Bende şunu anlamıyorum, başka bir oyuncu yok ve beğenilmeyen herhangi bir oyuncuyu oynatsanız aynı katkıyı verir diyorsunuz, onun yerine oynayan beğenilmeyeni geçtim bir dünya yıldızı olan Ticha ne yaptı bir de onu söyleyin? Ayrıca ne yazık ki biraz bayan basketbolunu takip etseniz doğru düzgün oyuncu olmadığını görürsünüz ne yazık ki. Ayrıca Işılın takıma zarar verdiğini söylemekte oldukça saçma olmuş kusura bakmayın.
Ticha değil dünyanın en iyi basketbolcusu da olsa konuşulması gereken konu bu değil ki. Daha iyisi de kötü oynuyor diye Işıl'ı tartışmayalım mı? Kötü oynuyor sayılmaz mı diyelim? Fenerbahçe ve Avrupa takımlarına karşı, kaç maçtır ne yaptı Işıl? İyisini kötüsünü geçin, bir tane altyapıdan herhangi bir oyuncuyu koysanız, Işıl gibi oynardı en kötü ihtimal. Işıl'ın ne istatistiğe ne de oyuna katkısı yok büyük maçlarda. Işıl ile kötü performans alacağıma başkasıyla almayı tercih ederim, en azından denerim, kaybedecek fazladan bir şey olmaz nasıl olsa.
Bayan basketbolunu takip etmiyorum dedim ama genel durumu bilmeyecek kadar da değil tabii ki. Piyasada yerli oyuncu olarak imkan olmadığının farkındayım. Zaten bu amaçla yine de, değişen bir koçla, takımda rotasyon oyuncusu olarak kalmalı diye yazmıştım. Ayrıca ortada dolaşan isimler var forumda olduğu gibi. Ben takip etmedim o isimleri, ama Işıl'dan daha az katkı vermeyeceklerini görmeden bile söyleyebilirim.
Son olarak da Işıl'ın takıma zarar vermesi hakkında. Ben onu büyük maçlar için söyledim. Küçük maçlarda ya zaten yokları oynuyor ya da arada bir çıkıp tadımlık performans gösteriyor. Büyük maçlarda nötr kalsa iyi, bildiğin takıma zarar veriyor. Birsel Galatasaray'ı ve Işıl'ı karşısına aldı mı, ekstra coşuyor neden acaba, lütfen siz de bunu tartışın. Özellikle Fenerbahçe derbilerinde en önemli bölgeden darbe yiyip duruyoruz. En basiti son maç. Hadi sayı atmadın tamam, asist yapmadın tamam anladık da, Birsel'e üç tane arka arkaya üçlük attırmak nedir? O nasıl savunma? Maçın en önemli kısmında mental olarak bu kadar mı kopuk olunur? Fenerbahçe geldi yakaladı takımı, sonra en kritik yerde bomboş üçlüğü çembere değdiremedi. Atsa belki toparlayacaktık. Işıl'ı sevmek bir kenara, Ceyhun Hoca da kendisine büyük zarar verdi tamam ama, Işıl da kendini hiç geliştiremedi, bu da bir gerçek.
Işıl'ı sevene, kadroda kalsın diyene hiç sözüm yok. Tekrar ediyorum, değişen bir koçla, ben de rotasyonda görmek istiyorum hala. Ama gidecekse de gitsin yani. Ölüp bitmem. Yerine kim gelecek, gelse ne yapacak diye de insanlara söylenip, çatıp durmam. Elbet gelir biri, bulunur. Öyle ya da böyle bulunur.