Galatasaray Alt Yapısı

Genç Milli Kızlarımız, Ukrayna’ya Şans Tanımadı

Genç Kız Milli Takım’ımız, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen Uluslararası Genç Kızlar Basketbol Turnuvası’ndaki ilk maçında karşılaştığı Ukrayna’yı 73-60 yendi.


Genç Milli Kız Takım’ımız, 2011 Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Genç Kızlar Basketbol Turnuvası’na Ukrayna galibiyetiyle başladı. Mücadelenin ikinci periyodunda 17-0’lık seriyle yakaladıkları 15 sayılık farkın kapanmasını 3. ve 4. çeyreklerdeki başarılı savunmalarıyla önleyen Ay-Yıldızlılarımız, 73-60’lık galibiyete ulaştı.

Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, Kadın Milli Takımlar Koordinatörü Füzen Sönmez, A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan, A Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Altyapı Kız Milli Takımlar Koordinatörü Çiğdem Oktay, TBF Yayın Koordinatörü İnan Şefkatli ve Milli Basketbolcu Gülşah Akkaya da izledi.

Maça hızlı başlayan Ukrayna, Oleksandra Chek - Anna Kiriyenko ikilisiyle 0-4 öne geçti. İlk basketini Olcay Çakır’ın elinden bulan Genç Milli Kızlarımız, yine Olcay’ın turnikesiyle durumu 4-9 yaptı. Ferda Yıldız üç sayılık isabetiyle farkı 2’ye indirdikten sonra Özge Kavurmacıoğlu Ay-Yıldızlılarımızı öne geçirdi: 12-11. Fakat konuk ekip 6-0’lık seriyle skoru yeniden lehine çevirince başantrenörümüz Fırat Okul mola istedi. Genç Kız Milli Takım’ımız, molanın ardından Yasemin Koç ve Didem Nakaş’ın sayılarıyla eşitliği sağladı. Ama Ukrayna, Kiriyenko’nun serbest atışlarıyla ilk periyodu 17-19 önde tamamladı.

Genç Milli Kızlarımız ikinci çeyreğe 6-0’lık seriyle girerek rakip takıma mola aldırdı. Mola sonrasında da hız kesmeyen Ay-Yıldızlılarımız; Özge Kavurmacıoğlu, Gizem Sezer, Olcay Çakır ve Nadya Zuyeva ile sayı üretmeye devam etti. Böylece seriyi 17-0’a, farkı da 15’a taşıyan Genç Kız Milli Takım’ımız, müthiş savunmasıyla Ukrayna’ya 6 dakika boyunca skor bulma şansı tanımadı. Konuk ekip, Anna Kiriyenko’nun basketiyle nefes alsa da Pelin Bilgiç hızlı hücumdaki turnikesiyle hemen yanıt verdi. Kalan sürede etkili müdafaasını sürdüren Genç Kızlarımız, devreyi 39-29 üstün kapattı.

Ukrayna üçüncü periyodu art arda 4 sayıyla açarken, Olcay Çakır tekrar sorumluluk aldı ve Ay-Yıldızlılarımız 12-2’lik seriyle skoru 51-35’e getirdi. Mariia Ruban’ın sayıya çevirdiği serbest atışlarla toparlanan konuk ekip, savunma direncini de artırmayı başardı. Genç Milli Kızlarımız da ikinci çeyrekte olduğu gibi başarılı bir müdafaa örneği sergiledi. Üçüncü periyodun sonucunu ise Anna Kiriyenko’nun isabeti belirledi: 53-39.

Konuk ekip, final çeyreğine etkili giren taraftı. Skorer oyununu sürdüren Kiriyenko önderliğinde üst üste sayılar kaydeden rakip takımda Oleksandra Chek’ün üçlüğü farkı 6’ya indirdi. Genç Kız Milli Takım’ımız, aldığı moladan Betül Kalfalı’nın basketiyle döndü ve yine Betül’ün serbest atışlarıyla durumu 63-55 yaptı. Ukrayna farkı aynı iki oyuncusunun gayretiyle farkı bu kez 4’e düşürse de Elif Emirtekin ve Özge Kavurmacıoğlu avantajı korumamızı sağladı. Kalan 4 dakikada daha sert savunma yapan ve rakibini top kayıplarına zorlayan Ay-Yıldızlılarımızda Ferda Yıldız ve Betül Kalfalı’nın isabetleri son dakikaya girilirken skoru 71-59’a getirdi. Özge de seriyi 10-0’a taşıyıp takımını iyice rahatlattı ve Genç Milli Kızlarımız maçı 73-60 kazanarak turnuvaya galibiyetle başladı.


SALON: Abdi İpekçi

TÜRKİYE (73): Olcay Çakır 16 (4 ribaund- 2 asist), İlayda Tokmak (3 ribaund- 2 asist), Pelin Derya Bilgiç 2 (1 ribaund- 1 asist), Ferda Yıldız 4 (4 ribaund), Betül Kalfalı 7 (5 ribaund- 1 asist), Didem Nakaş 5, Melike Yançınkaya 2 (3 ribaund), Yasemin Koç 5 (4 ribaund), Gizem Sezer 4 (9 ribaund- 1 asist), Özge Kavurmacıoğlu 15 (7 ribaund- 2 asist), Elif Emirtekin 10 (7 ribaund- 2 asist), Nayda Zuyeva 2 (7 ribaund- 1 asist)

UKRAYNA (60): Oleksandra Chek 20 (13 ribaund- 3 asist), Funmilayo Omoboogunje (1 ribaund- 1 asist), Natalia Frasyniuk 3 (4 ribaund), Kateryna Kulishevska (1 ribaund), Anna Kiriyenko 30 (1 ribaund- 1 asist), Mariia Ruban 2 (2 ribaund), Nataliia Sergeieva (1 ribaund), Kateryna Demchenko 3 (4 ribaund), Miriam Uro-nilie 2 (4 ribaund- 1 asist), Nataliya Pokrovenko (8 ribaund- 3 asist), Tetiana Lysenko, Olga Krayevska (2 ribanund- 3 asist)

1. PERİYOT: 17-19
2. PERİYOT: 22-10
3. PERİYOT: 14-10
4. PERİYOT: 20-21


Kaynak: tbf.org.tr
 
Olcay Çakır: İçeri girerken fiziğini müthiş kullanıyor çok süratli ve dengeli sürüyor topu fast breaklere çıkışı çok yerinde. Ve içeri drive edip turnike atmayı çok deneyen biri için en önemli hususlardan biri 2 elini de çok iyi kullanması, işte o olayı çok iyi yapıyor hem sağ hem de sol eliyle çok dengeli bitiriyor Olcay. Geçen sene fenerde az süre almasına şaşırdım, kesinlikle normal maçlarda sırıtmayacak bir oyuncu ama işler ciddi maçlara gelince doğal olarak içeri girip turnike atmasına rakipler izin vermez, dış şutu da çok iyi olmadığı için sıkıntı yaşar iddialı maçlarda şimdilik. Dış şutunu da geliştirecektir şutu şu an çok iyi değil, savunma açısından topa baskısını beğendim ve savunmada iyi yer tutuyor, ileride Birsel gibi olmasını bekliyorum, onu fenerden koparma ihtimalimiz olsa keşke.

Özge Kavurmacıoğlu: orta mesafe şutu çok iyi ve şut tekniğini de beğendim, kendi şutunu yaratabiliyor, ileride milli takımın vazgeçilmezlerinden olcak ve ne yazıkki fenerde forma giyiyor.

İlayda Tokmak: Saha görüşünü çok beğendim, tam bir oyun kurucu aklıyla oynuyor o bakımdan, çok güzel paslar attı ama asiste çevrilemedi çoğu zaman bugün. Bu özellik fark yaratan bir özellik oyun kurucu için, daha da geliştirecektir iyi oyuncularla yan yana oynadığında da kendine güveni daha çok gelecektir. Eleştirim kendine güvenme konusunda olacak, şut denemeye korktu bugün ilk dış şutunu kaçırınca boş şutları denemedi o yüzden de şutunun nasıl olduğunu kestiremedim şimdilik. Nacizane diğer eleştirim de solunu çok kullanamıyor, top sürerken filan genelde sağından gitmeye çalışıyor, sol eli çok kuvvetli değil. O özelliğini de geliştirirse saha görüşünün iyi olması daha da değerlenecektir, rakipler onun sola gitmesine çalışacaklar çünkü ileri seviyede.

Ferda Yıldız: Çok güvenle şut atıyor bugün düşük yüzdeyle atsa da şut tekniğini beğendim, bu kadar güvenle attığına göre normalde dış şut yüzdesi yüksek bir isim. Şu anki ablalarından benzettiğim isim kesinlikle Şaziye İvegin.

Elif Emirtekin: 4 numarada oynamasına rağmen bileği çok düzgün, 2 tane 3'lük attı yanılmıyorsam, diğer 3lüğü de çok düzgün gitmişti ki girdi dedim ben:) çok düzgün atıyor şutları, içeride de top aldığında fena değildi bugün. İleride 4 numara oynayamaz yalnız, fiziği iyi değil savunmada da aksıyor doğal olarak.

Gizem Sezer: Ribaundlarda çok etkili oldu, iyi yer tutuyor ribaund konusunda ve savunmada da iyi kapıyor pota altını 2 tane blok yaptı yanlış hatırlamıyorsam, onun dışında ekstra bir özelliği yok, hücumu da sınırlı.

Benim dikkatimi çekenler bu isimlerdi. Ukrayna'daki Kiriyenko'yu ileride yüksek seviyelerde görebiliriz, çok beğendim çok da hırslı hazırlık maçı olmasına rağmen ve çok tatlı:) baya itirazda bulundu bugün hırsından dolayı.
 
Hollanda ile oynadığımız maçı son periyotta savunmamızın vites arttırmasıyla kazanmasını bildik.

İlk yarı müthiş oynayan İlayda devrenin de yıldızı oldu, 2 turnike attı top çaldığı pozisyonların devamında, birisi basket faul ile sonuçlandı. 1 tane 3lük ve 1 de orta mesafe şutuyla 10 sayı kaydetti. En azından 3 top çaldı, 2-3 tane de asisti vardı diye tahmin ediyorum, 5'de 4dü sanırım isabet yüzdesi. Peki takımın koçu naptı? genç oyuncunun en çok ihtiyacı olan şey güvenken, onu 2.devre sadece 3 dakika oynattı sen naparsan yap bu takımın ana 2 tercihi Olcay ve Ayşe Cora mesajını verdi. Hiç yakışmadı, sanki bu Avrupa Şampiyonası finali, hazırlık maçında böyle yapması çok ama çok yanlış bu kafada koçlar ileride çok yere gelemez... İlayda ilk şutu sokunca güvenle devam etti oyununa, dün o boş şutları atmıyordu ama bugün devam etti atmaya.Ayşe Cora da çok önemli bir yetenek, Olcay ile benzer özelliklere sahip ama şutu Olcay'dan daha iyi, ondan biraz daha bencil olması kötü özelliği fizik olarak da Olcay daha üst seviyede. Olcay da gene çok iyi oynadı, 2.yarı müthişti hem savunmada hem hücumda. Özge ise şut yüzdesi olarak berbattı 2 sayıyla tamamladı zaten, kendine şut hazırlayıp o şutları iyi sokmasını övmüştük dün, bugün şut yüzdesi düşük olması önemli değil yarın gene yüksek yüzdeyle sokar ama Özge'nin eksiği de içeri yüklenip turnike atmaması, veya fizik avantajını hücumda pota altına yakın yerlerde top alıp kullanmaması. Dün yazdığım Ferda Yıldız'ı kazandırabiliriz takıma ileride iyi yerlere gelecek bu kız, savunması zayıf epey ama hücumda iyi özelliklere sahip.
 
Olcay Çakır, Ayşe Cora, Özge Kavurmacıoğlu.. Tanju dediğin gibi şu 3 isim alt yapılarımızın en dikkat çekici isimleri kesinlikle. Ayşe'yi koparmak mümkün sanırım şu aşamada. Olcay ve Özge'yi de çok isterim de onlar Fenerbahçe'nin uzun senelerdir bekledikleri projelerden. Şu ana kadar alt yapı patentli bir oyuncudan verim alamadılar ama en muhtemeli bu 2 isim.

Olcay Çakır geçen sene Avrupa Şampiyonası'nda yanılmıyorsam ilk beşe seçilmişti. Ayşe Cora ile tanışmam da 2009 yılında gençler Türkiye Şampiyonası'nda olmuştu. Tekirdağ'da düzenlenmişti turnuva bende aslen Tekirdağ'lı olduğum için orda izlemiştim. Cora rahatça MVP oldu. Sorumluluktan kaçmayan yapısı ve saf basketbol yetenekleri beni epey etkilemişti doğrusu.
 
Genç Milli Kız Takım, İkinci Yarıda Galibiyete Uzandı

İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Genç Kızlar Basketbol Turnuvası’nın ikinci gününde Genç Milli Kız Takımımız, Hollanda’yı 83-72'lik skorla mağlup etti.


Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki karşılaşmayı Kadın Milli Takımlar Koordinatörü Füzen Sönmez, A Milli Kadın Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Altyapı Kız Milli Takımlar Koordinatörü Çiğdem Oktay ve TBF Yayın Koordinatörü İnan Şefkatli de izledi. Oyuna iyi başlayan Hollanda, Jamailah Adams ve Richelle Van Der Keijl’in pota altından bulduğu sayılarla ilk 2.5 dakikayı 4-0 önde geçti. Hücum ribaundlarında etkili olan Millilerimiz, ikinci hücum şansı yakalarken, İlayda Tokmak ve Ayşe Cora’nın basketleriyle durumu 4-4’e getirdi. İki takımında düşük tempoda skor üretmekte zorlandığı dakikalarda Olcay ve Ayşe ile çemberi gören Ay Yıldızlılarımız, skoru da 12-12 yaptı. İlk periyot, Olcay Çakır’ın serbest atışlarıyla 17-17 eşitlikle tamamlandı.

İkinci periyotta Gizem Sezer’i pota altında etkili kullanan Genç Milli Takımımız, 13.dakikada skoru 19-21’e getirdi. Kourtney Treffers ve Loyce Bettonvil ikilisiyle bu periyottaki ilk sayılarını kaydeden Hollanda, pota altından bulduğu basket sonrasında farkı yeniden 1 sayıya indirdi (27-28). Mola alan Ay Yıldızlılarımız, ara sonrasında baskılı savunmaya karşı hücum etmekte zorlanırken, Loyce Bettonvil’in de basket faulüyle 31-28 öne geçti. Bettonvil ve İlayda’nın karşılıklı üçer sayılık basketleri sonrasında Hollanda, Van Den Bosch’un da devreye girmesiyle farkı 5 sayıya çıkarttı (37-32). Bu dakikadan sonra savunmada kaptığı iki top sonrasında Didem Nakaş ve İlayda Tokmak ile 6 sayı birden bulan Millilerimiz, durumu da 41-38’e getirdi. Hollanda, Richelle Van der Keijl’in basketiyle devre sonunda soyunma 45-40 önde gitti.

Kourtney Treffers’ın basketiyle üçüncü periyottaki ilk sayılarını bulan Hollanda, hücum ribaundlarından yakaladığı ikinci şanslarla da farkı 9 sayıya çıkarttı (49-40). Olcay Çakır’ın pasını asiste çeviren Melike Yalçınkaya durumu da 49-42 yaptı. Savunmadaki gayretiyle aradaki farkı eriten Millilerimiz, Olcay Çakır’ın da serbest atışlarıyla skoru 53-51’e getirdi. Elif’in savunma ribaundu sonrasında Ferda Yıldız ile üç sayılık basket bulan Genç Milli Takımımız, skorda da eşitliği yakaladı (56-56). Maxime Essenstam’ın serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle Hollanda, üçüncü periyotu 59-58 önde tamamladı.

Son 10 dakikalık bölüme hızlı başlayan Millilerimiz, savunmada kaptığı topları Ayşe Cora ile değerlendirerek durumu da 59-61’e getirdi. Jamailah Adams’ın hücum ribaundundan bulduğu baskete Olcay Çakır ile karşılık veren Ay Yıldızlılarımız, 62-64 ile üstünlüğünü korudu. Mola alan Millilerimiz, ara sonrasında Ayşe Cora’nın asistinde Elif Emirtekin ile basket buldu. Elif ve Ayşe’nin üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu 6 sayıyla kontrolü eline alan Genç Milli Takımımız, 38.dakikada farkı 8 sayıya çıkarttı (69-77). Millilerimiz, son bölümde etkili oyununu sürdürdüğü karşılaşmadan 83-72 galibiyetle ayrılmayı bildi.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HOLLANDA (72): Gabrielle Van den Bosch 12 (2 ribaund- 2 asist), Yordi Kathmann 2 (1 ribaund), Kourtney Treffers 8 (7 ribaund), Jamailah Adams 18 (5 ribaund- 3 asist), Jacobine Klerx, Loyce Bettonvil 14 (10 ribaund), Sonja Kujit, Maxime Essenstam 5, Eline Kraaijenoord 4 (5 ribaund), Rowie Jongeling, Richelle Van der Keijl 9 (7 ribaund)

