Arda Ezer
ARdaQue
Kristijan Nikolov konusunun yakında açığa kavuşacak olması güzel bir haber. Bununla beraber yukarıda bir arkadaşın verdiği haber linkindeki yapılan yorumları okurken aşağıya kopyaladığım bir detaya takıldım.
Şimdi; bu konunun da TFF tarafından belli bir karara vardırılması gerekiyor. Emir Preldzic, Erwin Dudley ve Michael Wright gibi oyuncular devşirme olarak TBL' de forma giyiyorlar ama geçmişte Mirsad Jahovic (Türkcan) , Asım Pascanovic (Pars), Zaza Eladze (Enden), Arsen Ilyasov (Ersan Ilyasova), Orhan Gadzhiev (Hacıyeva), Ruslan Avleev (Rasim Başak) gibi isimler de küçük yaşta yurtdışından bir şekilde Türkiye' ye gelmiş ve tamamen Türk olarak forma giymiş oyuncular oldular.
Aynı şekilde FB Ulker' in yeni transferi, aslen bağımsızlığını yeni kazanan Kosova' lı olan Kenan Sipahi de devşirme olarak değil tamamen Türk oyuncu statüsünde oynuyor.
Bu konunun da açıklığa kavuşması elzemdir.
Gs’ı geçtim,ilerde milli takım için çok iyi olacaktır.Kenan Sipahi,Nikolov,Berk Uğurlu..oyun kurucu rotasyonumuz hem geniş,hemde birbirinden kaliteli oyuncularla olacak.Ama Bilindiği gibi 1 takımda 2 devşirme oyuncu’nun oynaması yasak bu yüzden Gs’da Nikolov Türk statüsünde oynarsa Ersin Dağlıyı elden çıkarmak zorunda kalacak yada onu yabancı kontejyanında oynatmak zorunda kalacak..Birde Furkan’ın seneye Nba’e gideceği kesinleşti.Gs bu durumda ne yapacak çok merak ediyorum
Şimdi; bu konunun da TFF tarafından belli bir karara vardırılması gerekiyor. Emir Preldzic, Erwin Dudley ve Michael Wright gibi oyuncular devşirme olarak TBL' de forma giyiyorlar ama geçmişte Mirsad Jahovic (Türkcan) , Asım Pascanovic (Pars), Zaza Eladze (Enden), Arsen Ilyasov (Ersan Ilyasova), Orhan Gadzhiev (Hacıyeva), Ruslan Avleev (Rasim Başak) gibi isimler de küçük yaşta yurtdışından bir şekilde Türkiye' ye gelmiş ve tamamen Türk olarak forma giymiş oyuncular oldular.
Aynı şekilde FB Ulker' in yeni transferi, aslen bağımsızlığını yeni kazanan Kosova' lı olan Kenan Sipahi de devşirme olarak değil tamamen Türk oyuncu statüsünde oynuyor.
Bu konunun da açıklığa kavuşması elzemdir.