Ertuğrul Erdoğan

Ertugrul Erdogan Zalgriste ne kadar başarılı olur hiç sanmıyorum ben. 1.sene sonunda ayrılır ve Turkiyeye bir takıma dönmek zorunda kalır.
 
Yönetime kalsa koçun yanında bizim şubeyi de hediye eder.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zalgiris Kaunas, yarın Ertuğrul Erdoğan ile bir görüşme yapacak. Bu transfer yarın netleşecek. (via@eyupyildiz)

Ne olacaksa olsun da bizde ona göre işimize bakalım...
 
Başkan demek istemiş ki Zalgiris büyük takım, bizim çapımız da hedeflerimiz de belli. Koç'un Zalgiris'e gitmesi bizim için onurdur.

Prens bizim kıza baktı çok mutlu olduk demek gibi bir şey işte... Şubenin geldiği nokta da ortada.
 
Bu arada öyle aciz bir yönetim var ki zalgiris hocayı seçecek mi diye bekliyoruz. Burası Galatasaray koçun gitmek konusunda isteği varsa ki var görünüyor koçla yollarını ayırırsın ve yoluna bakarsın. Zalgiris ile anlaşıp anlaşmamak o saatten sonra onun problemi olur.

zalgiris seni seçerse git, seçmezse devam edelim. Burası Galatasaray koçun gitme isteği varsa sen yollarını ayırır yoluna bakarsın ve kendine bir koç bulursun. ya da Zalgiris teklifi filan umrumda değil koç hiçbir yere gitmiyor dersin ama bir yol seçersin. Bunlar Anadolu takımı refleksleri. Yönetemiyorsanız defolun gidin birileri yönetir elbette
 
Bugünkü yönetimin koça en ufak kolaylık sağlayacağını sanmıyorum. Yönetimin 2 hafta sonra değişeceğini bilsem koçun kararına çok sevinirdim ama içimde soru işaretleri var. Bu basketbol duyarsızı başkan ve yöneticilerle ne yapabilecek Ertuğrul Erdoğan kestiremiyorum.

Koçun 2 yıldır yaptığı fedakarlık, çıplak ayakla 1 dünya turu yapmakla eşdeğer benim gözümde.
 
Zalgiris de schiller’i açıkladı eş zamanlı olarak. Görünen o ki zalgiris schiller’i tercih etmiş. Hayırlısı olsun
 
Hayırlısı olsun bir kez daha. Koçun kalmasına sevindim. Demek ki yaptığı işleri başka takdir edenler de varmış. Zalgiris gibi bir takımdan teklif almak bile önemli bir olaydır bir koç için.
İki yıldır kurduğu takım dağıldı şimdi işi daha zor, bütçe de iyice kuşa döndü. Sıfırdan başlayacak gibi. İnşallah yine iyi yabancı tercihlerinde bulunur.
 
Anlaşılan Zalgiris pek istekli olmamış Ertuğrul Erdoğan konusunda ve işi biraz uzatmışlar. Dış basından ve Ertuğrul Erdoğan’ın sözlerinden anladığım bu.

diğer taraftan çağların bu konuda twiti de bana ilginç geldi.
 
Çok değil 3 sene önce son zamanlarda düzenli olarak EuroLeague oynayan Avrupa'nın ortalama üstü takımlarındandık. Şimdiki durumumuz resmen anadolu takımlarına döndü. Ayy koç EuroLeague takımına gidecek ne güzel. Yahu sen ne yapacaksın peki? Senin için başarı bu mu? Koçu tutmak için ne yaptın? Planlaman ne? Bizim başkan zaten dünden razı gitmesine. Vizyon düşük olduğundan dolayı başarı olarak görüyor bunu. Dursun Özbek'ten sonra böyle bir isme düşmemiz ayrı trajikomik.
 
Tüm yazılanlara göre 2 aday vardı zaten, ya direkt Zalgris Schiller'i seçti ya da Ertuğrul Hoca bu kararı verdi. Başkası olsa ben de direkt hoca inandırıcı değil derdim ama röportajlarında Fenerbahçe konuları dahil açık konuştuğu için emin olamayacağım, bunu da hiçbirimiz net şekilde bilemeyeceğiz.
 
Tüm yazılanlara göre 2 aday vardı zaten, ya direkt Zalgris Schiller'i seçti ya da Ertuğrul Hoca bu kararı verdi. Başkası olsa ben de direkt hoca inandırıcı değil derdim ama röportajlarında Fenerbahçe konuları dahil açık konuştuğu için emin olamayacağım, bunu da hiçbirimiz net şekilde bilemeyeceğiz.
Aynen öyle bilemeyiz ama en başından beri de Schiller hep 1. tercih deniyordu yabancı kaynaklardan okuduğum kadarıyla
 
Eğer 2 takım da aynı klasmanda olsaydı hocanın bu sürecini yargılayabilirdim ama göreve geldiği günden beri Galatasaraylılık üzerinden herhangi bir söylemde bulunmadığı için profesyonel bir davranış olarak görüyorum. Bu süreçte kartlar da gayet açıktı eğer kulüp istemiyorsa yolları ayırabilirdi hocayla. Tahminim Zalgiris işi yatınca hoca bir açıklama yapma zorunluluğu duydu ama sürecin hocanın tercihinden çok Zalgiris'in seçimi olduğunu düşünüyorum ama bazen bunları yapmak gerekiyor.

Bu dakikadan sonra gelecek sezon ne yapacağızı konuşmak daha faydalı. Dar bütçeyle hızlı hareket etmemiz gerekiyor daha önce söylediğim gibi 2-3 pozisyondaki yerli niteliğini düşündüğümüzde kısa forveti ucuz oyuncuyla geçip 1-5'te sağlam durmamız gerekiyor eğer 1-2 pozisyonunu iyi geçebilirsek bcl için ucuza bir 4-5 almak daha mantıklı. Umarım hepimiz adına hayırlısı olur bu dakikadan sonra.
 
Bizden 10 kat daha organize, 5 kat daha bütçeli takım için teklif almış adam. 2 yıldır yoktan var edip Avrupa'ya pazarlayarak menajerler klasmanında en az 5 yıldır içi boşaltılmış Galatasaray markasını ayağa kaldırdığı gibi Zalgiris-Fener gibi bir takıma gitseydi biteyazan antrenörlük imajımızı da oldukça düzeltebilirdi. Sadece burada kalmayıp arkasında da Ömer Uğurata gibi bir adama sorumluluk vererek muhtemel replacement'ını da (nasıl ifade edilir bilemedim başka) hazırlamıştı. Olsa iki değil üç taraf için de karlı olurdu, olmadı yine bize yaradı. Zalgiris de esasında kendi açısından daha büyük kumar oynadı. Bir tarafta oyununun modernizmi çok uygun ama işbitiriciliği tartışmalı, bununla birlikte kıtanın oyununu ve oyuncu havuzunu avucunun içi gibi bilen Ertuğrul Erdoğan, diğer tarafta hayatı boyunca Avrupa sınırları içinde yardımcı koçluktan ileri gidememiş, G League seviyesinden öte rekabetçiliği yaşamamış Schiller. İki taraf için de hayırlısı olur umarım. En çok bizim için tabii.
 
Urbonas’ın konu ile ilgili 18 saat önce yani dün attığı twit’te Schiler’ın koçluk için daha ön planda olduğu yazıyordu ama ,dün bu kısmı fark etmemiştim,Schiler’in teklifi kabul etmesinin daha olası olduğu gibi bir ibare de kullanmış.
 

Üst