

Erceg'te kesinlikle bu paralara değecek bir oyuncu değil..4 numarada ne yapıyorki Erceg, savunma yapmaz, drive etmez şut beklemek dışında maçta iki kere post up yapar...Bertans ve Hersek aratmazlar Erceg'i bence..Sistemine cuk oturan oyuncular...Bertans olmasa Medley olabilir yine mesela...Ama Medley daha pahalıdır sanırım...

Şut konusunda haklısın, yazarken bende düşündüm onu..Granger - Bo şut konusunda biraz zayıf kalıyorlar..Aynı anda beşte olmaları halinde rakip kolaylıkla içeri gömülebilir...

Jayson Granger - Ender
Bo Mccalebb - Sinan Güler
Carter - Micov - Serhat Cetin
Davis Bertans - Barış Hersek - Kerem
Eli Hollman - P.Young

Bo'nun ücretinin düştüğünü varsayarsak sanırım çok maliyetli olmaz bu takım ama Young kalırmı bilmiyorum...

Ben de çok beğendim hocam kadroyu Bo biraz soru işareti sadece, ne vereceği pek belli değil şu an, bir de çok beğensem de Bertansın iyi bir yedek olabileceğini düşünüyorum, Mitrovic de olabilir aslında o bölgeye Bertans ile birlikte Bo yerine de Carter iki numarada kullanılıp bir yerli takviyesi daha olabilir sanki.

Kadro üstünde çok düşünmedim Ahmet, öyle 15 saniyede aklıma gelen isimleri yazdım...Granger, bir Arroyo değil tabiki yaratıcı özellikleri ve şut yeteneği sınırlı, ancak baskı altında pas trafiğini sorunsuz sağlayabilecek ve yanında yaratıcı oyuncularla güzel uyum sağlayabilecek bir isim..Bu bütçe ile yıldız bir PG alamayacağımıza göre böyle isimlere yönelip , diğer pozisyonlarda daha yaratıcı isimlere yönelmekten başka çare yok önümüzdeki seneler için...Bo'yuda bu yükün altından Granger'ın kalkamayacağını düşündüğüm için combo olarak 2 numaraya koydum...Ama bütçe kaldırırmı bilmiyorum...

Erceg'te kesinlikle bu paralara değecek bir oyuncu değil..4 numarada ne yapıyorki Erceg, savunma yapmaz, drive etmez şut beklemek dışında maçta iki kere post up yapar...Bertans ve Hersek aratmazlar Erceg'i bence..Sistemine cuk oturan oyuncular...Bertans olmasa Medley olabilir yine mesela...Ama Medley daha pahalıdır sanırım...

Şut konusunda haklısın, yazarken bende düşündüm onu..Granger - Bo şut konusunda biraz zayıf kalıyorlar..Aynı anda beşte olmaları halinde rakip kolaylıkla içeri gömülebilir...
Caner Medley çok iyi olur ama Bertans'a ben 4 numarada bi gelecek göremiyorum avrupada. Zayıf bi oyuncu 4 numara için. Fizik olarak çoğu eşleşmede ezilir. Çok iyi şutu var ama şut tercihleri çok yanlış. Ribaunt katkısı ve savunmasıda çok yeterli değil. Zaten Laboral'de genelde Kim Tillie ve Shengelia ikilisini 4 numarada kullanıp, Bertans'ı 3 numara kullanıyor.

Yapılan kadrolar hala çok uçuk bütçeli,herkes hayalini yazıyor bunda sakınca yok ama bu yaşadığımız sezonun ardından gelecek sezon düşük bir bütçe olacağına ben kesin gözüyle bakıyorum.

Holman,Bertans gibi trenler kaçalı çok oldu,bu oyuncular eşik atladı artık,Davis olmaz ama Dairis Bertans olabilir mesela gelecek sezon için.Bo zaten başlı başına çok pahalı bir oyuncu.

Caner Medley çok iyi olur ama Bertans'a ben 4 numarada bi gelecek göremiyorum avrupada. Zayıf bi oyuncu 4 numara için. Fizik olarak çoğu eşleşmede ezilir. Çok iyi şutu var ama şut tercihleri çok yanlış. Ribaunt katkısı ve savunmasıda çok yeterli değil. Zaten Laboral'de genelde Kim Tillie ve Shengelia ikilisini 4 numarada kullanıp, Bertans'ı 3 numara kullanıyor.

