2015-2016 Eurocup Şampiyonu Galatasaray!

Eurocup'ın resmi sitesinde bizim de içinde bulunduğumuz 'N' grubuyla ilgili bir değerlendirme yapılmış, linkten ulaşılabilir:
Breakdown: Eurocup Last 32, Group N - Latest - Welcome to Eurocup

Ofansif anlamda gücümüzün altı çizilirken, bu özelliğimizle de kupanın favorilerinden biri olduğumuz belirtilmiş.
Diğer taraftan rakiplerimize %38.2 ile üçlük, %51.2 ile ikilik attırıyor olmamızın geliştirilmesi gereken bir zaaf olduğu da söylenmiş.
Özellikle üçlük savunmamız gerçekten çok kötü durumda ve bu istatistikte ilk gruplarda 36 takım arasında 30. sırada bulunuyoruz.

Üçlük savunmamız Türkiye liginde de aynı. Her maç birine kariyer rekoru kırdırıyoruz.
 
Üçlük savunmamız Türkiye liginde de aynı. Her maç birine kariyer rekoru kırdırıyoruz.

Bugünkü telekom maçının istatistiklerine ulaşamadım ama 35 yaşındaki adamdan çoğu üçlük olmak üzere 28 sayı yemek ne ile açıklanır bilmiyorum.
Hoce neden çok üçlük yediğimizi biliyorsa önlem alsın bir zahmet, yok bilmiyorsa bize de kendine de bu ızdırabı çektirmesin, biz Cem Akdağ ile kümede kalmayı başardığımız sezon daha çok keyif almıştık.
 
Baştan sona çok rahat maç oldu Olaj için...Sassari sete sette boş turnike yeme kafasından çıkamamış hala...Umarım bize karşı da devam eder bu durum...Olaj'ın iç saha atmosferi çok iyi...Zaragoza ile yarınki maçımız ve deplasmandaki Olaj maçı kritik maçlarımız gruptan çıkma adına...
 
Baştan sona çok rahat maç oldu Olaj için...Sassari sete sette boş turnike yeme kafasından çıkamamış hala...Umarım bize karşı da devam eder bu durum...Olaj'ın iç saha atmosferi çok iyi...Zaragoza ile yarınki maçımız ve deplasmandaki Olaj maçı kritik maçlarımız gruptan çıkma adına...

Olaj 3.000 kişilik küçük bir salonda oynuyor maçlarını. Zaten Szolnok şehride 70 bin kişilik bir yer. Macaristan'da basketbol 3. belkide 4. spor dalı ama Szolnok seyircisi çok güzel bir atmosfer oluşturmuş durumda. Her düdüğe istisnasız reaksiyon gösteriyorlar. Süre-skor göz etmeksizin takımlarını destekliyorlar. Grubun zayıf halkası durumundalar belki ama ilk haftadan Sassari'ye çelme taktılar. Mutlaka ciddiye alıp oynamalıyız onlara karşı.
 
Çapraz eşleşmeye tabi tutulacağımız grupta ilk hafta Karşıyaka Trabzon'u, Energia Trento da Reggio Emilia'yı rahat geçti.
Reggio'nun en iyi oyuncusu da geçen sezon formamızı giyen Pietro Aradori.
Bana göre en makbul senaryo iki İtalyan takımından biriyle eşleşmemiz olur.
Böyle bir durumda da çeyrek final için en kuvvetli senaryo Bayern Munich gibi gözüküyor.
 
Olaj'ın en nitelikli oyuncusu Natyazhko ayrıldı yerini doldurmadılar sanırım. Sassari bir transfer hamlesi yapmazsa, çok ekstra şeyler yaşamazsak ki yaşıyoruz (schilb'in kardeşi,mccollum'un nişanlısı,ödenmeyen paralar) liderlik için avantajlıyız.
 
Bu gruptan çıkarız. Hatta diğer turu da geçeriz. Green'in sakatlığı ciddi etkiledi takımı. Alternatifi olmayan bir oyucu. Micov'u 3 numarada kullanamıyoruz. 3. Maçtan sonra hem Green hem Davis eklenecek. Ama etkili bir oyun kurucu gelmezse çeyrekte götürürler bizi
 
Calebb ve Davis aramıza katılınca uzun rotasyon eksiksiz olacaktır.
Ama kesin şampiyonluk için guard transferine ihtiyaç var.
 
Davis en son 1.5-2 sene önce iyi basketbol oynuyordu geçen sene rezildi bu sene zaten hiç oynamadı. Ciddi bir sağlık sorunu da var nasıl toplayacak kendini , Davisten bir şey olacağı yok. Ya tutarsa diye bir umut alınıyor işte , geçen seneki saçma sapan transferlerimizden farksız olacak. Davisle gücümüzün arttığını düşünmüyorum.
 
Şu bir gerçek ki Valencia'nın olağanüstü performansı ve bizim istikrar problemimiz nedeniyle şampiyonluk hiç de kolay gözükmüyor. Takım iç sahadaki enerjik ve hırslı görüntüsünü deplasmanlara taşıyamıyor. Bu da haliyle Eurocup'ta ne yapabileceğimiz hakkında net bir fikir veremiyor bize.

Aslında Eurocup formatı bu noktada bizim için avantaj çünkü rövanşlı maçlarda Abdi İpekçi faktörü bizi bir adım öne atabilir. Zaragoza maçındaki 3-4 bin kişi bile gayet ateşleyiciydi düşünün.

Yine de kupayı istiyorsak bugünkü görüntümüzün bir iki seviye üstüne çıkmamız şart. Hem hoca hem de takım performansını yukarı çekmeli.

-------------

edit: Hakan bey bence biraz abartmışsınız çünkü Chuck Davis geçen sezon düşüşe geçmekle beraber yine de Eurocup'ta yarı final yapan Banvit'in en etkili isimlerindendi. Green'in back-up'ı olarak gayet fark yaratabilir.
 
Geçen sene Banvit, Eurocup'ta yarı final yaptı. Nereseyse Khimki'yi bile eliyorlardı. O takımda Davis, 12,8 sayı ve 4.5 rebound ortalamayla oynadı. Şimdi bu adam Green'i 10-15 dakika yedekleyemeyecek mi?
 
Limoges deplasmanda Valenciayı darmadağın ediyor şu anda.
Vujosevic muhteşem bir giriş yaptı Eurocupa.
Harika bir maç izlemeyen çok şey kaçırdı
 

Üst