Fatih Terim

Galatasaray ismini görünce içim sıkılıyor. Biliyorum çünkü, sahaya çıkıp kasıntı kasıntı oynayan, kendi kendine sahayı dar eden saçma sapan bir takım olacak maçta. Yıllar yılı böyle oldu bu, şaşmaz. Aşağı yukarı 10 yıldır ligde rakibin yok ama bir arpa boyu yol gidemedin.
 
Hocanın gönlümdeki yeri her zaman ayrı. Benim için bir Hagi bir Bülent Korkmaz statüsünde. Son gelişinde de camiayı toparladı. Sonrasında bir sürü şey oldu. Hocanın hatalarını sayarız, yönetimin hatalarını sayarız. Ama hoca oyuncu geliştirmede de, taktik anlamında da kısacası saha içinde herkesten bir adım öndeydi. Sene başından beri hoca maalesef bunlarda bir türlü ayarı tutturamadı. Sürekli değişen oyuncular, dizilişler, gelenler, gidenler dikişi bir türlü tutturamadı. Fatih hoca, eskisi gibi olsaydı kazandığı Taylan ve Emre Kılınç'tan bir an olsun vazgeçmez, Kerem'i de şu zamana kadar ilk 11'e monte ederdi. Mart ayının ortasında 442 ye dönüp garip Emre Akbaba tarzı orta saha seçimleri yapmazdı. Bize çok büyük şeyler yaşattın. Bu dönemde de böyle olacakmış, sağlık olsun. Böyle bir yönetimin de hocayı göndermesi de kanıma dokunur. Sene sonuna kadar elimizden geleni yapıp, efsane hocamıza güzel bir uğurlama yapılmalı. Maalesef her devrin bir sonu vardır.
 
İnşallah sene sonu daha iyisi gelir ve hiç zannetmesem de yokluğunu hiç aramayız. Bu sene hem kendi içinde, hem de taraftarın gözünde o 25 yıllık kredisini ve inandırıcılığını kaybetti gibi. Galatasaray'a daha faydalı olabileceği pozisyonlarda katkı yapmaya soyunursa hakkımızda daha hayırlısı olur gibi.
 
Son düzenleme:
Yani çok tecrübeli hocalar, çok sağlam kadrolar rakiptir eyvallah derim ama bunca yıllık tecrübenle, elinde iyi bir kadro da varken; Sergen’in toplama takımından da fark yiyorsan olmuyor demek. Suçu da hep başka yerde arıyorsun, bir kere de çık “benim hatam” de ya. Bu kadar mı zor? Pep, Klopp bile özür diliyor, senin ayrıcalığın ne?

Lig de fazla umrumda değil aslında. Son 20 ŞL maçında zar zor 2-3 puan alan teknik direktör Galatasaray’da kalamaz arkadaş, ismi ne olursa olsun!
 
Yani çok tecrübeli hocalar, çok sağlam kadrolar rakiptir eyvallah derim ama bunca yıllık tecrübenle, elinde iyi bir kadro da varken; Sergen’in toplama takımından da fark yiyorsan olmuyor demek. Suçu da hep başka yerde arıyorsun, bir kere de çık “benim hatam” de ya. Bu kadar mı zor? Pep, Klopp bile özür diliyor, senin ayrıcalığın ne?

Lig de fazla umrumda değil aslında. Son 20 ŞL maçında zar zor 2-3 puan alan teknik direktör Galatasaray’da kalamaz arkadaş, ismi ne olursa olsun!

Misal Fatih Terim hatasını kabul etti derler lakin o kabul edişte bile aslında suçu başkalarına atar.
 
Dün nihayet bitik ve yetersiz bir hoca olduğunu seni savunan insanlar da gördü. 1.5 yıldır bunu dile getiriyordum ama hocanın kredisi vardır ayağına galatasaray'ın göz göre göre 1.5 yılı heba edildi. Fatih terim galatasaray ve türk futbol efsanesidir ama 2021 futbol mantalitesine, hem taktiksel olarak hem de zihinsel olarak gerisinde kalmıştır. Son 15 yılın en kötü lig sezonunda bile çeşitli bahaneler üreterek başarısızlığını başka yerlere atmıştır, hem sahadaki oyun hem de kendisi taraftara negatif etki vermiştir 1.5 yılda. Umarım sezon sonu yollar ayrılır yoksa seneye fenerbahçe ya da beşiktaş şampiyonluğu tekrardan izleriz..

Bu arada gittikten sonra diagne'nin 3 aylık değişimine bakın bir de mostafa mohammedin 3 aylık değişimine. Her şeyin özeti resmen.
 
Son düzenleme:
Fatih Terim'i eleştirmek mi? Burası twitter değil Anıl Mehmet bey, eleştiremezsin !
Sayın Barut, ne zaman eleştirilere kapatmışız bu forumu :). Şaka bir yana Galatasaray'ı diğerlerinden ayıran her zaman eleştiri kültürü olmuştur. Ama Fatih Terim isminin Galatasaray için ne kıymete geldiğini bilmiyoruz bence. Galatasaray maddi bir şey değil ama bir ete kemiğe bürüneceği bir kaç insandan biri Fatih Terim. Seversiniz ya da sevmezsiniz orası ayrı, size kalmış. Şu yanlışları yaptı, bu yanlışları yaptı denir, çoğuna da katılabilirim. Yine de bu Fatih Terim'in, Galatasaray deyince akla ilk gelen isimlerden biri olduğu gerçeğini değiştirmez. Nasıl Galatasaray deyince herkes ilk Ali Sami Yen diyorsa ya da Metin Oktay diyorsa, Fatih Terim de öyle bir isimdir.
 
TERIMBALL akıyorsun yine.

1. Kural - Kondisyon antrenmanı yapılmaz, yapılması teklif dahi edilemez.
2. Kural - Taktik antrenmanlara fazla vakit verilmeyecek, taktik antrenmanların yerini çift kale şov maçları ve arta kalan zamanda ayak tenisine yoğunluk verilecek.
3. Kural - Genç oyuncular yetenekli olsalar dahi kesinlikle demirbaşların önünü kesmeyecek, bunun için antrenmanlarda kendilerini göstermeyecek.
4. Kural - Takımın emekli oyuncuları kötü oynasalar dahi maçtan çıkarılmayacaklar. Genç oyuncular bu duruma itiraz etmeyecek.
5. Kural - Orta antrenmanı kesinlikle yasak, antrenmanlarda orta açmaya kalkanlar kadro dışı kalacak.
 
4 yıldır bir oyun planı yok ki takımın 2018'de de bunları söylüyorduk, hain ilan edildik, 2019'da da söyledik Galatasaray düşmanı ilan edildik neden çünkü şampiyon olduk diye amma 2 sene üst üste şampiyon olan takımımız şampiyonlar liginde 2 senede sadece bir maç kazanabildi. 2020'de yine eleştirdik burada bazıları ağzına geleni saydırdı. Neymiş deplasmanda oynayamıyormuşuz 2 senedir ne içerde ne dışarda oynayabiliyoruz ama görüyor musunuz biatçılarından ses seda yok, eleştirmek bile yok. Mesaj silen yöneticisi bana yol yordam çok bilmişlik taslarken 2 yıldır eleştiri bile yapamıyor.

Soralım bakalım Fatih Terim mi Galatasaray mı beyler?
 
90'ların sonu ve 2010 a kadar ki kısımda başarı yakalamış teknik adamların çoğu ya bıraktı ya da eski seviyelerinde değiller, modern futbola uyum sağlayamadılar Mourinho, Terim, Ancelotti, Cuper, wenger yani bunlar aklıma gelenler. İstisnalar illa ki vardır ama bence genel durum bu. Bir an önce yeni nesil bir teknik adam bulmak gerekiyor. Türkiye 'de futbol rezalet bir durumda olabilir hakemler, mhk, siyaset herşey iç içe ama gerçekten iyi oynayan dominant bir takım yaratırsan bunlar da önünde duramaz, en kötü etkisi azalır. Biz kötü oynadıkça yapılan hakem hatalarının da oyuna etkisi artıyor, kafalar gidiyor sinirler geriliyor üstesinden gelmek zorlaşıyor. Zaten iyi top oynadığın sürece bu eyyama da giribilir belki ama hakem de etkileniyor ve aleyhine düdük çalması zorlaşıyor bana göre. Beşiktaş bu konuda önde gibi duruyor Sergen kafayı kırmadığı sürece uzun yıllar takımın başında kalabilir. Fena bir nüvemiz yok bence Marcao, Taylan, Mohammed, Kerem, Onyekuru bu isimler bizim ligimiz için gayet iyi isimler neyse umarım farklı bir yola gireriz artık.
 

Üst