Daha çok erken zaten Ahmet...Ne bütçemiz belli , ne alınabilecek oyuncular..Bertans 92'li ve özellikle uzun boylu oyuncular için çok genç bir yaş..Güçlenecek ve oyun bilgisi mutlaka gelişecektir..Takımıda herkesin dengesiz şut attığı tuhaf bir takım..Düzen içerisinde tercihleride daha düzelecektir mutlaka...İsimler çok önemli değil zaten..Olay önümüzdeki yıl Arroyo ve Erceg gibi yüksek maaşları artık ödeyemeyeceğimiz büyük ihtimalle...Şutör 4 numaralarda çok fazla yok malesef, alternatiflerde üç aşağı beş yukarı belli....Doğancan kadar da karamsar değilim ama ...5-6 Milyon Euroluk bir kaynak bulunacaktır yeni yönetimle birlikte mutlaka...Bahsettiğimiz oyuncularda Bo hariç milyon Euro kazanan oyuncular değil...

Seneye şubenin devam edip etmeyeceği bile belli değil.Önümüz karanlık.Ben Sinan gibi oyuncularıda elimizde tutabileceğimizi sanmıyorum.

Futbolda bile hiçbir kulüp doğru düzgün sponsor bulamazken,basketbolda işimiz çok zor.3-4 m dolar bir bütçeyle 5-6 vasat abd'li iddiasız bir kadro çok olası gelecek sezon.

Saric 3 yıllık 8 milyon dolar alacak deniyordu bi ara :) O kadar abartı olmasa da 700 bin eurodan fazladır bence.

Seneye Broekhoff un besiktasla sözlesmesi bitiyor bonservissiz alinamaz mi ben cok begeniyorum 3-4 oynar. Seneye jamont da tekrar düşünülebilinir kendini kanitlamak isteyecektir genc oyuncu. Arroyo bir sene daha kalir bence.

Erceg öyle bir oyuncu değil bence yani öyle ısınmadan atabilen ve pohpohlanmadan koç tarafından desteklenmeden oyunun içine giremiyor pek, sokmaya başladı mı ısınıyor.

Doğru diyorsunuz aslında en büyük sorunu da bu büyük takımlarda tutunamamasının sebebi belki de.Kısa sürede girip iş yapabilecek biri olsa Cska'da kalabilirdi,oynaması için ısınması lazım ona da o süreyi verebilecek kulüpler daha arka planda kalmış kulüpler oluyor.

Saric 3 yıllık 8 milyon dolar alacak deniyordu bi ara :) O kadar abartı olmasa da 700 bin eurodan fazladır bence.

Dario Saric has chosen Anadolu Efes | Eurohoops

Şu linkte yanlış anlamadıysam 3 yıl için 2 milyon euro dedikodusu var diyor Türk kaynaklarından.

Gordon Tofaşla imzalamış, takip etmek lazım form ve fizik durumunu.

Evet Erdem Bey, şut yeteneği olarak ben de çok beğeniyorum Erceg'i ki biraz hırslı ve çalışkan olsa 2 sayılık dış şut tehditi de yaratır çok rahatlıkla, potaya da güçlü penetre etmese bile en azından süzülerek bırakabilecek bir fiziğe sahip ama tek özelliği üçlük olunca ve o da ritimsiz olunca çok tercih edilen bir dört numara olamıyor ne yazık ki bence.

Erceg öyle bir oyuncu değil bence yani öyle ısınmadan atabilen ve pohpohlanmadan koç tarafından desteklenmeden oyunun içine giremiyor pek, sokmaya başladı mı ısınıyor.
Kesinlikle bu dediğin çok doğru. Bu yüzden de sevdiğim bir oyuncu olmasına rağmen Erceg ile Avrupa'da başarı hayal. Çünkü 15 dakika oynatsan ısınamaz , mızmızlanır. Motoru düşük bir oyuncu çünkü. 30 dakika oynatsan bu sefer Real'in Barca'nın pota altıyla baş edemezsin .

Birşeyi çok iyi farkettim ki takım ne hücumda ne savunmada asla koşmuyor ve çok büyük defolara sebep oluyor. Bakıyorum fenere herkes sürekli hareket halinde ve atlet oyuncular, Efes desen oyuncular 5.viteste savunma ve hücum yapıyorlar. Çok üst kalite olmasına gerek yok, biz de Maccabi gibi, Royal Halı Antep gibi birkaç atlet Amerikalı alalım en fazla ne kaybedicez ? Zaten bütçeyi kısmak için can atıyor yönetim. Hızlı hücuma Carter dışında koşabilen adam yok herkes yorgun bitap halde. Savunma desen yine Carter-Young-Sinan dışında evlere şenlik. En azından koş koş oyunuyla hücum gücü ve savunma direnci artar. Al Elonu'yu veya Holman'ı, kısalara koy Harris-Kinsey tarzı 1-2 adam bak bakalım nasıl takım çehresi değişiyor bir anda.

Bence artık lige dönülmeli.
Bu savunma ile çok zor iş çünkü o gruptan çıkmak.
Bu yüzden en az 1-2 yerli takviyesi yaparsak iyi olur.
İzzet mesela ne yapıyor şimdi ?
Boşta diye biliyorum.
Onu kadroya dahil edelim şimdiden.