#19 Furkan Aldemir

ribaundlarda sönük kalıyor,hep iyi gözlükle bakmaya çalışıyorum ama kesinlikle ribaund canavarı çizgisinde değil.hücumu umrumda değil ama ribaund performansı gözüme batıyor.greer ın aldığı hücum ribaunddunda inanılmaz hayal kırıklığı yaşadım.furkanın ağır bir hali var,kilo verip daha çok idman yapıp bu silik ribaund performansını atlatması gerekiyor.ortalama 6 ribaund alıyorsa bunların 3 ü zaten lakoviçin bile alabileceği yalnız alan ribaundları.furkanın olduğu bir takımda geçen yılki gibi rakip uzunlar cirit atıyorsa fatura maalesef furkana kesilir.

Hepiniz ribauntlara değinmişsiniz ama esas furkan savunmada çok kötüydü.İkili oyunlarda hep aksadı, pota altından çıkarılan bir topta adamını kaçırdı, çok dağınıktı. Çok genç olduğu için bunlar sorun değil,güzel tarafına bakalım sürekli oktay hocayla göz temasında.Her pozisyondan sonra hocayla gözgöze geliyor,hata yaptığında dahi.Bazı oyuncular kafasını öne eğer gider ama furkan belli ki koçtan sürekli bir şeyler öğrenmek istiyor,bu bence gelecek için çok güzel.

abi ribaund problemi nasıl çözülür ben söyliyim. songailanın yerine seneye ilkan gelir. yabancı hakkımızı dömine 5 alarak kullanırız. gordon un yerine de saf 3 numara alırız savunma özellikli. ribaund sorunu böyle halledilir. bu sene için yapacak birşey yok. alan paylaşımı da kötü oyuncuların ribaund özellikleride

Oğuz Savaş savunma yapıyorum diyorsa Kaya peker hala savunmacıyım diye geçiniyorsa Furkanın dün yaptıkları bile yanlarında kıyaslanmayacak kadar iyidir..Sorun şu andriç ve Furkan olsun oyunda olduklarında hep en iyisini vermek zorundalar çünkü savunmacı bir dört numaramız yok..hem savunmada show uplara çıkacaksın hem kendi oyuncunu takip edeceksin hem ribaundu kovalayacaksın hemde bir numaralı sorumluluka ve hücumda da post up çıkacaksın ikili oyunlar yapacaksın pota altına top indiğinde asistide kovalayacaksın birde hücum ribaundı çekmeye çalışcaksın..Bunların birazını bile ağır yapsan kötü gözükürsün diğer takımlarda pivotların üzerine bu kadar yük olan sistem yoktur en kötüsünden uzunu rahatlatan bir dört numarası vardır..bizde songaila shumpert yada cevher pota altında üstünlük kuracak tarza değiller haliyle

O yüzden ne andriçi nede Furkanı eleştirirken azıcık bunlarıda göz önünde bulundurmak ta yarar var..Hani bu takımın 5 numara olması cidden kolay değil ve yürek ister..Kaçak dövüşme şansın sıfır

Yalnız Furkan'ın asist yönü çok gelişmiş heleki top geldiği anda sıkıştırmaya yakalanmadan pası vermesi çok hoşuma gitti.
Herşey bir anda olmuyor ne yazikki yavas yavas eksik yönlerini tamamlayacagını düşünüyorum Furkanın...

abi sezon başladı daha bismillah demeden yine oyuncuların yarısını gönderdiniz yetersiz buldunuz ıvır zıvır...menajerlik oynayıp egolarınızı törpüleyip de gelin şu siteye...

2 Gün önce hücumuna kısıtlı demiştim ama bugün nerdeyse sayı atmamaya yeminli bir hali vardı.Günlük olmasını umuyorum ama o oyundayken hücumda beşe dört kalıyoruz maalesef.

Uzun oyuncuların durup dururken sayı atmasını bekleyemeyiz. Furkan'a bu sezon tüm maçlarda dikkat ediyorum, doğru dürüst top indirmiyoruz. O anki sistemden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama hücum opsiyonlarımız arasında olmaması bence kötü.

uzun oyuncu her zmaan için sırtı dönük oynamasını bilecek ve orta mesafe şutu olacak. bu 2 si de yok furkanda. ama ben inanıyorum geliştirecek. geliştirmek zorunda. yoksa ileriye gidemez yani. andricin yedeği olarak kalır hatta 3. bi 5 numara gelirse rotasyonda 3. sıraya düşer

Furkan'ı çok övdüm bu zamana kadar,çok büyük oyuncu olacağını düşünüyordum,düşüncelerimin değiştiğini söyleyemem ama şutu hiç yok Furkan'ın,pota altında ona iyi top indirilirse bitirebilir ama bunu zaten hemen hemen her uzun yapabilir.Yinede bunların düzelebileceğini söylemek mümkün.

Tek maçlık yorum yapmak gerekirse Karşıyaka maçında gerçekten kötü bir performans sergilemiş,bende böyle bir performans beklemiyordum açıkçası.2'de 0'la ikilik,4'te 0'la serbest atış ve 9 dakikada aldığı 4 faul bunlar beni tedirgin etti,umarım geçici bir durumdur bu.

Furkan'ı çok övdüm bu zamana kadar,çok büyük oyuncu olacağını düşünüyordum,düşüncelerimin değiştiğini söyleyemem ama şutu hiç yok Furkan'ın,pota altında ona iyi top indirilirse bitirebilir ama bunu zaten hemen hemen her uzun yapabilir.Yinede bunların düzelebileceğini söylemek mümkün.

