• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Cibara ve neşve'ye bir daha teşekkür etmek(!) lazım geçen seneden daha kötü bir kadro kurarak bu fırsatı teptikleri için. İnatla gitmek istemiyorlar şampiyonlar ligine ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar bu uğurda sözde bütçe artmıştı nereye gitti bu paralar pena'ya mı gömdünüz

ÖZEL | Mehmet Cibara, Yonkaira Peña ve Li Yingying transferleri hakkında Eski Açık'a konuştu!

"Yonkaira Peña ismini bir dönem düşünmüştük ancak şu an listemizde yer almıyor, bir girişimimiz olmadı. Kadın Voleybolda 2 transfer daha yapacağız.

Şu an Li Yingying'in kararını bekliyoruz ama tabii sırf biz değil, herkes onun kararını bekliyor. Şu anda Li Yingying'in bir sakatlığı da var, o da iyileşme sürecinde. Şu an onun kararını bekliyoruz ama 2 transfer daha yapacağız."
-canbedell-

Mehmet Cibara Eski Açık'a açıklamada bulunmuş. Umarım girişimleri olmamıştır lakin baya önemli muhabirler bu haberi yazınca insanın ister istemez Cibara'ya değil de onlara inanası geliyor. Bu arada Haziran ayı geldi hala kadromuz net değil. Biz de mi sıkıntı var başka takımlarda mı anlamıyorum.

Martyna Lukasik x İsveç ( 2 Set )

6/15 %40h, 1 hata, 1 bloklanma
1 servis hatası
%38 pm, %13 mm ( 16 manşet, 4 hata )
6 sayı, -1 WL

Lukasik konusunda İmoco'yu suçlayanlar veya toparlayacağını düşünenler görüyorum. Tamamen saçmalıyorlar. Sorumlululuk tamamen oyuncuda. Lukasik'ten ziyade Eczacıbaşı'nın gönderdiği gözümüzün önündeki Czyrnianska'yı neden almadık? Üstelik sözleşmesi de bitmişti. Lukasik'e eğer Czyrnianska'dan fazla maaş verdiysek cidden şubenin paraları boşa saçılıyor demektir. Czyrnianska çok mu iyi? Hayır ama Lukasik'ten iyi. Üstelik Kuzeyboru daha uygun bir maaşa aldıysa şube yöneticilerinin olası başarısızlıkta görevi bırakmaları şart. Sadece başarısızlık değil. Konu işbilmezlik artık. Sorun burada.

En sıkıntılı olduğumuz pozisyon orta oyuncu. Şu anki oyuncuların seviyesinin yetersiz olmasını geçiyorum ortada bir transfer de yok hala. Deniz'e ilk maçta süre verse de Ayçin'e bu maçta süre vermedi Santarelli. Ayçin'in bundan sonra kadroya alınacağını da düşünmüyorum. Keşke Yasemin geniş kadroya girseydi. Bu maçlarda oynardı en azından. Ayçin'in de Timmerman kadar olduğunu daha iyi olmadığını görmüş olduk. 3 orta oyuncuyu topluyoruz 1 tane orta oyuncu anca ediyor. Derhal iyi bir yabancı orta oyuncuya ihtiyacımız var.

Lukasik konusunda İmoco'yu suçlayanlar veya toparlayacağını düşünenler görüyorum. Tamamen saçmalıyorlar. Sorumlululuk tamamen oyuncuda. Lukasik'ten ziyade Eczacıbaşı'nın gönderdiği gözümüzün önündeki Czyrnianska'yı neden almadık? Üstelik sözleşmesi de bitmişti. Lukasik'e eğer Czyrnianska'dan fazla maaş verdiysek cidden şubenin paraları boşa saçılıyor demektir. Czyrnianska çok mu iyi? Hayır ama Lukasik'ten iyi. Üstelik Kuzeyboru daha uygun bir maaşa aldıysa şube yöneticilerinin olası başarısızlıkta görevi bırakmaları şart. Sadece başarısızlık değil. Konu işbilmezlik artık. Sorun burada.

En sıkıntılı olduğumuz pozisyon orta oyuncu. Şu anki oyuncuların seviyesinin yetersiz olmasını geçiyorum ortada bir transfer de yok hala. Deniz'e ilk maçta süre verse de Ayçin'e bu maçta süre vermedi Santarelli. Ayçin'in bundan sonra kadroya alınacağını da düşünmüyorum. Keşke Yasemin geniş kadroya girseydi. Bu maçlarda oynardı en azından. Ayçin'in de Timmerman kadar olduğunu daha iyi olmadığını görmüş olduk. 3 orta oyuncuyu topluyoruz 1 tane orta oyuncu anca ediyor. Derhal iyi bir yabancı orta oyuncuya ihtiyacımız var.
Bana göre Lukasik daha iyi oyuncu, oynadığı seviyeler de çok daha yüksek, doğru tercih yaptık.

Timmerman'ı göndermeliydik.

Lukasik yanlış tercih diye düşünüyorum.
Li Ying Ying gelmeliydi.

Li Ying Aralık ayında gelebilirmiş kabul etse bile. Lukasik iyi oyuncu.

Lukasik'ten iyi tonla smaçör var. İlk tercih olarak Lukasik'e gidilmesini anlamıyorum. Neye göre iyi oyuncu diyorsunuz? 1.5 senedir düzgün maçı yok en son 2023 VNL'de iyi oynamıştı.

Voleybol anlık bir spor 10 sene önce şov yapan oyuncuya iyi diyelim o zaman. Form durumuna göre oyuncu transfer edilir. İsme göre oyuncu transfer edilmesini de yanlış buluyorum ki mesela Beşiktaş Brakocevic bitik haldeyken almıştı. Bir zamanlar çok iyi olan bu oyuncudan yeterli verimi alabildiler mi? Hayır

Son düzenleme:
Bana göre Lukasik daha iyi oyuncu, oynadığı seviyeler de çok daha yüksek, doğru tercih yaptık.

Timmerman'ı göndermeliydik.

Neye göre daha iyi oyuncu? Asla daha iyi oyuncu değil.

Smaç ve blok yüksekliğine göre değil. Manşete göre değil. Hücuma göre değil. Lukasik oyunun hiçbir alanında Czyrnianska'dan daha iyi değil. Yanlış tercih yaptık. Seneye kurtulmak için çabalayacağız.

Timmerman konusunda herkesin aynı fikirde olması bir nebze umut verici ama Timmerman bile Lukasik'ten daha çok süre almıştır bu 2 yıllık sürede. Lukasik'te o patlamayı yapacak mental güç yok. O hırs yok. Kişisel özelliklerinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama kendini geliştirecek çaba göremiyorum onda.

Martyna Lukasik x Fransa ( 3 Set )

3/14 %21h, 2 bloklanma
1 blok, 2 ace, 2 servis hatası
%60 pm, %35 mm ( 20 manşet, 2 hata )
6 sayı, 0 WL

Ben de o zaman Czyrnianska'nın istatistiğini paylaşayım.

Martyna Czyrnianska x Fransa ( 4 Set )

13/32 %41h, 1 hata, 3 bloklanma
3 blok, 1 ace, 3 servis hatası
%56 pm, %31 mm ( 16 manşet )
17 sayı, +10 WL

Martyna Czyrnianska manşet olsun hücum olsun hatta servisini de buna ekleyebilirim smaç servisi daha etkili her anlamda Martyna Lukasik'ten daha iyi oyuncu. Geçen sene Polonya'yı VNL'de bronz madalyaya taşıyan isim de kendisiydi. Üstelik fiziksel avantajı da bariz. Smaç yüksekliğinde önde aynı şekilde blok yüksekliği de Lukasik'ten çok daha fazla. Voleybol şubesi yöneticilerimiz bilerek ihanet ediyor hissi alıyorum.

Bence potansiyel olarak çok yakın isimler. İki smaçör de asla top seviyede olmayacak ama vasatın biraz üstünü bulabilirler. Lukasik bu istatistikler kadar kötü olmaz diye düşünüyorum bizde ama ne kadar iyi olur şüpheli. Bu maçlardan önce de yazdığım için ne vereceği belli değil. Maçtan iyi çıksa şaşırmam kötü çıksa hiç şaşırmam öyle bi konumda kendisi. Bana göre normal şartlarda ilk 3 hedefi olan Gsde 3. Yabancı smaçör olmalı en fazla tıpkı imocodaki gibi

Lukasik statsları kesinlikle endişe verici. Bende yükseleceğine inanıyorum bu arada ama şuan kötü bir formda olduğu belli.

Bence potansiyel olarak çok yakın isimler. İki smaçör de asla top seviyede olmayacak ama vasatın biraz üstünü bulabilirler. Lukasik bu istatistikler kadar kötü olmaz diye düşünüyorum bizde ama ne kadar iyi olur şüpheli. Bu maçlardan önce de yazdığım için ne vereceği belli değil. Maçtan iyi çıksa şaşırmam kötü çıksa hiç şaşırmam öyle bi konumda kendisi. Bana göre normal şartlarda ilk 3 hedefi olan Gsde 3. Yabancı smaçör olmalı en fazla tıpkı imocodaki gibi

Ben bu tespitimi sadece istatistiklere ya da form durumuna bakarak yapmadım. Oyuncunun fiziksel profiline de bakarak yapıyorum. Ayrıca oyuncu potansiyelinde bir oyuncunun sahip olabildiği rakip için potansiyel tehdit olabilecek oyuncu yeteneklerini de kastediyorum. Lukasik'in smaç servis tehdidi olsun veya Markova, Czyrnianska ikilisinin servisi gibi düz ve sert giden smaç servisi var mı? Aynı şekilde bu tespitimde bir diğer etken de oyuncunun vücut esnekliği. Bakın bazı oyuncular uzun olmasına rağmen inanılmaz esnek ki Czyrnianska onlardan birisi. Mesela Zhu Ting 2 metre boyuna rağmen çok esnek ve başarılı olmasında bir etken de bu. Mesela Markova ince ve uzun oyuncu ama esneklik olarak Zhu Ting kadar etmez ki asla onun potansiyeline de ulaşamayacak. Gelelim Lukasik'e. Oyuncu olarak bir esneklik var mı? Manşette zorlanmasının bir nedeni de bu. Ama bunu da geçtim hücumda zorlanması ise tamamen esnekliğinin olmayıp topa yeterince yön verememesi. Czyrnianska ise çok daha teknik bir oyuncu bu da esnekliğinden kaynaklanıyor.

Lukasik de İlkin gibi sert smaçlar vursa da bunlar teknik olarak aşırı yetersiz smaçlar. Gerektiğinde smaçtan güç kesip açı vermek gerekiyor. Ya da paralele dönebilmek gerekiyor. Maalesef Lukasik bu anlamda Czyrnianska'nın tekniğinin %10'una bile sahip değil. Czyrnianska en üst seviyeye gelir mi bir şey diyemem 1-2 sene daha takip etmek gerekir ama Lukasik'in asla o seviyeye gelmeyeceğine %100 eminim.

Ek olarak şunu da unutuyoruz Czyrnianska 21 yaşındayken Lukasik 25 yaşında. Markova 1 senede gelişti ki 23 yaşından sonra oldu. Czyrninaska'nın da iyi seviyeye gelebileceği 3-4 yılı varken önünde Lukasik'in bu şansı yok. Aşırı mantıksız bir hamle yaptık Lukasik transferiyle. Sezon içinde zaten takip edeceğiz umarım ben hatalı çıkarım ama hatalı çıkma ihtimalimi çok düşük görüyorum.

Bir de hazır aklıma gelmişken şunu eklemek istiyorum. Czyrnianska'yı Lukasik'ten iyi görme sebebim belirli bir döneme yayılan performans. Yani atıyorum Polonya'nın son 10 maçını izlediysem 9 tanesinde Czyrnianska daha iyi çıktıysa 1 tanesinde ise Lukasik daha iyiyse çok net bir şekilde bir oyuncu diğerinden iyi diyebilirim lakin 5-5 olsalar mesela bunu açık açık söyleyemem. İzlediğim son 10 maçta da Czyrnianska %90 ında daha iyi performans göstermiştir. Aksini iddia edebilecek var mı?

Luıkasik transferi üçüncü smaçör için gayet mantıklı bir hamle.

Lukasik değil,Li Ying Ying transfer edilmeliydi.

Liyy işi bir süredir çok kafama takılıyor benim. Bence kendisi Avrupa’ya gelmeyecek. Bunun dışında diyelim ki geldi; ona harcayacağımız parayı çıkaracak kadar iyi oynayabilecek mi? Daha önce de yaşadığı sakatlıklardan da ötürü voleybolu erken bırakmak istiyor kendisini bizim hedeflerimiz için zorlayacak mı? Asya voleybolundan yeni çıkacağı için muhtemelen uyum sorunu yaşayarak başlayacak ki bu kadın zaten ocakta gelecek. Tüm bunları göz önüne aldığımda bu transfere bu paraların harcanmasını pek mantıklı bulmuyorum. Ama şu dakikada yapacak bi şey de yok. Gs voleybol aklı yine en başından bu kadro işini mahvetti. Bi de lukasik o gelene kadar böyle oynarsa eyvah eyvah yani.

Bu sezonu batırdılar 2026-27 sezonu için artık lyy paralarını harcayacak doğru isimlere gitmeliyiz. Haak egonu danesi sylla gibi isimlerin sözleşmeleri bitecek. Büyümek istiyorsak artık yönetimin 4. Senesinde bu atılımı yapması gerekiyor

Frantti ile anlaşmışız. Penadan daha iyi smaçör. Ama sonucu değiştirmiyor.

bir şeyler yapılmaya çalışılıyor . isimler güzel ama performansları soru işareti bence.

özellikle pasör çaprazı ve ortaya dev bir orta oyuncu konusu biraz zayıf kalıyor.

Geri