EuroLeague Fantasy Challenge 2018-2019

Ayhan Bozdeniz bey ile birebir de karşılaştık.Maçlar bittiğinde 2 puan öndeydim.Dedim ucu ucuna kazandım.Sonra tekrar baktığımda Ayhan Bey 161.1 Ben 160.7 puandaydım.Galip gelen takımdan dolayı puanlar eklenmiş sanırım.

Ah ne yazsam ki başka,çok iyi böyle ..
 
En iyi takımım 190 puan getirdi, De Colo, Clyburn ve Calathes yerine daha iyi tercihler yapılabilirmiş. Toplam bütçe de 16.5 m lere çıkmış.
Oyuncular son maçlara kalınca hiç belli olmuyor liglerdeki eşleşmelerin ne olacağı. Birde bazen hesaplamaları geç yapıyorlar.
 
Valla şaşkınlık içindeyim.En iyi takımımda M.James var zannediyordum Meğer Cole-Heurtel ikilisi kurmuşum olacak iş değil. Yoğunluktan telden değiştirdiğim kadrolarımı karıştırdım. Bu hafta yerimde saydığım bir hafta oldu. Cole beni çok şaşırttı. Bu arada dünya sıralamasında üst sıralarda çoğu takımda Voigtman var ve oynamadı.Benim göremediğim herkesin gördüğü bu hafta Voigtman haftası mı ilan edildi?

voigtman'ı ilk 50'deki takımlardan 15-20 takımda görmem beni de açıkçası çok şaşırttı. son haftalarda dakikası artması dışında öyle aman aman performansı da yoktu, böyle 30'lar falan. bazılarının nöronları aynı yönde çakıyor anlayamadım. benimse aklımın ucundan geçmedi. hatta kadrolarda gördüğümde ben bir şey mi kaçırdım diye düşünmüştüm. toko ve poierre hariç laboral'den oyuncu alınmaz diye düşünüyorum.
 
Mickey-Micov arasında bütün gün gidip gelmiştim, hangisini çıkartmalı diye; hatta 1-2 kere değiştirdim bile ama sonunda Micov tutup Mickey'i çıkarmaya karar vermiştim ve bu tam 26 puana patladı. 189.1 puan aldığım haftada Mickey'i tutup, Micov çıksam haftanın 3.'sü olacakmışım. Ahh Vlado reis yaktın bizi, yinede canın sağolsun. :)
 
Tolga ve Mehmet Bey 3 senedir ilk defa giriyorum bu siteye, açıkçası unutmuştum siteyi. O yüzden yazamadım. Bundan sonra yazmaya çalışacağım. 3 sene önce daha kalabalık hatırlıyorum burayı ondan az kişi konuşuyor dedim.
Bu arada micov konusunda haklı çıktım. Dediğiniz gibi mevkisine görre oldukça iyi birisi, ama hakketiği değer 1.3-1.4 tur.. 1.82 micov a gore cok fazla bır deger, tekrar 1.3 e gerılemesını bekleyeceğim. Eminim o puana da düşecektir. Bitadze bedduam tutmadı=) yedek 16 puanım yanmasını ıstedemezdim=) Herkese iyi hafta sonları...
 
Micov’un gerileyeceğini pek sanmıyorum. James, Gudaitis, Micov üç temel direği o takımın. Ayda yılda bir böyle oynama hakkı oluyor. Bu üçü hep iyi oynamak zorunda.
 
Milutinov olayından sonra gayri resmi olarak sezonu kapattığım için son 20 dakika laf olsun diye değişiklerimi yaptım. Hatta maçları izlerken kimler var tam hatırlamıyordum. Böylesi de ayrı bir keyifliymiş. Oyunculara takılmadan maçlardan keyif aldım. Diğer türlü oyuncum oyundan çıktığında maçı değil bench'i falan seyrediyordum:) Yine de buradaki mesajların hepsini okudum, forumlar oyundan daha keyifli. Buradaki herkes oyunu yapımcılardan en az 10 kat fazla seviyor çünkü.

Tolga ve Mehmet Bey 3 senedir ilk defa giriyorum bu siteye, açıkçası unutmuştum siteyi. O yüzden yazamadım. Bundan sonra yazmaya çalışacağım. 3 sene önce daha kalabalık hatırlıyorum burayı ondan az kişi konuşuyor dedim.
Bu arada micov konusunda haklı çıktım. Dediğiniz gibi mevkisine görre oldukça iyi birisi, ama hakketiği değer 1.3-1.4 tur.. 1.82 micov a gore cok fazla bır deger, tekrar 1.3 e gerılemesını bekleyeceğim. Eminim o puana da düşecektir. Bitadze bedduam tutmadı=) yedek 16 puanım yanmasını ıstedemezdim=) Herkese iyi hafta sonları...