TÜRKİYE (83): Olcay Çakır 19 (3 ribaund- 6 asist), İlayda Tokmak 10 (2 ribaund- 1 asist), Ferda Yıldız 6 (2 asist), Betül Kalfalı 3 (4 ribaund), Didem Nakaş 3, Melike Yançınkaya 2 (4 ribaund), Yasemin Koç 1 (1 ribaund), Gizem Sezer 8 (6 ribaund), Özge Kavurmacıoğlu 2 (3 ribaund- 2 asist), Elif Emirtekin 5 (6 ribaund), Nayda Zuyeva 3 (3 ribaund) Ayşe Cora 21

1.PERİYOT: 17-17
2.PERİYOT: 28-23
3.PERİYOT: 14-18
4.PERİYOT: 13-25


Kaynak: tbf.org.tr
 
Hollanda ile oynadığımız maçı son periyotta savunmamızın vites arttırmasıyla kazanmasını bildik.

İlk yarı müthiş oynayan İlayda devrenin de yıldızı oldu, 2 turnike attı top çaldığı pozisyonların devamında, birisi basket faul ile sonuçlandı. 1 tane 3lük ve 1 de orta mesafe şutuyla 10 sayı kaydetti. En azından 3 top çaldı, 2-3 tane de asisti vardı diye tahmin ediyorum, 5'de 4dü sanırım isabet yüzdesi. Peki takımın koçu naptı? genç oyuncunun en çok ihtiyacı olan şey güvenken, onu 2.devre sadece 3 dakika oynattı sen naparsan yap bu takımın ana 2 tercihi Olcay ve Ayşe Cora mesajını verdi. Hiç yakışmadı, sanki bu Avrupa Şampiyonası finali, hazırlık maçında böyle yapması çok ama çok yanlış bu kafada koçlar ileride çok yere gelemez... İlayda ilk şutu sokunca güvenle devam etti oyununa, dün o boş şutları atmıyordu ama bugün devam etti atmaya.Ayşe Cora da çok önemli bir yetenek, Olcay ile benzer özelliklere sahip ama şutu Olcay'dan daha iyi, ondan biraz daha bencil olması kötü özelliği fizik olarak da Olcay daha üst seviyede. Olcay da gene çok iyi oynadı, 2.yarı müthişti hem savunmada hem hücumda. Özge ise şut yüzdesi olarak berbattı 2 sayıyla tamamladı zaten, kendine şut hazırlayıp o şutları iyi sokmasını övmüştük dün, bugün şut yüzdesi düşük olması önemli değil yarın gene yüksek yüzdeyle sokar ama Özge'nin eksiği de içeri yüklenip turnike atmaması, veya fizik avantajını hücumda pota altına yakın yerlerde top alıp kullanmaması. Dün yazdığım Ferda Yıldız'ı kazandırabiliriz takıma ileride iyi yerlere gelecek bu kız, savunması zayıf epey ama hücumda iyi özelliklere sahip.

Ukrayna maçını Ceyhun hocayla beraber seyretmiştik, o da çok kızmıştı İlayda'ya potaya bakmadı diye. Muhtemelen fazla konsantre olmuştu maça, bu da gereğinden fazla gerilmesine neden olmuştur. Kadın basketbolunun en büyük farklarından birisi de bu zaten. Psikolojik faktör çok daha belirgin erkek basketboluna göre. Ama hiç merak etmeyin İlayda ne olduğunu ve olmadığını çok ama çok iyi biliyor. Kendine güven konusunda da endişelenmeyin, sahada oldukça soğukkanlıdır, kötü günündeyse bencillik yapmaz, zorlamaz, attırmaya ve savunmaya odaklanır.
 
Kadın basketbolunun en büyük farklarından birisi de bu zaten. Psikolojik faktör çok daha belirgin erkek basketboluna göre.

