2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ve Bo gönderilmişken

Hickman iyi oyuncu fakat oynatan bir guard değil. Goudleock ise kendi şutunu yaratabilen , hızlı ve iyi bir oyuncu fakat. Nba serüveni zaten başarısız geçti.EuroCup MVP Ödülü ise birşey ifade etmiyor.Banvit ligi süpürdü.Gitti Kalev'e dağıldı. Euroleague çok farklıdır.Ayrıca F.bahçe çok bireysel bir takım kuruyor.Bazen öyle yenilgiler alabilirler herkesin aklı şaşar.

Emir i turk yapacaklarida kesin yoksa kac aydir sakat olan Kenan a kalacaklar topa yon verme, tempo ayarlama konusunda. Hos lideri Emir olan bir takimin EL de yapacagi is, varacagi tepe noktasi az cok bellidir.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bogdan Bogdanovic, Fenerbahçe ile anlaştı.
Fenerbahçe yine akıllı ve mantıklı hamleler yapmıyor.
Yine Sato'ların geldiği sene olduğu gibi Final Four yaparız derler.Top 8 göremeden paket olurlar.
Menajerler okadar çok adam öneriyorlar ki her takım kafasında belli oyuncu yoksa mecburen düşünüyor.
Koç hangi mevkilere nasıl tipte oyuncu istediğini bildirmiş transferle uğraşan yöneticilere ve Özyer'e, Özyer'de toplantıya çağrılmayınca anladı koltuk gidiyor.Malik transferinde olduğu gibi yapamıyor.Koç istememişti Malik'i ama alındı.Şimdi hergün konuşuyormuş Koç ile bunu önerdiler vb diye :) Çıksın yalanlasın :)

Bourisis süre istedi Madrid'den gelen teklif sonrası. Spanoulis için ise Oly iki oyuncu ile görüşüyor birisini alacak.Aldığı anda buy out ödememize bakar. Barış Ermiş ve Kerem Tunçeri için karar Koç'ta karar verdiği anda transfer biter.Kerem'i zaten aldık. Ebru Köksal şube içine kaydırılıyormuş.Eğer kaydırılırsa ne Özyer bırakır nede başka bu tarz yönetici.İşte o zaman Bülent Tulun ve Ebru Köksal savaşı başlar.

Bu arada kimse konuşmuyor ama Karşıyaka ve Trabzonspor çok iyi transferler yaptı.Özellikle Trabzonspor.Bu arada Göksenin için haber bekliyor Trabzonspor. Koç izin verirse gidiyor.Pocius için ise görüşme var evet anlaşma yakın ama 1+1 imzalandı diye birşey yokmuş.Evet her an olabilir ama o kadar'da kesin değil.Umarım olur yine sayfalarca boş konuşmuş olacağız yoksa :)

Spanoulis için sonuç almak önemli ama Yönetim bunun 2.planını belirlemedi.Bu kötü bir hamle bence.Spanoulis bence olacaktır.Halil Can P. bile doğruladı bunu.Fakat Kerem Gönlüm'den sonra sanırım ikinci transfer Kerem Tunçeri olacak.Uzun transferi için NBA'den biri ile görüşüyormuşuz şuan için bilmiyorum ama öğrenirsem paylaşırım.

Sabah sabah uzun yazdım.Herkese Günaydın:)
sürçü lisan ettiysek affola. Herkese bol Spanoulis'li günler :)

Kim ne derse desin bence fener geçen seneye göre daha iyi bir takım kurdu
bizim yapacağımız hamleler çok önemli
iyi bir beş numara
arroyo nun yükünü hafifletecek bir guard
ve can yakan şutör bir 2-3 takıma eklersek
her takımla başa baş mücadele ederiz

Bu arada kimse konuşmuyor ama Karşıyaka ve Trabzonspor çok iyi transferler yaptı.Özellikle Trabzonspor.Bu arada Göksenin için haber bekliyor Trabzonspor. Koç izin verirse gidiyor.Pocius için ise görüşme var evet anlaşma yakın ama 1+1 imzalandı diye birşey yokmuş.Evet her an olabilir ama o kadar'da kesin değil.Umarım olur yine sayfalarca boş konuşmuş olacağız yoksa :)

Öncelikle verdiğin günü güzelleştirecek bilgiler için teşekkürler :) Trabzon'un kadro ciddi manada iyi oluyor. En azından Eurocup düzeyinde bir kadroları olacak. İyi yerlilerle de takviye ederlerse tabi. Hardy, Bologna'da 17 sayı ortalaması yüzde 54 üçlük yüzde 52 saha içi isabetiyle oynamış. Çok ciddi rakamlar. Eurochallange hakkını elinden almışlardı ama FIBA'ya yeniden başvurulmuş ve dün kupaya yeniden davet edildiler. Güzel işler yapacaklar bence.

Geçen yıl ki kadromuzla bu seneki kadromuzu karşılaştırmaya çalıştım.
Arroyo--> Kaldı
Ender--> Anlaşılmaya çalışılıyor
Engin-->Kerem Tunçeri söylentisi var
Sinan-->Kaldı
Göksenin-->Kaldı
Gordon-->??
Domercant-->Pocius
Hairston-->Maciulis / Bertans söylentisi
Marko-->Kaldı
Cenk-->Anlaşılmaya Çalışılıyor
Erceg-->Kaldı
Ersin-->Kerem Gönlüm
Jawai/Bonsu-->??
Furkan-->Kaldı
Macvan-->Ayrıldı

Geçen yıl sakatlıklardan dolayı 8 yabancımız vardı. Macvan ayrıldı ve onun yerine kimse gelmiyor. Hairston ve Macvan yerine 3,5 numara diye tabir edilen bir oyuncu bakılıyor. Bertans veya Maciulis isimleri konuşuluyor. Bertans hücum, Maciulis savunma olarak Hairston'ın fersah fersah üstünde katkı verecektir. Her ikisi de Avrupa piyasası olan iyi oyuncular.
Çok ümitli olduğumuz Domercant yerine Pocius'la anlaşıldığı yazılıyor. Sağlıklı bir domdom olsa kötü transfer diyecektim ancak geçen sene EL ortalaması 23 dkda 10.8 s, 2.9 r, 2,5 a olan bir oyuncu için bunu söyleyemem. Bu sene alacağı süre 15-16 dklar civarı olacaksa da Arroyo ile ceza şutlarında ve penetrelerde çok daha efektif olabilir.
Ersin yerine Kerem Gönlüm geldi. Ersin'in sakatlıktan sonra iyice yavaşladığını ve gözü kapalı soktuğu orta mesafe şutlarında ciddi düşüş olduğu hepimizin malumu. Kerem Gönlüm'ün şut mesafesi Ersin seviyesine çıkmasa da hala çabuk ayakları ve mücadeleci kişiliği ile bize daha fazla katkı verecektir. Ribaundlarda da daha iyi olacağını düşünüyorum. Ancak özellikle EL'de Macvan- Erceg- Ersin'den ikisinin aynı anda sahada olduğu maçlarda şut tehditi potaya gidebilen Arooyo, Ender ve Sinan gibi oyunculara gerekli boş alanı açıyordu ve bize avantaj sağlıyordu. Yeni kadro yapısıyla bu imkan ancak yukarıda yazdığımız 3,5 numara (Maciulis/Bertans) ve Erceg'in 5 numara oynadığı 4 kısalı bir beşle olabilir. Ancak bunu çok uzun süreler deneyebileceğinden emin değilim koçun.
Engin yerine Kerem Tunçeri hamlesi tamamen Kerem'in konsantrasyon ve motivasyonu ile bağlı bir değişiklik olacak bizim için. Kerem fiziki ve mental olarak iyi durumdayken hala daha en iyi yerli guard bence. Engin'in sürekli sakatlığı nedeniyle Ender'e çok fazla sorumluluk bindi geçen yıl ve Arroyu'suz setlerde oyun kurma konusunda çok sıkıntı yaşadık. Sırf bu nedenle burası dahil sair ortamlarda gereğinden fazla eleştirildi. Oysa Enderin penetresi ve kritik zamanlarda gösterdiği yüksek yüzdeli dış şutu kaç defa bizi ipten aldı hepimiz biliyoruz. İşte bu Arroyo'suz dönemlerde seyirci desteği olan bir Kerem tunçeri ile o düşüş olmayacaktır ki Kerem'in en son seyirci desteği olan bir takımda oynadığı 2010 DK'sında bizi finale çıkaran isimlerin başında geldiğini unutmayalım.
Geriye 2 isim kaldı. Bunlardan en önemlisi bence Uzun transferi. Furkan'ın ayakları hızlı iyi savunmacı ancak hücumda potadan 2 metre uzakta etkisiz olduğunu biliyoruz. Furkan sahadayken sadece p&r veya hücum ribauntuyla sayı bulabiliyor. oyun sistemimiz set hucumunda p&r ve türevlerine dayandığı için gelecek uzun mutlak surette p&r oynayabilmeli ve savunabilmeli. Ancak repertuvarında sırtı dönük hücum da yer alan bir oyuncu bizim dış şutörlerimizi rahatlatır. Koçun Sofo/Jawai gibi kalıplı ve ikili sıkıştırma gelmezse peynir ekmek gibi sayı atan oyuncu bakması da biraz bu yüzden. Çok üst düzey bir isim bulacağımızdan artık emin değilim. Adı geçen oyunculardan Zaza cuk otururdu, kontrat durumunu bilmiyorum ama Lampe de olur Ancak ben en çok John Bryant'ı istiyorum. Çok ilginç bir takım olabiliriz Bryantla..Hatta bir çok kişinin burun kıvırdığı Esteban Batista bize çok faydalı olabilirdi.
Kalan son yabancı hakkımız Gordon'un yerine alınacak combo guard. Tabii ki ilk akla gelen isim Spanoulis. Spa'nın bir şekilde alınması durumunda bize katacağı hücum zenginliği Arroyo ve spa ikilisinin savunmada yaratacağı zaafiyeti her türlü unutturur. Forvetlerin şut yüzdesi artar, çizgiye daha çok geliriz ve en önemlisi rakibe psikolojik olarak 1-0 üstün başlarız. Spa olmazsa -ki olacağına inanmıyorum- düzen dışına çıkabilecek penetresi ve savunması güçlü, atletik bir guard bulmalıyız. NBA'den veya NBDL'den bu tarz adamlar bulunabilir. Forumda da bir çok isim önerilmiş. Benim düşüncem Spa olmazsa Jamont Gordon kumarını oynamaktan yana.

