• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sosyal medyada da Nolan icin Galatasarayin onemli bir basamak olacagi ve Arroyo ve eski arkadasi Pocius ile oynama firsati yakaladigini yazmislar yabanci kaynaklar. Onlar Bu transferi onemli goruyorlar. Bizim simdiden kotulemeye hakkimiz yok diye dusunuyorum, hele ki Ergin Hoca istemisken.

Vidmar Beşiktaşta Türk oynamadı mı ya :( Bugüne kadar devşirme zannediyordum onu.

Pocius İstanbula gelmiş, sağlık kontrolünden bile geçmiş. Kerem'in imzalamadığını bilmeyen yok zaten. Micov'u menajeri açıkladı.

Neden resmi açıklama yapmıyoruz ki?

Vay arkadaş ben kaç yıldır basketbolu takip ediyorum,ne cahil kalmışım ya,renktaş olupta ne kadar muhalefet arkadaşımız varmış forumda,ya bizim gördüğümüzü koç görmüyormu?demiyormu bu adam çabuk faul problemine giriyor,yok savunması kötü!anlamıyorum bazı arkadaşları bu kadar önyargılı olmayın,sonuçta bu işin kimya kısmıda var,belki gelicek adam çok kaliteli ama takıma uymayacak..1-2 maç görüntülerine bakarak yorum yapmak çok anlamsız,boyle olmuş olsaydı erceg'in cska maç performansıyla san antonioda duncan'ın yerini alması lazımdı! bekleyip görelim hele bi çıksın salonada ondan sonra zaten 1-2 maç kötü oynayınca sallayacak çok arkadaşımız olucak..

Söylediklerinin çoğuna katılamıyorum. Burada insanların cahilliği ya da basket bilgisini sınamıyoruz ki burada fikir alışverişi yapan insanların çoğunun bir basketbol bilgisi olduğuna inanıyorum. Oyuncunun özelliklerini sıralamak, takıma nasıl fayda sağlayabileceğini tartışmak en doğal hakkımız. Ancak burada tartıştıklarımızın aksine dediğin gibi koçumuzun bilgisi ve takım kimyasıyla hiç beklemediğimiz oyuncuların en parlak dönemlerini bile izleyebiliriz.

Ancak CSKA'da Erceg'in performansının SAS'ta Duncan'ın yerini alabilecek kapasitede olduğunu söylemen çok fazla abartı geldi :) Erceg'in CSKA karnesini ve sakatlığından dolayı çoğu maçı kaçırdığını da görebilirsin dostum.

3-4 mesaj gördüm Cedevita ile şampiyonluk yaşadı gibisinden de düzeltme gereği hissettim. Cedevita finalde Saric'li Cibona'ya kaybedip şampiyonluğu vermişti.

Tek maç üzerınden oynanan ABA finalini Cibona kazanmış Hırvatistan final serisinde Cedevita Cibonayı 3-0 ile süpürerek şampiyon olmuş

Söylediklerinin çoğuna katılamıyorum. Burada insanların cahilliği ya da basket bilgisini sınamıyoruz ki burada fikir alışverişi yapan insanların çoğunun bir basketbol bilgisi olduğuna inanıyorum. Oyuncunun özelliklerini sıralamak, takıma nasıl fayda sağlayabileceğini tartışmak en doğal hakkımız. Ancak burada tartıştıklarımızın aksine dediğin gibi koçumuzun bilgisi ve takım kimyasıyla hiç beklemediğimiz oyuncuların en parlak dönemlerini bile izleyebiliriz.

Ancak CSKA'da Erceg'in performansının SAS'ta Duncan'ın yerini alabilecek kapasitede olduğunu söylemen çok fazla abartı geldi :) Erceg'in CSKA karnesini ve sakatlığından dolayı çoğu maçı kaçırdığını da görebilirsin dostum.

Düşüncelerinize saygı duyuyorum... Ben kendi düşüncelerimi yazdım katılmamakta en doğal hakkınız.. Sanırım sadece şu konuda bi yanlış anlaşılma oldu, ben gecen sene cska maçında gösterdiği performansından dolayı yazmıştım.. Saygılar iyi geceler üstadım..

düşüncelerinize saygı duyuyorum..ben kendi düşüncelerimi yazdım katılmamakda en doğal hakkınız..sanırım sadece şu konuda bi yanlış anlaşılma oldu,ben gecen sene cska maçında gösterdiği performansından dolayı yazmıştım..saygılar ii geceler üstadım..

Fikirlere son derece hoşgörülü ve ikili iletişimlerde böylesi saygılı insanlar olduğu için bu forumu seviyorum.

