YGS-LYS

454 almışım, sayısalda 6000 küsür eşit ağırlıkta 3000 küsürücüncü olmuşum=) Bu demek ki 3 LYS' ye de girecem :)

Bir de isteğim olacak. Taban puanları bulabiliyoruz da üniversitelerin geçen sene aldığı taban sıralamalarını bulabilen var mı?

Meslek Lisesi'nden mezun, sınava girmiş bir kişinin 2 yıllık meslek yüksekokulu tercihi yapabilmesi için LYS'na girmeden tercih zamanını mı beklemesi gerekiyor ?

Bir de sınava giren meslek lisesi öğrencilerinin 2 yıllık geçiş hakkı sınav puanına göre mi değerlendiriliyor ?

Yeni sistemi anlayamadım bir türlü, sorularıma cevap verip yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

Yeni sistemin sadece kendimi alakadar eden kısımlarıyla alakalı olarak bilgi sahibi olduğum için soruna cevap veremiyorum Tugay Abi.

Uğur, LYS bizimdir merak etmeyesin ;)

Berkan o dediğin bana da lazım, bulursan haberim olsun. :)

Beklediğim gibi değil ama üzülmeye zaman yok. Demek ki olacağı bu kadarmış. Matematiği unuttuk önümüzdeki sınavlara konsantre oluyoruz=)

Şu ana kadar pek yaşamadığım şey oldu; zaman konusu sıkıntı yarattı.

Kitapçıklar dağıtılırken yanlış kitapçık vermeler, sınavın bitişine 3 dakika varken bitti diyip, sonra devam edin demeler...

Daha alınacak çok yol var.

O konuya değinmek lazım bu arada. Gözetmen, geldi dedi ki bir ders seçin o dersin 5 dakikası ölecek, size ekstra süre veremeyiz. 12.00' da bütün kitapçıkları toplayacaz. Ne bu abi ya? Benim geometride 5 dakikamı çaldılar. Bir de son sıradaydım. Alan başlıyor, en son ben başladım çözmeye. Ha her yerde sistem bu olsa neyse. Arkadaşımın okulunda da geometri dağıtılırken 5 dakika ara verip öyle devam etmişler.

Neyse sınavın kötü geçmesine üzülmüyorum ama bu yapılan saçmalıkları düşündükçe sinirleniyorum.

Uğur aynen dediğin gibi kardeş. Daha çok yol var...

Gözetmenlere önceden ne yapacakları hakkında bilgi vermeleri gerekiyordu. Ama bu yapılmayınca sıkıntı yaşandı.

Benim beklediğim gibi çok kötü geldi, zira sınava çalışmaya fırsat bulamadım. YGS'den önce YGS'ye yüklendik, sonra YGS'den arta kalan sekiz haftanın ilkinde dinlendik, sağda solda gezdik; ikincisinde baştan sona edebiyatı bitirmek için edebiyat çalıştık. Son altı hafta için sıkı bir çalışma hedeflerken, sınavdan önceki üç haftayı hastalıklarla kah evde kah hastahanede yatarak geçirdik. Hal böyle olunca da YGS'deki yanlış sayımız kadar yanlışımız var bu sınavda yaklaşık. Hedefimi gerçekleştiremeyecek gibi duruyorum ne yazık ki, fakat yine de güzel bir üniversiteye gidebilmek noktasında ümitliyim.

Beyler sosyalciyim ben. Sosyalden 90 soruda 70 doğru 17 yanlış 3 boş yapmışım, ne diyorusunuz. (bir de Allah felsefenin belasını... vermesin. ne diyeyim.)

2 3 gün sonrta sınav sonuçları açıklanıyor..

Bana bu üniversite bölümlerinin kaçıncı sıradan aldığı liste lazım bulamadım elinde olan varsa yardım edebilirim mi?