Fatih Terim

Yönetimden hala nefret ediyorum. Ancak Fatih hocaya istediği bütün oyuncuları aldılar mı, aldılar. Eline harika isimler verdiler mi, verdiler. Üstelik bunları çok komik sembolik rakamlara başardılar. Bunun bi tık üstü Harry Kane getirmek forvete. Yönetimlik bir şey yok bu sezon, bence. Millet Ozan Tufan’la Dirar’la Diaby’le saç baş yolarken sana Nzonzi Seri Lemina Falcao gibi inanılmaz bir hat verildi. Sen daha Falcao gibi muhteşem bir adama top getirecek oyun planı bile yapamadın. Başkan olmasını isterim, ama teknik direktörlük kısmı bence de tamam gibi artık.
 
Yönetimden hala nefret ediyorum. Ancak Fatih hocaya istediği bütün oyuncuları aldılar mı, aldılar. Eline harika isimler verdiler mi, verdiler. Üstelik bunları çok komik sembolik rakamlara başardılar. Bunun bi tık üstü Harry Kane getirmek forvete. Yönetimlik bir şey yok bu sezon, bence. Millet Ozan Tufan’la Dirar’la Diaby’le saç baş yolarken sana Nzonzi Seri Lemina Falcao gibi inanılmaz bir hat verildi. Sen daha Falcao gibi muhteşem bir adama top getirecek oyun planı bile yapamadın. Başkan olmasını isterim, ama teknik direktörlük kısmı bence de tamam gibi artık.

buna katılmıyorum sebebine gelince futbol şubesi zaten adamların yönetim olarak her şeyi. Oraya tabi ki bir şeyler yapmaya çalışacaklar orası kaderlerini belirliyor. Bütün dikkatleri orada ama yine de ben başarılı olduklarını düşünmüyorum çünkü kapasiteleri ve vizyonları yok. Kaldı ki basketbolu önemsemeyen orada iddialı olmayan vizyonu olmayan hiçbir Başkan benim için başarılı değildir. Aksine kötü Başkan kötü yönetimdir. Bunlar da populist davranarak olayı sadece futbol çerçevesinde götürmeye çalışıyorlar. diğer branşlar umurlarında değil. Futbolda da Fatih terime yükün çoğunluğunu bırakarak orada burada takılıyor, pr yapıyor bol bol fotoğraf veriyorlar.
 
Yazdığınız bütün cümlelerde herkes hemfikir bu forumda zaten, ben de dahil. Ben hala tez zamanda gitmelerini istiyorum çünkü dediğiniz gibi ne amatörü önemsiyorlar ne de vizyonları var. Ancak futbolda Fatih Terim’e harika kadro verdikleri gerçeğini silemeyiz. Ben sadece Nzonzi açıklandığında bile Fenerlilerin Ali-Ersun istifa diye ortalığı yaktığını biliyorum.
 
Yani bu kadar kötü tabloya göre istifayı ağzına bile almıyorsa ben de bu saatten sonra kendisinin iyi niyetinden, Galatasaraylılığından şüphe ediyorum. Bundan kelli yaklaşımım da ona göre olacak. Şu an ligin en kötü 4-5 teknik direktöründen bir tanesi, inşallah ikinci yarıyla birlikte biraz daha çalıştığı takımın adına, tarihine yaraşır bir top oynatabilir.
 
İstifa da hizmettir. Ekonomik şartlar nedeniyle ne yazık ki yönetim işine son veremiyor ki o dirayette yok yönetimde. Adnan Polat'lı sezon aklıma geldi. O sezon da yönetim mali işlere yöneldiği için takım ortada kalmıştı.
Sahada olanın farkında değil. Mancini bile para almadan gitti sen de bir 54 milyon tl'den vazgeç.
 
Kötü mü oynuyoruz, evet.
Forma adaletsizliği var mı,evet.
Galatasaray, geçen sezonun 16. Haftasını 26 puanla liderin 8 puan gerisinde 5. Sırada tamamlamıştı.

Kaybettiğinizde değil, vazgeçtiğinizde yenilirsiniz.

Eğer bu bataklıktan çıkacaksak ki zerre şüphem yok bunda. İnşAllah Fatih Hoca ile çıkacağız yine...
 
Kendi evinde 2-0 öndeyken 1 gol yemenin telafisi olur ancak haftaya Marcao'suz çıkmanın telafisi olamaz. Üstelik Luyindama da sakat. Bu ciddiyetsizliğinin bedelini ağır ödemeyiz umarım. Gerçi Terim yine yırtar, biz üzüldüğümüzle kalırız. Kazanırsak Terim büyük hoca, kaybedersek rezil yönetim!

Bu arkadaş geçen sene de konuşurdu böyle.
Ama sene sonunda şampiyon olmuştuk Hamdolsun🙏
Bu sene de Allahın izniyle yine şampiyon olacağız.
Ve bu arkadaş yine Fatih Hoca'ya kini ve öfkesi ile kalacak😊
 
Geçen sene de berbat oynuyorduk o senenin faturası da bu yıla çıktı. Şampiyonlar Liginde gölü geçtim isabetli sut atamaz hale geldik. Fatih Terimin bir yerden çıkarttığı ya da bi seyi kurtardığı yok bu bataklığa kendisi soktu zaten. 2 milyon Euro bütçeli hocalara söylemediğiniz laf kalmıyor ama mesele terim olunca herkes aynı şeyi konuşuyor.
 
