• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2011-2012 Transfer Haberleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Onur Yavuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:03
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cemal ne yapmışta bu kadar herkes istiyor onu. Şuan Cemal Türkiyede başa oynayan hiçbir takımında oynayamaz. Hücumu yok savunmada güçlü ama boyu bence kısa. Olin, Beşiktaş gibi takımlarda anca oynar

Ben bir kere lokavta göre işimizi ayarlamayalım derim. Lokavt olacak ama tüm sezon olmayacak. Olmadık bir yerde lokavt biter, dengeler bozulur. Sözleşmesi biten Avrupalılardan alabilirsek, o iş olabilir. Ersan olayında ise tüm iş Ersan'ın üzerine kurulmadan, girişimlerde bulunmanın pek bir sıkıntısı olmaz. İlk etapta yerli oyuncu rotasyonuna takviyeler yapmamız gerekecek. O işi çözersek yabancılar konusunda elbet bir şeyler yaparız.

Sinan'ın ve Tunçeri'nin Efes'te kaldığını, Kerem Gönlüm'ün ise bir sene daha sözleşmesi olduğunu düşünürsek işimiz çok kolay değil. Tüm kadromuz gerçekten çok iyi mücadele etti, büyük emek verdi, büyük saygı ve sevgiyi hak etti. Ancak Tutku, Ermal ve Shumpert(TR) dışında yerli oyuncularımız üst seviyede değil. Evren'i kendine gelirse onu da buralara katabiliriz. İlkan'ı gelecek sezon kadromuzda kesinlikle bulundurmalıyız. Furkan'ı da almamız gerekiyor diye düşünüyorum. Elimizde fazla seçenek olmadığından Ender de bize uyar. Tutku, Ender, Evren, Shumpert(TR), İlkan, Furkan, Ermal'den oluşan bir yerli rotasyonu yeterli olabilir. + 5 yabancı ile de 12 kişilik kadro oluşmuş olabilir. Ama işin içine Euroleague'i de katarsak, Caner'in falan da kadroda kalması ve 15 kişilik bir kadro bulunması daha iyi olur.

Yabancılardan Shipp ve Andric'in çok yüksek ihtimal kalacağını düşünüyorum. İki oyuncu da sistem içinde işleyen, değerlenen parçalar. Bu durumda diğer yabancı seçimlerimizin daha üst level, takıma ve takım oyununa uygun ama takıma da kademe atlattıracak oyuncuların olması gerekir. Bir Saf 4 Numara, bir combo guard, bir de 2-3 numara ile birbirini tamamlayan bir kadro olabiliriz.

Tutku - Ender - (1)
Shipp - Evren
(2) - Shumpert -Caner
(3) - İlkan
Furkan - Ermal - Andric

Eğer (1), hem guard hem 2 numara oynayabilen bir oyuncu, (2) de benzer şekilde 2-3'ü götürebilen bir isim olursa pek sıkıntı olmaz. Shumpert'ı da zaten Oktay Hoca 4 numara rotasyonunda kullanmayı seviyor. Keşke olabilse Tepic'i çok isterim. 1-2-3 oynar, oyun görüşü, takımı yönlendirişi birden çok pozisyonda oynayabilmesi, benim alt yaş gruplarından beri hayranlık beslediğim bir adamdır. Geçen sene Pana'da önemli dakikalar falan da almadı. (2), Tepic olsa süper olur mesela :) (3), dışardan istikrarlı bir şutu olan, ayak çabukluğu ve hücum-savunma dengesi yerinde olan bir adam olursa, iyi kombinasyonlar oluşturabiliriz. (1) ise Lakovic olabilir. Savunma konusunda zayıftır kabul ama Lakovic'tir yine de :)

