2017/2018 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Ergin Ataman her zaman Galatasaray'lılığı içinde hisseden, bildiğimiz bilmediğimiz bir sürü sorunda her zaman kulübün çıkarlarını düşünen, hayalini birgün GS başkanı olmak olarak açıklayan değerli bir spor adamıdır. Onun gibi değerlerimize saygı duyalım ve sahip çıkalım. Kendisinin gelecekte de tıpkı Fatih Hoca gibi bize hizmet etmeye devam edeceğine dair hiçbir şüphem yoktur.
 
Oyuncuyu zaten diskalifiye etmişsin. Çıkarken bir teknik daha çalıyorsun. Eşeğine gücü yetmeyen semerini dövermiş. Güzel bir basketbol maçı izleyelim diye ekran başına oturdum ama hakemler daha ilk yarıdan piç etti.
 
Hakeme veya oyunculara bakti diye bile teknik faul veriliyor. 3 kez gulerek alay eder gibi seyirciyi alkislarsan teknik faulu almandan normal bisey olmaz. Crocker'in yaptigi esseklik. Zaten gereksiz bir sportmenlik disi faul yapmissin. Ustune bir de teknik faul alip takiminim fisini cekiyorsun. Tofas o dakika koptu oyundan. Aptal herif
 
Tofaş hiç enerji ortaya koymuyor şaka gibi. Bir gram bile istek arzu göremedim Yiğit Arslan dışında herkes turistik geziye gelmiş gibi.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Atamanin eurolig seviyesinde son 15 yilda bir tek bizde yaptigi top8 var. Onun harici en ust seviyede perfoemansi rezalet. Eurolig tarihinin en cok mac kaybeden kocu da aldi. Seneye bu unvanini iyice pekistirir. Siena zamanlarinda cok yetenekli ve gelecek vaadeden bir koc olmasina ragmen kendini hic gelistirmedi. Hicbir zaman takimina bir karakter asilayamadan arkasinda enkaz birakarak ayrildi. Hala arkasindan borclariyla debeleniyoruz. Bugunu icin takimim gelecegini riske atan kisiler megolaman ve kotu karakterler benim gozumde.

Efeste de bir suredir Ataman sendromu basladi. Butceyu dusuk gostererek basarisizliklari ortmek. Atamanin kendisi gelmeden huylari gitmis Efese. Gecen yilki butce nasil 9.6 m oluyor. Sadece Brownun maasi 1,7 milyondu. Ustelik alt yapiya hayvan gibi yatirim yapip para harcayan salona kira odeyen takim. Gecem yilki Efes butcesi bizden az miydi yani. Bizim bile 9 m dolar oyuncu butcesi vardi.

Bu yil da efesin butcesi azalsa da toplamda 15 milyon civari vardi. Ataman da kadroyu kendisi kurmasa da tam da kendisinin kuracagi tipte bir kadroyla yari butcesinde olmayan Tofasa elenip eueoligde rezil oldu.
 
Diskalifiye kararları doğru olabilir de , Melih denen işe yaramaz Crockerla kavga çıkarmaya çalışırken neredeydiniz? Veya Vesely’nin her sataşmasında? Ahmet’in bağıra çağıra itirazlarında?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
2 Haziran
Valla Tofasin Fbye zorluk cikaracagini dusunen arkadaslarin yorumlarini okuyunca umutlaniyorum ama sonra bir gulme geliyor :) Umarim futbolda son anda sampiyonlugu verdigi timsahlara bu defa da basketbolda boyun eger, hic mi hic umudum olmasa da yazilan yorumlar azcik umut kaynagi oluyor.

Kendi postunu alintilayandan nefret etmeme ragmen bunu yaptim. Keske Efes finale ciksaydi, cunku Efesteki kadro buyuk maclari buyuk oynamaya adaydi, Bakiniz Tofasa, gunumuz araba dunyasindaki yerini bile alamadi, 500 araba markasi varsa, bugun 500. sirada sayilacak kadar kotu performans gosterdi.

Finalde 50 sayi fark yiyorsun, e yuh yani.
 
Tofaş'a has bir şey değil, bu kıtada hiçbir takım bir seride Fenerbahçe'yi 4 kez yenemez. Biraz taraftarı olsa Cska olabilir ama onların deplasmanı da kütüphane gibi. Tek maçta her şey olabilir, Zalgiris yarı finalde de eleyebilirdi Fener'i ama iş uzun seriye girince böyle kadro kalitesi ve doğru koçla uzun seride kimsenin Fenerbahçe'yi eleyebileceğini sanmıyorum. Zaten adamlar 5 senede bir şampiyonluk kaybetti, biri seyircisiz oynamaları gereken maçta Demirel sayesinde yaptıkları rakipsiz kutlama, diğeri Euroleague'den elendikten sonra yaşadıkları şokta Karşıyaka serisi. Avrupa'nın Golden State'i gibi adamlar. Ancak bu sene Houston'ın yaptığı gibi direkt Fenerbahçe'ye rakip kadro kurarsanız uzun seride yırpatabilirsiniz Fenerbahçe'yi. Onun için de topa sert ve fiziksel temastan kaçmayan, en az Vesely kadar da şaklaban 3-4 basketbolcuya ihtiyacınız var. Şu takımı ancak 4 tane sağlam David Hawkins'le filan yıpratırsınız, oyun kalitesini tehdit etmek için Real kadar kadro ve yapılanmada yetiyor zaten.

Bu arada Vesely en büyük küfürlerime mahzar oluyor gün aşırı. Bugün yine Mejia'ya çıkardığı ve direkt can acıtmaya yönelik kalçayla da günlük terbiyesizlik sınırlarını zorladı. Neyse, illa bu yaptıklarının faturasını ödeyeceği bir gün de olacaktır, o zaman da ben çok güleceğim bu karaktersize.
 
Yahu Tofaş iyi oynasa ne olacak? Banvit oynadı da ne oldu? Geçin bu işleri. Bu federasyon, bu hakemler doğuşa maç KAYBETTİRMEZ! Yıllardır sonu belli filmi izliyoruz. Hakem denen satılmışlar her maç rakiplerin 10 katı çirkeflik yapan Vesely karaktersizine kaç kez teknik faul vermiş? Her pozisyondan sonra debelenen Obradovic'i ne zaman cezalandırmış? Burda kazanırken pişkin pişkin sırıtırlar, Euroleague'de bir pozisyonda işlerine gelmeyen karar çıkınca "basketbolun katili hakem, kumpas, hain!"
 
Şu söyledigine sen inanıyor musun ciddi ciddi? Yazsana şuraya Sito Alonso ve Pianigianni'nin kariyerini. Ergin Ataman bu adamlarla kıyaslanamaz bile, hayır anladık sevmiyorsunda bari doğru düzgün hocalarla kıyasla.

Anadolu Efes'in sezon başı bütçesi geçen yılın altında olduğunu biliyoruz, geçen yıl 9.6 milyon dolar olarak açıklandı bütçeleri. Bu sezon bütçe düştüğü için Adams, Ledo gibi potansiyelli oyuncularla sezona başladılar. Ergin hoca geldikten sonra gelen iki oyuncu var, yani Weems ve Douglas gelince bütçe birde 8'den 15'e çıkmıyor. Olimpia Milano 15 milyon doların üstünde bütçeye sahip.

Ayrıca Ergin Ataman Euroleague'de iddiası kalmamış bir takıma geldi, Sito Alonso, Velimir Perasovic ve Pianigianni takımlarıyla sezona başladı ve alınan başarısızlıkların baş mimarı oldular.

Bartzokas geçen yıl Barcelona'yı rezil etti, bu yılda 22 milyon euro bütçeyle yola çıkan Khimki ile 8. sıradan anca playof yapabildi. Ortada bir tane kupa yok. David Blatt iki sene önce Ergin Ataman'ın bizimle EuroCup'ı aldığı bütçeden daha fazla bütçeyle kupayı kazandı, ligdede ve kupada Ergin Ataman'a elendi, tabii görmek istemediğin için göremiyorsun.

Ergin Ataman'ı ısrarla, körü körüne savunan bir kitle var. O kitle olaya oldukça sınırlı bir bakış açısıyla bakıyor ve maalesef ki sonuçlar tersini de gösterse bir türlü ikna olmuyor. Tabi ki ikna olmayabilirsiniz, kendi dünyanızda Ataman bir numara olabilir ama olayları çarpıtmayın. Ben niye Ataman'ı sevmeyeyim, kendisiyle bir kez bile yüz yüze gelmedim, kendisiyle herhangi bir sorunum da yok. Ben objektif bakıyorum, siz bakamıyorsunuz ya da bakmak istemiyorsunuz tek fark bu.

Tabi ki inanıyorum inanmadığım bir şeyi söylemem. Basketbolda yalnızca geçmişle yaşanmıyor, en son 15 sene önce F4 oynamış bir antrenörle, günümüzde Eurolig'de öyle ya da böyle istikrarlı bir şekilde var olan, zaman zaman başarılı olan hiçbir antrenörü kıyaslamam. Sito Alonso da Pianigiani de en az Ergin Ataman kadar koçtur. Birçok insana göre de daha iyi koçlardır. Kariyerlerini buraya yazmama gerek yok. Koçluk kariyeri olarak Saras da Ergin Ataman'ın mazisi'ne henüz sahip olmayabilir ama benim için Saras da Ergin Ataman'dan iyi koçtur. İtoudis de.. Mesela kariyer ya da mazi değil yalnızca. Ergin Ataman şu anki performansıyla, mevcut defektleriyle Eurolig'de iddialı olmak isteyen hiçbir takımın koçu bence olamaz. Zaten Efes dışında bir Eurolig takımının da kolay kolay takımı ona teslim edeceğini düşünmüyorum. Efes de ediyorsa mazi'ye olan özlem ve saygılarından, bizim çocuk dedikleri için ediyorlar. Ben olsam gelecek sezon Ataman ile devam etmem, sanırım onlar da bu tarz bir karar vereceklerdir.

David Blatt ile Ataman'ı asla kıyaslamam isterse 33 kez çeyrek finalde elensin. Kariyer olarak da şu anki koçluk melekeleri ve performans olarak da her alanda David Blatt Ataman'dan fersah fersah üstündür, kıyas kabul etmez. Bu sözlük özelinde fikirlerimi paylaşıyorum ama normal hayatta birisi Blatt ile Ataman'ı kıyaslarsa onunla basketbol konuşmam. Bartzokas'a gelince kariyer çizgisi başarıları biraz zigzag'lı gidiyor ama Olympiakosla Eurolig şampiyonu olmuş bir koçu da Ataman ile kıyaslamam. Ataman önce Olympiakosa koç olsun, sonra Eurolig kazansın, sonra yakın dönemde F4 yapsın Bartzokas'ın Kubanla yaptığı gibi ondan sonra belki kariyer olarak kıyaslarım ama dediğim gibi mesele salt kariyer de değil. Overall olarak Bartzokas da Ataman'dan iyi koçtur benim nezdimde..Mesela henüz Ataman'ın mazi olmuş olan başarılarını kazanamamış olsa da Trinchieri de Ataman'dan iyi koçtur benim için. Yani mesele yalnızca 10-15 sene önce kazanılan F4 filan değil. Benim açımdan bu değerlendirmelerin birçok farklı değişkeni var. Yalnızca kariyer değil yani.

İşin acıklı kısmı da burası aslında biraz Ataman başarılarının çoğu mazi olsa bile kariyer olarak önde olduğu koçlardan daha geride görülüyorsa toplamda, işte tam da bu yüzden kendini sorgulamalı ve ben nerede yanlış yapıyorum demelidir. Bunu demediği için başarısız ve başarısız olmaya da devam edecek.

Bartzokas barçayı rezil etti, Blatt efesi rezil etmişti bilmem ne böyleydi şu böyleydi.. Herkes kötü.. Ataman iyi.. Yersen.. Olaylara böyle bakmam da böyle bakacak olursak da Ataman son iki eurolig sezonunda hem bizi hem efesi rezil etti. Ayrıca ulu Ataman daha bu sezon eurolig tarihini en çok maç kaybeden koçu olmadı mı..? En çok maça çıkan koçu olduğunu da sanmıyorum ayrıca:)

Herkes kötü, Ataman süper. neyse dağılabiliriz gençler..
 
Ergin Ataman'ı ısrarla, körü körüne savunan bir kitle var. O kitle olaya oldukça sınırlı bir bakış açısıyla bakıyor ve maalesef ki sonuçlar tersini de gösterse bir türlü ikna olmuyor. Tabi ki ikna olmayabilirsiniz, kendi dünyanızda Ataman bir numara olabilir ama olayları çarpıtmayın. Ben niye Ataman'ı sevmeyeyim, kendisiyle bir kez bile yüz yüze gelmedim, kendisiyle herhangi bir sorunum da yok. Ben objektif bakıyorum, siz bakamıyorsunuz ya da bakmak istemiyorsunuz tek fark bu.

Tabi ki inanıyorum inanmadığım bir şeyi söylemem. Basketbolda yalnızca geçmişle yaşanmıyor, en son 15 sene önce F4 oynamış bir antrenörle, günümüzde Eurolig'de öyle ya da böyle istikrarlı bir şekilde var olan, zaman zaman başarılı olan hiçbir antrenörü kıyaslamam. Sito Alonso da Pianigiani de en az Ergin Ataman kadar koçtur. Birçok insana göre de daha iyi koçlardır. Kariyerlerini buraya yazmama gerek yok. Koçluk kariyeri olarak Saras da Ergin Ataman'ın mazisi'ne henüz sahip olmayabilir ama benim için Saras da Ergin Ataman'dan iyi koçtur. İtoudis de.. Mesela kariyer ya da mazi değil yalnızca. Ergin Ataman şu anki performansıyla, mevcut defektleriyle Eurolig'de iddialı olmak isteyen hiçbir takımın koçu bence olamaz. Zaten Efes dışında bir Eurolig takımının da kolay kolay takımı ona teslim edeceğini düşünmüyorum. Efes de ediyorsa mazi'ye olan özlem ve saygılarından, bizim çocuk dedikleri için ediyorlar. Ben olsam gelecek sezon Ataman ile devam etmem, sanırım onlar da bu tarz bir karar vereceklerdir.

David Blatt ile Ataman'ı asla kıyaslamam isterse 33 kez çeyrek finalde elensin. Kariyer olarak da şu anki koçluk melekeleri ve performans olarak da her alanda David Blatt Ataman'dan fersah fersah üstündür, kıyas kabul etmez. Bu sözlük özelinde fikirlerimi paylaşıyorum ama normal hayatta birisi Blatt ile Ataman'ı kıyaslarsa onunla basketbol konuşmam. Bartzokas'a gelince kariyer çizgisi başarıları biraz zigzag'lı gidiyor ama Olympiakosla Eurolig şampiyonu olmuş bir koçu da Ataman ile kıyaslamam. Ataman önce Olympiakosa koç olsun, sonra Eurolig kazansın, sonra yakın dönemde F4 yapsın Bartzokas'ın Kubanla yaptığı gibi ondan sonra belki kariyer olarak kıyaslarım ama dediğim gibi mesele salt kariyer de değil. Overall olarak Bartzokas da Ataman'dan iyi koçtur benim nezdimde..Mesela henüz Ataman'ın mazi olmuş olan başarılarını kazanamamış olsa da Trinchieri de Ataman'dan iyi koçtur benim için. Yani mesele yalnızca 10-15 sene önce kazanılan F4 filan değil. Benim açımdan bu değerlendirmelerin birçok farklı değişkeni var. Yalnızca kariyer değil yani.

İşin acıklı kısmı da burası aslında biraz Ataman başarılarının çoğu mazi olsa bile kariyer olarak önde olduğu koçlardan daha geride görülüyorsa toplamda, işte tam da bu yüzden kendini sorgulamalı ve ben nerede yanlış yapıyorum demelidir. Bunu demediği için başarısız ve başarısız olmaya da devam edecek.

Bartzokas barçayı rezil etti, Blatt efesi rezil etmişti bilmem ne böyleydi şu böyleydi.. Herkes kötü.. Ataman iyi.. Yersen.. Olaylara böyle bakmam da böyle bakacak olursak da Ataman son iki eurolig sezonunda hem bizi hem efesi rezil etti. Ayrıca ulu Ataman daha bu sezon eurolig tarihini en çok maç kaybeden koçu olmadı mı..? En çok maça çıkan koçu olduğunu da sanmıyorum ayrıca:)

Herkes kötü, Ataman süper. neyse dağılabiliriz gençler..


Objektif bakış açısı ve Ataman'a karşı olan sevginiz anlatan mesajınızda bu herhalde:

"Bunlar benim için yine spekülasyondan öte olmayan şeyler.. Eğer dediğiniz gibi son anda yattıysa bir şeyler, ki öyle olduğunu sanmıyorum, kendileri adına isabetli karar vermişler demektir. Verilmiş sadakları varmış da diyebiliriz."

Kariyeri, antrenörlüğünü vs her şeyini geçtim, ülkemizde yetişmiş, aynı renklere gönül veren bir hocanın Avrupa'da bir takımla adı geçiyor, Allah'tan olmamış, verilmiş sadakaları varmış vs diye küçümseyici ifadelerde bulunuyorsunuz. Sonra gelmiş objektif bakıyorum, yok hocayı severim vs vs La Fontaine'den masallar...

