#17 Sertaç Şanlı

Re: 19 # Sertaç Şanlı

Nasıl Melih,Göksenin azar azar süre alıyorsa Sertaç'ta maçlarda azar azar süre almaya başlar,İnşallah aldığı süreleri iyi değerlendirir ve bizde yerli bir genç oyuncu kazanmış oluruz.

oktay hocanın cantu maçı sonrası açıklamalarından sertaçın pek süre alamayacağını hissettim açıklamasında bu maçta biraz daha çok süre alan oyuncular tabiki takımın uyumunu bozmaması için kadroda bazen yer bulamayacaklar ya da az süre alacaklar dedi herhalde melihle göksenine dememiştir ..

Sertaç aslında çok şanslı bulunduğu konum itibariyle.

Öncelikle Oktay Mahmuti gibi bir koçu ve bir uzun için en önemli şeylerden biri olan post hareketlerini öğrenebileceği Ermal Kuqo var önünde.

Takımımızdaki uzun sıkıntısı sebebiyle kopan maçlarda mutlaka süre bulacaktır. Gelişimine göre bu sene önemli maçlarda da az da olsa dakika bulabilir.

Bugün kendisiyle ilgili izlenimleri aktarayım.

Öncelikle hücumda o boydaki bir oyuncuya göre basketbolu bilen bir oyuncu. Topu dışarıda eline alınca bomba sanan oyunculardan değil.

Hücumdaki ayakları hızlı denilebilir yine o boya rağmen ama savunmada da Mays'e karşı çok yavaş kaldı bazı pozisyonlarda. Mays'in ekstra atletikliği diyelim ona da, ayak çabukluğunda da fena değil bana göre.

Hücumda bitiriciliği iyi olan bir uzun olabilir ileride. Müthiş bir takım oyunu ardından bulduğu ilk baskette gayet iyi bitirdi 2 rakip arasında.

Son periyotta boyunun avatajıyla hücum ribaundunu bize kazandırdı bir pozisyonda, bu da çok olumlu gelişme.

Herşeyden önemlisi çok mütevazi, utangaç ve haddini bilen bir oyuncu. Maç sonu röportajından bunu anladım. Ermal'in izinden gitsin, bu sene bile olmadık yerlerde ekstra katkılar verebilir.

Göksenin-Melih-İlkan üçlüsünün yanına Sertaç'ı da düşündükçe bir kez daha mutlu oldum.

Geleceğimiz çok parlak.

Ayaklarının inanılmaz yavaş olması beni üzdü.Çok hantal görünmemesine rağmen buna çok önem vermeli.

İlk kez dün akşam izleme fırsatı buldum genç oyuncumuzu. Umut veren yanları da oldu, karamsarlığa iten yanları da.

Bu takımda tutunmak istiyorsa savunmasını ciddi anlamda geliştirmeli. Oktay Mahmuti gibi bir koçla çalışıyor... Bu durum "iyi olacak hastanın doktor ayağına gidermiş" sözünü getirdi aklıma.

Ayaklarının çok yavaş olması,savunmamızın en önemli özelliklerinden Show-up'lardan sonra kendi adamına dönmesini çok geciktiriyor,Sertaç'tan çok umutluydum fakat bu yavaşlıktaki bir uzun bence bizim sistemimizde çok iş yapamaz.

içeriden iyi bitiren,savunması zayıf;şutları olan bir uzun gibi duruyor.ağırlık çalışması lazım.ama potansiyeli var bence.

Onur Karakuzu' Alıntı:
Ayakları çok yavaş gibi geldi bana .
İnanılmaz derecede yavaş ama koç onun bu zaaflarını geliştirmesine yardımcı olacak gibi eğer öyle olmasa normal bir uzuna göre çok hareketli olan Mays e karşı Sertaç ile oynamakta ısrar etmezdi .

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Bugün kendisiyle ilgili izlenimleri aktarayım.

Öncelikle hücumda o boydaki bir oyuncuya göre basketbolu bilen bir oyuncu. Topu dışarıda eline alınca bomba sanan oyunculardan değil.

Hücumdaki ayakları hızlı denilebilir yine o boya rağmen ama savunmada da Mays'e karşı çok yavaş kaldı bazı pozisyonlarda. Mays'in ekstra atletikliği diyelim ona da, ayak çabukluğunda da fena değil bana göre.

Hücumda bitiriciliği iyi olan bir uzun olabilir ileride. Müthiş bir takım oyunu ardından bulduğu ilk baskette gayet iyi bitirdi 2 rakip arasında.

Son periyotta boyunun avatajıyla hücum ribaundunu bize kazandırdı bir pozisyonda, bu da çok olumlu gelişme.

Herşeyden önemlisi çok mütevazi, utangaç ve haddini bilen bir oyuncu. Maç sonu röportajından bunu anladım. Ermal'in izinden gitsin, bu sene bile olmadık yerlerde ekstra katkılar verebilir.

Göksenin-Melih-İlkan üçlüsünün yanına Sertaç'ı da düşündükçe bir kez daha mutlu oldum.

Geleceğimiz çok parlak.

Yanlarına Birkan Batuk ve Furkan Aldemir ikilisini de koyabilsek keşke...

Olin maçından sonra, dahada ümidimi yitirdim, çok hareketsiz, ne hücumda yer tutabiliyor, nede savunmada. Ayrıca perdeye çıktığında, yerine dönemiyor, açıkçası hayal kırıklığı yaşıyorum :(

Eyüp abi yapma lütfen.

Sertaç daha kaç yaşında? Şuan NBA'de oynayan Ömer ve Semih'in ilk sene maçlarda ne hallere düştüklerini hatırlıyorsundur sen de.

Gazanfer, o kadar çok yanılmak istiyorumki, umarım sen haklı çıkarsın.

Şu görüntüsü ile ne savunmada, nede hücumda bize katkı veremez.

Oynadıkça kendini geliştirirse bilemem, ama şuan tam olan hiç birşeyi yok :(

Bugünkü oyununda ben kötü diyeceğim pek bir olumsuzluk görmedim. Tek olumsuzluk bir pozisyonda rakip ondan daha fazla adım attı pota altına doğru. ama onun dışında bizim pota altında sağlam durdu eller havada akibi yaklaştırmadı potaya. Gerçi hakmeler faul verdi bir hareketine ki bence değildi. Bir pozişsyondada rakip pota altında yere düştü rakip pivotla. Orda birbirleri ile çelmeleştiler bu da hoşuma gitti. O pozisyonda da bu sayede Tutku boş hücum ribaundu aldı ve bitirdi. Tabii ki Pivot mevki zor mevkidir tecrübe ister ve Sertaçta bu şu anda eksik.

hakemler zaten bugün ince ince düdkler çaldilar zaten ...bizim aleyhimize oldu hep onlara ayni şekilde calmadilar çifte standart vardi bugün sahada

Güçlenmesi gerek. Öyle böyle değil ama, manda gibi olması gerek. Yoksa çok etkisiz kalır. Ayakları zaten yavaş, bu dezavantajını fizik güçle örtebilir ancak.

Ayrıca orta mesafe şutunun ve serbest atışlarının iyi olması önemli olabilir. Ama bunun için oyuncunun çok çok çok güçlenmesi gerek.