Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Bence artık lige dönülmeli.
Bu savunma ile çok zor iş çünkü o gruptan çıkmak.
Bu yüzden en az 1-2 yerli takviyesi yaparsak iyi olur.
İzzet mesela ne yapıyor şimdi ?
Boşta diye biliyorum.
Onu kadroya dahil edelim şimdiden.
Bu sene tekrar ligde forma giyemiyor İzzet o yüzden Hırvatistan'da bi takımla anlaştı. Önümüzdeki sene içinde Darüşşafaka Doğuş'la anlaşmış.

Seneye eğer Arroyo ve Erceg kalacaksa yanlarına sert savunmacılar koymalıyız. Bence bizim gibi düşük bütçeli takımlar ya atletik Amerikalılara ya da savunmacılara yönelmeli.

Pg: Antoine Diot-Mardy Collins(Walter Hodge)-Şafak Edge

Sg: Dairis Bertans-Justin Carter-Sinan

Sf: Blake Schilb(Kalinic)-Göksenin

Pf:Medley(Kulig)-Kerem-Samet Geyik

C:Shane Lawal(Mbakwe)-Sertaç

Gelecek sezon için 6-7 milyon euroluk bir bütçeyle bu veya buna benzer bir kadro oluşturulabileceğini düşünüyorum,çok üst düzey bir kadro olmasa da,hem maddi sıkıntıları düşünürsek,hem de iyi bir koçun elinde yukarılara oynayabiliriz bu kadro ile.

Bu kadroyu sözleşme durumlarını göz ardı ederek yaptım,oyuncuların kulüpleriyle kontrat durumları nedir bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla yabancılardan Diot-Collins-Medley ve Lawal'ın kontratları bitiyor.Bertans Kutxa'daki değil,Bilbao'daki. Çok net bir şutör eksikliğimiz var,o yüzden yazdım,kontrat durumunu bilmiyorum.Aynı şekilde Schilb'in de bitmiyor olabilir.

Seneye

Arroyo - M. Collins(Hickman,Wanamaker, Gordon) - Ender(Engin, Barış, Şafak)

Markoshvilli - Sinan - Göksenin

Micov - Carter

Kulig(Thomkins) - Kerem - Barış Hersek

Young - Pivot - Sertaç Şanlı

Arroyo: 1,2-Collins:700-Engin:400

Marko:700-Sinan:700-Göksenin:200

Micov:800-Carter:500

Kulig:700-Kerem:300-Barış:400

Young:600-Pivot:600-Sertaç:200

Eğer bulabilirsek post oyunu olan bulamazsak da Young gibi atletik bir pivot almalıyız.

Bu kadro 8 milyona kurulabiliyor. Iyi bir sponsorluk anlaşması ve basketbolu zarar olarak görmeyen bir yönetimle bu kadro kurulabilir.

Tabi ilk olarak Euroleague'ye kalmalıyız.

Görüşlerinizi merak ediyorum. Lütfen yorumlarınızı yazın

Seneye önce Murat Özyer denen sahtekardan kurtulmamız lazım. Sonra da bütçeyi daha akılcı kullanmamız gerek. Eğer maddi külfeti olacaksa Arroyo ve Erceg'le devam edilmeyebilir. Kimse de "neden?" diye sormaz bence, savunmada çok ciddi zaaf yaşıyoruz ve ödediğimiz paralar da az değil. Arroyo zaten bırakabilir sezon sonu.

Mesela Beşiktaş'ta Broekhoff'un sözleşmesi bitiyor, mis gibi transfer olur 3,5 numara diyeceğimiz türden. Micov'la birlikte de kullanılır Micov'la rotasyona da girebilir. Şutu da var ayrıca, enerjisi de muazzam.

Young'un yanına Begic ya da Fran Vazquez getirilirse gayet iyi bir pota altımız olur. Begic'le Aralık ayında da ilgilendiğimizden daha kolay bir hedef bizim için.

Zaragoza'da Stefan Jelovac diye bi PF var, iyi şutör o da. İyi de ribaundçu sayılır. Erceg'in yarı parasına oynar, azıcık uyanık olup kadroya katabiliriz.

Carter gayet iyi gidiyor, ufak bi zamla takımda kalabilir. Göksenin de geri dönmeli mutlaka.

PG - Carter - Micov - Broekhoff - Jelovac - Young - Begic

Maccabi, Olympiakos ya da Panathianikos son yıllarda olağanüstü bütçeler harcamıyorlar ama akılcı hamleler yapıyorlar. İlla milyon eurolar harcamak başarı için tek şart değil yani. Yeter ki bütçe belli olsun ve iyi bi planlama yapılsın.

Kopponen' e ne dersiniz çocuklar gelir mi? gelse çok mu pahallı?

Khimki 'de oynuyor.. Kariyerinde hiçbir zaman millli takımda ki başarısını gösteremedi ama genç bir oyuncu ve milli takım seviyerinde neler yaptığını biliyoruz uygun bir kadro planlamasında bence gayet faydalı olur.. Arroyonun gidişini düşünürsek seneye yanında Gordon tarzı bir guardla o açığı kapatabiliriz.

Kopponen/Gordon/Ender
Carter/Sinan/Göksenin
Schlib/Serhat/Carter
Kerem/Ersin/Erceg hariç herhangibir uygun fiyata yabancı
Young/Begic/Sertaç

Young ve Carter 'ı takımda tutabilirsek transfer olayına 1-0 önde başlamış oluruz.. Şutor skorer olarak Schilb düşünülebilir gayet faydalı sorumluluk alan bir oyuncu.. Arroyo yerine yapacağımız hamle kritik olucak eğer bırakıcaksa tabii...

Koponen şu an Khimki'de 1 milyon dolara oynuyor yanlış hatırlamıyorsam ve piyasası olan bir oyuncu.Broekhoff da 2 yıllık sözleşme imzalayacaktı Beşiktaş'la,Euroleague çıkışlı sanırım sözleşmesi ama gelecek sezon bu maddeden yararlanabilecek konumda olmamız biraz zor görünüyor.

Diot Arroyo'nun yerini tamamen dolduramasa da ikame edebilir bence,onun yanına da Collins gibi faydalı bir oyuncu alırsak,Arroyo fiyatına 2 iyi oyuncu kadromuza katabiliriz.

Young'un gelecek sezon Nba deneyeceğini düşünüyorum,o yüzden onun yerine Lawal,Mbakwe gibi açık kapatabilecek oyuncular yazıp,4 numaraya Kulig-Medley tarzı,savunması Erceg'ten daha iyi olan fakat hücumu onun kadar iyi olmayan,fakat daha ucuz bir oyuncu alabiliriz.

Bu arada az önce biten eskisehir ksk maçında Many Harris 28 sayı 6 ribaund ile oynamıs es es in bu sene küme düşmesi çok olası.. Sezon sonuna da Micov ve Pocius ile yolları ayırıp Harriside yoklamalıyız bence

Bu arada az önce biten eskisehir ksk maçında Many Harris 28 sayı 6 ribaund ile oynamıs es es in bu sene küme düşmesi çok olası.. Sezon sonuna da Micov ve Pocius ile yolları ayırıp Harriside yoklamalıyız bence

Manny Harris için Micov'dan vazgeçilir mi, yapma lütfen. Zaten adam akıllı mücadele edip katkı veren üç yabancımızdan biri Micov.

Harris için de Carter ve Young gibi geç kaldık keşke alsak. Erceg'i bırakmak ve yerine daha az paraya yıldız olmasa da 2 iyi isim almak daha iyi olur takım savunması için.