• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Justin dentmon transferinden kesinlikle çok memnun kaldım, goudelock veya markovic gelse bu kadar memnun olmazdım. Bizi çok iyi tamamlayacağına inanıyorum. Yürüyedur YENİLMEZ ARMADA!!!

Takımımızı ve Hocamızı herzaman olduğü gibi yine yeniden desteklemeye devam edeceğim. İpekçi de çok büyük mutluluklar yaşadım. Ben bu kadroya ve hocama güveniyorum. Bu sezonda çok güzel günler göreceğiz inşAllah... Forum kardeşliğine saygılarımla...

2 gündür çıkmıyorum klima açık oturuyorum :)

Benimde favorim Russ Smith bu sezon fark yaratacağını düşünüyorum.

2 gündür çıkmıyorum klima açık oturuyorum :)

Benimde favorim Russ Smith bu sezon fark yaratacağını düşünüyorum.

Russ Smith ve Dentmon'in sahada ayni anda olacagi dakikalari cok merak ediyorum. Micov anlasilan kusecek bu ikiliye benimde 3'luk atma siram geldi hep siz mi atacaksiniz dercesine :))

Kalinic ve hasbel kader fb'de oynayan dixon ikilisi bu 2'liyi nasil durdurur imkansiz diye dusunuyorum.

Muhtemelen Dentmon'in farki acacagi siralarda, aziz yivdirim ayaga kalkip el kol hareketlerine baslayacak:)

Sonuc olarak Daye-Smith-Dentmon gibi super silahlarla, Diebler-Micov gibi leblebi gibi 3'luk atan forvetlerle show yapacagimiz gunlere az kaldi.

Schilb bile 9.yabanci statusunde verin 2. 3. dakika antreman yapsin farkin acildigi maclarda diye dusunuyorsak,biz gercekten gucluyuz.

Russ Smith ve Dentmon'in sahada ayni anda olacagi dakikalari cok merak ediyorum. Micov anlasilan kusecek bu ikiliye benimde 3'luk atma siram geldi hep siz mi atacaksiniz dercesine :))

Kalinic ve hasbel kader fb'de oynayan dixon ikilisi bu 2'liyi nasil durdurur imkansiz diye dusunuyorum.

Muhtemelen Dentmon'in farki acacagi siralarda, aziz yivdirim ayaga kalkip el kol hareketlerine baslayacak:)

Sonuc olarak Daye-Smith-Dentmon gibi super silahlarla, Diebler-Micov gibi leblebi gibi 3'luk atan forvetlerle show yapacagimiz gunlere az kaldi.

Schilb bile 9.yabanci statusunde verin 2. 3. dakika antreman yapsin farkin acildigi maclarda diye dusunuyorsak,biz gercekten gucluyuz.

Abim Moskova havası çarpmış sana sanırım. Baya olaya iyimser ve Fanatizmle bakmışsın. Senin bu mantığınla her takım mükemmeldir kendisine göre. Kandırmayalım kimseyi bu takım Top 8 yapamaz (inşallah yapar)

Tam yorumuna katılmıştım aynı şeyleri düşünüyordum. Yalnız biz bu sene Top 8 yapacağız! Top 8 den sonrası içinse her şey olabilir. Bence de Emir bey ya da Emir abi olaylara çok pozitif bakıyor (Fb'yi ataşehirde yeneceğimize kesin bakması gibi) Yalnız biz takım içindeki kimyayı uyumu yakalarsak her şey olabilir. Cümlelerimizde Final four da olabilir Top 8 dahi olmayabilir gibi konuşuyoruz. Çünkü Riskli bir kadro kurduk herkese göre. 9 yabancı ve Krstıc. Ben bu sezon Euroleaguede büyük bir hava katacağımızı takımımız 9 yabancı uyumlu olurlarsa birbirleriyle İç sahada yenilmesi gerçekten imkansız bir takıma dönüşeceğimizi düşünüyorum. Tam tersi şekilde Krstıc boş çıkar, Allah korusun Russ veya Dentmon sakatlanırsa hiçbir şey de yapamayız. Ben bu sezon gerçekten ligde şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Euroleague Top8 Lig için ise Şampiyonluk hedef olmalıdır. Euroleague çok özel bir arena fakat ligde gerçekten şampiyonluğu çok istiyorum takım da aç şampiyonluğa. Kadromuzda geniş.

Arkadaşlar o değilde sizce ilk 5 nasıl olacak ?

Bana kalırsa ; Russ Smith - Sinan - Micov - A.Daye - Krstic

Sizin 5 leri alalım:)
Dentmon Sinan Micov Daye Tyus
Russ Blake Micov Thompson Krstic

Hocanın ilk düşüncesi Dentmon - Russ ikilisini yaklaşık 10-15 dk arası parkede tutmak, size kısmına gelince savunmada onu rahatça halledebileceğini düşünüyor ki bence Avrupa basketbolunda eğer size sıkıntılı 2 oyuncun atletikse size sıkıntısı yaşanacağına inanmıyorum çok, 1-2 numaralardan post oynayan kaç takım var sanki? Bu oyuncuların ribaund katkısı da yüksek tek sorun alan paylaşımında ufak kalmamız olacak ama hocanın bugüne kadar savunmada iyi işler yaptığına inanıyorum kadro yapısına göre, o eksiklikleri bir şekilde hallediyor.

Benim fikrime gelince hoca Dentmon ile oynadıkça onun sürelerini arttıracak, dar rotasyonu seviyor zaten, 2 ay sonra 35 dk civarı oynarsa şaşırmam :) Önemli maçlarda özellikle Sinan ve Schilb'in sürelerini azaltabilir bu durum. Krstic'in hala bir hata olduğunu düşünmekle beraber hocanın da o kadar kredisi olsun artık, Obradovic'in geçen sene Antic'e uzun süreli aşırı yüksek kontratını ve Kalinic'e verilen 1m euro bonservisini de konuşsun onu övüp, Ataman'ı burada oyuncu konusunda eleştirenler. Obra'nın nasıl Fb'de kredisi varsa, Galatasaray için de Ergin Ataman'ın oyuncu seçimlerinde kredisi o derece yüksektir en az. Yönetim farkını ve basketbola bakışını düşününce bu kredi çok daha fazla olmalıdır bence. O da elbet hatalar yapacaktır, bence Schilb-Diebler'den biri fazla ve Krstic de günümüz basketboluna + guardlarımıza uygun bir uzun değil ama hoca bu kadar istiyorsa bekleyip görelim, eleştirimizi sene içinde yaparız, inşallah hoca bizi burada özür dilemek zorunda bırakır özellikle Krstic için :)

Undersize mevzusuna pek takılmamak lazım artık yardım savunmaları çok gelişti eskisi gibi bırakalım savunsun yok .Bunun etkili olması için de sezgileri kuvvetli,uzun kollu atletik oyuncular lazım bizde bu tanıma uyan Sinan var bu konuda ona yine çok iş düşecek bu sezon .Keşke Diebler-Schlib ikilisinden biri yerine bu tarz atletik bir forvet tercih etseydik .Bu sezon Smith-Dentmon sahadayken geri kalan 3'lü Sinan-Daye-Tyus olacak bence .

Bu takım yürüyerek top 8 yapar Bunu tersini iddaa eden de hayal gücü yüksektir.Ergin hocama güvenmiyordur.Ben Final4 yapıcağımıza inanıyorum açıkcası. Rus ve krsticin extra 8 de vereceği performansla. Ondan sonrası sans kader.

Ben Kristic'i izleyeceğim için oldukça sabırsızlanıyorum.
Bence bizi kendine hayran bırakacak aynı Lasme gibi.

Ama düşünüyorum da Kristic+Schilb+kalan 500 bin euro ile yapılacak Semih ve Honeycutt hamleleri bizi çok daha iyi yerlere götürürdü.

Hayırlı olsun yeni sezon...

Dentmon Sinan Micov Daye Krstic
Gücü olan arkadaşların kombinelere biraz daha destek vermesi gerekiyor bu takım bu hoca hakediyor desteklenmeyi.

Arkadaşlar biraz sakin olmak lazım, fazla gaza gelmeyelim :) Yok bu takım yürüyerek top 8 yapar, yok F4 garanti gibi laflar bu takıma şuan için zarar verir..Bunu daha takım kurulmadan, kafandaki oyuncularla yorumlayabilirsin ki hemen hemen herkes öyle yaptı ama şuan eldeki kadroya göre konuşmak daha doğru olur..

