Vujosevic'in limoges'u Valencia karşısında ilk yarıda oldukça etkili.
Mccalebb tam bir oyun kurucu olmasa da takımın savunmasını yukarıya çekebilen , içeriden rakip savunmaları bugün olduğu gibi delik deşik eden tam bizlik bir oyuncu tabi iş işten geçti.
Valencia 2 bitirirse bizle ne zaman eşleşecek?
Limoges atletizmi ile ezdi Valencia'yi. Bana gore Valencia abartildigi kadar muthis bir takim deil. Ozellikle 4 ve 5 numaralarda ciddi anlamda atletizm eksiklikleri var. Bence kupanin su anda favorisi Unics Kazan, onu takip eden 6 civari takim var ki biz de bu gruba dahiliz, gunluk performansina gore fark yaratacaktir.
Şaka maka burdaki çoğunluğun (bende dahil) şampiyonluk adayı Valencia gruptan çıkamayabilir. 3'lü averajları çok kötü oldu, yılın süprizi Valencia'nın bir maç daha yenilmesine bakıyor...
Kazan'ın ağır bastığına(bence bir de Valencia) ve kalan 5-6 takımlık grupta olduğumuza hemfikirim abi. Ama Valencia bu yıl başka bir takıma kaybetmedi,bu 2 mağlubiyet Vujosevic'in başarısı ve yol kazası. Bence Valencia abartılmayı hakediyor.
Valencia'nın 5 rotasyonu Hamilton ve Dubljevic bizim uzunlara(Lasme-Dorsey) ters gelen uzunlar. Şöyle söyleyeyim bu yıl Lasme ve Dorsey 2 tip oyuncuya karşı nispeten zor anlar yaşadı:
1-Şutu olan uzunşarı yay gerisinde savunma
2-Post oyunu olan kalıplı geleneksel 5 numaralar
Şimdi Hamilton'ın şut tehditi Lasme'nin potadan uzaklaşmasına sebep olur ki bu bir takımın savunma sigortasına ateş etmek anlamında. 2.sıkıntıya baktığımzda mesela Mahalbasic falan bizi baya zorladı ki Dubljevic gibi boyalı alanda etkili post oyunu olan uzunları var.
Yani ben Valencia'nın iyi takım olması dışında bize epey ters gelen noktaları olduğunu düşünüyorum.Eğer kayıpsız gider ve finalde eşleşirsek işte o zaman işler değişir.
Bu arada onlara da bizim uzunlar ters diye fikir jimnastiği yapılırsa şunu belirtmekte fayda var; Limoges'da performansı sezon genelinde tartılşsa da Leo Westermann gibi ikili oyunları işleyen Vujosevic'in dokunuşunu da net gördüğümüz bir guard var.Bugün yine 7 asist yaptı.
Banvitin grubu hala çok karşık 3 takımda birbirini yenebilir. Ksk çıkamaz o gruptan. Bizim içinde biz kafaca hazır olursak yenemeyeceğimiz takım yok bence..