Elhasıl, bu sene sakatlık vs yaşamadığımız takdirde geçen seneki EL başarısını tekrar edebilecek belki de f4 yapabilecek bir kadro olacağımıza inanıyorum. Ligdeki rakiplerimizin de bireyselde iyi isimlere rağmen takım kimyası ve kadro yapılanması konusunda çok başarılı olmadıklarını düşünüyor fakat koçların kim olduklarını hatırlayıp bu düşüncemi temenni olarak güncelliyorum.

Öncelikle verdiğin günü güzelleştirecek bilgiler için teşekkürler :) Trabzon'un kadro ciddi manada iyi oluyor. En azından Eurocup düzeyinde bir kadroları olacak. İyi yerlilerle de takviye ederlerse tabi. Hardy, Bologna'da 17 sayı ortalaması yüzde 54 üçlük yüzde 52 saha içi isabetiyle oynamış. Çok ciddi rakamlar. Eurochallange hakkını elinden almışlardı ama FIBA'ya yeniden başvurulmuş ve dün kupaya yeniden davet edildiler. Güzel işler yapacaklar bence.

Trabzon pek konuşulmasada koordinasyonu tutturur ve takım olurlar ise play off'ta ciddi bir tehlike yaratırlar.

Bogdan Bogdanovic, Fenerbahçe ile anlaştı.
Fenerbahçe yine akıllı ve mantıklı hamleler yapmıyor.
Yine Sato'ların geldiği sene olduğu gibi Final Four yaparız derler.Top 8 göremeden paket olurlar.
Menajerler okadar çok adam öneriyorlar ki her takım kafasında belli oyuncu yoksa mecburen düşünüyor.
Koç hangi mevkilere nasıl tipte oyuncu istediğini bildirmiş transferle uğraşan yöneticilere ve Özyer'e, Özyer'de toplantıya çağrılmayınca anladı koltuk gidiyor.Malik transferinde olduğu gibi yapamıyor.Koç istememişti Malik'i ama alındı.Şimdi hergün konuşuyormuş Koç ile bunu önerdiler vb diye :) Çıksın yalanlasın :)

Bourisis süre istedi Madrid'den gelen teklif sonrası. Spanoulis için ise Oly iki oyuncu ile görüşüyor birisini alacak.Aldığı anda buy out ödememize bakar. Barış Ermiş ve Kerem Tunçeri için karar Koç'ta karar verdiği anda transfer biter.Kerem'i zaten aldık. Ebru Köksal şube içine kaydırılıyormuş.Eğer kaydırılırsa ne Özyer bırakır nede başka bu tarz yönetici.İşte o zaman Bülent Tulun ve Ebru Köksal savaşı başlar.

Spanoulis için sonuç almak önemli ama Yönetim bunun 2.planını belirlemedi.Bu kötü bir hamle bence.Spanoulis bence olacaktır.Halil Can P. bile doğruladı bunu.Fakat Kerem Gönlüm'den sonra sanırım ikinci transfer Kerem Tunçeri olacak.Uzun transferi için NBA'den biri ile görüşüyormuşuz şuan için bilmiyorum ama öğrenirsem paylaşırım.