Hocanın F4 gibi söylemler verme hakkı vardır sonuçta bu takımı o kurdu ve bir şeylere güveniyor ki böyle konuşuyor ama bizlerin biraz ayakları yere basması lazım..Ayrıca hocanın geçen seneki Eurocup kupasını alacağız söylemleri ile bu seneyi karıştırmamak lazım çünkü geçen sene eurocup üzerinde bir takımdık ve doğal olarak net favorisi bizdik!!

Şu eleştiri konusunu da fazla büyütmemek gerektiğini düşünüyorum..Sonuçta burası bir forum ve herkesin farklı bakış açısı var..Bu yüzden herkes takımı,hocayı sezon başı veya ortası yada sezon sonu yapılan veya yapılmayan tercihler,oyunlar,taktikler açısından istediği zaman eleştirme hakkına sahiptir bence..Tabi bunu saygı çerçevesinde yaptığı sürece..

Arkadaşlar biraz sakin olmak lazım, fazla gaza gelmeyelim :) Yok bu takım yürüyerek top 8 yapar, yok F4 garanti gibi laflar bu takıma şuan için zarar verir..Bunu daha takım kurulmadan, kafandaki oyuncularla yorumlayabilirsin ki hemen hemen herkes öyle yaptı ama şuan eldeki kadroya göre konuşmak daha doğru olur..

Hocanın F4 gibi söylemler verme hakkı vardır sonuçta bu takımı o kurdu ve bir şeylere güveniyor ki böyle konuşuyor ama bizlerin biraz ayakları yere basması lazım..Ayrıca hocanın geçen seneki Eurocup kupasını alacağız söylemleri ile bu seneyi karıştırmamak lazım çünkü geçen sene eurocup üzerinde bir takımdık ve doğal olarak net favorisi bizdik!!

Şu eleştiri konusunu da fazla büyütmemek gerektiğini düşünüyorum..Sonuçta burası bir forum ve herkesin farklı bakış açısı var..Bu yüzden herkes takımı,hocayı sezon başı veya ortası yada sezon sonu yapılan veya yapılmayan tercihler,oyunlar,taktikler açısından istediği zaman eleştirme hakkına sahiptir bence..Tabi bunu saygı çerçevesinde yaptığı sürece..

Bize göre favori belki bizdik oynadığımız oyun sayesinde ama bütçe olarak Milano, Maccabi, Unics Kazan gibi takımların altındaydı bütçe baya, Valencia, Hapoel, Bayern, Canaria gibi takımlar da gayet iddialı takımlardı. Hoca söylemi yaptığında Eurocup'a EL'den gelecek takımlar da belirsizdi sonuçta ve oradan güçlü takımlar gelse de iddialı konuşmaya devam etti, o yüzden bu dediğinize katılmıyorum, F8 ve devamında F4 yapabiliriz söylemleriyle arada çok fark göremiyorum kendi adıma.

Geçen sene Eurocup'ta tek favori biz değildik. Kağıt üzerinde bizden daha önde olan takımlar vardı. Valencia, Canaria, Kazan, Zenit, ve EL'den gelen Bayern, Milano, Maccabi gibi hem bütçe hem kadro derinliği bakımından bizden ileride ekiplerin bulunduğu bir ortamda kupaya uzandık. Üstelik en kritik haftalarda Green, McCollum gibi önemli oyuncularımız sakatlandı, Dorsey ayrıldı. Çeyrek final, yarı final ve final serilerini pota altında Lasme ve Davis ile tamamlamak zorunda kaldık. Hatta bu haftalarda, sosyal medyadaki rakip takım taraftarları bize hiç şans tanımıyordu. Kadromuzun yetersiz olduğunu iddia ediyorlardı. Şampiyon olunca ağız değiştirip, bu kadroyla EC kazanmamızın başarı olmadığını sayıklamaya başladılar. :)

Bu kadroda çok şey krstiçin performansına bağlı olucak sanki o olmadanda iyi bir kadro ama krstic iyi dönerse sakatlıktan kesinlikle takım seviye atlar o zaman f4 hedefi koyabiliriz diğer bütün oyunculardan aşağı yukarı ne alacağımız belli inşallah bizde chuck etkisi yaratır

Bize göre favori belki bizdik oynadığımız oyun sayesinde ama bütçe olarak Milano, Maccabi, Unics Kazan gibi takımların altındaydı bütçe baya, Valencia, Hapoel, Bayern, Canaria gibi takımlar da gayet iddialı takımlardı. Hoca söylemi yaptığında Eurocup'a EL'den gelecek takımlar da belirsizdi sonuçta ve oradan güçlü takımlar gelse de iddialı konuşmaya devam etti, o yüzden bu dediğinize katılmıyorum, F8 ve devamında F4 yapabiliriz söylemleriyle arada çok fark göremiyorum kendi adıma.

Evet bütçe açısından katılıyorum dediklerinize çoğu takımın altındaydık ve saydığınız takımlarda ciddi favoriydi ama ben sadece bizim açımızdan yapılan değerlendirmelerden bahsettim sonuçta avrupada birkaç takım ve biz favoriydik..Demek istediğim hocanın bu söylemlerini doğru buluyorum fakat geçen sene ile karşılaştırma yapmak pek doğru değil..

Geçen sene daha dişimize göre rakipler vardı karşımızda..Ama bu sene net bizden çok daha iyi takımlar olacak!! Hocanın böyle söylemlerini çok doğal karşılıyorum..Hoca F4 der top 8 yaparız buda başarı olur, hocanın taktiği genelde biraz pay bırakıyor :) Geçen sene Canaria maçındaki söylediği fark gibi..

İlk besin nasıl olduğu çok önemli değil başladığın değil kritik bir maçta bitirdiğin beş senin için asıl beştir derler.Bu nedenle de ideal beş nasıl olacak bunu düşünmek lazım.Bence maçtan maça değişmeli.

Bu yıl kadro hiç olmadığı kadar geniş bir taraftan avantaj diğer taraftan dezavantaj.Koc Efes kariyerinde geniş kadrolarla başarılı olamadı.Dar kadroyu sadece imkansızlık nedeniyle düşünüp geniş olsa kim bilir neler yapacak mantığıyla bakmamak lazım.Dar kadroların da maç özelinde çok ciddi artıları oluyor. Özellikle oyuncularından inisiyatif verip ofansta yeteneklerini sergilemesini prensip edinmiş bir koçun takımında artı bile sayılır.

Simdi 1-2-3 numaralar için Dentmon Russ Sinan Goksenin Schilb Diebler Micov var.120 dakika ve 7 oyuncu var.Eskiden koç bir oyuncu form tutarsa 30-35 dakika oynatirdi şimdi birini 30 dk oynatsa geri kalanını ortalama 15 dakika kaliyor. Diebler ya da Schilb'den biri almayıp alınan guardlardan birini daha ust düzey yapabilirdik.

Geçen sene Eurocup'ta tek favori biz değildik. Kağıt üzerinde bizden daha önde olan takımlar vardı. Valencia, Canaria, Kazan, Zenit, ve EL'den gelen Bayern, Milano, Maccabi gibi hem bütçe hem kadro derinliği bakımından bizden ileride ekiplerin bulunduğu bir ortamda kupaya uzandık. Üstelik en kritik haftalarda Green, McCollum gibi önemli oyuncularımız sakatlandı, Dorsey ayrıldı. Çeyrek final, yarı final ve final serilerini pota altında Lasme ve Davis ile tamamlamak zorunda kaldık. Hatta bu haftalarda, sosyal medyadaki rakip takım taraftarları bize hiç şans tanımıyordu. Kadromuzun yetersiz olduğunu iddia ediyorlardı. Şampiyon olunca ağız değiştirip, bu kadroyla EC kazanmamızın başarı olmadığını sayıklamaya başladılar. :)

Evet Bora Bey, sadece biz yoktuk ama benim yazdığım nokta bizim bakış açımızdan görünen kısmıydı..Bunu söylemek istedim şuan nasıl F4 hedefini koyuyorsak o zamanlarda Eurocup hedefini koyduk.Ama o zamanlar bu tutarlı bir hedefti çünkü oradaki rakiplere uygun kadro kuruldu kimya açısından..

Eksikler varmıydı elbette vardı guard yoktu mesela bunu bende dile getirmiştim..Çok zor bir şampiyonluktu öldük öldük dirildik adeta..Bu saydığınız eksiklikler de cabası :) Kısacası geçen sene hedefe göre kadro kurduk ona göre şekillendik ama bu sezon çok başka bir platformdayız..He bu takım F4 değilde top 8 yapabilir mi tabiki yapabilir ama bu tamamen hocaya kalmış..

Geri