Tek maçlık yorum yapmak gerekirse Karşıyaka maçında gerçekten kötü bir performans sergilemiş,bende böyle bir performans beklemiyordum açıkçası.2'de 0'la ikilik,4'te 0'la serbest atış ve 9 dakikada aldığı 4 faul bunlar beni tedirgin etti,umarım geçici bir durumdur bu.

Bence hemen gönderelim Furkan'ı takımdan!!!!

Sana cevap verip vermemek konusunda düşündüm ama kıymetini bil insani bir şekilde cevap vereceğim sana.

Ben orada bir sürü teknik yorum yapmışım,karşı bir yorumun varsa sende bu şekilde çık yap yorumunu,bu tarz saçma sapan şeyler yazma.Ben gönderelim diye birşey dedim mi ? Yada Furkan çok kötü,hemen gitsin bizim takımdan gibi şeyler dedim mi ? Yazdığım şeylerden bunumu çıkardın yani ? Ben oyuncu hakkında yorumumu yaptım,ne var bunda ?

Sevgili Bayram,

Furkan'in icinde yer aldigi hucum setlerimizi pek oynamadik, oynayamadik. Zaten genel anlamda pick&roll oyunumuzda bir problem var son 2 mactir. Tabii yorgunluk bunda birinci sirada.

Mesela bugun Furkan'in icine vurmaya calistigi ama yapamadigi, Ilkan tarafindan faulle durduruldugu bir pozisyon var. Furkan yorgun olmasa, guclu olsa o pozisyonu smacla bitirebilirdi.

Zorlaniyor, kolay degil. 1 ayda 12 mac yaptilar. Bunlarin ucu eleme organizasyonu. (EL, Kupa ve Cumbaba) Kolay degil. Fiziki yorgunluk zaten var, bir de mental yorgunluk... Bu cocuk henuz 20 yasinda. Duzelip, gelisimine devam edecektir. Rahat olalim.

Sana cevap verip vermemek konusunda düşündüm ama kıymetini bil insani bir şekilde cevap vereceğim sana.

Ben orada bir sürü teknik yorum yapmışım,karşı bir yorumun varsa sende bu şekilde çık yap yorumunu,bu tarz saçma sapan şeyler yazma.Ben gönderelim diye birşey dedim mi ? Yada Furkan çok kötü,hemen gitsin bizim takımdan gibi şeyler dedim mi ? Yazdığım şeylerden bunumu çıkardın yani ? Ben oyuncu hakkında yorumumu yaptım,ne var bunda ?

Öncelikle çok teşekkür ederim bana insani davrandığın için...
Ben de buranın genelinde olan o yoğun bilgiler yok o yüzden sana teknik cevaplar veremiyorum. Açıkçası beni yazdığın hiç bir şey de ilgilendirmiyor.
Gerçekçi olmak gerekirse yazdıklarından benim yazdığım şekilde bir anlam çıkması mümkün değil. Sadece forumun genelinde olan bu tavra karşı bir eleştiri benimkisi sadece. Senin mesajına denk gelmesi sadece bir tesadüf.

Tamam,problem yok.

Ben Furkan konusunda asla art niyetli olamam çünkü bu takımda en sevdiğim oyuncu Furkan,canlı olarak izleyemediğim maçların önce skoruna bakarım,sonra Furkan'ın istatistiklerine,Furkan'ı Karşıyaka'da oynamaya başladığı ilk zamanlardan beri takip ediyorum,benim eleştirilerim kötü niyetli değildi,Furkan'dan çok şey bekliyorum ve onun çok önemli bir pivot olacağına inanıyorum.

Benzer seyleri Ilkan icin de yazdim, furkan potansiyelinin farkinda olmali ancak bu potansiyeli aciga cikarmak icin ne kadar cok ekstra calisma yapmasi gerektiginin daha fazla farkinda olmasi gerek. Su anda sutu yok, post up oyunu yok, bitiriciligi ise orta seviyede, ikili oyunlar eger hizli oynaniyorsa ne yapacagini sasirip topu potya salliyor ve genelde fast break yiyoruz. Ancak furkan oyle bir isik veriyorki herkese tum bu eksiklerin kapanip komple bir oyuncu olarak karsimiza gelebilecegi cogumuzun ortak fikri.

Furkan su anki mukemmel rebound ve vasat hucum yetenekleri ile bile draft edilebilecek kalitede bir oyuncu ancak ordaki kariyerinin seklini onumuzdeki 1, 1.5 yildaki gelisimi belirleyecek. Memoya nba de +10 kontratlarin neden verildigini, semihin neden 2 ay icinde nba in en kotu takimina takasla gonderildigini ve avrupada kazandigindan daha az kazandigini dusunmesi gerekiyor.

Takimimizin canli bir suru macini izledim, her maca 1 saat once gider isinmalari da dikkatlice izlerim, dikkatimi ceken ve beni uzen sey Furkan isinirken bile sut sokamiyor. Sut yetenegi de ne yazikki takim antrenmaniyla gelisebilecek bir sey degil. Her gun, her firsatta ekstra yuzlerce sut atmasi, gerekiyorsa profesyonellerle beraber teknigi uzerine calismasi gerekiyor. Bunu tabiki de etrafinda benden daha iyi bilenler vardir ancak bazen menajerler oyunculari kotu yonlendirebiliyor cunku oyuncunun draft edilmesi avrupadaki menajerin artik para kazanamayacagi anlamina geliyor. Ve menajerler bu nedenle oyunculari caktirmadan baltaliyorlar, umarim bu durum bizim oyuncularimizin basina gelmez.

Furkani karakteriyle, oyunuyla cok seviyorum ve diliyorumki mukemmel bir kariyeri olur ve basketbolumuza uzun yillar hizmet eder.