Ertuğrul Erdoğan

Kulübümüz, Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımızın geçtiğimiz iki sezonda başantrenörlük görevini üstlenen Ertuğrul Erdoğan ile 1+1 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

2018 yazında göreve gelen Ertuğrul Erdoğan, ilk sezonunda takımımızı Basketbol Süper Ligi Play-Off'larında yarı finale taşırken koronavirüs pandemisi sebebiyle daha sonra iptal edilen ikinci sezonunu lig dördüncüsü ve 7DAYS EuroCup sezonunu ise Son 16 turu katılımcısı olarak tamamlamıştı.

Kulübümüzle olan sözleşmesini yenileyen Ertuğrul Erdoğan ise geride kalan iki sezonu ve gelecek planlarını değerlendirdi:

"Galatasaray'a geldiğim günden bu yana, kulübün köklerinde var olan basketbol kültürünü yeniden canlandırmaya çalıştık. Bunun ilk adımı neydi? Kendini ispat etmeye niyetli; her daim takım başarısını ön plana koyan, iyi karakterde oyunculardan kurulu bir yapı oluşturmak... Bugün itibarıyla pek çok oyuncumuzun EuroLeague takımlarıyla anlaştığını ya da anlaşmak üzere olduğunu görüyorum. Sportif açıdan rekabetçi kalıp bir yandan da Galatasaray'ı böyle bir cazibe merkezi hâline getirmek bizim için önemliydi. Yeni sezonda da bu yapının üstüne koyarak devam edeceğiz. Transferlerimiz de en kısa zamanda açıklanacak. Hep birlikte, kaldığımız yerden devam!"
 
Eyvallah hoca iyi, güzel konuşmuş da üstüne koyarak devam edeceği bir yapı kalmadı ki. Şurda benim bildiğim bi Göksenin bi de Yiğit var takımda şu an devam eden. Göksenin’in de katkısı zaten malum, olmasa daha iyi. Yani bu sene işi çok zor hocanın. Zalgiris işi niye olmadı bilmiyorum ama eğer hocanın kendi tercihi ise kariyeri açısından çok büyük hata yapmış.
 
Hoca kafayı yemiş. Avrupadan teklif geliyor eğer bu yuzden gitmediyse resmen delilik. Bana yurt dışından teklif gelecek , Turkiyeye donmemek uzere bir daha işi gucu anında bırakır kacarım bu sistemden.
 
Diplomatik dille, biraz da olayın nezaketine binayen yazılmış bir yazı. Çok da şey yapmamak lazım ;)

Fenerbahçe ile ne boyutta temas ettiler bilmiyorum ama Obradovic'in görüşmeleri uzamaya başlayıp da ayrılmaya daha yakın olduğu belli olunca ilk akla gelen yerli koç oydu. Ergin Ataman kapısı kapalı, Ufuk Sarıca'yı da Karşıyaka bırakmaz. Hem Fenerbahçe geçmişi, hem şubenin durumunu düşününce en yakın ve makul adaydı.

Hem bütçesi daralmış, hem de verim alamadığı 1-2 oyuncusuyla eski kontratı devam eden bir Fenerbahçe var. Obradovic gibi bir ismin arkasından bu durumdaki bir takıma geçmeyi kabul edecek bir yabancı koç bulamayabilirlerdi. Kokosov o bakımdan biraz süpriz oldu benim için.

Tam 1 ay önce bugüne dönersek, Obradovic-Fenerbahçe ayrılığından hemen öncesine, kimse hocanın gelecek sezon nerde olacağını bilmiyordu. Hatta birkaç istisna hariç herkes gönderileceğini düşünüyordu. Obradovic sonrası biraz da bu mantıkla adı hemen anıldı. Anılınca da Galatasaray-Fenerbahçe olmasından dolayı biraz fazla büyüdü belki. Ama belki de hakikaten epey bir süre görüşüldü farklı şekillerde, bilemiyorum.

Hem Fenerbahçe'nin Kokosov'u açıklaması, hem de bizim şubenin komple değişmesi sonrası ibre bir anda hocanın kalmasına dönmüştü. Jasikevicius Barcelona'ya gidince bu defa Zalgiris'in koç araması gerekti. Ben hiçbir zaman Zalgiris'in 1. opsiyonu olduğunu düşünmedim. Ancak anlaştıkları ve açıkladıkları hocanın olmaması durumunda yedekte duran bir isimdi. Zaten bunu yazan birkaç kaynak olmuştu twitterda.

Schiller ile sona doğru gittikçe Ertuğrul hoca'nın görüşmeleri de çıkmaza doğru ilerlemiştir zaten. Ama Zalgiris sonuçta. %1 bile bir şans olsa, sonuna kadar zorlamasına hak verebiliyor insan hocanın. Yeni şube yönetimiyle güven de tazelenince böyle biraz tribünlere oynayan bir açıklama ile geri dönmüş oldu.

Zalgiris Martin Schiller'i açıklamadan hemen önce açıklamayı yayınlayınca bazı göz boyama cümleleri tabi komik duruma düştü düşmedi değil. Ama dediğim gibi olayın nezaketine binayen yapılan prosedür açıklamalar bunlar. Hoca da herkes gibi kendini kurtarmaya çalışmıştır bu şubeden, suçlayamam. Zalgiris'e gitme fırsatı da piyango gibi bir şey. Onu da suçlayamam...

Ama Martin Schiller resmi olarak duyurulmadan 1 saat önce "yeni sezon planlamasını daha da zora sokmamak için Galatasaray'da karar kıldım" yazınca insanların eleştirmesi de normal.

Her ne kadar kastettiği Zalgiris'ten vazgeçme değil Galatasaray'a tamam deme olsa da...
 
Şimdi Ertuğrul hocayı destekleyen birisiyim. Kalmasına da sevindim. Bu röportajını izledim. İyi, güzel konuşmuş ama bir yerde " iki senedir beklentileri aştık " gibi bir ifade kullandı. İki senedir bence iyi bir yapı kurmuştu devam edebilseydi o takım çok daha iyi olurdu orası ayrı ama hoca kusura bakmasın özellikle avrupada beklentileri aşmayı bırak beklentilerin altında kaldı. Hocanın biz iki senedir çok başarılıyız zaten kimsenin beklemediklerini yaptık gibi bir havada olmaması lazım. Ayaklarının yere sağlam basması lazım. Ortada somut bir başarı yok çünkü. İnsan kendi yaptığı, emek verdiği işe toz konduramıyor ama abartmamak lazım. Doğru yolda gidiyorsun ama öyle uçtuk, kaçtık, beklentilerin üstündeyiz gibi bir durum yok.
 
Hocanin bireysel bakis acisi tabi. Bizim de hocaya bakisimiz ve hocadan beklentimiz zamanla degisti. Bu konunun ilk mesajlarina donup bakarsaniz beklentiler neredeymis hatirlariz. Playoffa kalsak iyidir, kisa zamanda kovulur gibi ifadelerden avrupada basari neredeye evrildik.
 
Bireysel bakis acisi tabi. Bizim de hocaya bakisimiz ve hocadan beklentimiz zamanla degisti. Bu konunun ilk mesajlarina donup bakarsaniz beklentiler neredeymis hatirlariz. Playoffa kalsak iyidir, kisa zamanda kovulur gibi ifadelerden avrupada basari neredeye evrildik.

Benden önce davranmışsın. Beklenti neydi hoca geldiğinde sonra neye evrildi? İnsanlar buna bakmadan yorum yapıyorlar. Evet Avrupa'da başarısız sonuçlar aldı ligde ise tam tersi gelinebilecek maksimum noktalarda gezindi.
Ama ilk geldiği zamanki beklenti, kendisine olan yaklaşım ile görev süresi sonrası beklentiler ve yaklaşımlara bakınca kendi özelinde beklentileri aştığına %100 katılıyorum.
 
Zalgrisin ilgisi biraz etkilemistir tabi. Ayaklarini yerden kesmez ama diye dusunuyorum. Neticede zalgris olmadi ve bastan takim kuracagi zorlu bir sezonun bizi beklediginin farkinda konusmus.
 
Transfer dönemine ilişkin pek dişe dokunur birsey söylemedi doğrusu söyleşiyi yapan arkadas da pek dişe dokunur birsey sormadı. Yalnız Alex'in çevresinde kurulacak dedi kadro.
 
Rakiplerimize nazaran kısıtlı bütçeler ile güzel işler yapıyor. Oyuncu seçimleri %80-90 hep doğru.
 
Transfer ettiği oyuncular ümit vericiydi ancak, gerek hazırlık döneminde, gerekse de ligin ilk maçında mücadeleden uzak, temposuz ve inançsız bir Galatasaray gördük.
Bu takım belli ki iyi antrenman yapmıyor ve mental olarak da yeterince odaklı değil.
Ertuğrul Erdoğan'ın performansını yukarı çekmesi lazım.
 
Beşiktaş maçının ilk yarısından sonra gittiği soyunma odasından bir daha parkeye dönmeden istifa ederek evine gitmesini rica ediyorum. REZALET!!!
 
Aklı Zalgiriste kalmış çok belli.O da takım gibi sezona giremedi henüz.Üst düzey bir koç hiç değil.Rotasyonunu hiç beğenmiyorum ancak bu kadar da kötü değil.
 
Hocanın aklı sezon öncesindeki Zalgiris’in teklifinde kalmış gibi. O iş olmayınca - ki gerçekten istemiş olmasını kendi beyanına göre - modu düşmüş bi şekilde kenarda duruyor. O geçen seneki heyecanını ben göremiyorum.
 
Aslında artık yabancı coachlarla çalışma zamanı geldi.. Ergin hocamızı getiremeyeceğimize göre, sanki avrupadan bir yabancı coachu seneye takıma getirmek iyi olabilir.. Su takıma artık Ispanyol oyuncu gelmeli. Ispanya milli takımının 14-16 kisilik kadrosunun son 13.14.15.16 adamlarından 1-2 tanesi ve Ispanyol coach esliginde , Ispanyol basketbol ekolu takıma hakim olmalı..
 

Üst