Sabah sabah uzun yazdım.Herkese Günaydın:)
sürçü lisan ettiysek affola. Herkese bol Spanoulis'li günler :)

Spa için uğraş verilmesini anlarım ama olmayınca aynı seviyede birine gidilmemesini geçen sezon da kabullenemedim bu sezon da kabullenmem. Demek ki Ünal Aysal'ın şahsi hırsı olmuş Spanoulis'i almak.

Arroyo - Nikolov
x - Sinan - Göksenin
x- marko
Erceg - Kerem Gönlüm
Furkan -

Şimdi bu noktalara yapacağımız hamleler önemli. Spa olursa bir numaraya sert bir oyuncu alınmalı.
Furkan'ın yanına uçan kaçan bir uzun.
Bazı arkadaşların önerilerine değer veriyorum lakin bir kaç maçlarını baştan sona seyretmek gerek.

Spa için uğraş verilmesini anlarım ama olmayınca aynı seviyede birine gidilmemesini geçen sezon da kabullenemedim bu sezon da kabullenmem. Demek ki Ünal Aysal'ın şahsi hırsı olmuş Spanoulis'i almak.

Arroyo - Nikolov
x - Sinan - Göksenin
x- marko
Erceg - Kerem Gönlüm
Furkan -

Şimdi bu noktalara yapacağımız hamleler önemli. Spa olursa bir numaraya sert bir oyuncu alınmalı.
Furkan'ın yanına uçan kaçan bir uzun.
Bazı arkadaşların önerilerine değer veriyorum lakin bir kaç maçlarını baştan sona seyretmek gerek.

Bende uçan kaçan birini isterim Basketbol birazda göz zevki sonuçta.Bu sene gerçekten iyi kadro kuracağımıza inancım tam. Ergin Ataman transferlerin 10 Temmuz'a kadar bitirilmesini istedi ama bitermi bilemem.

Pullen tam aradığımız oyuncu değil mi sizce de ? Genç, şutu var, penetresi var, atletik.Keşke alınsa bence süper olur.
Arroyo-Ender(Barış)-Pullen
Pocius-Sinan-Göksenin
Marko-Cenk
Bence bu kısa rotasyonu bütçe olarak uygun ve potansiyelli.

Bu foruma şu ana kadar yazdığın tek doğru cümle "Evet ben yalancıyım" oldu.

Önce: https://twitter.com/producerDRN/status/482292167701200896 Bourousis'i de Alırız.
Sonra: http://www.gsbasket.org/forum/erkek...zonu-transfer-calismalari-228.html#post610187 Bana söylenen isimler arasında Bourousis yok.

Sana söylenen isimler arasında Bourousis yoktur ama SANA KİM KARIŞIR Kİ? Bir zahmet moderasyon sana bir karışsın.. Spanoulis'i de alırsın sen Bourousis'i de. Mithat Duran, sen yanlı yazdın ama Pocius çoktan imzaladı. Harris-Seibutis falan geliyordu?

Bu saygısız hala bu forumda mı ? Benim bildiğim forumda saygısızlığa pek izin verilmiyordu ancak forum yönetici beğendiyse işler baya bir değişmiş anlaşılan. Senden kaç yaş büyük birisine , yalancısın,sen gibi sınıf arkadaşına söyleyeceğin şeyleri gelip burada yazıyor olman ve herhangi bir ceza almamış olman ne kadar can sıkıcı. Sanal alem diye yaz babam , yaz vur babam vur tabi. yahu hadi geçtim sanal alemi bari kendine saygın olsun sen daha 18 yaşındasın . senden büyük kişilere hayatında kaç kere bu sözleri yüzlerine karşı söyleyebilirsin ben sana söyleyeyim HİÇ BİR ZAMAN.!

Benim anlamadığım Mithat abi hiç bir zaman kesin olacak cümleler kurmadı görüşülüyor olması muhtemel dedi bunu anlamamak bu kadar zor mu. sonra gelip buraya sanki adam sana çalışıyormuş gibi saygısızca söylemler falan çok acı gerçekten. Büyük ihtimal bu sene üniversiteye başlayacaksın sana tavsiyem bir an önce bu saygısızca hitap şeklinden kurtulman yoksa pek de zevk almazsın üniversite ortamından :) FORUM YÖNETİCİLERİNİN DE BEĞENECEĞİNE GEREKENLERİ YAPMALI.!!!

Ünal Aysal ne yap ne et getir bize Kabasakal´ı. İşi gücü bıraktım Spanoulis´i bekliyorum, Aarroyo ile birlikte oluşturacakları hücum varyasyonlarını hayal etmesi bile güzel.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...