Sito Alonso, Trinchieri, en son 3 ay falan önce Bamberg'den kovulan Trinchieri, Bamberg yıllar sonra Euroleague'de olmayacak sayesinde, Pianigianni vs gibi vasat hocalara Ergin Ataman'dan iyi diyen adamla basketbol konuşma hatasına düştüm...

Bartzokas gibi önce Olympiakos çalıştırsınmış, sanarsın Bartzokas oraya başarılı olduğu için geldi, aynı Sferopoulos gibi hiç bir başarısı yokken o göreve atandı. Sferopoulos'da büyük hocadır sana göre, final yaptı geçen sene :)

Tekrar yazıyorum Bartzokas iki yıldır başarısız oluyor, hâlâ övüyorsun, Ergin Ataman sadece 2016-17 sezonunda başarısız oldu çamur atmaya çalışıyorsun.

Sonuçlar tersini göstersede yazmışsın, hâlâ komik komik şeyler yazmaya devam edin bakalım, gerçekler ortada tekrar hatırlatayım.

2009'da Anadolu Efes ile şampiyon, 2011-12 sezonu Bjk ile kazanılan 3 kupa var (27 yıl sonra şampiyon olan Bjk), 2012-13 sezonu Galatasaray'ı şampiyon yaptı (23 yıl aradan sonra Galatasaray şampiyon oldu), 2013-14 sezonunda Galatasaray'ı finale çıkardı (3-3 seri nasıl kaybettiğimiz belli, yani şampiyon bana göre biziz), aynı zamanda Euroleague'de f8 yaptı, 2014-15 sezonunda top 16'ya çıktı takım, orada kadro dağıldı ve sezonun kalanında başarısız olduk, 2015-16 sezonunda EuroCup şampiyonu yaptı, Erkek Basketbolda kazandığımız en önemli kupa. 2016-17 sezonunda başarısız oldu, 2017-2018'de sezon ortasında Anadolu Efes'ın başına geçti, Türkiye kupasını kazandı, ortada başarısız oldu denilecek bir durum söz konusu değil zaten... 2009 öncesi kazandığı başarılarda ortada, sizi üzsede arada açıp bakın... Neredeyse her sezon başarılı olmuş hoca, hâlâ masal anlatın bakalım.
 
Son düzenleme:
Finalde rakibinden 10 katı fazla bütçeye sahip olunca böyle fark olması da gayet doğal. Doğuş rehavete kapılırsa belki bir maç alabilir Tofaş.
 
Suana kadar verdigim hangi BILGInin yanlis oldugunu ortaya koy sonra benim BILIYORUM diye yazdigim biseye spekulasyon de
Ben sizi tanımıyorum İbrahim Bey, elbette verdiğiniz bilgiler sizin için doğrudur, doğru olduğuna şahit olduğum şeyler de oldu ama spekülasyon olarak gördüğüm, tahmin ettiğim şeylerin de spekülasyon olduğunu düşündüğümü haliyle söylerim.

Bu söylediğim şey spekülasyon değil, kesin bilgi diyorsanız. Ya Ergin Ataman olmanız lazım ya da onun menajeri :).. Kaldı ki öyle olsa bile ben sizi tanımıyorsam söylediğiniz bir şeyin yüzde yüz gerçek olduğundan emin olamam. Basketbol camialarında spekülasyonlar çok olur. Kaldı ki Ataman ile ilgili bilgi olduğunu söylediğiniz şey de oldukça spekülatif. Ataman'a Milano'da 1. aday sensin dediler, kim dedi, nerede dedi, dedikleri sırada siz de orda mıydınız..? kaldı ki genel olarak kağıda dökülmeyen, kayıt altına alınmayan her şey spekülasyona açıktır.
 
''Russ Smith'e 900 bin dolar veren koçtan bahsediyoruz.'' o kadar boş bir yorum ki... Obradovic de Thompson'a 1.750 milyon dolar verdi mesela. Diplomasını yırtsın o zaman.​



Obradovic Thompson'u İsmail Şenol'a sormamıştır, aynı mantıkla senin yorumunu taca çıkarttım, Bom boş bir yorum yapmışsın, yarım saat güldürdün.
 
Ataman Barça ve Milano'da neden koçluk yapamasın? Haa şu dönemde Barça'da sezon ortası, AX Milan'da ise sezon sonu yollanır. Olacağı bu.
 

Üst