Evet abi biz de farkındayız psikolojik faktörün o yüzden de koçun bugünkü tutumunu sevmedim, müthiş bir devre geçiren oyuncu ki tartışmasız en iyi isimdi, koskoca 2.devre sadece 3 dakika oynuyorda bu maç hazırlık maçıysa orada bir yanlışlık vardır bilmiyorum o konuda ne düşünüyorsun? sonuçta koçu çok iyi tanımıyoruz biz, güven konusunda da özgüven sıkıntısı yaşarsa maç içinde şut atmaktan çekinmesini eleştirmiştim ilk maç olduğu gibi, yani kötü günündeyse bencillik yapmayacak biri olduğunu ve daha çok saha görüşü sebebiyle oynattırmaya ve attırmaya yönelik bir oyuncu olduğunu farkettim zaten. Kendine çok güvenip oyun içinde saçmalaması değil de, kendine az güvenip sorumluluktan kaçması diyebilirim eleştirim orda yanlış anlaşılma olmuş sanırım:) Dün potaya bakmadı, bugün de çok iyi oynayıp 2.yarı koç süre vermeyince doğal olarak morali bozulmuş olabilir, o da ilerleyen günlerde etkileyebilir performansını. Dediğin gibi psikolojik faktörlerin daha ön plana çıkıyor bu alanda.
 
Evet abi biz de farkındayız psikolojik faktörün o yüzden de koçun bugünkü tutumunu sevmedim, müthiş bir devre geçiren oyuncu ki tartışmasız en iyi isimdi, koskoca 2.devre sadece 3 dakika oynuyorda bu maç hazırlık maçıysa orada bir yanlışlık vardır bilmiyorum o konuda ne düşünüyorsun? sonuçta koçu çok iyi tanımıyoruz biz, güven konusunda da özgüven sıkıntısı yaşarsa maç içinde şut atmaktan çekinmesini eleştirmiştim ilk maç olduğu gibi, yani kötü günündeyse bencillik yapmayacak biri olduğunu ve daha çok saha görüşü sebebiyle oynattırmaya ve attırmaya yönelik bir oyuncu olduğunu farkettim zaten. Kendine çok güvenip oyun içinde saçmalaması değil de, kendine az güvenip sorumluluktan kaçması diyebilirim eleştirim orda yanlış anlaşılma olmuş sanırım:) Dün potaya bakmadı, bugün de çok iyi oynayıp 2.yarı koç süre vermeyince doğal olarak morali bozulmuş olabilir, o da ilerleyen günlerde etkileyebilir performansını. Dediğin gibi psikolojik faktörlerin daha ön plana çıkıyor bu alanda.

Yok, merak etme, yanlış anlamadım. Ben de fazla bilmediğim, tanımadığım bir oyuncuyu seyretsem, aynen senin gibi yorum yapardım. Hiç potaya bakmamış ve devamlı pas vermişti. Beni bile şaşırttı yani. Ama ben, ne de olsa genetik bağ var :) , tahmin ettim durumu. Anlık bir durum yani. Morali çok iyi. Hollanda maçıyla da gösterdi zaten neler yapabileceğini.
Olcay ve sakatlanmadan önce Merve ve İlayda rotasyondaydı. Merve sakatlanınca Pelin tekrar çağrıldı. Olcay ve Merve gerekirse 2 numaraya da kaydırılabilir. Koç İlayda'yı 1 numara öngörüyor. Şu anda Olcay, İlayda ve Pelin şeklinde rotasyon sürüyor. İlayda da ortalama 20 dakika süre alıyor.
Ama her halikarda karar koçun, o ne derse o olur. Biz de duygularımızı içimizde yaşarız :)
 
Bugünkü rakip Fransa olacak, dün Ukrayna'ya büyük fark atmışlar sanırım turnuvadaki en ciddi rakibimiz. Salona bekleriz forumdan arkadaşları, İlayda'nın daha çok oynamasını da bekliyorum dün 2.yarı az oynatıldığı için.
 
Genç Kızlar, Hazırlık Turnuvasında Şampiyon Oldu


Genç Kız Milli Takım’ımız, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Genç Kızlar Basketbol Turnuvası’nda Fransa’ya 54-56 yenilmesine rağmen, üçlü averajla şampiyon oldu.



Genç Kız Milli Takım’ımız, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Genç Kızlar Basketbol Turnuvası’nda Fransa’ya 54-56 yenilmesine rağmen oluşan üçlü averajla şampiyon oldu.

Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Kadın Milli Takımlar Koordinatörü Füzen Sönmez, A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan, A Milli Kadın Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Altyapı Kız Milli Takımlar Koordinatörü Çiğdem Oktay, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, TBF Yayın Koordinatörü İnan Şefkatli ve milli oyuncularımızdan Gülşah Akkaya ile Işıl Alben de izledi.

