#10 Blake Schilb

Oyun kurmaz, saha görüşü iyidir, gerektiğinde bitirici, gerektiğinde pasördür.

Çekleri özellikle takip ettim. Schilb'i Avrupa'dan tanıyoruz tabiki ama skor opsiyonu olmadığı durumlarda sadece uygun şutu kovalayan, zorlamayan bir yapısı var. Fiziği 2 numaraya çok müsait. Açıkçası maliyetinin de düşük olduğunu düşünürsek fiyat/performans anlamında en iyi transferlerimizden biri olabilir.

Çekler keyif veren bir takımdı. Schilb de o takıma hazırlık sürecinde biraz arka planda kalsa da şampiyonada önemli bir sıçrama yaptı.
 
Bugün Çekler Hırvatları duman ederken Blake de çok temiz ve tam da olması gerektiği gibi bir performans koydu ortaya. Gerektiği yerde sorunluluk alıp attı gerektiğinde boş şutları affetmedi. Faul problemine girmese daha iyiydi ama bugünkü görüntüsü umut vericiydi.

25 dakikada 12 sayı 2/4 üçlük, 2/3 ikilik, 2/2 serbest atış. 1 rib, 2 ast, 2 tç.
 
Son attığı sayı onun genelde nasıl sayı attığını anlamanız için iyi bir örnektir.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Schilb iyi bi sutor, oyun kurmasini beklemek hata olur. Iki icin azicik agir kalabilir ama yine de kotarir o pozisyonu. Uc icinse gayet atletik bir opsiyon olur.

Mccollum - Sinan - Schilb - Lasme -Dorsey gibi bir besle takimin atletizmi tavan yapar bu arada...
 
hırvatisyan maçını özellikle izledim
çek takımının hücunda kesinlikle ilk opsiyon olmamasına rağmen, şutu ile fark yarattı
 
Tüm görüşlere saygılıyım, lakin bilhassa Sırbistan maçındaki sorumluluk almaktan uzak yapısı açıkçası beni hayli rahatsız etti, turnuva boyunca genelde etliye sütlüye fazla karışmadan, sıfır riskle oynadı, kendisinden muhtemel bölgeleri olan 2 ve 3 numarada yüksek skor sıkıntısı beklenmemesi mesajını verdi adeta, umarım bu görüntüsünü bizdeyken sürdürmez, özetle turnuvadaki hali bana pek de ümit vermedi.
 
Şutör eksikliğini gidermek için aldık da perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.Eurobasket'te de durumu buydu ne yazık ki Schilb'in.Özellikle son 2 maçında süre aldığı anlarda ruh gibiydi.Bugün kendi şutunu yaratıp bulduğu sayı onun potansiyelini ortaya koyuyor ama 2 maçın geneline bakarsak sorumluluktan kaçan umursamaz bir hali var.Kontratından çıkış hakkımız yoksa toparlanması için dua etmekten başka çaremiz yok
 
Schilb twitterından kendi de söylediği gibi henüz ritm bulamadı. Ancak iki maçta da gözden çıkarılacak bir şutör değil.

Ha bu görüntüsünü devam ettirirse yolların ayrılması kaçınılmaz olur ama Galatasaray'a bu kadar hevesle gelen birinin başarılı olmasını çok isterim.
 
#Blake Schilb

Galiba 2 numaradan ziyade 3 olarak kullanirsak daha cok verim alicaz. Tabi sinan 1 numaraya kayinca takimda schilib den baska oyuncu kalmiyor 2 numara icin. Sanki ayaklari yavas kaliyo iki numara savunmasinda. Ek olarak genelde ilk 5 baslamaya alismis ve avrupa kariyerinde hep ana oyunculardan olmus, su anda kenardan gelmek ve rolunu tam olarak anlayamamis olmasi sorun yaratiyor.



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Savunma gayreti ve nerede duracağını bilmesi dikkatimi çekti.Hücumda ise felaket şimdilik.aradoriyi bile aratır durumda.umarım geçici süreli bir adaptasyon sorunudur.avrupa şampiyonasında fena değildi beğenmiştim.
 
Blake Schilb, Dusan Cantekin'den sonra takıma en son katılan oyuncuydu. Haliyle hazırlık döneminde takımla çok az birlikte olma fırsatı yakaladı. Uyum problemini hala aşamamış olması çok doğal. Bir de henüz tam olarak rolünü kavrayamamış oyunculardan biri takım içerisinde. Savunma da büyük sorun yaşatmasa da hücumda, arkadaşlarıyla uyumu tam sağlayamadığı için çok top kaybı yapıyor. Ayrıca Schilb kariyeri boyunca oynadığı bütün takımlarda ana parça olmuş bir oyuncu. İlk beş çıkıp +30 dakikalar süre alıp, hücumda büyük rol alırdı. Bizim onu kenardan getirmemize henüz alışabilmiş değil ve bu yüzden ritmini bulamadı henüz takım içerisinde. Ancak gerek kariyeri gerekse yetenekleri nedeniyle bu sorunu aşabilecek bir oyuncu Schilb. Biraz daha zaman vermemiz lazım ona.
 
Marko'ya hazırladığımız topsuz perde çıkışı setlerden ona da oynatmayı deneyebiliriz aslında. Topu eline aldığında ne yapacağını şaşırmış bir hali oluyor. Takım içindeki rolünü henüz anlayabilmiş değil ya da biz ona belirli bir rol verdik mi ondan da emin değilim.
 

Üst