#11 Ege Arar

Ege bugünkü hazırlık maçının ilk yarısında bir orta mesafe şut kullandı ki, aman yarabbi...Potansiyeli olduğuna dair hiç bir izlenim vermiyor.

Ben de İBB maçıyla oynadığımız hazırlık maçı sırasında bunu yazmışım ama şu bir aylık performansıyla potansiyelini ortaya koydu diyebilirim.Ege gelişimiyle alakalı net bir yol çizmiş kendine.Perdeden sonra dışarı açılıp şut kovalamak yerine içeri devrilip atletik olmasının avantajını kullanmayı tercih ediyor.Bu sezon fizik ve atletizm konusunda çok ciddi bir yol katetti.Misal dün KSK'lı Iverson'ın bir alçak post hücumunda gayet sağlam durdu.Olağanüstü yetenekleri yok ama atletizmini, ribaund ve blok sezgilerini, pota altı bitiriciliğini kuvvetlendirirse Avrupa standartlarında "en azından" kalburüstü bir uzun olur.En azından dedim çünkü kendisini basketbolda konumlandıracağı nokta yine kendisinin elinde.
Buraları okuduğuna eminim.Çalışmaya devam kardeşim!
 
U20 maçını yeni açtım ama Ege çıkarken 24 sayı gördüm yanlış görmemişimdir umarım:) Bu kadar önde olduğumuz için İtalya takımı çok gergin.Teknik fauller havada uçuşuyo.
 
Ege artik hem lig'de hem avrupa'da daha cok süre almayi hak ediyo.
Duydugum kadariyla son maclarda yine istatisik'leri baya iyi ve katildi Turnuvalar'da MVP seciliyor.
Bu sezon Daye ve Thompson'la 4 numara'da baya zor olacak isi ama umarim kendini göstermesi icin yeterlice dakika oynar.
 
Ege çok kısa sürede 24 sayı attı. Son çeyrekte hiç oynamadı. Eğer biraz daha oyunda kalsa 30 lu sayıları da görecekti. Ömer Faruk Yurtseven'de çok etkiliydi içeride. İkisi iyi bir ikili oluşturdular. Umarım Ege ligde de süre alır. Bunu hak ediyor. Pota altında Türk rotasyonunda özellikle ligde ona ihtiyacımız var.
 
Muhtemelen seneye pota altindaki 4 yabancimizdan en az biri her mac kadro disi kalacak. Dolayisiyla sakatlik harici durumlarda dahi ligde playoff dahil yaklasik 40 macta 4 uzundan birisi olacak Ege. Ben lig icin 15-20 dakika sureleri bulacagini dusunuyorum. Kendisinin gosterecegi gelisme hem altyapidaki genclerimize moral, hem de diger yetenekli Turk gencleri icin de Galatasaray'i bir opsiyon haline getirme imkani sunacak.
Her yaz kendi yas gruplarindaki turnuvalarda yaptigi istatistikleri ve ortaya koydugu etkileyici oyunu konusmaya basladik. Artik kendisi icin bir ust seviyede ispat zamani da geldi. Potansiyelinin yaninda sahip oldugu is ahlakiyla da beraber bizi umitvar kilan bir Ege geliyor bu sene.
 
Finale çıkarsak karşı gruptan İspanya gelir muhtemelen.


bracketu20.png
 
Ege Arar, Litvanya maçının sonlarında skatlandı. Çok ciddi gözükmedi ama sekerek soyunma odasına gitti. Umarım birşeyi yoktur.
 
Litvanya'ya elenmemiz sürpriz oldu. Umarım üçüncülük maçını kazanıp kürsüye çıkarız.
 
Ege Arar Yüz Yüze programında ilginç soruları yanıtladı.

[video=youtube;xiE4TJbKb9s]https://www.youtube.com/watch?v=xiE4TJbKb9s&feature=youtu.be[/video]
 
Ben bu çocuğun artık oynama zamanı geldiğine inanıyorum. Fakat özellikle böyle hassas bir sezonda Atamanın ağzıyla kuş tutsa bile ona süre vereceğini sanmıyorum. Bu yüzden oynayabileceği bir takıma kiraya verilmesinin hem klubün hem de oyuncunun menfaatine olduğu görüşündeyim.
 
Çok iyi olmuş umarım bol bol süre alıp kendini geliştirir aslan parçası..

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ege Arar şu sıralarda Pertevniyal'de oynuyor. 8 sayı 12 ribaundda 3. çeyrekte.

TBF TV'de maç yayını da var ama ben izleyemiyorum.
 
Ege Arar 31 dk süre aldığı maçı 12 sayı (4/11 yüzde) 20 ribaund (7 hücum ribaundu) 3 blok ile tamamladı.
 

Üst