#16 Kristijan Nikolov

Kristijan Nikolov konusunun yakında açığa kavuşacak olması güzel bir haber. Bununla beraber yukarıda bir arkadaşın verdiği haber linkindeki yapılan yorumları okurken aşağıya kopyaladığım bir detaya takıldım.

Gs’ı geçtim,ilerde milli takım için çok iyi olacaktır.Kenan Sipahi,Nikolov,Berk Uğurlu..oyun kurucu rotasyonumuz hem geniş,hemde birbirinden kaliteli oyuncularla olacak.Ama Bilindiği gibi 1 takımda 2 devşirme oyuncu’nun oynaması yasak bu yüzden Gs’da Nikolov Türk statüsünde oynarsa Ersin Dağlıyı elden çıkarmak zorunda kalacak yada onu yabancı kontejyanında oynatmak zorunda kalacak..Birde Furkan’ın seneye Nba’e gideceği kesinleşti.Gs bu durumda ne yapacak çok merak ediyorum

Şimdi; bu konunun da TFF tarafından belli bir karara vardırılması gerekiyor. Emir Preldzic, Erwin Dudley ve Michael Wright gibi oyuncular devşirme olarak TBL' de forma giyiyorlar ama geçmişte Mirsad Jahovic (Türkcan) , Asım Pascanovic (Pars), Zaza Eladze (Enden), Arsen Ilyasov (Ersan Ilyasova), Orhan Gadzhiev (Hacıyeva), Ruslan Avleev (Rasim Başak) gibi isimler de küçük yaşta yurtdışından bir şekilde Türkiye' ye gelmiş ve tamamen Türk olarak forma giymiş oyuncular oldular.

Aynı şekilde FB Ulker' in yeni transferi, aslen bağımsızlığını yeni kazanan Kosova' lı olan Kenan Sipahi de devşirme olarak değil tamamen Türk oyuncu statüsünde oynuyor.

Bu konunun da açıklığa kavuşması elzemdir.

Kesin olmamakla beraber Nikolov 15 ocakta lisansına kavuşacak diye bir bilgim var.Arda'nın da yazdığı gibi %100 yerli statüsünde oynayacak diye biliyorum devşirme sayılmayacak.

%100 yerli olur umarım.O zaman kazanan o kadar çok olur ki.

Kenan,Berk,Nikolov,Cedi.Parmak ısırtan potansiyeller.Ülkemiz inşallah bu oyuncular gelişimini tamamladığında elit guard rotasyonuna kavuşacak.

Heyecanlandım yemin ediyorum.

Emir,Ersin Dağlı gibi oyuncular devşirmedir. Çünkü altyapısını Türkiye'de yapmamıştır. Transfer edildikten sonra 3 yıl TR de oynadığı için vatandaşlığa geçirilip devşirme olmuştur.
Nikolov, Mahmuti döneminde ( 3 yıl önce 13-14 yaşındayken ) Türkiye'ye Galatasaray'ın altyapısına kazandırılmıştır. Aynı yıl Türk vatandaşlığına geçmiştir. Bu yıl ise ailesi de Türk vatandaşlığına geçmiş hepsi Makedon vatandaşlığından çıkmıştır. Dolayısıyla Makedon Federasyonu ile bağı kalmamıştır.
Şu durumda Nikolov'un % 100 yerli lisansı alma hakkı tamamlanmıştır. TBF, süreci uzatmak adına FIBA'dan onay beklemekteyiz yanıtını vermiştir. Onay süreci Galatasaray yöneticilerinin de araya girmesiyle FIBA dan daha çabuk alınabilir ve Nikolov hak ettiği lisansı daha çabuk alabilir.

Pek tabi ki şu an itibariyle Carlos Arroyo, Ender Arslan ve Engin Atsür' ün bulunduğu Oyun Kurucu mevkiisinde Kristijan Nikolov' un yeterince süre bulabilmesi pek kolay değil ancak en azından gelecek sezon için kadro planlaması yapılırken Kristijan Nikolov' un de seçenekler arasında olduğu düşünülerek kadro yapılandırması gerçekleşebilir.

Bununla beraber 3+2 yabancı oyuncu kuralının bulunduğu TBL maçları için zaten bu sene fazlasıyla mağdur olduğumuz olası sakatlık problemleri yaşanması sonucunda Kristijan Nikolov bu sezon içinde de süre alabilecek ortamı da bulabilir.

Sezon başı Bormio kampında Milan Macvan ve Zoran Erceg' in sıcak ilgileriyle yabancılık çekmesi en aza indirgenen Kristijan Nikolov' dan beklenen performansı görebilmek adına kadroya tecrübeli bir Makedon oyuncunun katılması da faydalı olabilir. (SG mevkiisinde forma giyen ikiz kardeşler Damjan Stojanovski ve Vojdan Stojanovski gibi ...)

Zaten yıllardır Türkiye'de yaşayan biri neden yabancılık çekecek ki? Hiç bir sorun yaşamaz. Yaşına bakmayın eğer düzenli süre alırsa en geç 20 yaşında NBA'de.

Nikolov'u n maçlarını çok fazla takip edemiyoruz. Yetenekleriyle ilgili bilgileri daha çok kulaktan dolma bilgiler (çeşitli mecralarda yazıya geçirilmesiyle, Örnegin; twitter) ile öğrenebiliyoruz.

Kristijan Nikolov: iyi saha gorusu, defansta agresif, pas yetenekleri iyi, sut mekanigi iyi ve release hizli, mac oynayarak gelisir..
via; Can Pelister

Bu forumda altyapıyı takip eden arkadaşlarımız var. Onlardan rica etsek oyuncumuz hakkında bilgilendirici bir yazı yazabilirler mi ? Forumda altyapı bölümü var. O bölümün yöneticileri ve müdavimleri bizi bilgilendirebilir mi ?

Nikolov'u n maçlarını çok fazla takip edemiyoruz. Yetenekleriyle ilgili bilgileri daha çok kulaktan dolma bilgiler (çeşitli mecralarda yazıya geçirilmesiyle, Örnegin; twitter) ile öğrenebiliyoruz.

via; Can Pelister

Bu forumda altyapıyı takip eden arkadaşlarımız var. Onlardan rica etsek oyuncumuz hakkında bilgilendirici bir yazı yazabilirler mi ? Forumda altyapı bölümü var. O bölümün yöneticileri ve müdavimleri bizi bilgilendirebilir mi ?

Altyapıda da oynamıyor ki, Efes maçının ikinci çeyreğinde izleyebildik sadece :)

Kristijan Nikolov pek tabi ki antreman yapıyor ama çıktığı maçlar sadece Doğa Koleji' nin okul takımı karşılaşmaları.

Ayrıca bazı arkadaşlar biraz yüksekten uçup bir-iki seneye NBA naraları atmışlar da, atletik özellikleri çok sınırlı olan 1.85' lik Nikolov için bu şekilde yorumlar yazabiliyorsak Nikolov' dan bir yaş daha küçük olan yeni nesil Rudy Fernandez ya da Nicolas Batum olarak nitelendirebileceğimiz 2.00 metrelik Ukrayna' lı Sviatoslav Mykhailiuk nerede oynayacak bilemiyorum. ;) (Aşağıda dikkatlice sonuna kadar izleyin derim. Video' nun ilk dakikalarında Renaldas Seibutis' i izliyor gibiydim ama sonra Rudy ve Batum geliverdi :p )

[video=youtube;dYU7cDI2SYE]http://www.youtube.com/watch?v=dYU7cDI2SYE&feature=player_embedded[/video]

Nikolov, potansiyeli yüksek bir yetenek olarak geldi Türkiye´ye. Muhtemelen o dönemde diğer takımlara giden Cedi Osman, Bresha vb. gibi yerli lisansını hemen alabilse şu anda çok daha üst seviyede olacaktı.

Geçen yaz Ankara´daki liseler arası şampiyonada bir maçta izleme şansım oldu. Yetenekli, gelecek vaat ediyor ama Nikolov´u şimdiden dünya yıldızı gibi görmek, göstermek ona yapılacak en büyük kötülük olur. Bu durum beklentileri üst noktaya taşır ve sabırsız taraftarımızın yaratacağı baskı gelişimine zarar verir.

Ben dünya yıldızı hatta yıldız bile demedim olacak dedim. Senin ulkendeki çifte standart olmasa bu çocuk bugün sahada olurdu lig avrupa. Altyapı maçlarında bile oynattirilmiyor.

fiziği çok zayıf geldi bana.zamanında bir ismet demir vardı,fizik olarak onu andırıyor.fiziğini ve kuvvetini geliştirmezse işi çok zor,çok ümitlenmemek lazım.