Abi yarın geliyoruz maça ama İLayda oynayacak mı5-6 kişi olacaz inşallah.
Rotasyonda ortalama her maç 20 dakika civarında süre alıyor ama yine de Fırat koça kalmış bir karar. Umarım oynar.

Abi yarın geliyoruz maça ama İLayda oynayacak mı5-6 kişi olacaz inşallah.
Hollanda ile oynadığımız maçı son periyotta savunmamızın vites arttırmasıyla kazanmasını bildik.
İlk yarı müthiş oynayan İlayda devrenin de yıldızı oldu, 2 turnike attı top çaldığı pozisyonların devamında, birisi basket faul ile sonuçlandı. 1 tane 3lük ve 1 de orta mesafe şutuyla 10 sayı kaydetti. En azından 3 top çaldı, 2-3 tane de asisti vardı diye tahmin ediyorum, 5'de 4dü sanırım isabet yüzdesi. Peki takımın koçu naptı? genç oyuncunun en çok ihtiyacı olan şey güvenken, onu 2.devre sadece 3 dakika oynattı sen naparsan yap bu takımın ana 2 tercihi Olcay ve Ayşe Cora mesajını verdi. Hiç yakışmadı, sanki bu Avrupa Şampiyonası finali, hazırlık maçında böyle yapması çok ama çok yanlış bu kafada koçlar ileride çok yere gelemez... İlayda ilk şutu sokunca güvenle devam etti oyununa, dün o boş şutları atmıyordu ama bugün devam etti atmaya.Ayşe Cora da çok önemli bir yetenek, Olcay ile benzer özelliklere sahip ama şutu Olcay'dan daha iyi, ondan biraz daha bencil olması kötü özelliği fizik olarak da Olcay daha üst seviyede. Olcay da gene çok iyi oynadı, 2.yarı müthişti hem savunmada hem hücumda. Özge ise şut yüzdesi olarak berbattı 2 sayıyla tamamladı zaten, kendine şut hazırlayıp o şutları iyi sokmasını övmüştük dün, bugün şut yüzdesi düşük olması önemli değil yarın gene yüksek yüzdeyle sokar ama Özge'nin eksiği de içeri yüklenip turnike atmaması, veya fizik avantajını hücumda pota altına yakın yerlerde top alıp kullanmaması. Dün yazdığım Ferda Yıldız'ı kazandırabiliriz takıma ileride iyi yerlere gelecek bu kız, savunması zayıf epey ama hücumda iyi özelliklere sahip.
Kadın basketbolunun en büyük farklarından birisi de bu zaten. Psikolojik faktör çok daha belirgin erkek basketboluna göre.
Evet abi biz de farkındayız psikolojik faktörün o yüzden de koçun bugünkü tutumunu sevmedim, müthiş bir devre geçiren oyuncu ki tartışmasız en iyi isimdi, koskoca 2.devre sadece 3 dakika oynuyorda bu maç hazırlık maçıysa orada bir yanlışlık vardır bilmiyorum o konuda ne düşünüyorsun? sonuçta koçu çok iyi tanımıyoruz biz, güven konusunda da özgüven sıkıntısı yaşarsa maç içinde şut atmaktan çekinmesini eleştirmiştim ilk maç olduğu gibi, yani kötü günündeyse bencillik yapmayacak biri olduğunu ve daha çok saha görüşü sebebiyle oynattırmaya ve attırmaya yönelik bir oyuncu olduğunu farkettim zaten. Kendine çok güvenip oyun içinde saçmalaması değil de, kendine az güvenip sorumluluktan kaçması diyebilirim eleştirim orda yanlış anlaşılma olmuş sanırımDün potaya bakmadı, bugün de çok iyi oynayıp 2.yarı koç süre vermeyince doğal olarak morali bozulmuş olabilir, o da ilerleyen günlerde etkileyebilir performansını. Dediğin gibi psikolojik faktörlerin daha ön plana çıkıyor bu alanda.