Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Yönetim futboldaki gibi bu havayla çok kombine satacağını düşünüyor ve localardan gelir düşünüyor ama futbolda stadımız kötüydü ve değişmesi gerekiyordu ve değişti başarılarla kombine sayısı sürekli arttı..Ama basketbolda ne salonumuz çok kötü ne de çok kombine satabiliriz.
 
Bence de Abdi ipekçi ama sanırım şube Eurolig kozunu kullanarak Sinan Erdem de gelirleri katlamak istiyor.Ne yapalım yenilmez armada nereye, ben oraya.Kaderimse çekerim.
 
Ergin Hoca'nın söylediklerinden benim çıkardığım kadarıyla bilet fiyatlarında da bir artış olacak. Abdi İpekçi'de tayfanın konuşlandığı kısıma büyük ihtimalle normal vatandaş giremeyecek fiyatlar nedeniyle. Bu nedenle büyük sıkıntı olacağını düşünüyorum. Pota arkasına geçilmesi durumunda sahaya etkimiz inanılmaz azalacak. Üst katlarda zaten sahaya müdahil olmak şöyle dursun sesi aşağıya duyurmak bile zor.

Dua ediyorum ki İBB Galatasaray yönetimine faiş bir fiyat çeksin ve Sinan Erdem işi yatsın. Hali hazırda anonsçu konusunda değişiklik sinyalleri aldığımız şu günlerde, Euroleague ile birlikte İpekçi'de yapılacak tribünün zirvesine çıkacağımız sezonda umarım Sinan Erdem'e geçmeyiz.
 
Sakin kafayla izlemek için Hocayı daha izlemedim gece izleyeceğim. Ama Sinan Erdem'İ seçme sebebinin Localar ve VIP ağırlama olduğundan adım gibi emindim. Nİtekim hoca da bundan bahsetmiş:)

Sinan Erdem'i anlatmaktan dilimizde tüy bitti. Neymiş ulaşımı rahatmış. Yahu araban yoksa metrobüsten indikten sonra 500 metre yürüyorsun. Üstelik hava karardığında tekinsiz oluyor. Şu yolu rahat olayını anlamıyorum. Ha VIP adamlar için otoparka çekiyorlar oradan hoooppp bağla çevre yoluna çıkıp gidiyorlar ayrı. PEki Sİnan Erdem basketbol salonu mu? Sİnan Erdem daha yapılırken DÜnya atletizm şampiyonası düşünülerek yapıldı. Ama DÜnya basketbol şampiyonasına salon yetiştiremeyen TBF tarafından yalvarmalar sonucu basketbol oynanacak hale getirildi. Tavanı abartmıyorum en azından 50 metre vardır. Bu yüzden de 15500 kişi dolduğunda bile TV'a iyi ses gider ama sahaya ses gitmiyor. Ses tavana yayılıyor. Akustik anlamda korkunç bir salon. Bunun etkisi olarak da rakibe baskı yapamıyorsun o salonda. Sinan Erdem'de 15bin seyircinin yapamayacağı baskıyı İpekçi'de 3000 seyirci yapar. Zaten avrupalı bir basketbolsevere sorun GS demek taraftar demektir. 2 sene önceki takımdan 3 kişi sayamazlar ama hepsi anlatabilir GS taraftarını. O takımla CSKA'yı yenip Barca'ya kafa tuttuysak bu direk seyirci baskısı sayesinde. Ergin Hocaysa yönetimin de etkisiyle Sinan Erdem diyor. Localara VIP koltuklara GS'ın lordları otursun, devre arası VIP ağırlamadan faydalansın maç öncesi sonrası özel otoparkları olsun diye. Ama bu adamlar yılda 10 maça gelecek. Maçlara devamlı gelecekleri düşünen yok.

E tabi bizler ameleyiz. Hangi salon olsa geliriz. 5 yılda 3 salon değiştik 4.sü olsun ne olacak diye düşünüyorlardır. Ha tabii Sinan erdem olursa Kadın takımına Ahmet Cömert yolu gözüküyor demektir. Ama büyük basketbol sevdalıları için kadın basketin bir anlamı değeri yok. GS EL oynadığı an yeter onlara.

Belediyenin orada ayda en az 3 gün bir etkinlik yaptığından lacivert koltuklarından bahsetmiyorum bile.

Ha şunu ekleyeyim. Sİnan Erdem'de oynarsak kombine almam. Ne de olsa her maça bilet bulurum. Ve zaten tribünler sahaya o kadar uzak ki saha içi diye nereyi verecekler hep uzak olacağız. Kadınlar için ayrı kombine çıkarsa alırım. GS iyi olsun ne yapalım baksınlar bakalım o adamlar 2 mağlubiyetten sonra ne diyecekler.
 
Ben açıkçası Sinan Erdem de de başarılı olacağımızı ve daha çok taraftar çekebileceğimizi düşünüyorum (konum olarak da ulaşılması daha kolay). Yine de her şeyin hayırlısı diyorum...
 
Kesinlikle Abdi İpekçi. Zamanında Ayhan Şahenk'te oynarken Abdi İpekçi'ye geçmemiz gerektiğini söylemiştim. Ayhan Şahenk diyenler Abdi İpekçi'yi dolduramayız diye endişe ediyorlardı. Ama o eşik aşılmıştı ve şu an istediğimiz her an o salonun büyük kısmı doluyor. Şunu ayırmamız lazım. Ayhan Şahenk'ten Abdi İpekçi'ye geçme isteğimiz takıma seviye atlatmak içindi. O seviye atlandı ve ilk seneyi saymazsak her sene elde tutulur şeyler elde ettik. Ama Abdi İpekçi'den Sinan Erdem'e geçmek farklı. Sinan Erdem ile Abdi İpekçi arasında sadece vip-loca-otopark gibi farklılıklar. Abdi İpekçi'ye göre kesinlikle ulaşım daha kolay ayağına kadar metrobus ve metro gidiyor ama yine de belli bir mesafe yürümek gerekiyor. Atmosfer açısından kıyas yapmak zaten abest kaçar. Engelsiz Aslanlar'ın Şampiyonlar Ligi final maçında ilk kat tamamen doluydu ama atmosfer yapmakta oldukça zorlanmıştık. Aynı kalabalık belki Abdi İpekçi'de olsa alabilirdik maçı. 3000-4000 kişilik kapasite farkı için taraftarın müthiş baskı kurduğu ve çok alıştığı Abdi İpekçi'den ayrılmak büyük bir kumar olur.
 
VIP, Loca, Cemiyet, Peşkeş gibi kelimeler mide bulandırır hale geldi. 3-5 kişi için binlerce kişinin düşüncesi, isteği yok sayılıyor. Protokol tarafındaki saha içi kombinelerin satışa bile çıkmadığı ortamda o bahsedilen locaların vs ne olacağı belli. Paşalarım gelsinler, çekirdekleriyle otursunlar, bir iki göstermelik bağırıp gitsinler.
İç sahada maç kaybetmiyor bu takım. Oturup nedenini düşünsünler ve ondan sonra salon konusunu konuşsunlar.
 
Evim Üsküdar'da iki sezondur kombine alıyorum ama Sinan Erdem olursa kesinlikle kombine almam ve o salona gitmem. Ulaşımı da hiç kolay değil benim için ayrıca o salon çok amaçlı kullanılan bir salon üst katlar tamamen atmosferin dışında kalıyor bir bütünlük yok Abdi İpekçi deki yoğun taraftar baskısı orada kesinlikle oluşmaz. Benim görüşüm taraftar Abdi ipekçiyi benimsemişken hem salon çevresinde hemde içerisinde yapılacak değişikliklerle sarı kırmızı çalışmalarla yolumuza bu salonda devam etmeliyiz.
 
Bu takımı iki transferle EL'de iç sahada yenecek takım yokken bu kadar büyük avantajı elimizle kaybediyoruz. CSKA'yı Oly'i sadece sadece sahada yenemedik bunu anlamak çok mu zor ? Abdi İpekci farkı iki senedir Efes'te bile ortaya çıkmışken neyle uğraşıyoruz Allah aşkına.
 
İki salonunda televizyondaki atmosferini göz önünde bulundurduğumda benim de gönlüm İpekçiden yana. Birde merhum Abdi İpekçi' den midir yoksa Efes' in 90 ların ortasındaki o salonda elde ettiği zaferlerden midir yoksa koltuklarının renginden midir bilmiyorum Abdi İpekçi Spor Salonu dendiğinde içimde tarif edemediğim bir duygu oluşuyor.
 
bencede a.ipekçi de kalalım. hem oraya alıştık hemde yukardaki arkadşın da deiği gibi türkiyede bi orgnaizasyon olsa hemen akla sinan erdem geliyor.
 
Hoca programda yönetim ve pazarlama ekibiyle aldığımız bir karar, belediyeye teklif verdik cevap beliyoruz dedi. Kesin değil yani. EL A lisansı için yapılan çalışma için daha büyük salonun bir etkisi olacak mı acaba?
Ne orası ne burası bize bizim salon lâzım. O güne kadar İpekçi en iyisi bencede ama eğer Sinan Erdem'e geçilecekse bi zahmat salon renkleri için de anlaşma yapılsın. Tirübünler ve parde kırmızı olsun...
 
Merhaba,

mimarlik okuyorum ve Tez için Galatasaray Spor Kulübü ile ilgili bir proje yapmak istedim. Kulübe sordum ve spor salonu yapmaya karar verdim.

Aldigim bilgiye göre TTA stadin sinirlarin icinde salon icin yeterli yer varmis.
Suan en büyük sorun güclü sponsor bulmakmis.


Sevgi, saygi ve selamlar

Sercan

Not: Umarim konu disi olmaz, ama benim tez icin GS basketbol taraftarindada sorularim olacaktir gelecek haftalarda :)




 

Üst