Bu arkadaş geçen sene de konuşurdu böyle.
Ama sene sonunda şampiyon olmuştuk Hamdolsun🙏
Bu sene de Allahın izniyle yine şampiyon olacağız.
Ve bu arkadaş yine Fatih Hoca'ya kini ve öfkesi ile kalacak😊

Bunun gibi trollere Allah akıl fikir versin. Hocaları işsiz kalmasın, gerekirse takım küme düşsün. Avrupada gelen geçen tokatlamış, ligde bile her hafta rezil oluyorsun hâlâ yıkama yağlama derdinde. Bu teknik heyetten de, böyle kraldan çok kralcı taraftar profillerinden de tez zamanda kurtulmak ümidi ile...
 
Terim için istifa etmesini gerektiğini 2.5 ay evvel belirtmiştim ancak onur ve duruş olmayınca, babasının şirketi ve çiftliği gibi vaadler, tehditler, inatlaşmalar uçuşuyor!

Sen 3 aydır ligin en kötü takımı ve oyunu konumundasın, Ankaragücü dahi ne yaptığını bilen takım kimliğinde bizden puan aldı. Hiç mi istifa etmen gerektiğini düşünmüyorsun, hiç mi şu taraftar ile alay etmekten ve taraftara yalan söylemekten bıkmadın!

Israrla Selçuk oynuyor, ya sen söz verdin gençleri göreceğiz diye; sen adalet dedin ama bu kötü tabloda gençlere şans vermeden nasıl adil olduğunu iddia edebileceksin!

Sen gittikten sonra bu takım belki yine kötü olacak ancak ligin en fazla maaşını götürüp, en rezil oyununu oynatan bir başka adam görmeyeceğiz!
Tazminat için kovulmayı mı bekliyorsun yoksa seni kovacak adam yok diye 5 ay evvelden Ocak vaadinde mi bulunuyorsun?!

14 tane adam almış, sonuç rezalet; hele bu adamların geçmişini bilmiyoruz diyecek kadar topçundan gafilsin, o halde sen orada ne yapıyorsun; o maaş şovundan sonra bir de bunları demek....

İstifa etmen için ne gerekiyor!
 
Fatih Terim kredisi bitmeyecek kadar çoktur, son 2 senenin şampiyonu bu sene hata yapti olabilir, hata insalara mahsustur. 8 şampiyonluk sayısız kupa kazandırmış birine eleştiri yaparken biraz empati yapılsın lütfen bazı kişiler sanki fb li gibi eleştiri yapiyor hadi onlar korkuyor sonucta kupa canavarı çünkü bizim taraftardaki bu nefret neden anlamiyorum.
 
Fatih Terim Galatasaray tarihinin sportif alanda ki en büyük efsanedir hatta Türk spor tarihininde. Buna zaten kimse itiraz etmez. Ama bu ona tapmak zorunda olduğun anlamında gelmez. Kişilik olarak sevmeyebilirsin ben mesela sevmiyorum şuan çoğu kişinin sevmediği Arda 'dan çok mu farksız kabadayılığı meşhur adamın hala da öyle. Başarısı olduğu kadar vukuatları da say say bitmez. Şuan medya ve hakemlerin gözüne batmasının en büyük nedeni geçmişi ve baskın karakteri . Kendisini teknik anlamda gerçekten bir hoca olduğunu düşünüyorum ama iki senedir şampiyon olsa da takımı teknik direktörlük yeteneklerinin kaybettiğini görmek için alim olmaya gerek yok. Kaldı ki yüksek egolu modern futbola ayak uyduramayan bir çok teknik direktör artık başarısız oluyor. Devir öğrenmeye daha aç, daha genç ve kendisini kanıtlamaya çalışan antrenörlerin devri.Mesela Graham Potter bu adamla ilk biz karşılaştık köy takımıyla eledi bizi ama kendisine karşı iyi oynayan her Türk oyuncuyu alma bağımlısı olan veya isteyen biz hiç düşünmedik. İnsanların da tuttuğu takımın başında olayların sadece futbol yönüyle ilgilenmesi istediği bir teknik adam istemesi gayet doğal bunu istiyor diye de yok vefa yok kredi sen başka takımlısın demenin bir anlamı yok.Bu ligde üstün bir futbol oynarsan tffsi de mhksı da vız gelir paşa paşa ambargo koyarsın çünkü kolay bir lig. Bende artık fatih terim bağımlılığından kurtulmak isteyenlerdenim bugün olmasa yarın bunu yapmak zorundasın.
 
Terimin bu halde olmasını en büyük nedeni bu Terimciler. Türk futbol tarihinin en başarılı teknik direktörü oluşu onu eleştirilemez kılmaz. Geldiğinden beri kaç maçta futbol oynadık? Maç sonu demeçleri de ayrı saçmalık olmaya başladı artık.
 