Eren Bey hoş geldiniz. Dediğiniz doğru, forumun eski müdavimleri yeni formatla beraber oyunu bıraktılar. Yeni bir kadro olarak yazıyoruz diyebilirim. Kredi konusunda forumda gözden kaçan çok önemli bir nokta var. Oyuncunun sadece son 5 maçı hesaba katılıyor. Örneğin sezon verimlilik ortalamaları neredeyse aynı olan calathes 1910 kredi iken, tomic 830 kredide. Micov da son 5 maçta 3 defa 25+ yaptı. Bu nedenle 1.3'e düşmesi biraz zaman alacaktır. Bence de 1780 etmez ama son 5 maçına göre ediyor.

voigtman'ı ilk 50'deki takımlardan 15-20 takımda görmem beni de açıkçası çok şaşırttı. son haftalarda dakikası artması dışında öyle aman aman performansı da yoktu, böyle 30'lar falan. bazılarının nöronları aynı yönde çakıyor anlayamadım. benimse aklımın ucundan geçmedi. hatta kadrolarda gördüğümde ben bir şey mi kaçırdım diye düşünmüştüm. toko ve poierre hariç laboral'den oyuncu alınmaz diye düşünüyorum.

ilk sıralar hep israil ve yunan oyuncularla dolu. interbaskette konuşulan iletişim halinde olup beraber takım kurdukları. Daha önce başka oyuncular için de böyle şeyler olmuştu ama voigtmann kadar uç bir örnek ilk kez oluyor sanırım. Bence etik değil ama yapacak bir şey yok.

Ek olarak oyunun yapımcılarının ne kadar umursamaz olduğunu belirtmek açısından Cole çok iyi bir örnek:
4 maç oynadı. 30,15,27,8.8 yaptı. EFC sitesinde 63, 15, 27 , 8.8 görünüyor. 63 hiçbir zaman yapmadı elbette. doğrusu 30 olacak.
Yani son 5 maç ortalaması gerçekte 20 ; sitedeki veriye göre 28.. Buna karşılık oyunda yazan değer 10. Tabii bu değer yanlış olunca oyuncu kredi değeri de olması gerekenin çok altında. Senelerce bu işi hakkıyla yapanların elinden alıp, külfetmiş de lütfederek oyun hazırlıyorlarmış gibi yapan, kredi sistemini açıklamaya dahi tenezzül etmeyen ve euroligi sevmediği aşikar olan bir ekibe verilen bir oyun. Yazık oluyor cidden bu oyunun sevenlerine.
 
İnternet ortamında İsrailli ve Yunan kullanıcılar çok sıkı işbirliği içerisinde ne yazık ki.. Facebook da Euroleague ile ilgili girdiğim uluslararası bi fan sayfasında bile yorumlar ve paylaşımlar dahil çok sıkı işbirliği içerisindeler. Yeni formatın tek olumlu tarafı kaptanlık seçimi galiba. Voigtmann meselesine bi türlü akıl erdiremedim. Oynamaması bu işbirliğine iyi bir darbe olmuş..
Bu hafta Maccabi-Barcelona, Baskonia-Milano ve Efes -Daçka maçlarından çok PIR çıkacağını tahmin ediyorum. Takımlarımda aşırı derecede bütçe düşmesi yaşadığım için hareket alanım biraz kısıtlandı maalesef. Umarım iyi bir hafta geçirebilirim.
 
Haftayı ikiye bölersek; ilk bölüm cefa, ikinci bölümse sefa doluydu benim için:) Her haftayı kendi içinde değerlendirmek lazım ve bu açıdan en iyi kıstas sıralamalar tabii ki. Milutinov'un sakatlığı, Davies ve Micic'in berbat performansları ve çoğu takımımda kaptan olan Clyburn'ün sıradan puanı beni oldukça sarstı. M.James, Moerman ve Heurtel tercihlerim ise beni biraz ayakta tutmuştu. Ancak 2.bölümdeki kombinasyonlar sezonun en iyileriydi kendi adıma. En iyi takımım Dünya genelinde bu sezon aldığım en iyi 3.dereceyi alırken,2 takımım birden ilk kez ilk 300 içine aynı hafta içerisinde girdi. Takımların bütçelerine baktığımda almam gereken oyuncuların çoğuna yetecek seviyeye ulaşmış olması beni ilerleyen haftalarda daha üst sıralara çıkarmasını umuyorum:)
Sakatlık meseleleri oyunun en adaletsiz kısmı kanımca. Milutinov som anda kadrodan çıktığından hiçbir şekilde bilgi içermiyordu Milutinov'a güvenmeyenler açısından. Geçtiğimiz haftalarda Sloukas'ın oynamaması Obra'dan beklenebilecek tercihlerden olduğu için bu bilgi olabilir ama Milutinov konusunda aynı düşünmüyorum. Bence as kadroyla yedek kadronun bütçesi ayrıl olmalı. Yani birbirine aktarılamamalı. Bu sayede en azından yedeklerimiz idare edecek puanlar getirebilir. Oyunun değişkenleri artar ve daha heyecanlı olur düşüncesindeyim.
 
Başka bir ligde rakibim oyunu bırakmıştı, ama öyle bir kadrosu vardı ki, Shved yerine yedeklerdeki Guduric Ve Utility pozisyonundaki Yakushin yerine Melih den 24 puan almış. Bir diğerinde de kaptan oynamadığı için yedek kaptan Calathes den 64 puan almıştı..
 
Micovu ben almissam uzak durun ama ben cikmissam hemen alin :) Ne zaman micovu alsam suprizzzz diye mubarek seyler goruyorum gecenin sonlarina dogru :)

8 hafta Calathesi takimda tuttum sirasiyla 2, 0 , -4, - 8 getirdi ben ciktim adam costu. Demek ki Fantasy ligindeki sansimiz, hayattaki sansimizla paralel gidiyor. Oyun yalan hayat gercek ama sanslar ayni :)
 
hakan sağlam'a o kadar fazla katılıyorum ki. yeni düzenleyicisi, ne euroleague'i seviyor, ne oyuncuları... bir külfetmiş gibi üstünde. almasaydın kardeşim zorla mı aldınız. kredi sistemi fecaat. yeni oyuncuların zamanında oyuna dahil edilmemesi fecaat. 8 oyuncu fecaat. yedeklerin hiçbir işe yaramaması fecaat. hafta birincisine ödül vermemeleri eskisi gibi saat hediyesi, fecaat. oyunda geçen seneki tecrübelerinden dolayı bir değişikliğe gitmeleri gerekirken, oynarsan oyna, oynamazsan oynama türünden tavırla hiçbir değişiklik yapmamaları fecaat.

oyunun eski halinde yaklaşık 100.000 takım oyunun sonuna kadar aktif olarak oynarken, şu an 60 bin takım var ve bunların en az 40 bini pasif hesap. oyunu ilk 10 haftadan sonra herkes bırakıyor. madem böyle olacak oyun, heyecan katmak çok mu zor?

al sana deneysel çözüm:

30 hafta mı var, hiçbir şeyi değiştirmeden 10 haftalık 3 periyoda bölersin. her periyodun liderine bir ödül verirsin. her periyotta, oyuncuların kredilerini oyunun en baştaki kredi pozisyonuna getirir ve puanlarını sıfırlarsın, herkes baştan başlamış gibi olur oyuna. sonunda da 3 periyodun puanlarını toplar, toplam puana göre birinciyi belirlersin, final four'a mı nereye götürürsen götürürsün. herkes oyunu bırakmaz böylece. aktif bir yarış olur. amaç olur.

derdin paraysa. para kazanamıyorsan. ona da kabul. koy kredi kartı üyelik. senelik 100 tl yap. onu da veririz emin ol. yeter ki bu kadar sallamasyon iş yapma.
 
Bu hafta Norric Cole ve Sloukas a pek güvenemiyorum. Değiştirmek mantıklı mı sizce? Brandon Davies 2 haftadır beklenilenin çok altında, bu hafta düzelir umuduyla takımda tutacağım.
Micic ve Moerman hakkında da görüşlerinizi bekliyorum. Darüşafaka karşısında iyi pır elde ederler mi?
Bir de bu hafta Milutinov bu hafta oynar mı iyileştiği söyleniyor?
 
Son düzenleme:
Hiç bakamadım bu hafta. Higgins 1 m ye düşmüş, 2 den alıp satmak çok koyuyor, tutmak da öyle ama olmayan takıma da almadım değil. Vesely/Gudaitis + Utility den Bitadze ile kullandım uzun kontenjanını. Bir tane de Porier var sanırım. PF olarak da Melli, Randolph ve Voightman aldım. Williams ları çıkardım mümkün olduğunca. 1,91 den Calathes de sattım, bereket versin 1,20 lerden bile aldıklarım vardı.
 
Bu hafta Norric Cole ve Sloukas a pek güvenemiyorum. Değiştirmek mantıklı mı sizce? Brandon Davies 2 haftadır beklenilenin çok altında, bu hafta düzelir umuduyla takımda tutacağım.
Micic ve Moerman hakkında da görüşlerinizi bekliyorum. Darüşafaka karşısında iyi pır elde ederler mi?
Bir de bu hafta Milutinov bu hafta oynar mı iyileştiği söyleniyor?

Evet Milutınov ve Voigtmann oynayacak görünüyor. Micic ve Moerman'ın epey alınacağını düşünüyorum ben de , dunston bile düşünülebilirdi ama pivot mevkisinde 20'den aşağı yapan zarar yazar oldu. Micic ile ilgili sıkıntı farkın açılıp maçın "hadi sen otur, şimdi biraz da Larkin kardeşin gönlünü eğleyelim" maçı haline gelmemesi.
 
De Colo ilk kez bu hafta küfür ettirdi kendine de buraya yazamıyorum. Derdin ne senin anasını satıyım şizofren misin nesin rahat mı batıyor arkadaş sana..
 

Üst