Herkese merhabalar. Uzun süredir formu takip ediyorum ancak üye olup yazacak kadar vaktim olmuyordu. Bugün itibariyle de üye olunca bir iki satır yazayım istedim. Sürekli hepiniz çok güzel ve yararlı olabilecek kadrolar yazıyorsunuz fakat tabi ki hepinizin bildiği gibi maddi durumu ve EL’ye katılamama durumu bu transferler onunde handikap.
Dixon FB’ye gitmemiş olsaydı eğer; yerine kendinizi koyun ve düşünün. EL’de oynayacak, tribünlerin bana taptığı ve liderliğimin kabul edildiği bir Karşıyaka’da (zamlarla beraber muhtemelen $500k yıllık gelir) mı kalırdınız yoksa paranızın odeneceğinin garantisi olmadığı, farklı bir sistem ve farklı bir koç ile Eurocup’a bile katılacağı kesin olmayan Galatasaray’a mı gelirdiniz? Şahsen ben Karşıyaka’da kalırdım. Zaten Dixon da hem finansal olarak daha iyi ve stabil olan, Euroleague’e direkt katılacak ve muhtemelen yine bir takım olacak FB’ye transfer oldu. Bunun üzerine FB’den de yıllık $1,2m gibi güzel bir emeklilik ikramiyesi aldı.
Benim fikrime göre Galatasaray’ın şu aşamada yapması gereken 1 ve 5 numaraya EL seviyesinde kendini ispatlamış birer oyuncu bulup kadroya eklemek olurdu. Hali hazırda iki numarada Sinan ve 3 numarada Micov var. Daha sonra potansiyelli, dış şutu olan bir 4 numara ve Türk bir back up ile kadro güçlendirilebilir. Macvan’ın şu anki kontratı nedir bilmiyorum ancak savaşçılığı, ribaundaları ve gerektiği zamanda dış atış sokabilmesi ile ekonomik bir tercih olabilir.
Bunlarla berabe basket taraftarları üzerindeki umutsuzluğu da anlayabiliyorum. Yıllık ücretinde indirime giden bir Ergin Ataman gerçeği ortadayken futbol şubesinde yapılan dengesiz kontratlar herkesi biraz da olsa geriyordur eminim. Fakat maalesef fubol şubeleri spor kuluplerinin amiral gemisi olup en büyük gelir ve gider futbol takımlarında dönüyor. Basketbol gibi amatör branşlarda ya yoneticiler cebinden odeyecek ya da çok iyi birer sponsor bulunacak. Şu an iki durum da bizim için pek olası görünmüyor. Kulubün ilk etapta tek yapabileceği 29’una kadar geçmiş borçları odeyip en azından transfer yasağını ortadan kaldırmak. Bununla beraber de transfer çalışmalar 2016-2017 sezonunu da içine alan bir geniş plan dahilinde yapılmalı.