Mücadelenin ilk dakikalarında Genç Kız Milli Takım’ımız hücumlardan boş dönerken Fransa, Bernies’in sayılarıyla ilk 3 dakikayı 0-5 önde geçti. İki takımın da etkili bir savunma sergilediği sonraki bölümde Özge ve Betül ikilisiyle sayılar bulan Genç Milliler, farkı 1 sayıya kadar indirdi ve son 2 dakikaya 11-12’lik skorla girildi. Kalan sürede ise Fransa, Toure ile içeriden sayılar kaydetti ve periyotu 11-18 önde geçti.

İkinci periyotun başında iyi savunma yapan ama hücumda 4 dakika boyunca skor üretemeyen Ay-Yıldızlılar, Fransa’nın 11-22 ile farkı çift haneye taşımasına engel olamayınca molaya başvurdu. Bu moladan fırtına gibi dönen Milliler, baskılı savunmayla kapılan topları, hücumda Olcay Çakır’ın liderliğinde 11-0’lık bir seriye dönüştürdü ve 2 dakika içinde skoru 22-22’de eşitledi. Sonrasında da Betül Kalfalı’nın peş peşe üçlükleri 28-26 ile Genç Kız Milli Takım’ı maçta ilk kez öne geçirdi ve devre de 30-27 Türkiye üstünlüğü ile sona erdi.

Soyunma odasından dönüşte Fransa, 30-31 ile yeniden öne geçse de başta Elif Emirtekin’in sayılarıyla 12-2’lik bir seri yakalayan Genç Milliler, periyotun 6. dakikası geçilirken 42-33’lük avantajlı skoru yakaladı. Sonrasındaki karşılıklı sayılarla son 2 dakikaya da 46-37’lik skorla girilse de Chevaugeon’un peş peşe üçlükleri ve son hücumda Nayo’nun pota altından bulduğu basketle son periyot öncesinde fark bire indi: 46-45.

Final periyotuna da Nayo ve Chevaugeon’un sayılarıyla başlayan Fransa, 3. dakikanın başında 48-50 ile öne geçti. Ardından Özge ve Gizem’in sayıları, Milliler’imizi tekrar öne geçirse de son 5 dakikaya 52-52’lik eşitlikle girildi. Mücadelenin son bölümünde iki takım da sayı atmakta oldukça zorlanmaya başladı ve 4 dakika boyunca yalnızca 2 sayı bulabilen Genç Kız Milli Takım’ımız karşısında Diallo’nun bitime 53 saniye kala attığı basket, Fransa’yı 54-56 ile öne geçirdi. Kalan sürede iki takım da başka sayı üretemedi ve Fransa bu skorla maçı kazandı.

SALON: Abdi İpekçi

TÜRKİYE (54): Olcay Çakır 19 (3 ribaund- 6 asist), İlayda Tokmak 10 (2 ribaund- 1 asist), Ferda Yıldız 6 (2 asist), Betül Kalfalı 3 (4 ribaund), Didem Nakaş 3, Melike Yançınkaya 2 (4 ribaund), Yasemin Koç 1 (1 ribaund), Gizem Sezer 8 (6 ribaund), Özge Kavurmacıoğlu 2 (3 ribaund- 2 asist), Elif Emirtekin 5 (6 ribaund), Nayda Zuyeva 3 (3 ribaund), Ayşe Cora 21 (3 ribaund- 3 asist)

FRANSA (56): Romane Bernies 16 (2 ribaund- 3 asist), Jacqueline Stievenard 10 (7 ribaund), Mony Niamke 4 (2 ribaund- 6 asist), Olivia Epoupa 6 (1 asist), Mamignan Toure 8 (4 ribaund), Alice Nayo 5 (7 ribaund- 2 asist), Lucie Chevaugeon 6, Stephanie Pascale 8 (9 ribaund), Anne Cornelie 7 (4 ribaund), Lola D. Angelis 2 (8 ribaund), Myriam Diallo 9 (4 ribaund- 2 asist), Marie Tshimanga 9 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 11-18
2.PERİYOT: 19-9
3.PERİYOT: 16-18
4.PERİYOT: 8-11

TBF'den alıntı.

Türkiye'Nin istatistikleri düzeltince, mesajı değiştireceğim.
 
TBF'den kopyaladım ama Türkiye'nin istatistikleri yanlış girilmiş.

İlayda oynadığı sürede iyiydi ama çok az süre aldı bugün, şutunu ve oyun mantalitesini beğendiğim Ferda da Betül Kalfalı müthiş oynayınca az süre aldı. Rotasyonu dar tuttu koç şampiyon olmak için.

Bugün dikkat çeken isim 5'de 4 3lük isabeti ile oynayan Betül oldu, kaçırdığı 3'lük de içinden çıktı, fizik yapısı olarak tam bir 3 numara olacak görüntüdeki Betül içeri girerken turnike atmaya yöneliyor sadece, arkadaşlarına pas atmıyor o pozisyonlarda. 2 elini de kullanabiliyor, şut stili değişik, top havaya fazla kalkıyor ki ilk 2 maçta da koçun çok güvendiği bir isimdi ve fazlasıyla şut denemişti o maçlarda da.İlk defa bugün yüksek yüzdeyle oynadı, takip etmekte fayda var.

Uzun ve iyi savunmacı Fransız uzunları karşısında Olcay ve Ayşe Cora sıkıntı yaşadı, içeri ne zaman girseler uzun kollu Fransızlar karşıladı onları ve turnike atmaları zorlaştı bu 2'linin. Dışardan da zaten çok yüksek yüzde ile atan isimler olmadığı için sıkıntı yaşadılar. Özge düne göre daha iyi yüzdeyle attı ama gene şuta dayalıydı, içeri girerken eksiği var bu kızın.

Baskılı savunmamız çok iyiydi bugün, gerçi Fransızların da hatası vardı orada ama 3kişi karşı sahada presle fazlasıyla top çalıp devamında turnike attık o pozisyonlarda. Pas açılarını iyi kapatan bir baskımız vardı, bu baskıda Özge'nin de payı çoktu, fizikli yapısı, uzun kolları ile o baskıda çok etkili rol oynadı. Geriye de hızlı koşuyor baskı geçilse bile.
 
Uluslararası Genç Kızlar Basketbol Turnuvası Sona Erdi
25.07.2011 21:18

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen Uluslararası Genç Kızlar Basketbol Turnuvası, Türkiye’nin şampiyonluğu ile sona erdi.



Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen Uluslararası Genç Kızlar Basketbol Turnuvası, Türkiye’nin şampiyonluğu ile sona erdi.

23 Temmuz’da başlayan turnuvada, bugün oynanan son gün maçlarıyla sıralamalar belli oldu. Genç Kız Milli Takım’ımızın son maçını kaybetmesine rağmen üçlü averajla mutlu sona ulaştığı turnuvanın ikincisi Fransa, üçüncüsü ise Hollanda oldu. Hiç galibiyet elde edemeyen Ukrayna ise son sırada yer aldı.

Türkiye ile Fransa arasında oynanan ve son ana kadar büyük bir heyecan fırtınasına sahne olan kapanış maçının ardından kupa törenine geçildi. Törende ilk olarak bireysel ödüller sahiplerini buldu. Turnuvanın sayı kraliçesi olan Ukrayna’dan Anna Kiriyenko ve asist kraliçeliğine ulaşan Fransız Mony Niamke, ödüllerini A Milli Kadın Takım oyuncularımızdan Gülşah Akkaya’dan; ribaund kraliçesi olan Hollandalı Loyce Bettonvil de ödülünü bir diğer milli oyuncumuz Işıl Alben’den aldı. Turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Olcay Çakır’ın ödülünü de yine Işıl Alben verdi.

Bireysel ödüllerin ardından ise sporculara madalyaları verildi. İlk olarak TBF Yayın Koordinatörü İnan Şefkatli tarafından Ukrayna’ya dördüncülük şildi verilirken Hollanda’nın üçüncülük madalyaları, A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan tarafından takdim edildi. Fransa’nın gümüş ve Genç Kız Milli Takım’ımızın altın madalyaları ise A Milli Kadın Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu tarafından verildi.

Genç Milliler’imiz, şampiyonluk kupasını ise TBF Kadın basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat’ın elinden aldı.

Üç gün süren turnuvunın toplu sonuçları şu şekilde:

23 Temmuz Cumartesi
Hollanda: 61 – Fransa: 59
Türkiye: 73 – Ukrayna: 60

24 Temmuz Pazar
Fransa: 90 – Ukrayna: 48
Türkiye: 83 – Hollanda: 72

25 Temmuz Pazartesi
Hollanda: 91 - Ukrayna: 59
Türkiye: 54 - Fransa: 56
 

Üst