Cümleten iyi geceler

Tek maç üzerınden oynanan ABA finalini Cibona kazanmış Hırvatistan final serisinde Cedevita Cibonayı 3-0 ile süpürerek şampiyon olmuş

Ordaki takımları görünce aklıma direk adriyatik geliyor o yüzden unutmuşum Hırvatistan ligini :)

Arkadaşlar 7. yabancı hakkında bilgi verebilir misiniz? Öğrenmek istediğim, 7. yabancı sadece EL demi oynayacak, TBL de oynamayacak mı? Hoca isterse bir hafta birisini diğer hafta başkasını ligde oynatabilir mi? Futbol da olduğu gibi yani. Diyelim ki bu hafta oynayan diğer hafta sakat veya formsuz hoca onu değiştirebilir mi?

Bu arada FB Ülker Semih Erden'le anlaşmış 800 bin dolar vereceklermiş yıllık.

Semih kütüğünü alıp Oğuz'u tutuyorlarken ve bu ikiliye en az 1,5 milyon dolar ödeyeceklerken hala "Furkan'ı almayacaklardı biz boşuna 1,3 milyon euro verdik" diyen var mı?

Arkadaşlar 7. yabancı hakkında bilgi verebilir misiniz? Öğrenmek istediğim, 7. yabancı sadece EL demi oynayacak, TBL de oynamayacak mı? Hoca isterse bir hafta birisini diğer hafta başkasını ligde oynatabilir mi? Futbol da olduğu gibi yani. Diyelim ki bu hafta oynayan diğer hafta sakat veya formsuz hoca onu değiştirebilir mi?

7 yabancıya lig için lisans çıkarılabilir, bunlardan herhangi 6 tanesi maç kadrosunda yer alabilir Serdar abi.

7 ya da 8 yabancı EL'de oynayabilir, o konuda sıkıntı yok.

7 yabancıya lig için lisans çıkarılabilir, bunlardan herhangi 6 tanesi maç kadrosunda yer alabilir Serdar abi.

7 ya da 8 yabancı EL'de oynayabilir, o konuda sıkıntı yok.
Nazik cevabın için teşekkür ederim kardeşim. Sağol

Nolan Smith'i hiç izlemedim, adı geçince araştırdım.

Transferlerimizde beni rahatsız eden şey, genelde şöhretli-isim kariyer yapmış oyunculara sulanmak, bu yüzden genelde bütçeyi aşmak zorunda kalmaktı. Aradori ve Smith ile bu kalıbın dışına çıkmış olacağız. Smith kendi yükselirken takımı da yukarılara taşıyabilecek bir oyuncu imajı veriyor. Solomon'un Efes'e ve kendi kariyerine çok şeyler kattığı sene aklıma geldi. Eğer olursa, Smith'te de aynı etkiyi görmeyi umuyorum

Arkadaşlar bugün Nolan'ın yine maçını izledim. Önce şunu söyleyeyim videolar ve istatistikler yanıltıcı olabiliyor o yüzden tüm maçı izleyip guard'ın maçı nasıl kontrol ettiğini incelemek önemli.(isteyen arkadaşlara özel mesajdan maçların linklerini atabilirim)Eurocup,video,yüzde ye bakarak yorumlar yapılıyor bence sağlıklı gözlemleme değil bu. Bugün izlediğim maç : HKK Široki Primorka - KK Cedevita maçıydı.

Nolan'ın özellikleri sık sık yazdım buraya.Toplamda izlediğim 6 tane falan maç oldu.Artık Cedevita'nın setlerini ezberledim neredeyse. Bi Nolan'ı öven arkadaşlar var bir de önyargıyla yaklaşanlar. Nolan geçen sezon 27.4 dk ortalamayla oynayıp 13sayı civarı atmış bir oyuncu. 3lük noktasına gelince Nolan 3lük kullanmıyor neredeyse yani bir guarda göre çok az kullanıyor. Set hücumunda boş kaldığında daha yüzdeli atıyor ama dediğim gibi az deniyor.

Beklentileri çok yüksek tutmayalım arkadaşlar. Nolan'ın guard özellikleri iyi , yalnız bizim takım içinde çok skorer olacak bir oyuncu beklemeyin. Daha çok 2sayılık atış deniyor ve bu onuda %46 lık isabet oranı var.Bunların bazılarının boş turnike olduğunu belirtmek isterim yani potaya gidiş yüzdesi sete sette daha düşük. İlk adımı çok hızlı olduğu için dribblingi kesip şut atıyor , 3sayıdan çok burayı geliştirmeli işte, bunu daha iyi yaparsa net seviye atlar.Bizde 18-19 dk süre alacağını varsayarsak ve takımın lider skoreri olmadığını varsayarsak 10 sayı ortalaması tutturmasını beklemiyorum ben açıkçası.(Geçen sene maç başına 12-13 top kullanıyordu bizde bu kadar kullanmaz) Ama zaten arkadaşlarını oynatmayı seven bir oyuncu bu yararlı olmayacağı anlamına gelmez , penetre ,delicilik, penetre-pas gibi kombinasyonları çok çok iyi yapıyor(hücumda çeşitlilik).Pota yakınında iyi bitiriciyi besler , dışarıdaki skorerleri besler.Saha görüşü ve asist yeteneği gayet iyi.Penetre-şut ve potaya gidişlerinde biraz daha yüzdeli olursa seviye atlayacak bir oyuncu.Bu hücum yönü.

Savunma konusunda gayet iyi . Ben ilk maçını izleyince abartıldığı kadar savunma yapmıyor demiştim ama maçları izledikçe çok iyi bir savunmacı olduğu net görülüyor. Ayakları çok hızlı , perdeye takılmıyor fazla , yani adamını kaybetmiyor , perdeden sonra bitiric paslar veren 'yıldız oyun kurucular' ı veya 'skorer' leri gayet iyi savunur , kadroda bu şekilde bir savunmacımız yok. Pocius,Micov,Aradori pozisyonunu çok iyi savunan oyuncular ,Nolan daha farklı.

(Mejri'nin 2012/2013 sezonunda oynadığı Obradoria maçlarını bulmaya çalışıyorum,yardımcı olan olursa sevinirim)

Bir ay önce bir ispanyol takımıyla anlaşacağı söyleniyordu ama, hâlâ boşta. 700-750 bin avro kontrata da hayır diyeceğini sanmıyorum. Bahsi geçen tüm pivotlardan daha iyi olan ARON BAYNES yoklanmalı.

Kadro derinliği açısından değil ama gelen adamların fiyatları ile muhtemel performansları değerlendirildiğinde 2009-10 sezonundaki o efsane takımımız geliyor aklıma. Jasaitis, Wilkinson, Washington ve Rancik belki şimdi gelen adamlara göre biraz sönük gibi duruyorlar ama o dönemim şartları göz önüne alındığında ve fiyatları da değerlendiriliğinde inanılmaz başarılı olmuşlardı. Şimdi gelen Pocius, Aradori, Micov gibi isimler de aynen böyle. Özellikle Aradori 350 bin euroluk maliyetiyle sezonun en iyi transferi gözümde. Zaten ilk duyduğumda da inanamamıştım ama gelince acayip sevindim. Aradori'nin 7. yabancı olmasından korkuyorum keza olmamalı. Pocius daha uygun benim gözümde. Tabi Pocius Aradori'den daha maliyetli ama yapamadığı patlamayı yapması durumunda ondan inanılmaz katkı alırız. Koç bunu da düşünebilir. Nolan Smith ve gelmesi muhtemel pivotumuz aynı şekilde fiyatları ile performansları arasında inanılmaz derecede pozitif bağlantı kurulacak isimler. Açıkçası Ergin Ataman geldiğinden beri en iyi transferlerini yaptı. Ne şampiyon olan kadro ne de sakatlıklar olmasa geçen seneki kadro bu kadar güzel kurulmamıştı benim gözümde. Kadronun defoları Erceg, Sinan ve Furkan. Onlar da makul ücretler alsalar inanılmaz bir kadro mühendisliği olacaktı ama bunlar da nazar boncuğu olsun diyelim. Sadece pivot konusunda biraz endişem var, onu da izleyip göreceğiz. İlk kez hücum anlamında önemli sorumluluk alacak biri olacak belki de.

Şunu belirtmek isterim ki Aradori ve Micov transferleri 2 mükemmel transfer.Şahsi fikrim Arroyo geçen seneki formunu korursa Euroleague'de final four'un ciddi adaylarından biriyiz.Daha pivot transferini görmeden söylüyorum bunu.Çünkü en kötü Bonsu kadar katkı veren birileri gelecektir.

Ancak yine de bu iki mükemmel transfere rağmen daha iyi bir transfer stratejisi izleyebilirdik.Öncelikle 1-2-3 numaralı pozisyonlar için 5 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdik.Buna Ender, Sinan ve cenk'i de sayarsak bu 3 pozisyon için kullanabileceğimiz 8 oyuncu var.

Ben olsam Pocius ve Smith'e verilen paraya ki sanırım ikisinin toplamı yaklaşık 1 milyon euro , 1-2 oynayabilecek ve maçı tek başına alabilecek bir oyuncu transfer ederdim.Sanırım Langford ve Delaney bu civarda bir paraya imza attı.Ya da Pargo'nun da bu paraya gelebileceğini düşünüyorum.

Eğer bu tarz bir oyuncuyu kadromuza katsaydık Euroleague final four'u için daha emin konuşurdum.Ancak şuansa yukarda da belirttiğim gibi Arroyo'nun vites küçültmeden devam etmesine endeksli bir durum var

Galatasaray’ın yeni guardı: Nolan Smith

Galatasaray transferde hız kesmiyor ve bütçesel problemleri hallettikten sonra üstüste imzalara devam ediyor. Geçtiğimiz sezonda Ender’in formsuzluğu ve Arroyo’nun sakatlığında büyük problemler yaşayan Ergin Ataman bu sefer işini garantiye alarak combo guard Nolan Smith ile anlaşmaya vardı. Duke’dan mezun olduktan sonra Portland’da NBA’de şansını deneyen Amerikalı oyuncu istediğini bulamadı ve rotayı Avrupa basketboluna çevirdi.

Skorer Amerikalı 1.87 boyunda ve 25 yaşında. Kariyerindeki ilk Avrupa durağı olan Cedevita takımında bu sezon etkili bir performans sergiledi. Hırvatistan ligi final serisinde takımının şampiyonluğuna da katkı sağlayan combo guard takımının Adriyatik Ligi finali oynamasına da büyük katkı sağladı. İstatistiklerine bir göz atalım:

Hırvatistan: 17 maç; 24.7dakika, 13.8sayı, %35.5 3sayı, 3.4ribaund, 4.1asist, 0.9topçalma

Eurocup: 15 maç; 29.5dakika, 16.3sayı, %28.3sayı, 3.3ribaund, 4.1asist, 1.1topçalma

Adriyatik: 28 maç; 27.4dakika, 13.3sayı, %31.83sayı, 2.6ribaund, 3.3asist, 0.8topçalma

“Artılar-Eksiler”

Oyun kurucu için ideal fiziksel özelliklere sahip olan Smith, topla olduğu kadar topsuz basketbolu da oynayabilen özelliklere sahip. Top elindeyken yüksek basketbol zekası ve mükemmel top kontrolüyle hücumları verimli olarak yönetme yetisine sahip. Penetreler sonrası orta mesafe şutlarda yüksek isabetle oynadığı gibi ne zaman potaya gitmesi ve ne zaman pas aktarması gerektiğini bilen, ön gören bir guard. Tempolu basketbolu seven ve açık alanda etkili olabilen guard atletik özellikleri ile yaptığı smaçlarla da dikkat çekiyor uzun olmayan boyuna rağmen. Savunmada da atletik özellikleri ve çabuk elleri sayesinde her zaman bir top çalma tehditine sahip rakip oyuncular üzerinde. Penetreleri güçlü ve sağlam yapan Smith korkusuzca potaya kadar gidebilen ve bitirebilen bir oyun yapısına sahip. Üç sayı gerisinden de tehditi bulunan guard yine de 3 sayılık atışları çok fazla tercih etmiyor. Atletik özellikleri sayesinde ribaundlara da bir oyun kurucuya göre fazlasıyla katkı sağlayan Smith, asist katkısında ise potaya gitmesi ve skorer yönünün ön planda olması sebebiyle vasat bir görünüm sergiliyor klasik bir 1 numaraya göre. Patlayıcı özelliklere sahip olmaması ve savunmasını geçerken zaman zaman final hareketi yapmakta yaşadığı gecikme birebirde bazen zorlanmasına neden olabiliyor. En önemli eksilerinden biri de 3 sayı çizgisinin gerisinden oyun kurucu standartlarına göre yetersiz olması ve 3 sayılık atışlardan bulduğu skor oranının düşük olması.

2011NolanSmith

“Sonuç”

Skorer oyun kurucu tempo basketbolunu seven bir yapıya sahip. Geçtiğimiz sezon gerek TBL final serisinde gerekse Eurolig maçlarında rakiplerine karşı tempo basketbolunda zorlanan Galatasaray’a ilaç olabilecek nitelikte bir guard. Rakip takımın durumuna göre Ergin Hoca’nın Arroyo ile beraber de oynatabileceği Smith atletizmi ve çabuk elleriyle 2 numara için kısa olan boyunun dezavantajını savunmada yaşatmayacaktır takımına. Delici bir oyuncu olması ile beraber seteset hücumlarda zaman zaman Arroyo’nun teması ve penetreyi sevmeyen oyunu nedeniyle 1 numarada zorlanan Galatasaray’a önemli değer katacaktır. Şimdiye kadar transfer edilen oyuncuların önemli 3 sayı tehditlerinin olduğunu düşünürsek Smith’in 3 sayı tehditinin az olması diğer artı özelliklerinin yanında bence göze batmayacaktır. Küçük bir hatırlatma; bu transferle beraber Galatasaray’ın resmileşen yabancı sayısı: Arroyo, Smith, Aradori,Pocus, Micov ve Erceg ile beraber 6 oldu. Büyük olasılıkla Ergin Hoca ve Murat Özyer potaaltına faydalı bir 5 numara alıp yabancı transferini kapatacaktır 7 yabancıyla.

Kaynak: http://basketbolsitesi.com/galatasarayin-yeni-guardi-nolan-smith.html

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri