• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
:) bence çok iyi olur Şemsettin joker oyuncudur birçok mevkide oynayabilir, en iyi 6. oyuncu olarak da Serdar Apaydın olur hem kenardan gelip üçlükleriyle nefes aldırır, bir de Naumoski tarzı bi oyuncu alırsak süreyi sonuna kadar kullanıp rakibe sayı atacak süre bırakmama taktiğini uygulayabiliriz...

Burak Sezgin de dış şutu olan pota altı oyuncusu olarak iş yapar gibi.
Transfer olmayınca goy goy a bağlanması normal hale geliyor sanırım. :)

Pooh jeter da olmamış.

Burak Sezgin de dış şutu olan pota altı oyuncusu olarak iş yapar gibi.
Transfer olmayınca goy goy a bağlanması normal hale geliyor sanırım. :)

Ya herkesin siniri bozuldu, biraz eğlenmeye çalışıyoruz.
Yine de ümitsizliğe gerek yok burda herkes basketbol bilgisini kültürünü döktürüyor, aslında Galatasaray Basketbol staffı scout çalışmaları burda en güzel şekilde yerine getiriliyor. Önerilen basketbolculara baktıkça benim keyfim yerine geliyor. Yaşıtlarımdan da, genç arkadaşlarımdan da çok şeyler öğreniyorum. Burdaki tartışmalardan bile atışmalar makul görgü kuralları içinde olduğu sürece faydalanıyorum. Ben Ergin Hoca'nın da burdaki yorumlara kayıtsız olduğunu zannetmiyorum, göz ucuyla da olsa burda bi bilgi hazinesi var kulağına çalınıyordur diye düşünüyorum...

Dün carter'ın gitmesine üzülen ve bunu burda sertçe belirten biri olarak kendi mantığımı açıklamak isterim

Şu anda benim bildiğim kadarı ile bizim oyuncu bütçemiz 5.5/6 milyon usd arasında bir rakam. Bu rakamdan geçmiş dönem oyuncu borçlarını düşünce, ki bunlar bu senenin bütçesinden ödenecek, max oyuncu bütçemiz 5 milyon usd civarı.
Gene benim şubeden bildiğim kadarıyla micov ve sinan'a yıllık 600 bin usd gibi bir rakam oduyuruz. Bunların yanında göksenin, şafak, izzet ve ege nin maaşları ve ender'e ödenen 400 bin tl çıkış tazminatınıda ekleyince en iyi ihtimal ile 2 milyon usd harcanmış oluyor.
Geriye almamız gereken 5 yabancı ve 1 yerli için 3 milyon usd gibi bir rakam kalıyor. Şimdi ben biliyorum ki hoca pg ve pivot için bu kalan rakamın büyük kısmını düşünüyor. Yani örnek olarak söylüyorum 1.6 milyon usd bu iki oyuncu için gidecek
Geriye 1.4 milyon usd gibi bir rakam kalıyo 4 oyuncu için, tabi bir de altıncı yabancı için ödenecek 275 bin tl lisans parasıda bunun içinde. Hadi diyelim yerli oyuncu içinde 200 bin usd civarı bir harcama belirlendi, geriye kalan rakamdan bu ve lisans bedelinide düşelim 1.1 milyon usd gibi bir rakam kalıyor 3 yabancı oyuncu için.
Gene mantık yürüterek bunun 500 bin usd si 4 numaraya harcanacaktır pozisyonun önemi ve ilk beş oyuncusu olması gereği, geriye kaldı 600 bin usd yani oyuncu başına 300 bin usd.
Şimdi bana 250/300 bin usd ye kumar olmıyacak ve carter ın yaptıklarını yapacak bir oyuncu bulun. Ha bilirimki şubede iyi bir scout ekibi var ve oyuncu datası sağlam ordan bir cevher yakalanır, ama oda yok.
Yani uzatmadan demek istediğim bizim altıncı yabancıya vereceğimiz maaş ile justin carter iyisini bulmamız şans olur gibi geliyor bana.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Şu anda benim bildiğim kadarı ile bizim oyuncu bütçemiz 5.5/6 milyon usd arasında bir rakam. Bu rakamdan geçmiş dönem oyuncu borçlarını düşünce, ki bunlar bu senenin bütçesinden ödenecek, max oyuncu bütçemiz 5 milyon usd civarı.

Bu husus içerden özel bir bilgiye mi dayanıyor yoksa kişilse tahmin mi ? Dillerdeki oyuncu bütçesi 6-7 milyon (GSTV'deki son demecinde Ataman geçen senden %30-40 kesinti olacak dedi geçen seneki bütçe 10 milyon civarıdır %30-40 kesinti 6-7 milyona geliyor gerçekten ) ve net rakam olarak söyleniyor.Ortalama 6.5 desek .Maximum 5 milyon ile beyan edilen rakam arasında %30 gibi ciddi bir fark var.Verdiğiniz rakamlar özel bir bilgiye dayanıyorsa kandırılıyoruz demektir .

Bu husus içerden özel bir bilgiye mi dayanıyor yoksa kişilse tahmin mi ? Dillerdeki oyuncu bütçesi 6-7 milyon (GSTV'deki son demecinde Ataman geçen senden %30-40 kesinti olacak dedi geçen seneki bütçe 10 milyon civarıdır %30-40 kesinti 6-7 milyona geliyor gerçekten ) ve net rakam olarak söyleniyor.Ortalama 6.5 desek .Maximum 5 milyon ile beyan edilen rakam arasında %30 gibi ciddi bir fark var.Verdiğiniz rakamlar özel bir bilgiye dayanıyorsa kandırılıyoruz demektir .

Kutay bey geçen sene ki oyuncu bütçesi 8/8.5 milyon usd civarıydı, zaten bunun %30 düşüğü 5.5/6 milyon usd civarına geliyor. Burda en büyük sıkıntı devreden borçlar. Hala javai den tutun aradori vuyukas hepsinin alacağı var klüpten. Benim şubeden insanlarla konuşmam sonucu bildiğim rakamlar bunlar, yani duyduğumu söylüyorum.

Dün carter'ın gitmesine üzülen ve bunu burda sertçe belirten biri olarak kendi mantığımı açıklamak isterim

Gene benim şubeden bildiğim kadarıyla micov ve sinan'a yıllık 600 bin usd gibi bir rakam oduyuruz. Bunların yanında göksenin, şafak, izzet ve ege nin maaşları ve ender'e ödenen 400 bin tl çıkış tazminatınıda ekleyince en iyi ihtimal ile 2 milyon usd harcanmış oluyor.
Geriye almamız gereken 5 yabancı ve 1 yerli için 3 milyon usd gibi bir rakam kalıyor. Şimdi ben biliyorum ki hoca pg ve pivot için bu kalan rakamın büyük kısmını düşünüyor. Yani örnek olarak söylüyorum 1.6 milyon usd bu iki oyuncu için gidecek
Geriye 1.4 milyon usd gibi bir rakam kalıyo 4 oyuncu için, tabi bir de altıncı yabancı için ödenecek 275 bin tl lisans parasıda bunun içinde. Hadi diyelim yerli oyuncu içinde 200 bin usd civarı bir harcama belirlendi, geriye kalan rakamdan bu ve lisans bedelinide düşelim 1.1 milyon usd gibi bir rakam kalıyor 3 yabancı oyuncu için.
Gene mantık yürüterek bunun 500 bin usd si 4 numaraya harcanacaktır pozisyonun önemi ve ilk beş oyuncusu olması gereği, geriye kaldı 600 bin usd yani oyuncu başına 300 bin usd.
Şimdi bana 250/300 bin usd ye kumar olmıyacak ve carter ın yaptıklarını yapacak bir oyuncu bulun. Ha bilirimki şubede iyi bir scout ekibi var ve oyuncu datası sağlam ordan bir cevher yakalanır, ama oda yok.
Yani uzatmadan demek istediğim bizim altıncı yabancıya vereceğimiz maaş ile justin carter iyisini bulmamız şans olur gibi geliyor bana.

Carter bizden 600.000 USD istemiş...
Hiçde öyle düşük maliyetli bir oyuncu olmayacaktı. Biz 400.000'ne inmesini istemişiz...
Eğer rakamlar doğruysa bence çok doğru hareket...
Bütçe değerli ve biz 600.000 USD'ye Carter'dan çok daha iyisini buluruz...

Carter bizden 600.000 USD istemiş...
Hiçde öyle düşük maliyetli bir oyuncu olmayacaktı. Biz 400.000'ne inmesini istemişiz...
Eğer rakamlar doğruysa bence çok doğru hareket...
Bütçe değerli ve biz 600.000 USD'ye Carter'dan çok daha iyisini buluruz...

Eğer dediğiniz rakamlar doğru ise kesin haklısınız. Ama ksk da ona o parayı vermez, burda soru işareti oluşuyo kafamda. Neyse olmuş bitmiş zaten.. Bende şahsen öğrenmeye çalışıcam rakamları.

ciddi bir karamsarlık hakim oldu herkesde....

Kutay bey geçen sene ki oyuncu bütçesi 8/8.5 milyon usd civarıydı, zaten bunun %30 düşüğü 5.5/6 milyon usd civarına geliyor. Burda en büyük sıkıntı devreden borçlar. Hala javai den tutun aradori vuyukas hepsinin alacağı var klüpten. Benim şubeden insanlarla konuşmam sonucu bildiğim rakamlar bunlar, yani duyduğumu söylüyorum.

Teşekkürler

Vallahi geçen sene başı hesapladığımda yaklaşık 9-10 milyon dolar harcadığımız sonucuna ulaşmıştım şimdi tekrar hesapladım dediğiniz gibi 8-8.5 civarı birşey çıktı ama dolar euro ve YTL karşısında geçen sene başına göre değer kazandı(Örneğin Micovun kontratı 800 bin avro idi geçen sene dolar bazında 1 milyonu geçiyordu bu rakam bu sezon 900 bin civarı sanırım ) farkın temel nedeni bu durum sanırım .Dediğiniz gibi oyuncu bütçesi 5.5-6 milyon dolar- mevcut borçlarsa geriye pek birsey kalmaz yalnız net bütçe 2-3 milyon falan olur.O zaman Jeter vs baştan hayalmiş gibi bir durum ortaya çıkar.Çok büyük hayal kırıklığı olur forum üyeleri için.Biz de bütçe denen şey zaten karşılığa göre yapılmıyor sanki yönetimle koç anlaşıyor şu kadar para harcanacak deniyor o para var mı yok mu bakılmadan sonrası allah kerim .Benim anladığım bu sene anlaştıkları rakam 6-7 milyon dolar ha şu an böye bir para var mı ya da kesinleşmiş bu kadar kaynak var mı derseniz.Bence de kesinlikle yok ama bizim iş tutuş tarzımız bu malesef

Bir de içerden verebileceğiniz başka tüyolar var mı yaz liginde bakılan oyuncular vs konusunda mesela :)

Enseyi karartmaya gerek yok koçumuz ergin ataman ve geçen yıllarda elimizden sözleşmeli olduğu halde kimler kaçtı futbol takımı da buranın yeri değil. Çok takmaya gerek yok ama şu forumda konuşularak aldırılan oyuncular var belki de tesadüf oldu evrene pozitif enerji falan ama Türkiye'dir Galatasaray diyoruz ve Eurocup'ta puan olarak en iyi ikinci takımız rakiplerimiz çok mu dişli hayır. Yani Rancik-Wilkinson-Jasaitis-Washington'lı takım (Tüm takımı sayamadım ama hiç birinin hakkı ödenmez) her maçı son maç gibi oynadı ve alnımızın aklıyla yer yer taraftar desteğiyle başarılı olduk.(en azından istediğimiz aldık başarı derken). Unutmadan "Biz bitti demeden hiç birşey bitmez" ve "Galatasaray'ın olduğu yerde hiçbir rakip favori olamaz". Eski kurduğum rotasyonları buraya da zıplatayım tekrardan analizlerle fikir olsun.

D-league ve yaz liginden bize uyabilecek oyuncular:

Vander Blue(combo): Acayip delici,başarılı şutör,saha görüşü iyi zaten sadece istatistiklere bakıp kafadan yazılabilecek oyuncu ama bu istatistiklerden çok fazlası. Takımı bir kişi üstüne yaptığımız yılları hatırlattı bana(fitch,malik gibi). özetle combo gibi combo. nba'de sözleşme kapmak adına bir sene Çin veya Avrupa deneyebilir.1.96 boyu var. savunma tırt tabi :) (d-league'de 23.3 sayı,5.4 rib,5.2 asist şut yüzdeleride oldukça iyi)

Seth Curry:Malumunuz.

Bryce Cotton(PG ye yakın combo):İstatistikler biraz balon d-league için o yüzden hiç girmiyorum o konuya ama bu çocuk atlet ve çok iyi vücut kontrolü var Jamont Gordon'ı özeleyenler için gelsin :) (Risk budur). (Utah'la imzalamış ama yinede bu yazı burada dursun)

Jarrid Famous(C-PF): Çember çevresinde iyi bitirici,savunması ortalama, iyi ribaundçu, ayakları ağır ve zorunda kalmadıkça post oyunu oynamıyor. Alınacak 4 numaraya göre 5 numarada değerlendirilebilir. pf de oynayabiliyor ama tavsiye etmiyoruz.(şu an filipinlerde oynuyor.)

Arinze Onuaku (C): Mini-Sofo 2.06m 125kg kilosuna göre ayakları çok hızlı arkasında kendinde zayıf birini bulursa post'ta vay haline taraftarı oyuna katacak bir uzun inşallah kulupte onuaku'nun farkında birisi vardır.

Willie Reed(C): Daha ince Patric Young.

Ognjen Kuzmic(C): Nba'de sözleşme bulamazsa Avrupa'da iş yapması garanti ama seni bize yar ederler mi?

Tony Bishop(PF):Biraz Kenny Gabriel'i andırıyor bileği daha temiz ama şutu olduğu zaman bile içeriyi zorlamak istiyor. Şu an porto riko liginde.

Darington Hobson(PF-SF): Sağlam bir C bulursak avrupa tecrübeside olan Hobson skorer kimliğiyle faydalı olabilir.

Daha önce Avrupa piyasasıyla beraber bahsettiğim oyuncularla bir karma takım kuracaksam eğer:

Jeter(Gecevicius)-Şafak-Blue(Seth)
Sinan-Göksenin
Micov-Serhat(Cenk)
Travis(Orelik)-Ersin-Ege
Ford(Onuaku)-Duşan

Hodge(Blue)-Şafak-Carter
Sinan-Göksenin-Culpepper
Micov-Serhat(Cenk)
Hobson(Bishop)-Ersin-Ege
Kuzmic(Famous)-Duşan

Eldeki kadro (Yüksek İhtimal):

Jeter(?)-Şafak
Sinan-Göksenin-Carter(?)
Micov
Ege

3 yabancı hakkımız var pg-pf-c olarak kullanıp, bir türk sf(cenk-serhat-emir), bir türk c (duşan), bir türk pf (ersin-izzet-barış) olarak varsayarsak.

PG: Temiz şutu olan skora direk katkı verebilecek biri olmalı diye düşünüyorum. Önerilerim(sözleşme durumlarını bilmiyorum) :
Martynas Gecevicius: 10 sayı,3 rib,4 ast %44 2 sayı %37 3 sayı ortalamaları var eurocup ta 20-25 dk güzel katkı verebilir.
Scott Machado: 15 sayı, 7.7 ast % 42 2 sayı % 31 3 sayı ortalamaları vtb liginde.
Walter Hodge: 16.3 sayı, 6.4 ast %41 2 sayı % 46 3 sayı ortalamaları. bize cuk oturur gibime geliyor.

Carter olmazsa(ki göksenin sinan ikilisi yanına carter biraz abes) Randy Culpepper ismi skorer açığımızı kapatabilir ayrıca.(vtb ligi sayı kralı).
Lofton ha keza sg pozisyonu için düşünülebilir.

PF : Şutor bir uzun gereksinimimiz yadsınamaz bir gerçek
Romeo Travis: Şu an filipinlerde oynuyor koparmamız zor olmaz gibime geliyor.
Gediminas Orelik: İlgilendiğimiz zaten söyleniyor mantıksız değil eurocup seviyesi için yeterli saha görüşü iyi bir uzun.
Ryan Pearson:3 numaradada kullanabileceğimiz pozisyonu için kısa fakat skorer bir oyuncu sözleşmesi bitmiş görünüyor.

C : Hem hucumda içeriyi zorlayacak savunma zaafı minimum olacak bir pivot işimizi görür.
Sharrod Ford: 2.06 boyu dışında bir eksiğide 25 dk üstü zor görmesi 33 yaşında. Duşan'la yedekleyebilir miyiz bilemiyorum.(Carter durumuna göre abd den genç bi uzun kaparız belki yanına).
Ali Traore: Boyalı alanda hücum ve savunmada işimizi görür.
Alen Omic: 2.17 boyuyla rakiplere avantajı söz konusu ancak canlı izleme fırsatı buldum basketbol zekası biraz zayıf.
Mirza Begic: Takımın as pivotu olabilir mi soru işareti kariyerli pis işleri yapmaktan çekinmeyen gerekirse yumruk yiyen (pops ve armstrong'tan) uzun.

Hodge-Şafak-Carter
Sinan-Göksenin-Culpepper
Micov-Serhat
Travis(Orelik)-Ersin-Ege
Ford-Duşan

Kadrosu bütçemize uyabilir. Mclean,thompkins,samuels,randle,samuels gibi isimleri euroleague dışına çekecek kadar para harcayacağımıza inanmıyorum.

Carter'a sevindim, Jeter'a üzüldüm, hayırlısı diyelim umarım iyi isimler duymaya başlarız.

Ergin Ataman Beobasket'le çalışmıyor öyle değil mi ?

Ne zaman güzel bir haber alacağız ?

Hoca oyuncy bütcesi net 6 milyon dolar dedi.Hocayı tanıyorsak o bütçeyi 200 - 300 bin dolar da aşar.Gayet iyi para

Sinan'ın olduğu yerde Carter gereksizdi.Hoca gerek görse tutardı. Micov' u tutabilen Carter'ı rahat tutar

En zor kurayı da çektik eurocup da

Şu grubun hiç şakası olmaz. Umarım artık hamleler gecikmeden gelir.

Bir darbede ULEB'den.

Zor grup geldi eurocupta

Grubumuzda belli olduğuna göre transferde gaza basma zamanı gelmiştir ben grubu yapılacak transferlerle 1nci bitireceğimizi düşünüyorum zaten hedefi final olan bir takımdan da başka bir beklentimiz olamaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri