2017/2018 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

''Ne zaman kabul edeceksiniz bu adamın bu işi yapamadığını''. Adam çeyrek yüzyıl sonra GS ve BJK'yi şampiyon yapmış, GS'ye Eurocup kazandırıp, Euroleague'de final8 oynatmış. Obra'nın Fb'sine uzun süre Türkiye'de kafa tutabilen tek takım olmuş, yapılan yoruma bakar mısın?

Adamı eleştirirsin, en doğal hakkındır. Son Euroleague senesinde kurduğu kadroyu ben de eleştirdim. Ancak ''Bu işi yapamadığını ne zaman kabul edeceksiniz'' ifadesi çok talihsiz ve komik bir ifade


Transfer için İsmail Şenol'u baz alan adam bu işi zaten yapamıyordur.

Russ Smith'e 900 bin dolar veren koçtan bahsediyoruz.
 
Bazıları ısrarla reddetse de Ataman şu an kötü bir koçtur. Son yıllarda yaptıkları daha doğrusu yapamadıkları ortadadır. Euroleague'de aklı başında hiçbir takım Ataman'ı başa getirmez.

Daye, Erceg alan adam Motum'u öpsün de başına koysun. Aynı şekilde Fitipaldo, Russ Smith yerine Toney Douglas-McCollum bulmuş olmasına rağmen başarısızsa suçlu bellidir, bahaneye gerek yok.
 
Son düzenleme:
Obra'nın FB'sine uzun süre kafa tutmuş. İlk sene dışında hep kaybettik, son 2 sene sahadan sildi. Euroleague'de iç sahada 20 sayı fark yedik ve kafa tuttuk. Kafa tutmasaydık neler olurdu acaba.

Benim Ergin Ataman nefretim kupa kaybettiği ya da maç kaybettiği için değil. Dün Oktay Mahmuti'nin Galatasaray'ın sicili konusunda yaptığı açıklamalar. daha önceden çok uyarmamıza rağmen, bu her istediğini al, her istediğini gönder kafasının bir gün biteceğini ısrarla söylememize rağmen bize hakaret edenler yüzündendir.

Motum iyi ya da kötü oyuncu onu tartışmıyorum kaldı ki geçen sene herkes iyi transfer olduğunu söylüyordu. Perasovic süre vermiyorken, Ataman 30 dakikalarda oynattı ve buna rağmen kendisinin Ataman tarzı oyuncu olmadığı söylendi.
 
Motum mu kotu sutor. Motumun uc yillik eueolig uc sayi yuzdesi %41. Efesw gelmeden onceki sezon %46. Erceg'in uc sayi yuzdesi %36. Atamani savunmak icin en onemli meziyeti dis sut sokmak olan adami kotu sutor ilan ettiniz pes vallahi.

15-20 m bandinda butcesi olan bir takim Turkiye kupasi ile teselli bulamaz. Yerel kupa kucuk takimlar icin ancak basari sayilabilir. Akhisar Banvit Wigan falan kazandiginda basari olur. Tirt bir kupayi sirf Atamani ovmek icin yuceltmeniz komik oluyor. Atamanli Efes euroligde sonuncu oldu Atamanli Efes butcesi yarisindan az olan Tofasa elendi. Mc Collum azittigi mac olmasa neredeyse supuruluyordu.

Ataman ile uzun vadeli basari gelmez, kendisi bir haftada biten turnuvalarda eskaza kazanabilir ancak. Eurolig F4u da baska bir konu, hem F4 yapmak icin de bir surecten gecmek gerekiyor oraya gelmek zatem basli basina buyuk bir zorluk ve buyuk bir basari. Hem de oradaki seviye avrupa basketbolunda zirve noktasi. Siz Turkiye kupasina tum takimlarin tam motivasyon ciktigina inaniyor musunuz?

Efes 15-20 milyonu yerel kupa icin harcamiyor euroligde 18 macin 14 tanesini cogunu da cift haneli farkla kaybedip yerel kupayla kimseyi avutamazsiniz. Ust seviye turnuvalarda rakiplerini zorlayamayan bir Ataman gercegi var. Rakiplerinin sallamadigi yerlerde degil esas motivasyonlu oldugu yerlerde yetersizligi ayan beyan ortada.



Bu arkadaşın anlama sorunu olduğu için anlamamakta ısrar ediyor. Ergin Ataman göreve başladığında Anadolu Efes Euroleague'de 12 maçta 3 galibiyet almıştı, kalan 18 maçta 13 galibiyet alsa anca playoff yapıyorlar demek, zaten havlu atmış takıma geldi, bunu idrak etmek senin için çok zor galiba... Anadolu Efes'ın bütçesi 15-20 falan değil, öyle hikaye yazmanada gerek yok.

2009'da Anadolu Efes ile şampiyon, 2011-12 sezonu Bjk ile kazanılan 3 kupa var (27 yıl sonra şampiyon olan Bjk), 2012-13 sezonu Galatasaray'ı şampiyon yaptı (23 yıl aradan sonra Galatasaray şampiyon oldu), 2013-14 sezonunda Galatasaray'ı finale çıkardı (3-3 seri nasıl kaybettiğimiz belli, yani şampiyon bana göre biziz), aynı zamanda Euroleague'de f8 yaptı, 2014-15 sezonunda top 16'ya çıktı takım, orada kadro dağıldı ve sezonun kalanında başarısız olduk, 2015-16 sezonunda EuroCup şampiyonu yaptı, Erkek Basketbolda kazandığımız en önemli kupa. 2016-17 sezonunda başarısız oldu, 2017-2018'de sezon ortasında Anadolu Efes'ın başına geçti, Türkiye kupasını kazandı, ortada başarısız oldu denilecek bir durum söz konusu değil zaten... 2009 öncesi kazandığı başarılarda ortada, sizi üzsede arada açıp bakın... Anadolu Efes ve Beşiktaş'ın hocadan sonra şampiyonluğu yok, büyük ihtimal bizimde olmayacak, zaten hocanin ayrıldığı ilk sezon playof kalamadık, bütçe bahanesi yaparsın şimdi, bütçede EuroCup'ı kazanıp yarı final oynadığımız yıldan çok farklı değildi.

Hocanın kariyeri yaptıkları ortada, hâlâ içi boş bir şekilde yazılar yazıyorsun, masallarını başka yerde anlat, parkede fener gibi yerlerde yaz mesela, senin gibilere en uygun yer.

Son olarak Brock Motum'un iyi şutör olduğunu iddia etmende ayrı komedi, Adam Erceg'in yarısı kadar dış şut kullanıyor, yüzdeleride aynı. Ki sahada izleyen kimse Motum'a dış şut konusunda güvenmez.
 
Son düzenleme:
Obra'nın FB'sine uzun süre kafa tutmuÅŸ. Ä°lk sene dışında hep kaybettik, son 2 sene sahadan sildi. Euroleague'de iç sahada 20 sayı fark yedik ve kafa tuttuk. Kafa tutmasaydık neler olurdu acaba.

Benim Ergin Ataman nefretim kupa kaybettiÄŸi ya da maç kaybettiÄŸi için deÄŸil. Dün Oktay Mahmuti'nin Galatasaray'ın sicili konusunda yaptığı açıklamalar. daha önceden çok uyarmamıza raÄŸmen, bu her istediÄŸini al, her istediÄŸini gönder kafasının bir gün biteceÄŸini ısrarla söylememize raÄŸmen bize hakaret edenler yüzündendir.

Motum iyi ya da kötü oyuncu onu tartışmıyorum kaldı ki geçen sene herkes iyi transfer olduÄŸunu söylüyordu. Perasovic süre vermiyorken, Ataman 30 dakikalarda oynattı ve buna raÄŸmen kendisinin Ataman tarzı oyuncu olmadığı söylendi.

Sadece Motum ile ilgili bir cevap vereyim, elinde olan diğer dört numara Derrick Brown çok kötü sezon geçiriyor, kimi oynatacak adam?
 
''Russ Smith'e 900 bin dolar veren koçtan bahsediyoruz.'' o kadar boş bir yorum ki... Obradovic de Thompson'a 1.750 milyon dolar verdi mesela. Diplomasını yırtsın o zaman.​






En azından adam sezon sonuna kadar kaldı takımda. Parasını karşılamasa da iyi kötü duruyor kadroda. Obradovic de bilirdi 10. maçında hadi kardeşim fesh ettim sözleşmeni, yönetim bana yeni adam getir demeyi. Anlattığımız, anlamadığınız şey bu. Senelerdir anlamamaya devam ediyorsunuz ben hayretle izliyorum artık.
 
Yıl olmuş 2018 hala Ataman savunuluyor... Ataman hoca çağın basketboluna ayak uyduramamış birisidir. Bjk'de ve bizde şampiyon olduğu sezonlar hariç leş gibi kadrolar kuran ve branşın bu ekonomik halde olmasının en büyük sebebidir. 14/15 sezonunun transfer fiyaskolarına hala tazminat ödüyor kulüp bilmem farkında mısınız? Oyuncu yönetimi ve coaching'i sıfır zaten. Mola almak için rakibin 0-15'lik seri yapmasını bekleyen bir hocadan bahsediyoruz. Efes'teki yıldızlar topluluğuyla finale bile çıkamadı. Eyyorlamam bu kadar.
 
''Russ Smith'e 900 bin dolar veren koçtan bahsediyoruz.'' o kadar boş bir yorum ki... Obradovic de Thompson'a 1.750 milyon dolar verdi mesela. Diplomasını yırtsın o zaman.​







Geçen yılda Anthony Bennett vardı, o daha vahimdi, tabii buradaki Ataman düşmanları yönetimin oyuncuların maaşlarını vermemesinin suçunu hocada aramak gibi bir huy edindikleri için normal karşılıyorum onları :) Galatasaray Spor kulübü büyük ama taraftarının bir bölümünün ve yönetimlerinin zihniyeti küçük! Zaten Mustafa Cengiz'i desteklemelerinden belli...
 
Milano atamanla anlasacakti micovun milanoya gitmesindeki etkenlerden birininde atamanin 1 numarali koc adayi oldugunun kendisine milano kulubunce soylenmesi oldugunu biliyorum. Yine kisa sikorerlerinden biriyle kulubun ataman icin gorustugunu sonra ataman olmayinca yinede piacianinin onayiyla kulubun gorusup anlastigi bu ismin alindigini duydum. Ya godulak yada teodordur o isim ama hangisi bilmiyorum.

Milanonun kocunun son anda ataman degilde piaciani olmasinin sebebinin siponsorun italyan koc icin israr etmesi oldugunu cok kesin biliyorum. Imzadan son anda vazgecildi derlerya aynen o durum. Atamanla haberler ciktiginda barselonanin ilgilendigide dogru bilgi.

Yurolig ve bazi baska avrupa takimlarinin atamanla ilgilendigini falan bosverin sadece atamanin iyi koc oldugunu sikecilerin kendilerine encok zorluk cikaran koc oldugu icin nefret etmesinden anlayabilirsiniz. Zaten atamana 3 gurup salliyo. 1 sikeciler 2 mahmudiden iyi oldugunu kabul etmek istemeyen mahmudinin idman izlettirdigi bi iki sohbet edip resim cektirdigi gencler 3 basketbol camiyasinin icinde atamana haset besleyen onun kadar basarili olamamis kisiler

Bunlar benim için yine spekülasyondan öte olmayan şeyler.. Eğer dediğiniz gibi son anda yattıysa bir şeyler, ki öyle olduğunu sanmıyorum, kendileri adına isabetli karar vermişler demektir. Verilmiş sadakları varmış da diyebiliriz.

Diğer konuya gelince biri birini eleştirdiği zaman niye sallıyor olarak nitelendiriyorsunuz..? Ben o bahsettiğiniz üç grupta da değilim ve Ataman'ı her yanlışında eleştiriyorum. Sadece Ataman da değil, yanlış olduğunu düşündüğüm her şeyi, herkesi eleştiririm. Ben kendi adıma doğru olduğuna inandığım şeyleri söylüyorum.

Ataman başarısız, kendini geliştirmiyor, kendini geliştirmediği gibi de en iyisi benim triplerinde her zaman ama maalesef ki gerçekler öyle değil. Başarısız oldukça ders çıkaracağı yerde bahaneler bulmaya devam ediyor ve korkarım ki bu bahanelere kendisi de inanıyor.. Mesele Ataman'ı sevme ya da sevmeme meselesi değil, çok eleştirsem de ben de aslında severim kendisini ama bu kadar başarısızlığa bu kadar yanlışa rağmen hala Ataman'ı körü körüne savunmaya çalışan gruplar oluyor ve bu da oldukça garip duruyor.
 
Bunlar benim için yine spekülasyondan öte olmayan şeyler.. Eğer dediğiniz gibi son anda yattıysa bir şeyler, ki öyle olduğunu sanmıyorum, kendileri adına isabetli karar vermişler demektir. Verilmiş sadakları varmış da diyebiliriz.

Diğer konuya gelince biri birini eleştirdiği zaman niye sallıyor olarak nitelendiriyorsunuz..? Ben o bahsettiğiniz üç grupta da değilim ve Ataman'ı her yanlışında eleştiriyorum. Sadece Ataman da değil, yanlış olduğunu düşündüğüm her şeyi, herkesi eleştiririm. Ben kendi adıma doğru olduğuna inandığım şeyleri söylüyorum.

Ataman başarısız, kendini geliştirmiyor, kendini geliştirmediği gibi de en iyisi benim triplerinde her zaman ama maalesef ki gerçekler öyle değil. Başarısız oldukça ders çıkaracağı yerde bahaneler bulmaya devam ediyor ve korkarım ki bu bahanelere kendisi de inanıyor.. Mesele Ataman'ı sevme ya da sevmeme meselesi değil, çok eleştirsem de ben de aslında severim kendisini ama bu kadar başarısızlığa bu kadar yanlışa rağmen hala Ataman'ı körü körüne savunmaya çalışan gruplar oluyor ve bu da oldukça garip duruyor.

Evet gördük bayıldığın Sito Alonso kaç maçta kovuldu :) Piannigianni Euroleague en yüksek bütçelerinden biriyle ne yaptı acaba :)
 
Ergin Ataman Tofaş'a elendiği maç sonrası basın toplantısına katılmayarak triplerine ve ego kasmaya devam etsin. Dünyadaki en iyi koç ve her konuda haklı. Aynen devam.
 
En azından adam sezon sonuna kadar kaldı takımda. Parasını karşılamasa da iyi kötü duruyor kadroda. Obradovic de bilirdi 10. maçında hadi kardeÅŸim fesh ettim sözleÅŸmeni, yönetim bana yeni adam getir demeyi. Anlattığımız, anlamadığınız ÅŸey bu. Senelerdir anlamamaya devam ediyorsunuz ben hayretle izliyorum artık.


Bahsetmiş olayın sorumlusu Ataman değil, yönetimdir. Adamlar maaşları vermiyorsa Ataman ne yapsın? Ha Ataman birisinin kontratını feshetmek istiyorsa ya yönetim imkanımız buna el vermiyor deyip veto edecek ya da imkanımız var deyip kabul edecek. Ama ortada yönetim diye bir şey olmadığı için ve şubenin tüm yükü bir adama bırakıldığı için bu tarz anormallikler olması son derece doğal. Kaldı ki o gittikten sonraki yapilanmayi da gördük

Bu arada Obra'nın Fb'sine 4 yılın 3'ünde meydan okuduk. Arada oyuncuların kaçtığı sezon bile içerde 2 defa yendik. Hatta birinde 6 kişiyle yendik. İçerde galibiyet serimiz 3. yılın sonunda, play off son maçında, seyircisiz maçta son buldu. Obra'ya Türkiye macerasında en çok sorun çıkaran adamın Ataman olduğu çok açık. Kaldı ki Obra'nın Ataman'a karşı nasıl bir motivasyonla çıktığı ortada.

Ataman'ı eleştirebilirsin. Oynattıgı basketbolu beğenmediğini belirtebilirsin. Formsuz olduğunu söylersin. Ama bu işi bilmiiyor demek en hafif tabirle komedi.

Adamın sizin yaşıniz kadar takım çalıştırmışlıği var ve bu takımların çoğunda tarihlerine geçen büyük başarılar elde etmiş.
 
Son düzenleme:
Evet gördük bayıldığın Sito Alonso kaç maçta kovuldu :) Piannigianni Euroleague en yüksek bütçelerinden biriyle ne yaptı acaba :)
Sito da Pianigiani de benim öyle çok tuttuğum koçlar değil, beğenirim evet ama o kadar. Gerçi farketmez onlar başarısız olurlarsa da başarısızlar derim, eleştiririm eğer takip ediyorsam. Sito daha genç yapacağı şeyler var ama Pianigiani de bence kötü bir koç değil.. Bunlar benim gözümde belli bir klasmanda olan iyi koçlar ve dönemsel performansa göre de birbirlerinin önüne geçiyorlar ama Ergin Ataman'ın sıkıntısı hemen hemen hepsinden kendisini önde görmesi ama öyle değil işte realite.. Bu arada rakamlara çok hakim değilim ama Milano ile Efes'in bu sezonki bütçelerinin öyle çok farklı olduğunu zannetmiyorum. Rakamlara hakim olan arkadaşlar varsa ayrıca yazarsa da sevinirim.

Benim en beğendiğim koçlardan biri David Blatt'tır. Ataman'ın koçluk anlamında onunla mukayese edilebileceğini düşünmüyorum. Yine Bartzokas'ı beğenirim bence o da Ataman'dan iyi koç. Neyse bunlar subjektif şeyler ve performanslar da en az bunlar kadar önemli ve Ataman'ın performans konusunda nerede olduğunu tartışmaya gerek yok sanırım.
 
Son düzenleme:
Sito da Pianigiani de benim öyle çok tuttuğum koçlar değil, beğenirim evet ama o kadar. Gerçi farketmez onlar başarısız olurlarsa da başarısızlar derim, eleştiririm eğer takip ediyorsam. Sito daha genç yapacağı şeyler var ama Pianigiani de bence kötü bir koç değil.. Bunlar benim gözümde belli bir klasmanda olan iyi koçlar ve dönemsel performansa göre de birbirlerinin önüne geçiyorlar ama Ergin Ataman'ın sıkıntısı hemen hemen hepsinden kendisini önde görmesi ama öyle değil işte realite.. Bu arada rakamlara çok hakim değilim ama Milano ile Efes'in bu sezonki bütçelerinin öyle çok farklı olduğunu zannetmiyorum. Rakamlara hakim olan arkadaşlar varsa ayrıca yazarsa da sevinirim.

Benim en beğendiğim koçlardan biri David Blatt'tır. Ataman'ın koçluk anlamında onunla mukayese edilebileceğini düşünmüyorum. Yine Bartzokas'ı beğenirim bence o da Ataman'dan iyi koç. Neyse bunlar subjektif şeyler ve performanslar da en az bunlar kadar önemli ve Ataman'ın performans konusunda nerede olduğunu tartışmaya gerek yok sanırım.

Şu söyledigine sen inanıyor musun ciddi ciddi? Yazsana şuraya Sito Alonso ve Pianigianni'nin kariyerini. Ergin Ataman bu adamlarla kıyaslanamaz bile, hayır anladık sevmiyorsunda bari doğru düzgün hocalarla kıyasla.