2 senenin şampiyonu savunması ise insanı çıldırtıyor. Kötüler arasından daha az kötü olarak şampiyon olmak benim adıma belirleyici değil. Geçen sezon Abdullah Avcı saçmalamasa ne şampiyonluğundan bahsedecektik. Sadece fazladan bir galibiyet alsaydılar şampiyonlardı. Bir önceki sezon da ise Şenol Güneş sağolsun Terim'den az olmayan egosuyla Beşiktaş'ı Trabzonspor-Fenerbahçe rekabetinin parçası yaptı ve yine önümüz başkalarının hataları sayesinde açıldı.

Elindeki takım ligin en yüksek maaşlı takımı. Oynanan futbol ancak 2 lig takımlarına yetiyor. Terim'in geçen 2 sezonda başardığı takımı dış etkilerden korumasaydı. Ben sezon başı oynanan oyunun farkındadır ona göre oyuncular alıp 2011-2012 sezonundaki gibi bir takım ortaya çıkartır diyordum lakin garip mıymıntı bir futbolu tercih etti. Ne yazık ki transfer Terim'e bırakılmayacak bir konu. Açık söylüyorum futbolcudan anlamıyor.

Ayrıca Göztepe maçı sonrası yaptığı açıklamalar gösteriyor ki Terim gerçeklikten kopmuş.
 
Beni de bu her başarıya ''ama böyle oldu'' diye girilmesi çıldırtıyor. Arkadaş bir başarıya da ''ama '' ile başlayan cümleler kurmayın yahu. Neymiş fazladan bir galibiyet alsalarmış. Oraya kadar biz az puan kaybetsek şampiyon olurduk. Hatta 2 maç fazla kazansa Beşiktaş 3 maç kazansa Trabzon halamın da bıyığı olsa amcam olurdu.

Bu sene başarısızdır bunun tartışması yok. 1,5 senede başarılı olduğunun tartışması olmayacağı gibi.

Ve bütün başarısız transferler hocanın başarılı transferler ise gökten zembille inmiş muamelesinden de vazgeçelim. Yaptığı tüm transferlere bakarız futbolcudan anlayıp anlamadığını da konuşuruz isterseniz.
 
Ünal Aysal döneminde geldiğinde Melo, Muslera, Riera, Eboue, Ujfalusi gibi isimleri getiren o kadro ile 2 yıl şampiyonluk yaşayan ŞL'de çeyrek final yaptıran Galatasaray idi.
Drogba ve Sneijder onun döneminde geldi.
Geçen sene yapılan Luyi ve Marcao transferleri onun döneminde geldi.
Fatih hocanın hatası Belhanda, Mariano ve Nagatomo'ya güvenmesi oldu. Bu 3 oyuncudan çıkmış yerlerine başka oyuncu almış olsaydık şimdi başka şeyler konuşurduk.
Babel, Nzonzi ve Seri istenilen katkıyı veremediler. Lemina, Falcao ve Andone sakatlık ile uğraştı.
Ben eğer bu sıkıntıdan çıkacaksak Allahın izniyle yine Fatih Hoca ile çıkacağımıza yürekten inanıyorum...
 
Beni de bu her başarıya ''ama böyle oldu'' diye girilmesi çıldırtıyor. Arkadaş bir başarıya da ''ama '' ile başlayan cümleler kurmayın yahu. Neymiş fazladan bir galibiyet alsalarmış. Oraya kadar biz az puan kaybetsek şampiyon olurduk. Hatta 2 maç fazla kazansa Beşiktaş 3 maç kazansa Trabzon halamın da bıyığı olsa amcam olurdu.

Bu sene başarısızdır bunun tartışması yok. 1,5 senede başarılı olduğunun tartışması olmayacağı gibi.

Ve bütün başarısız transferler hocanın başarılı transferler ise gökten zembille inmiş muamelesinden de vazgeçelim. Yaptığı tüm transferlere bakarız futbolcudan anlayıp anlamadığını da konuşuruz isterseniz.

Anlamadığımız şey şu. 1.5 senedir saha içi futbolu konusunda başarılı değil. O 1.5 senedr yaptığı her hata kadronun mevcut oyuncuları sayesinde kapatiliyordu. Tamamen kendi takımını kurunca takım hareket edemez hale geldi. Geçen sene şl grubundan çıkamamak da başarısızlıktır.
 
Peki bugün Marcao'nun durumu ne? Bu sezon geçen sezon ki performansının yarısını gösterdi mi? Drogba ve Sneijder Terim'e rağmen alındı. Özellikle Sneijder. Bize sakat Kaka'yı tavsiye etmiş. Aysal dönemi transferlerinden biri bile kendisine ait değil biliyorsunuz. O günlerde yine sessizdi çünkü berbat bir milli takım döneminden çıkmıştı. Kendisi açıklıyor "oyuncuların takımlarında durumunu bilmiyorduk". 18 milyon yıllık ücreti alan ben değilim. Florya'nın tek hakimi benim diyip oradaki ahbap çavuş yapısını da kuran ben değilim.
 

Üst