#19 Furkan Aldemir

Euroleague'de oynadığı her maç ona tecrübe katıyor. İnşallah böyle devam eder ve türk basketbolunun yeni yıldızlarından biri olarak nba'de boy gösterir. (tabii önce bizimle yapması gerekenler var :) )

Furkan&İlkan ikilisinin oluşmasını her düşündüğümde umutlarım daha da artıyor. İkisinin de eksikleri yok mu, var hem de belirgin. Ama ikisindeki potansiyelde belirgin, dün İlkan'ın Telekom karşısında her ne kadar savunmasını pek iyi olmasa da yılların NBA oyuncusu Memo'ya karşı gösterdiği performans, bugün Furkan'ın bir Euroleague maçında dominasyon kurması.. Sevindirici..

her şerde bir hayır vardır diye boşuna denmemiş.zazanın formsuzluğu ve sonrası sakatlığı,20 yaşındaki bu yürekli aslanımıza EL de ve ligde daha fazla süre alma şansı doğurdu.o da hakkını sonuna kadar veriyor.bravo furkan.

Henüz 20 yaşında. Daha yolun çok başında. Dünkü oyunu gelecek adına büyük sinyaller verdi. Bence tek eksiği; orta mesafe şutunun olmaması. Bir 4 numara için orta hatta uzun mesafe şutu çok önemli. Yoksa yeni Mirsad Türkcan olmasına başkaca engel bir şey yok.

Yürü be aslanım!

Burada Furkan için birçok kişi şutu yok diyor ama herkes yanılıyor.Furkan'ı uzun süredir takip eden biri olarak söyleyebilirim ki Furkan'ın çok düzgün bir bileği var ama sadece şutuna güvenemiyor.Furkan'ın geçen sene yaşadığı talihsiz sakatlıktan önceki maçlarını izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.Ama sakatlıktan sonra niyeyse şutları girmemeye buda onu şutlarından uzaklaşmasına neden oldu.Dikkat edin serbest atış atarkende topu çok yumuşak çıkarıyor elinden.Ben eminim şutuna zamanla güvenmeye başlayacak neticede bu biraz tecrübe ve özgüven meselesi.O tecrübe ve özgüvene kavuşması için zamana ihtiyacı var.

Burada Furkan için birçok kişi şutu yok diyor ama herkes yanılıyor.Furkan'ı uzun süredir takip eden biri olarak söyleyebilirim ki Furkan'ın çok düzgün bir bileği var ama sadece şutuna güvenemiyor.Furkan'ın geçen sene yaşadığı talihsiz sakatlıktan önceki maçlarını izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.Ama sakatlıktan sonra niyeyse şutları girmemeye buda onu şutlarından uzaklaşmasına neden oldu.Dikkat edin serbest atış atarkende topu çok yumuşak çıkarıyor elinden.Ben eminim şutuna zamanla güvenmeye başlayacak neticede bu biraz tecrübe ve özgüven meselesi.O tecrübe ve özgüvene kavuşması için zamana ihtiyacı var.
Aynı şekilde ümit milli takımda da orta mesafeden gayet isabetli şut sokuyordu:Şutu istikrar kazandıkça şutuna güveni de artacaktır:

Mesele yok dostum. Yeterki o özgüvenini kazansın tekrar. Yıllarca 4 numara sıkıntısı çekmeyiz. Hem Galatasaray hem de milli takım olarak.

Takım maçlar kazandıkça ve oda bu maçlarda iyi oynadıkça özgüveni yerine gelecektir ve inş iyi şutlar atmaya başlayacaktır .
İlkan ve Furkan önümüzdeki senelerde inş takımımızın uzun rotasyonunun en önemli parçalı olacaklardır.

furkanın yapmış olduğu takip smacı top10 a girememiş. ne saçma top10 yapmışlar. 10 hareketin en az 8 inden daha iyiydi furkanın takip smacı

Furkan'ı umarım uzun yıllar kadromuzda tutmayı başarırız ve büyük başarılar kazanmamızda bize yardımcı olur. Gerçekten büyük oyuncu olma potansiyeli çok fazla ve Oktay hoca'yla bunu daha iyi şekilde başaracağına inanıyorum. Başarılar aslan yürekli adam.

Furkan şu anda tecrübeli dediğimiz isimlerin yapamadığı şeyleri yapıyor, sürekli gelişiyor.
Her maç belli dönemlerde domine ediyor. İnanılmaz işler bunlar.
İlk geldiği gün söylediğim gibi Galatasaray'dan NBA e gidecek ilk oyuncumuz olacak inşallah.

Kendine güven,senin kadar iyisini çok az gördüm.Oldum demezse ki diyecek birine benzemiyor,dahada parlayacaktır.

Euroleague'de gecenin performansına seçildi ve haftanın en iyi beşinci oyuncusu oldu.Bir Ömer Aşık daha geliyor bana göre.Hele ki birebirini ve şutunu geliştirirse bambaşka birşey çıkacak ortaya.