Jerry Johnson,Rancikle kesin olarak yollar ayrılacaktır.Ama Shipp konusu Oktay Hocaya kalmış.Tek eksiği şut oda çalışarak geliştirilebilir.Ömer Onan 30 yaşından sonra nasıl şutlar attığını biliyoruz.Shipp henüz 25 yaşında bu yaz çalışıp şutunu belli bir seviyeye getirebilir.Andric konusunda antremanlara devam.Ribaunt çalışsın yeter.Birde biraz
post oyunları ve kas gelişimi yapmalı.Bizim için 4 numara transferi çok önemli.Oraya 2 oyuncu almak şart.Shumpert seneye 4 oynamamalı 3 numara yedeği ve 4 numaranın 3 yedeği olmalı.Oyun kurucu tercihimizde önemli.Bo McCalebbi alabiliyorsak kaçırmamalıyız.Onunda şutu zayıftı ama belli bir seviyeye getirdi ve penetreleri çok can yakıcı.3 numara için Alex Mumbru,Matt Walsh ve Jasaitis üçlüsünden birisi düşünülebilir.4 numara için NBA oynanmazsa Ersanı alabiliriz.Onun yedeği Kerem Gönlüm olur.5 numarada Andric-Ermal-Furkan rotasyonu idare eder.
Yazdıklarıma göre kadrom.
PG:Mc Calebb-Tutku
SG:Shipp-Evren-Caner
SF:A.Mumbru-Shumpert-Caner
PF:Ersan-Kerem Gönlüm-Shumpert
C:Ermal-Andric-Furkan
Buna benzer bir kadro kurulabilir.
Ben Oktay Hocaya güveniyorum kesinlikle iyi işler çıkartacaktır.

Mumbru anlaştı arkadaşlar Bilbao ile. Onu artık listeden çıkarmak lazım.

jeremy pargo, ndong, ersan, zaza, ender, fran vasquez, shipp, andric, shumpert, evren, caner, ilkan, tutku, ermal, sertaç.. önümğzdeki sezon kadro bu olsa dadından yenmez.. :)

bu arada göksenin uzun süreler alabileceği bir takıma kiraya verilmeli 2 seneliğine. Sonra muazzam bir oyuncu olabileceğinden eminim. Sertaç biraz da kalınlaşmalı o zaman çok daha önemli bir oyuncu olacaktır.

Bo McCalebb ve Terrell McIntyre'nin adları çok sık yazılıyor ama Bo'nun 2 yıl daha,McIntrye'nin de 1 yıl daha kontratı devam ediyor. Ve iki takımda EL'de iken onları söküp almak imkansıza yakın.
Valencia'nın muhtemelen yeni transferi olacak Manresalı San Miguel'de çok iyi bir transfer onlar adına. Gerçi İspanya dışında sanırım hiç oynamadığı için bizim adımıza hiç düşünmedim ve çekincelerim oldu ama onu üst seviyede görecek olmak sevindirici.
Estu ile kontratı ne durumda tam bilmiyorum ama eğer durumu müsait ise Nik Caner Medley düşünülmeli bence kesinlikle. Amerikalı olmasına rağmen uzun yıllardır Avrupada. Ve stili Avrupa basketboluna çok uygun.
Real Madrid sanırım koçunu bulmadan, transfer yapmayacak. Onlar beklerken keşke şu Carroll'ı kapabilsek Canaria'dan.
Ekleme: Medley'in sözleşme 1 senelikmiş sanırım. Eğer yanlış bakmadıysam şu an boşta olması lazım.

PG:Jabbaar-Tutku
SG:Shipp-Evren-Caner
SF:Jasaitis-Shumpert-Caner
PF:Ersan-Kerem Gönlüm-Shumpert
C:Ermal-Andric-Furkan
Olabilir.:)

Vallaha cildiricam su Cemal ismini gordukce artik. Sinir krizi geciriyorum yemin ediyorum. Birseyler yazardim. Ama 10 senedir uye oldugum forumdan atilirim. ( Forum zamaninda formatlar yenilenmeler oldugu icin uyeligim 2004dur.)

Tutku - Ender - (1)
Shipp - Evren
(2) - Shumpert -Caner
(3) - İlkan
Furkan - Ermal - Andric

Eğer (1), hem guard hem 2 numara oynayabilen bir oyuncu, (2) de benzer şekilde 2-3'ü götürebilen bir isim olursa pek sıkıntı olmaz. Shumpert'ı da zaten Oktay Hoca 4 numara rotasyonunda kullanmayı seviyor. Keşke olabilse Tepic'i çok isterim. 1-2-3 oynar, oyun görüşü, takımı yönlendirişi birden çok pozisyonda oynayabilmesi, benim alt yaş gruplarından beri hayranlık beslediğim bir adamdır. Geçen sene Pana'da önemli dakikalar falan da almadı. (2), Tepic olsa süper olur mesela :) (3), dışardan istikrarlı bir şutu olan, ayak çabukluğu ve hücum-savunma dengesi yerinde olan bir adam olursa, iyi kombinasyonlar oluşturabiliriz. (1) ise Lakovic olabilir. Savunma konusunda zayıftır kabul ama Lakovic'tir yine de :)

Ersan,zaza filan afaki geliyor bana ama o yüzden onlara göre plan yapılmaması taraftarıyım ama olursa mükemmel olur tabi ki,jennings salmons filan gibi oyunculara da hiç gerek yok..

