1 Mart 2012 Olympiakos - Galatasaray Maçı Zirvesi

Son ekleme 28.02.2012 21:00

olympiakos maçı zirvesi için nevizade'de vera isimli mekanda karar kıldık.
daha önce burada düzenlenen herhangi bir zirveye katılmamış arkadaşlar için; vera nevizadenin girişinde soldaki ilk mekandır.
organizasyonun başarılı olabilmesi için farklı kanallardan değerli arkadaşlarımız mesai harcıyorlar,
özellikle de klubümüzde görev almakta olan bazı isimlere, onları aramızda görecek olmaktan büyük bir mutluluk duyacağımız iletildi.
umarım daha önce yaptığımız işler gibi, gece sonunda dostlarla oturduğumuzda gurur duyacağımız bir tablo çıkar ortaya,
elimizde top8 bileti de yanında;

önce galatasaray, sonra hayat !

*CSKA Moscow 4-1
GS Medical Park 3-2
Olympiacos Piraeus 2-3
Anadolu Efes 1-4

Yukarıdaki tabloyu ben hazırlamadım. Hayal ürünü falan da değil, bildiğin copy paste, Avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonunun resmi internet sitesinden. Üzerinde oynama yapmaya gönlüm el verse zaten kocaman Galatasaray yazardım ikinci sıraya.

I feel devotion!

Maçın adının güzelliğine bak ile başlamıştık top16 kuraları çekildiğinde yorumlara, en nihayetinde CSKA Moskova'yı ağırlayacaktık Abdi İpekçi Cehennemimizde. Alnımızın akıyla ağırladık da, hem parkede hem tribünlerde, hatta o temaşa ile daha şimdiden imzamızı çaktık Euroligin 2011-2012 sezonuna.

Eylül ayının elemeler heyecanına Haziran ile kendini kaptıran bizler için üst üste yaşadığımız üç gece, üç zirve, kişisel hafızamızın en özel birikimlerinden. Sezon içerisinde ise Galatasaray tarihinin en büyük basketbol maçına doğru katettiğimiz mesafedeki duraklar, bir ömre yetecekken, bu takım tarafından kısacık bir sezona sığdırılmasına şahit olabilmenin izansız gururu.

PAOK maçı değil aslında sadece, dönüp geriye baktığımda St. Petersburg zirvesiyle başlayan çılgın bir serüven ve şimdi önümüzde Avrupa'nın en büyük sekiz takımından birisi olarak Galatasarayımızın taçlandırılma zamanı. Zaten koç Mahmuti'nin dediği gibi Galatasaray MP başardıklarına değil, sadece yeni hedeflere odaklanmalı.

Biraz rol çalmak gibi olsa da bu güzide takımdan, beraberce ortaya koyduğumuz emeğin yarattığı sinerjinin bu takımın geldiği noktada büyük paya sahip olduğuna inananlardanım. Yunanistan deplasmanında, son topa kadar, takımımızın yanında olma fırsatı elimizden alınmış olsa da, başka bir fırsat daha var bizim elimizde gelecek hafta itibariyle.

Önce maçı oynamaya, sonra aynen diğer özel gecelerde olduğu gibi, Nevizade'nin göbeğinde zafer turu atmaya gidiyoruz Galatasaraya..
Bizler inanıyoruz, bu takım da öyle, o zaman top8 gururunu paylaşmaya bekliyoruz herkesi, eşi dostu, tanıyanı tanımayanı, küs olanı, dargını, ve ama herkesi, bu takımın geldiği noktada emeği olan herbirimizi..

Bu bir davet değil,
Yüreğimizde, büyük aşkınla;
Galatasaraya doğru beraberca koşma çağrısıdır,
Galatasaray ulan !

Geçen seneki Shipp'in basketinden sonraki sevinç, bu sezon Rytas maçından sonra yaşadığımız duygular ve en son da Cska maçındaki zaferden sonraki mutluluk. Perşembe günü'de bu duyguların hepsini beraber yaşayacağız inşallah, çıkışta da inleteceğiz İstikal Caddesini

Bu maç öyle evde televizyon başında tırnak yiyerek seyredilecek bir maç değil,biz bir aileyiz dıyorsak,ki diyoruz,nevizadeden takımımıza göndereceğimiz enerjiyle,kenetlerek daha da büyüyelim.Bu kadarıyla tatmin olmayalım.Güzel bir toplulukla,takimla o sinerjiyi yakalarsak keyifli bir akşam olacağına inancım tam.

Önce nevizade,sonra galibiyetle taksim meydanına yürüyüş akabinde metroyla havalimanı inşAllah.

Fakat ilk baş Fetih 1453'e gitsek bu maç öncesi yoksa Savaş Abi'den playstation dersleri mi alsam bilemedim.

Bu maçta Savaş´ın fikrini hayata geçirmek vardı ve Pire´ye yol almak...

Ne diyorduk; "Yüreğimizde büyük aşkınla koştuk senin için..." Salona koşma hakkımız elimizden alındıysa, biz de koşarız Nevizade´ye. Bakarsınız Mahmuti maçtan sonra kadehini Nevizade´de bu heyecana ortak olanların şerefine kaldırır.

Geçtiğimiz sezon deplasmanda oynanan Fenerbahçe maçı vardı Nevizade´de izlenen ve katılımcılarıyla, coşkusuyla efsaneleşen. Ve benim aranızda olamadığım için en çok hayıflandığım maç... Zaman daha iyisini yapma zamanı...

Zirvelerin en unutulmazı Shipp'in son saniye basketi attığı Fenerbahçe final serisi maçıdır. O an ne yaşandığını hala hatırlamıyorum:)
Artık geçmişi unutmanın zamanı geldi. 1 Mart en unutulmaz zirve olarak yerini alacak.
Ne diyorduk '' Yüreğimizde büyük aşkınla koştuk senin için....''

Shumpert ne demişti ; ''1 maç kaldı , o güzel güne 1 maç kaldı ''.
Herkes güzel günlerini sevdikleriyle , aileleriyle beraber olmak , sevinçlerini onlarla paylaşmak ister.
1 Martta bende öyle yapacağım gelin hep beraber o güzel günü ,o güzel anı GSbasket ailesi olarak beraber kutlayalım.

Olimpiyakos çok faul alan bir takım. Bunda Spanoulisin katkısı büyük. Dünkü maçta Cska farkı ilk yarıda 20-25'lere çıkarmasına rağmen Olimpiyakos çok faul aldı lehine. Euroligin 24.5 faul ortalaması ile en fazla faul alan ekibi dikkatli olmamız gerekir. Hakemde sapıtmaz ihşallah bu yunanlılara hiç güvenmiyom hakemi baskı altında tutmasalar bari. Sakat olan Printezis diye bir oyuncuları var oynayacak mı, hem bizim maçta hemde 2 efes maçında da iyi oynamıştı. Çok istikrarlı bir oyuncu 10-15 sayı ortalaması var galiba. Son olarakta Ultraslan atinaya gidiyor mu son açıklamasında güvenlik nedeniyle gidilmiyordu. BAŞARICAGIMIZA İNANIYORUM.

cska maçı gibi bu maç içinde umudum çok fazla. maça 1 hafta var ama heyecanını şimdiden yaşıyorum. siena'yla görülecek bir hesabımız varrrr.

onumuzde bir haftalik surec.
daha once yaptigimiz guzel isler referansimiz oldugundan, ayni ortami yaratmak sart.
bunun icin ise ayiracak vakti olan arkadaslarin sorumluluk almasini rica ediyorum.
cabamizin adi ortak;
galatasaray !

Kazansak da kaybetsek de arkadaşlarımız havaalanına gidecektir mutlaka. Emeğiniz büyük gerçekten.

Cantu Tel-Aviv'de Maccabi'yi
Kazan deplasmanda Pana ve Siena'yı
Milano deplasmanda Pana'yı devirebiliyorsa

Bizim Olympiakos'u neden devirmeyelim.