Anadolu Efes'in sezon başı bütçesi geçen yılın altında olduğunu biliyoruz, geçen yıl 9.6 milyon dolar olarak açıklandı bütçeleri. Bu sezon bütçe düştüğü için Adams, Ledo gibi potansiyelli oyuncularla sezona başladılar. Ergin hoca geldikten sonra gelen iki oyuncu var, yani Weems ve Douglas gelince bütçe birde 8'den 15'e çıkmıyor. Olimpia Milano 15 milyon doların üstünde bütçeye sahip.

Ayrıca Ergin Ataman Euroleague'de iddiası kalmamış bir takıma geldi, Sito Alonso, Velimir Perasovic ve Pianigianni takımlarıyla sezona başladı ve alınan başarısızlıkların baş mimarı oldular.

Bartzokas geçen yıl Barcelona'yı rezil etti, bu yılda 22 milyon euro bütçeyle yola çıkan Khimki ile 8. sıradan anca playof yapabildi. Ortada bir tane kupa yok. David Blatt iki sene önce Ergin Ataman'ın bizimle EuroCup'ı aldığı bütçeden daha fazla bütçeyle kupayı kazandı, ligdede ve kupada Ergin Ataman'a elendi, tabii görmek istemediğin için göremiyorsun.
 
Son düzenleme:
Ya ben niye uğraşıyorum ki. Senelerce anlatmışız olmamış, şuan bize bunları yazanlar 2 sene önce siz fblisiniz bile demişler. Neyi nasıl biliyorsanız öyle olsun abi ne diyeyim. Bıktırdınız insanları 2 kelime Ergin Ataman eleştirince milletin başına çöküyorsunuz ya. O fenerli, bu bilmem ne tek Galatasaraylı sizsiniz.

Bartzokas olympiakos'la Euroleague şampiyonu oldu. Ataman'ın kariyerindeki tek final four bundan 15 sene önce. Ama Bartzokas kötü, o kötü. Ataman iyi. Vallahi harika yani ne diyim.

Oyuncuya mobbing uygulamaktan vazgeçsin önce hocanız. 50 kere yazdık burda neler yaptığını. Kimse aptal değil ne yaşandı bugüne kadar hepsini biliyorsanız. Ben Ataman'ı Galatasaray'dan büyük görüyorum, eleştiremezsiniz diyorsanız orası ayrı. Ama final four yapacağız diyen adam top 16 yapamadı. Beyefendilere göre yine eleştiremiyoruz. Vallahi Ergin Ataman olmak varmış.
 
Son düzenleme:
Bıktırdınız insanları 2 kelime Ergin Ataman eleştirince milletin başına çöküyorsunuz ya. O fenerli, bu bilmem ne tek Galatasaraylı sizsiniz.
Furkan lafin banaysa senin Galatasarayli oldugunu biliyorum sana fenerli demedim dememde merak etme. Sadece yanlis dusundugunuzu soyluyorum okadarda olsun. Hatalarina ramen ataman mahmudiden butun basketbol camiasinca 2-3 gomlek ustun gorulur zaten hatasiz kul olmaz.
 
Ergin Ataman'a bir tek başarısız geçen 2016-17 sezonu için sallayacaksın, önce Barcelona'yı rezil eden, sonra 22 milyon Euro bütçesiyle Euroleague'n en yüksek 4. bütçesiyle rezil top oynatan, Shved sayesinde f8 yapan, tek kupa kazanamayan Bartzokas'ı öveceksin, neymiş Olympiacos ile Euroleague kazanmış, İtoudis'de CSKA ile şampiyon oldu ne büyük hoca be :)
 
Son düzenleme:
Furkan lafin banaysa senin Galatasarayli oldugunu biliyorum sana fenerli demedim dememde merak etme. Sadece yanlis dusundugunuzu soyluyorum okadarda olsun. Hatalarina ramen ataman mahmudiden butun basketbol camiasinca 2-3 gomlek ustun gorulur zaten hatasiz kul olmaz.

Ergin Ataman ile ne kariyer olarak nede hocalık olarak kıyaslanacak yerli hoca yok. Avrupa'da daha iyi diyebileceğim aktif hoca sayısı bir elin parmaklarını belki geçer...
 

Üst