• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KK Cedevita : Crvena zvezda Telekom 68:64 | Ceo me? [ABA League 20. kolo | 16.2.2014] - YouTube
maçın 27-31. dakikaları arasına özellikle dikkat ederseniz Nolan'ın hücum yönünü görmüş oluruz. İlk adımı hızlı olduğu için çok iyi penetre ediyor ve içeri girdiğinde rakipleri üzerine çekiyor , bu aşamada dış oyunculara veya dipte bekleyen oyunculara ciddi şut imkanı doğuyor ve alan açılıyor. Ayakları hızlı ve hareketli olduğu için perdeye çok takılmıyor. Daha detaylı yazıyı sanırım Mehmet Beygirci yazacak yakın zamanda. Takım kimyası için olumlu bir tercih gibi geldi bana.Cedevita 'nın hücum opsiyonları hızlı hücumdan kolay sayı, Nolan'ın penetresi ve Bilan'ın sırtı dönük oyunu üzerine kurulmuş . Oyuncular ya kendileri bitiriyorlar ya da alan açarak şut imkanı veriyorlar.

Bir Deon Thompson vardı. Ne durumda bilen var mı? Kontratı, sağlık durumu vs.

Westermann'a kesin ihtiyacımız yok ama Limoges'e giderse kafayı yerim herhalde :) çok beğendiğim bir oyuncu, bence Brose, Kuban gibi takımlar alır, Limoges ne yahu :) Bu arada Carlon Brown hala free agent, Nolan'dan önce onunla ilgilenmeliyiz bence, düzen dışı skor bulma işini daha iyi yapar gibi geliyor bana.

Pleiss anlasamamis henuz Bayern ile. CSKA devreye gitmi NBAye gitme hakkini seneye kullanacakmis.

Westermann geçen sezon kasım ayında sağ bacağının ön çapraz bağlarından sakatlandı ve aynı yerden aynı şekilde 2009'dada sakatlanmıştı...Jamont'ın günahı ne o zaman diye sormak istiyorum :)

Pleiss anlasamamis henuz Bayern ile. CSKA devreye gitmi NBAye gitme hakkini seneye kullanacakmis.

Maasinin 1.5 olacagini dusunursek, Pleiss'a 1 sezon icin 3 milyon dolar gibi bir rakam verebilecek durumumuz oldugunu sanmiyorum.

Insallah olur orasi ayri.

Takimin yas ortalamasinda da ciddi dusus olacak sanirim bu sezon

Hesaplamadim ama Aradori ve Smith 25, Pocius 27, Micov 29 yasinda. Olursa Samuels yada Lawal 25 yasinda.

Furkan 23, Cenk 27, Sinan 29. Arroyo ve Kerem haricinde yasi yuksek oyuncumuz yok.

Öncelikle bir kaç sorum var. Bazı oyuncularımızın durumu ne alemde?

Sertaç Şanlı gitti sanırım. Peki

Can Korkmaz?
Göksenin Köksal
Doğukan Sönmez

Bunların durumu nedir? Bir Nikolov gazını aldık yürüdük gidiyoruz ama Can Korkmaz da Ergin hocanın seveceği tarz temiz şutu olan bir oyuncu. Nİkolov'dan daha fazla katkı verecektir. Göksenin'in akıbeti nedir bilmiyorum. Kimse kadrolarına almaz oldu yoksa netleşti mi gitmesi? Doğukan haddim değil ne iş yapacağını söylemek ama Basketbol o anlamda ona uzun bir yol

Dorsey konusunda ben forum gibi düşünmüyorum. Bana D.Howard'ı andırıyor o. Hem tip hem hal-hareket olarak. Kötü anlamda diyeceğim ilk özelliği; Taktik disipline uymaması, oyun disiplininden çabuk kopması çok kolay oluyor. Ama Özellikle EL'deki maçlarımızda tribünler ortalamanın üzerinde doluysa o gazla Dorsey çok iş yapar. Çünkü O enerjiyi vücudunda dinlendirip iyi tepki veriyor taraftara. Açıkçası isterdim Dorsey'İ ama istemeyenleri de anlıyorum.

Kadroya bakınca savunmasından ziyade hücumu iyi olan bir oyuncu almaya çalışmamız beni şaşırtmayacak. Ama Sofo/Zaza gibi geniş ve arkası dönük oyunları oynayacak bir uzun, çok çok işimize yarardı. Fran Vazquez isteyeceğim oyunculardandı, o da anlaşmış sanırım. Forumun yıllardır efsanelerinden D. Fischer istediğim biri değil. Davis ve James için sakatlık haberleri ilgi çekici o riske girmeyelim.

Jawai hala bizim oyuncumuz. Bİr ara Bİlbao ilgileniyordu bizimle görüşeceklerdi. Şu an durum ne bilmiyorum. Dünya şampiyonasındaki oyununa bakıp değerlendirmek mümkün aslında. Tabii yüksek kontratı varsa bunu konuşmadım sayın. CÜzi bir rakam olursa 8. yabancı olarak bile tutulabilir.

Takım kurulursa hislerimizi beklentilerimizi yazabiliriz. Ama Geçen sene hedef F8 diyen Ergin Ataman'ın bu sene Hedef Final four demesi sanırım gerekli ilgiyi pek görmedi. Ama hocanın o hedefe doğru takım kuracağı belli ve Ocak için bir hamle şansını bekleterek lige başlayacaktır. Ender ile anlaşıldı mı bilmiyorum ama Barış ile görüşülüyor deniyor. Cenk ne alemde bu konuda da hiç haber çıkmaz oldu.

Ben beğenmedim bu Nolan 'ı ya paylaşılan videolara baktığımda beni etkilemedi açıkcası . şutlarının girmeyeceği baştan belli oluyor.

Westermann konusunda Partizanli taraftarı degil, öncelikle menejerini dinlemelisiniz bence. Adam yalanladı ayrildi iddaalarini. Durumu belli degil. Ancak o sakatliklardan sonra bizim takima gelmemeli.

4-5 rotasyonu bence Erceg Kerem Furkan + yabancı pivot ile gitmez.Bir tanesi sakatlanırsa ne yapıcaz ? 3 kişimi paylaşıcak 80 dakikayı

Kurulan kadroya atletik özellikleri olan, delici, penetre üzerinden asist yapabilecek, savunmada hareketli ve tempolu bir guard lazım. Nolan Smith bu ihtiyaçların tamamını karşılayabilecek bir oyuncu. Daha önce yazılmış, kendisi biraz dengesiz olmakla beraber, Arroyo ile birlikte çok faydalı olacak özelliklere sahip. Cedevita'da takımın skor yükünü çektiği için savunmada bazen kendisini saklıyordu ama, gelince takımda çok fazla hücum alternatifi olduğu için enerjisini bire-bir savunmaya daha fazla kanalize edebilecek. Transfer edilmesi durumunda 8-9 sayı, 3-4 asist, 1-1.5 top çalma gibi istatistikleri yakalayabilecek ve bunu takım oyunu içinde yapabilecek kapasitede.

Dorsey çok büyük olasılıkla NBA'e gideceğine göre, adaylardan biri elendi. Euroleague'de oynayan atletik, çember savunucusu tanıma uyan oyuncular Lawal, Shawn James, Salah Mejri ve çoğu kimsenin aklına gelmeyen KYLE HINES. Samardo Samuels'in sözleşmesi devam ediyor bildiğim kadarıyla ve Milano onu bırakmayacak diye biliyorum. Şimdi baktığım zaman bu isimlerden bir tek Hines beni heyecanlandırıyor. Hines çok mümkün görünmesede, CSKA'dan ayrılabileceği söylentileri vardı... Biraz yüksek bir beklenti, belki biraz da benim şahsi isteğim olduğu için dillendiriyorum ama, tanıma uyuyor.

Diğer adaylara baktığımızda Lawal hakkında yorum yapmıştık, bence pivot pozisyonunu çok dolduran bir oyuncu değil. Shawn James neredeyse geçen sezonunun tamamını sakat olduğu için kaçırdı. Maccabi onunla uzun süreli bir sözleşme yapmış olmasına rağmen sakatlık sorunundan dolayı serbest bıraktı. Mejri uzun boylu, çabuk bir oyuncu ama bence yumuşak bir uzun. Bu adaylara ek olarak eğer sakatlık geçirmeseydi Javtokas'ı da sayabilirdik. 34 yaşında olmasına rağmen geçen sezon Euroleague'de kariyerinin en iyi dönemini geçirdi. Zaten savunması üst düzey bir oyuncuyken, hücumda da çok ekstra katkılar verdi. Sağlam bir Javtokas'a hayır demezdim. Bu oyuncular arasında Esteban Batista'da bence gayet iyi bir adaydır. Euroleague'de Maccabi, Vitoria gibi üst düzey takımlarda oynadı. Üç saniyede gerçekten müthiş bir bitirici, topu doğru yerde aldığı zaman omuzu koyup çok rahat sayı yapar. Atletik olmasada savunması fena değildir.

Kabataslak bütçe hesaplıyorum.
Arroyo:1.5 milyon euro
Ender:400 bin euro
Sinan:700 bin euro
Aradori:300 bin euro
Pocius:600 bin euro
Micov:800 bin euro
Cenk:400 bin euro
Kerem:500 bin euro
Erceg:1.1 milyon euro
Furkan:1.3 milyon euro

7.6 milyon euro oldu. 2 tane transfer yapacağız deniliyor daha. İsimler üzerinden örneklendirirsem, Carlon Brown:600 bin euro, Lawal:500 bin euro. 8.7 milyon euro'ya 7 yabancılı güzel kadro kuruldu. Biraz fanteziye kaçıcak ama Jawai ile yıllık 250-300 bin euro'ya anlaşsak -şu an bir kulüple anlaşacağını zannetmiyorum 800 bin euro civarlarında- 8.yabancı olarak Euroleague'de kullansak taş gibi kadromuz olur.

Kyle Hines'in bir senelik kontratı daha var. Ayrıca CSKA asla onu bırakmaz.

8 yabancılı kadro kuracak olursak Macvan'ı isterdim ben açıkçası. Kapasitesi belli ama ritmini buldu mu takıma çok şeyler katan biri Macvan. İki sezondur bizi ve ligi de tanıyor, uyum sorunu yok. TOP 8'deki payı da az değildi hani... Ayrıca Macvan-Erceg aynı anda 4 ve 5 oynadığında ilginç şekilde "tutuyordu". Dışarıdaki Real Madrid ve CSKA maçında denemiştik bunu, hem hücumda hem de savunmada aksamamıştık, hatta Erceg daha iyi hücum etmeye başlamıştı.

Yıllık ne kadara oynuyordu bizde acaba?

Batista'ya Fenerbahçe Ülker sürekli ikili sıkıştırma getirdi ve hiçbirinde dışarda şutörü bulamadı Batista. 4 şutörü dışarı koyup Batista'dan böyle bi beklentiye gireceksek büyük hayal kırıklığı yaşarız.

hocanın kurduğu takım bundan önceki kurduğu hiçbir takıma benzemiyor ve bu haliyle tam anlamıyla 2009 Orlando Magic takımı kurmak üzereyiz

içerde sağlam kapatan ve karartan bir uzun ve etrafında 4 tane şutör temelli bir takım

uzun olarak 2009 Magicinde Howard vardı bizde galiba bunu Sofo veya Dorseyle yapmak istedik ama 2side olmadı çok büyük ihtimalle bu kalıba uyan Vazquez vardı oda olmadı Pleiss adı geçiyor oda yumusak kalırmı soru işareti.

sağlam bir Jawai aranan kan olabilir.Ayrıca hocanın Jamont Gordonla kontrat uzatmama sebebini anlayabiliyorum geçen sezon Jawai Gordon ve Domercanttan dili yanan bir adam sakatlıktan donuste Domdomun nasıl sönük kaldıgını hepimiz gördük.

Ben Lawal'den ziyade Samuels'i isterim. Burada bir arkadas yazmisti herseyden biraz yapabilmeli diye o kisi Samuels iste.

Ayrica tabiri caizse pis bir oyuncudur, takima hem hucumda hem savunmada cok katki saglar hatta zaman zaman 4 numarayada kaydirabiliriz.

Bence Can Korkmaz'a şans tanınmalı tam Teodosic tarzı bir oyuncu.Kolay maçlarda bu sene Fenerdeki Berk,Metecan gibi bizim de şans vermemiz lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri