#17 Sertaç Şanlı

Re: 19 # Sertaç Şanlı

Erdemir maçında;

3/6 iki sayı isabeti ile 6 sayı, 2'si hücum 4 ribaund, 1 asist, 0 top kaybı.

2.13 boyunda ters turnike bırakan genç bir oyuncumuz var. Bilekleri çok yumuşak, post oyununu geliştirirse Oğuz Savaş tarzında bir uzun kazanırız.

İzlediğim kadarıyla konuşuyorum Sertaç'da pek bir ışık göremedim.Aman aman bir oyuncu olamayacağını düşünüyorum.Çok hantal ve fiziksel özelliklerine rağmen pota altında pek bir etki gösteremiyor.Ancak kendisinide geliştirebilir.Tabii yeterince çalışırsa.

Ben önümüzdeki sezon Sertaç'ın kadromuzda olacağını sanmıyorum.Muhtemelen Oktay Hoca kiralık olarak gönderecektir başka bir takıma.Şu anda kesinlikle bizim seviyemizde bir takımın oyuncusu değil.Ancak kendini geliştirebileceğini düşünüyorum yaşı daha çok genç.Gelecekte pota altında daha sert ve bitirici bir Sertaç görebiliriz.

Kendisinden umutlu olmamız için üç sebep var: Boyu uzun, bilekleri düzgün ve yaşı genç. Bu seviyelerde rotasyona girebilmesi için üç de temel gelişim alanı var : Güçlenip kalınlaşması, hızlanması (bu haliyle hem hücüm hem savunma pick'n roll'da yukarıdan aşağıya devrilene kadar iş işten geçiyor) ve vücut koordinasyonunu sağlaması. Ne kadar gelişebilir bilmiyorum ama bu üç konuda gelebileceği en üst nokta, hangi seviyeye kadar çıkabileceğini gösterecek. Bu haliyle Beko BL seviyesinde değil. Çok çalışması ve çok oynaması lazım...

Sertaç Darüşşafaka'nın Vestel'i 78-77 yendiği maçta Darüşşafaka formasıyla 22:56 süre ile 2/5 ikilik 0/1 üçlük 4/4 serbest atış ile 8 sayı 4 ü hücum 7 savunma ribaundu 1 asist 1 blok ve 2 top kaybı yaptı ayrıca maç sayısını attı

kimse yazmamış ama dün oynadığımız asefa maçında 19 dakikada 8 sayı,5 ribaund,1 top çalma katkısı vermiş ve özellikle rakibi alan savunmasıyla durdurduğumuz bölümde savunmanın merkezinde oldukça iyi iş görmüştür.umutluyum ben kendisinden.

Şu an Semih bile Nba'de oynuyorsa ben herkesten umutluyum valla. Semih'in ilk halini biliyoruz. Ama Semih'in vücut avantajı vardı. Kolları uzun ve ayakları hareketliydi.Sonra biraz güçlenip pivot hareketlerini öğrnince Nba'e gitti. Hatırlayın dünya şampiyonasına hazırlık maçlarında ve şampiyonada Semih deli gibi yarım hook basketleri buluyordu . Faulleri bile düzeltti. Semih ne yediyse aynından yesin ne içtiyse aynından içsin mümkünse. Ama önce ayakları çabuklaştırıp , güçlenmeli.

Umarım Sertaç ligdeki rotasyona da dahil olabilir. Rancik de bu kadar formsuzken yük Ermal ve Andric'e kalmış durumda. 10 dakika kadar bir Sertaç katkısı iyi gider açıkçası...

Eğer maç uzasaydı Sertaç'ın defoları daha net ortaya çıkacaktı uzatma periyodunda.Maalesef şu an ki hali ile küme düşmemeye oynayan takımlarda oynayabilir.Sonradan kendisini geliştiebilir.Ama şu an kendisi savunmada Ermal'den bile ağır.

Savunmada ağırlıktan çok, pozisyon alma ve faul yapmadan savunma yapma konusunda sıkıntıları var.

Ama çoğu genç uzunun aksine bilekleri yumuşak, serbest atışlarda da çok iyi. Mahmuti'nin en kritik anlarda Rancik yerine onu tercih etmesi bile, ondaki potansiyeli görmeye yeterli sebep benim için.

bu yaştayken kaç tane oyuncu hatasız oynayabilir biraz insaflı olalım eleştiriken .. çocuk 19 dk süre aldı hangi maçta bu kadar süre almış bir sezon boyunca onu bir düşünelim..sen antremanda istediğin kadar çalış maç tecrübesi olmadan yapılacak maksimum katkı buna yakındır..belki 1-2 ribaund fazlası olabilir..

Bunların eleştiri gibi algılanmaması gerekir aslında.

Şu anki yaş ve tecrübesine göre saha içi performansı ve mevcut yetenekleri gelecek için ışık veriyormu ? yada yeterlimi şimdilik ?

Açıkçası bence Oktay hocada daha iyisini bekliyor ondan süre aldığı dakikalarda, ama pek memnun oduğunu sanmıyorum.

Evet pek ışık vermiyor ama Oktay hoca Sertaca güvendigine göre mutlak iyi yerlere gelecektir ama kesinlikle daha çalışması lazım.Açıkcası ben gökseninden daha umutluyum.Zaman zaman sürpriz üçlükleri var ve savunma yönünde gelecekte iyi bir oyuncu olucak izlenimi veriyor.gençler arasında ilk önce ilkan karaman ve gökseninden çok umutluyum.