Kadronu dengeli bulduğum için ve aklımdaki kadroya üç aşağı beş yukarı benzeştiği için senin kadronun üstünden kişisel fikrimi belirtecem..

(1) dediğin bölgeye dengeleri gözetmek açısından bir combo guard gelmeli çünkü tutkununda enderinde 15-20'şer dakika süre alması ancak bu şekilde sağlanabilir.ve ben de buraya gelecek oyuncunun lakovic olması taraftarıyım..Eğer lakovic gibi hücum gücü üst düzey,winner bir oyuncu gelirse bu bölgeye,shippin kalması biraz daha anlam kazanır..

(2) dediğin bölgeye gelmesini istediğim oyuncu kesinlikle milenko tepic,1-2-3 numaraları oynayabilmesi,saha görüşü onu farklı bir oyuncu kılıyor..Ama tepici getiremiyorsak,sırasıyla alex mumbru ve matt walsh da düşünülebilir..

(3) dediğin bölgeye ben savanovici düşünüyordum sezon ortasından beri ama maalesef ki onu efes aldı,biz de efes formasıyla izleyip,iç geçiririz napalım:) Hem belki biz de fotsisi alırız kim bilir:)) bu bölgeye hoplayan zıplayan ribaundlarda çok etkin bir 4 numara gelmesini isteyenler olabilir ama ben savanovic tarzında birinin gelmesini istiyorum..Sebebine gelince ise ilkan ve furkan ikilisinin takımın ribaund zaafiyetini ortadan kaldıracağını düşünüyorum..Bu bölgenin özel adamı fotsis..Fotsise kimse hayır demez sanırım..Ama fotsisi alamıyorsak eğer.Ben Bu bölge için Tadija Dragicevici çok isterim..Ek olarakta bir kerem gönlüm hamlesi yapabilirsek,ki oldukça zor görünüyor,müthiş olur..

Benim kadrom şu şekilde olucak..oluşturulacak kadronun bence en büyük özelliği homojen olması o yüzden elimden geldiğince homojen bir kadro oluşturmaya çalıştım..

pg:Tutku açık-Ender Arslan
sg:Lakovic-Shipp-Evren
sf:Milenko Tepic-Shumpert-Caner
pf:Antonis Fotsis(Tadija Dragicevic)-İlkan+Olursa Kerem Gönlüm
C:Mirza Begic-Ermal Kuqo-Furkan Aldemir

ve gelecek sezon Shumpert 10 dakikadan fazla 4 numara oynamamalı..Mirza begic ise benim yıllardır çok beğendiğim uzunlardan birisi,Onun gibi bir uzunun olduğu takdirde 2-1-2 alan savunmasında ortayı çok iyi kapatabilirsin..Adam adama savunmada ise pota altında caydırıcı bir unsur olacaktır mirza begic..

kimse ilkan ı kadroya yazmıyor doğru dürüst ama bence seneye çok büyük bir patlama yapacak demedi demeyin..furkandan çok katkı vereceğinede eminim..

Furkan'ı almak için inşallah İlkanı kiralık vermeyiz...

pg:Tutku açık-Ender Arslan
sg:Lakovic-Shipp-Evren
sf:Milenko Tepic-Shumpert-Caner
pf:Antonis Fotsis(Tadija Dragicevic)-İlkan+Olursa Kerem Gönlüm
C:Mirza Begic-Ermal Kuqo-Furkan Aldemir

Ben de bu kadroya tamamım abi. Andric'in Oktay Hoca tarafından tutulmasını yüksek ihtimal görüyorum. Ama ben de eğer daha iyisini alabiliyorsak, ayrılabileceğini düşünüyorum. Ama dediğim gibi Oktay Hoca, Andric'i bırakmaz gibi geliyor. Lakovic ve Tepic bence bu takıma hücumda, öyle 1-2 level değil. Baya baya çağ atlatır. Zaten iyi bir savunmamız var ve ne olursa olsun Oktay Hoca bu anlayışı kim gelirse ona aşılayacaktır. Defansif anlamda sadece bir Lakovic'in tüm sistemi çökerteceğini düşünmek bana pek mantıklı gelmiyor. Bunu da elbet çözeriz, Lakovic de zaten elinden gelen gayreti gösterir. Tepic bence inanılmaz kritik ve önemli bir hamle olur. Böyle komple bir adam bizi her açıdan rahatlatır. Hem komple hem de üst düzey bir adam.

Furkan'ı almak için inşallah İlkanı kiralık vermeyiz...

kesinlikle..bu söylediğin çok önemli..
ilkan bu haliyle daha hazır bir görüntü çiziyor..
melih ve ilkan yerine melih ve sertaç kiralık verilmeli..

Vallaha cildiricam su Cemal ismini gordukce artik. Sinir krizi geciriyorum yemin ediyorum. Birseyler yazardim. Ama 10 senedir uye oldugum forumdan atilirim. ( Forum zamaninda formatlar yenilenmeler oldugu icin uyeligim 2004dur.)

Neden kimse bir başkasının fikrine saygı göstermiyor. Cemal şuan yerli olarak alabileceğimiz en iyi yerlidir. Başka bir adayınız var ise yazarsınız onu tartışırız uzun uzun. Size göre çok iyi olan bir oyuncu bana göre belki hiç birşey ifade etmiyor olabilir ama asla buda kim oluyor, çıldırıcağım, zır deli olacağım gibi ifade kullanmak bana ve kimseye düşmez. O sizin hür ifadeniz ve düşüncenizdir.

Ben kimsenin dusuncesine birsey demedim. Gordukce o ismi sinir oluyorum. İlk yazan da kardesim gibi olan Erdaldir. Ustunuze almaniza gerek yok. İstemiyorum Cemal'i. Sindiren varsa sindirsin.

Nilay ne zamandır burdayım hiç şunu istiyorum dediğini görmedim hep birilerini istemiyorsun. İstemezükçülük yerine şunu isterim çünkü diyip bişiler yazsan belki daha faydalı olursun. Lütfen kadro kurarken Efes ve FBÜ'den oyuncu istememeye çalış. Ve bize önümüzdeki sene EL de oynayabilecek 12 kişilik kadro kur. Bizim de ufkumuz aydınlansın. "Aaa harbiden Cemal Evren Haluk bu takıma gereksiz" diyelim coşalım halay çekelim. Ha isim diye önüme ilkan furkan diyip 35lik muratcanlarla mı geleceksin ben de merak etmiyor değilim bir sonraki mesajını..

Allah allah ya Suhan. İstememem suc mu. Ben sindiremiyorum o malum olayi. FBU'den siz istersiniz. Komsunun kumesinde ki tavuklara bayiliyoruz nasilsa. Ayrica su gelsin demek zorunda degil. İstemediklerimi de soylemek benim hakkim. Kimse de buna engel olamaz.

Başarılı olmanın yolu kaliteli yerli oyunculara sahip olmaktan geçiyor kanımca. Yerli oyuncularla ilgili yorumlara bakınca bazen sırbistan, hırvatistan, litvanya,İspanya v.b bir ülkede yaşadığımı sanıyorum. Sanki çok kaliteli yerli oyuncular varmış gibi piyasada, yok Evren gitsin, Caner gitsin söylemleri, Cemal hucumda yetersiz saptamaları, tamam Cemal hucumda yetersiz, hucumda yeterli yerli oyuncu kim peki Furkan mı ? Final serisinde Pota altında yeterli sertliği gösteremedik. İçeriyi savunabilmek için 5 kişi içeriye gömüldük dış şutları riske ettik buna rağmen Abdi İpekçideki son iki maçta Oğuz'u FB Ülker in kahramanı yaptık, sezon boyunca vasat bir görüntü bile çizemeyen May bile değerli oldu rakip için. Başarının anahtarı kaliteli yerli oyunculardan geçiyor ama yerli havuzu o kadar sınırlı ki. Kiminin penetresi, kiminin şutu zayıf diyoruz, savunma yapmıyor diye burun kıvırıyoruz yerli oyunculara. Örneğin ben Muratcan Güler'in -31 yaşındadır kendisi- gerek mücadelesi, gerek penetresi ve özellikle de karekteri ile bize katkı verebileceğini düşünüyorum. Ama Sinan'ın bile beğenilmediği bir forumda bunu yazmak bile pek çok kimseyi çıldırtabilir kimbilir ? Hatta mental ve oyun bilgisi açısından hiç beğenmesem bile rakipte eşleşme sorunu yaratabilme potansiyeli ve yüzdeleri şutları nedeniyle Cevher Özer'in bile katkı verebileceğini düşünüyorum. Önce yerli kalitesi ve çeşitliliğini arttırılmalı sonra çok iyi bir numara, nihayetinde pota altına sertlik verebilecek bir uzuna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri