#17 Sertaç Şanlı

Eren'e katılıyorum. Sertaç'a süre verilmesi gerek. Ama Oktay Hoca'nın da onu kullandığı yerlere dikkat etmesi gerek. Kritik maçların kritik dakikalarında çok alıyor. Mesela Efes maçında Sinan Güler'e verdiği bir hücum ribaund yüzünden maçı bile verebilirdik. Oktay Hoca ona güven aşılamak için de böyle yapıyor olabilir ama daha kendini geliştirmesi lazım.

Arkadaşlar genç oyuncu böyle yetişir...
Yıllardır genç yatırımı diye bağırıyorduk, elbet hatada yapacak, bazen çok kötü bazen iyi oynayacak...
2.15'lik oyuncu kolay bulunmuyor...
Eğer olgunlaşırsa tadından yenmez, büyük güç katar...
Olmazsa da denedik olmadı deriz...

NBA oyuncusu Semih ve Euroleague oyuncusu Cemal in Sertaç'ın yaşındayken ki hallerini hatırlıyorum bence Sertaç onlardan daha iyi...
savunma olsun hücum olsun hep doğru işleri yapıyor aslında...
yani teoride doğruları yapıyor ama pratikte birşeyler eksik...
hani pozisyon hatası falan yapar bundan olmaz dersin öyle değil biliyor ne yapması gerektiğini, iri yarı güçlüde çocuk...
ama çok tecrübesis faul almayı hiç bilmiyor mesela...
yediği blokların çoğunda Ermal veya Luksa olsa en azından faulü alırdı...
ama bence olacak bu çocuktan hemde çok çok iyi olacak...

Sertaç da Jerry gibi taraftarın maçbaşı tezahuratına karşılık vermeyenlerden, en azından mimik bekler bu taraftar ondan. Performansından memnunuz sanırım genel olarak, artarak devamını diliyoruz, daha da iyi olacak, bu taraftar onun da arkasında!

19 yaşında bir çocuk için fazla acımasız yorumlar yapmamak gerek. Bence yaşı için fena değil. Şutu olan bir uzun; bir de fiziğini ve sırtı dönük oyununu belli bir seviyede geliştirirse hiçbir pivot Sertaç'ı savunmak istemez.

Bana kimse bu adamın yetenekli olduğuna inandıramaz.Bir maçta en fazla kaç tane blok yiyebilir bir oyuncu?

Eksikleri var onları tamamlarsa iyi oyuncu olacaktır.Post oyunlarını geliştirmesi ve savunması belli seviyeye gelsin yeter.Ondan iyi savunmacı yaratmak zor.Sertaç tipik pota altı bitiricisi.Yapması gereken Ermalden post oyunları dersi almasıdır.

Allah aşkına hemen günah keçici aramayalım lütfen illa arayacaksak da 19 yaşında bir oyuncuyu günah keçisi ilan etmek büyük acımasızlık Sertaç çok kötü idi diyelim Ermal harikalar mı yarattı takım olarak kötü idik ve kaybettik

Andric'e yaptığı asisttir benim aklımda kalan. 19-20 yaşlarındayken hangimiz ne hataları yapmadık. Sertaç mı yapmasın? Doğal bence. Ben gittikçe beğeniyorum.

Sertaç için ben "olumlu eleştiri" yapacağım sezon başındaki oyununun üstüne koydu bence hücum ve savunma olarak 19 yaşında Eurocup TOP 16 da ve BBL de normal sezon, playoff süresince ve Finalde ciddi süreler aldı almaya devam ediyor. Heyecanı var hala tecrübesizliğinden ama yine tekrarlıyorum sene başından çok daha iyi ve önümüzdeki sene(ler)de kurulacak güçlü kadro içinde her sene önemini arttıran genç yaşında önemli süre alan ve tecrübeli iyi bir pivot olacağına inanıyorum. Ömer Aşık'ın Alpella dan Chicago'ya Berbat denilen Vidmar'ın bu sene en aranan pivot olduğu dönemde Sertaç niye olmasın arkasında durursak olacak ...

Bu seviyede hiç mücadele etmemiş bir genç oyuncu olarak oldukça iyiydi . Sonuçta bu seviyelerde oynamadan bu seviyelerin oyuncusu da olamazsın.

Sertac guclenirse cok iyi oyuncu olacak.Yaz aylarini cok iyi degerlendirmeli.Sertac 5 yillik projedir.5 yil sonra cok farkli bir oyuncu olabilir.Guclenmeli ve sut calismali.Ben gelecek goruyorum.

Yediği bloklara rağmen iyi iş çıkardı bence.İlerisi için o kadar karamsar olmayalım.Belli bir potansiyeli var bence ama kendini tabiki geliştirmesi lazım.

Bence yaş ve tecrübesini hesaba katarsak bugünün en etkili 2. oyuncusu oldu. Yediği bloklar, yavaşlığı gibi şeyler var elbet ancak böyle bir maçta ortadan kaybolmaması ilerisi için kendisi adına umut verebilecek birşey. Umarım serinin devamında da en az bu kadar katkı verebilir

Kendisinde gelecek gören biri olarak serinin geri kalanında eğer çok anormal bir faul problemi olmazsa 5 dk'dan fazla süre almaması taraftarıyım.Şu haliyle final serisinde 19 dk oynayacak oyuncu değil Sertaç.

Ermal´in hayal kırıklığı yarattığı bir maçta, Sertaç batıyorsa gözüne bir şey demiyorum sana Erdal.

Sertaç´ın aldığı süreyi Ermal alsaydı ve toplamda 31 dk oyunda kalsaydı olumlu anlamda ne değişecekti bu maça dair? Unutmayalım ki final serisi oynanıyor ve özellikle oyuncuların morale ihtiyacı var.

Cuma ve Cumartesi, Sertaç'ı ilk önce Ukrayna ardından da Fransa karşısında izleme fırsatı buldum. A takım seviyesindeki durumunu izledikten sonra, kendi yaşıtları arasında ne durumda olduğunu izlemek önemli bir kıstastı benim için. En son söyleyeceğimi baştan belirteyim, Sertaç'ın oyunu içinde bulunduğumuz yıl ve ilerleyen dönemler için yetersiz ve böyle de devam edecek gibi gözüküyor, nedenlerine gelelim.

Sertaç'ın yeteneksiz bir oyuncu olduğunu asla iddia etmiyorum ancak fiziksel handikapları ve oyun zekası, onun daha iyi bir noktaya gelmesindeki en büyük engeller, şuan için elbette. Bu iki önemli dezavantajdan fiziksel olanını elbette geliştirebilir ancak Oktay Mahmuti elinde 1 yılı geçti, geldiği gün gözümün önünde, şimdiki noktaya bakıyorum, gelişme hiç istenilen düzeyde değil ne yazık ki. Buna artı olarak, Darüşşafaka'da maçlara çıktığını da biliyoruz. Bu dezavantajını kendi yaşıtlarında da gördükten sonra daha bir emin oldum.

İlk olarak, Sertaç'ın mutlak suretle fiziğini geliştirmesi gerekiyor. 2.10 boyuna ihanet edercesine bir vücut yapısı var. Uzun, çelimsiz yapısıyla, kendi kariyerinde iyi bir yere gelmesi çok zor. Bu çelimsiz yapısının, kendisini bir çok defa hataya sürekliğini görebiliyoruz maçlarda, gerek ribaund gerek top kapma mücadelelerinde. Kendisinin 5 numara pozisyonuna uygun olmayan yapısını değiştirmeye yönelik bir kaç adım attığı takdirde, oyunu da aynı paralellikte daha üst noktalara gelecektir, bu çok net.

Yaşadığı fiziksel dezavantajdan ilerlersek, bu handikabı, onun hemen hemen bütün hücumlarda pota altında yer almasını engelliyor. Bugünkü maçta, 3 tane üçlük, iki tane orta mesafe şutu isabete dönüştürmeyi başardı. Ancak diğer sayı denemelerine baktığımızda, bunların da şut olması, onun oyununu ne kadar yanlış yönlendirdiğinin net göstergesi. Onu izlediğim iki gün içerisinde aklımda tek sırtı dönük birebir pozisyonu var, onda da isabet sağladı. Bu noktada suçu ona atmıyorum ve evet pivot oyuncumuzun da şut atması hücumumuz adına önemli çeşitlilik ancak maçta denediği bütün şutlardan sadece 1 veya 2 tanesinin pota altından olması çok yanlış.

Pivotlar arasında fark ettirecek kadar yumuşak bir bileği var Sertaç'ın, bunu hepimiz biliyoruz. Ancak bu yeteneğini, fizik ve oyun zekasıyla birleştirmesi gerekiyor. İleride hem Galatasaray hem de milli takım geleceğinin iyi olmasını istiyorsa, bunun ilk adımı şuana kadar geldiği oyun yapısını değiştirmek olacaktır.

Onun yeteneklerine güveniyorum ancak basketbol olarak gittiği bu yanlış yoldan dönmezse, kendisinin iyi bir yere gelmesini imkansız olarak görüyorum.

Bu sezon süre alabileceği bir birinci lig takıma kirala verilir umarım oynayarak daha hızlı gelişir .