#10 Blake Schilb

Şutu da eski ritmini bulursa yeni Hawkins olabilir. İlk çeyrek performanslarını maça yaymaya başladı.
Çok verimli. İstatistikler bir tarafa savunmada da çok aktifti. Bu akşam çok epik bir performans sergiledi, unutulmayacak.

Basketbolu 1 2 macla yorumlayanlar var.Bu adami zaten 1 2 defa hucumda izleyen akilli ve zorlamayan bir basketbol yani dogru basketbolu oynamaya calistigini anlar zaten.Boyle bir oyuncu avrupada cok bulunmaz,bulunsada schilb kadar sut sokani cok azdir.Cok degerli bir oyuncu kazandik.

Ergin Ataman gerçekten çok zeki bir koç. Efes maçından sonra schlib'i ilk beşe attı ve büyük ihtimalle ona bu takımın en önemli parçası olduğunu hissettirdi, oyunu hep onun üzerinden döndürerek, adamı micov'un yedeği deil sen benim liderimsin moduna soktu. O günden beri Aek, Antep, hapoel ve fener maçı, 4 maçtır rolünü bilen, lider gibi oynayan bi schilib var. Hoca bu tip oyunculardan verim almayı çok iyi beceriyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Schilb kardeşim benim ondan umudu kesmemi bekliyormuş demek ki :D Ben de takıma katkı vereceğini düşünmeyenlerdendim.Beni mahçup etti ama ben demiştim gibi bi kaygım yok.Yeter ki Galatasarayımız kazansın.
Eurobasket'teki ve bizdeki ilk 2 maçlık süreçte etliye tuzluya karışmayan bi görüntüsü vardı.Dünkü performansıyla kendi potansiyelini ortaya koydu.Schilb dün gerçek bir lider gibi oynadı.Fenerbahçe'nin 15 sayıdan gelip farkı 8'e indirdikten sonra mola dönüşünde perdeyi kullanıp şutu kaldırdı soktu.Ayrıca savunmada da çok dirençli.Nazar değmesin böyle devam etsin

Reis ağırlığını koymaya başladı. Ülker destekli şikeci rakibe dar etti sahayı. Oyun aklı çok iyi gerçekten. Üstelik taraftarın en çok sevip bağlanacağı oyuncu profili kendisi. Umarız öyle olur.. Performansının devamını bekliyoruz..

Oyunu forvetlerden kurmak ağızdan çıktığı kadar kolay bir olgu değildir. Burada rolleri ve topu mümkün olduğunca homojenize dağıtmak gerekir. Mesela bir pozisyon önce yaratmasını beklediğin forvet diğer pozisyon da başka bir takım arkadaşının oluşturduğu pozisyonda bitirici rolüne geçebilir. Yani oyuncular ne gerekiyorsa onu yapmalı ve kendilerini tek bir alana kanalize etmemeleri gerekir. Blake Schilb ve Vlad Micov arasındaki muazzam uyum tam olarak bunları sağladı ve harika bir hücum temposu ortaya çıkardı. Blake Schilb hafızalara kazınan bir derbi çıkardı ve artık ben de varım dedi.

Diğer bir husus kesinlikle takımdaki 2 liderden birisi olması gerektiği. Yani oyuna kenardan değil doğrudan başlamalı ; dakika paylaşımından çok psikolojisi için bu çok önemli . Ataman son maçlarda bunu yaparak hem Schilb'i kazandı hem de McCollum'u törpüledi. Çok iyi karar.

Bir kere çok verimli bir oyuncu. Eurobaskette de görmüştük çok az top kullanarak maximum verim verebiliyor. Bugun 6 top kullanıp 19 sayı attı. 3'u hucum olmak üzere 6 ribaund aldı. Ayrıca 9 asisti var.

Takımın liderliğini gerektinde Sinan ve McColloum ile paylaşabiliyor.

Bugün Dorsey'i oyunun içine sokma çabaları oyunculuğunun yanında karakterinin de sağlam olduğunun bir göstergesi. Bu tarz mütevazi, sessiz sedasız yüksek istatistik yapmış ve paylaşımcı oyuncuları çok beğenirdim, takımımızda olması daha da güzel oldu.
3-4 haftaya teşbihte hata olmasın ama egosuz bir Hawkins'imiz olacak gibi. Allah sakatlıktan korusun, şampiyonluk yolundaki temel direklerden biri.

FB maçında ve dünkü oyunu bana Maccabi'de oynadığı zamanlardaki Anthony Parker'ı hatırlattı. İşin garibi fizik ve tipleri de benziyor :). O zamanlar sırf Anthony Parker'ı izlemek için her yerde Maccabi maçı arıyordum. Böyle oynamaya devam eder umarım...

Adapte olamadığı ilk maçlarda bile savunma gayreti ve oyun bilgisi ile kalitesini belli ediyordu.Hücumda etkisizdi.Avrupa şampiyonasında çok beğenmiştim kendisini ki dahada üstüne koyarak oynamaya başladı.
Galiba farkında olmadan avrupa'nın en iyi oyuncularından birini aldık.

şut mekaniği harika olan son yıllarda gördüğüm en iyi oyuncu..oyun görüşü ve en çok dikkatimi çeken Dorsey'i oyuna sokma çabası muazzam..kendisi için değil takımı için oynayan kusursuz bir insan.