2019-2020 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Toney'i önermişti menajeri, maaş da bütçemize göre ama bizimkiler biraz soğuk bakıyor ona.

Eğer bizimkilerden kasıt Ertuğrul hoca ise ona saygım bir kat daha arttı. Pili bitmiş, ahı gitmiş vahı kalmış Toney Douglas'ı istememesi çok olumlu. Toney büyük umutlarla geldi bu ülkeye ama her geçen gün geri gitti. Bu adam yerine russ smith gibi bir kumar oynamayı bile tercih ederim. Belki tutar.
 
Geçen sezon bütçe oyuncu bütçesi 2 milyon dolar'ın altındayken ve tüm Temmuz ayını "küme düşer miyiz?" endişesiyle geçirmişken bile sonraki günlerde kısa sürede kaliteli transferler yapabilmiştik.NBA'den Hayes ve Harrison'ı , Euroleague'den Auguste'ı ve Eurocup'tan Arapovic'i alabilmiştik.

Bu sezon, geçen sezonun lig başarısının (sezonu 4. bitirme ve yarı final) rüzgarını arkamıza almışken ve bütçe artmışken yapılan hamleler çok umut kırıcı.Göksenin'in,Ayberk'in ve Webster'ın hak etmediği paralarla takımda tutulması ve hiç NBA-Euroleague-Eurocup tecrübesi olmayan Greg Whittington'ın alınması hedefimizin hiçte yukarıda olmadığını gösteriyor. Halbuki geçen yılki gibi transfer çizgimizi devam ettirebilsek ligde üçüncülük ve Eurocup'ta yarı final için yolumuz tamamen açık olacaktı.

Oyun kurucu konusunda da umudum oldukça az. Her an Kalin Lucas ya da Kenny Boynton gibi düşük seviyeli biri gelebilir diye korkuyorum. Gerçi , Walter Lemon dışında seviye yükseltecek oyun kurucu da kalmadı piyasada. Belkide en iyisi Eylül ayında NBA'den kopacakları beklemek.
 
Son düzenleme:
Greg Whittington hamlesine fazla ön yargılı yaklaşanlar var. 150k seviyelerine göre iyi bir hamle. Hücum gücü olarak cidden çok opsiyonlu bir oyuncu Whittington.

Umurhan sorun o değil ki.
Zach gibi savunma da da kısıtlı olan bir 5 numara varken daha sert 4 numara bekliyordu herkes.
Konuşulduğuna göre savunma ile pek işi olmayan ve disiplin problemleri olan bir isim Greg.
Bu yüzden ön yargı var sanırım biraz.
 
Whittington transferini Eurcocup ya da Euroleague tecrübesi yok diye eleştirmeyi doğru bulmuyorum. Clyburn de Darüşafaka'ya transfer olduğunda vasat bir Eurocup sezonu dışında hiçbir şeyi yoktu. Ancak İsrail performansından sonra Euroleague için bile özel bir oyuncu haline geldi.

Whittington, istatisitikleri düşünüldüğünde bizim gibi düşük bütçeli takımlar tarafından rahatlıkla alınabilecek bir risk. Kaldı ki Harrison ve Hayes'i bulan Ertuğrul hoca Whittington'u da sadece istatistik verileri yüzünden tercih etmemiştir, detaylı analizleri yapmıştır.

Ben de oyuncuyu sadece videolardan izledim. Ancak orada bile açıkça görülüyor ki hücum opsiyonları Hayes'den fazla. Bir forvet için repertuvarında olmayan hücum özelliği yok gibi. Atletizmini ise Hayes ile kıyaslamak dahi saçma.

Whittington için benim kafamdaki tek soru işareti oyuncunun kendisini ne kadar takımın bir parçası gibi hissedeceği, ne kadar kendisine verilen rolü kabul edeceği. Eğer bireysellikten uzak, kendisini takımının bir dişlisi gibi görürse Hayes'ten daha fazla verim alabileceğimizi düşünüyorum.

Savunma tarafında Hayes ile kıyaslayacaksak yine ona göre fiziksel handikapı yok.En az Hayes kadar hareketli ve ondan daha atlet hatta daha iyi reboundcu. Kaldı ki Hayes'in de bireysel olarak pek savunma özelliği yoktu. Ancak neredeyse tüm takım gibi aidiyet duygusu son derece yüksekti ve elinden gelen gayreti ortaya koyup takım savunması içerisinde sırıtmıyordu.

Özetle Whittington bence Hayes'ten oyunun iki tarafında da daha potansiyelli ancak karakter itibarıyla takım oyunundan çok kendi bireysel istatistiklerine oynama ihtimali var. Eğer Ertuğrul hoca onu takıma dahil edip Hayes'teki mücadeleyi ve aidiyet duygusunu onda da oluşturursa Hayes'ten daha fazla katkı alabileceğimizi düşünüyorum
 
Son düzenleme:
Yöneticimiz Mahmut Recevik: "Steven Nzonzi, Boyu 1 metre 96 cm. Futbolcu, zorlanırsak baskette oynar."

Çok değerli şube yöneticilerimiz guard transferi hakkında açıklama yapmış 😏
 
Geçen yıl takımın en önemli oyuncusu Eylül'ün ilk günlerinde ve takım çalışmalara başladıktan 2-3 hafta sonra gelmişti.Belki de bu yılda benzer bir durum olur.
 
Ertuğrul Erdoğan: Altıncı yabancı transferi için uğraşıyoruz. Onunla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar bize uyan, bizim arzu ettiğimiz oyuncuların başka tekliflere yönelmesi nedeniyle biraz ağırdan alıyoruz.
 

Üst