#19 Furkan Aldemir

Ya ben bir şey soracağım acaba Furkan kaç yıl sonra NBA ye gidecek 4 yıllık imzalamıştı bizle ama Ntvsporda bu yılın sonunda drafta gireceğini filan söylediler noluyor dedim :(

nba de bonservis yoktu degil mi :) mesela bizde 4 yıllık sozlesmesi var draft edildi ve takıma katıldı bize para gelecek mi ???

500.000 dolarlik bir sinir var. Eger bunun uzerinde bir bedel belirlenmisse oyuncu kalan kismi kendi karsilamak zorunda. Bir diger ihtimal de kulubun vazgecmesi.

Bu arada Furkan'in gecen sene yasadigi sakatligin ardindan sutunu gelistirdigini biliyoruz. Ayrica yazin bildigim kadariyla bol bol sut idmani da yapmis olmali. (Bu yonde haberler okudugumu hatirliyorum.)

Kisacasi ilerleyen donemlerde Furkan'in sut performansina iyi yonde sasirabiliriz. Hazirlikli olalim. ;)

kesinlikle senin le aynı gorusteyim yanlış hatırlamıyorsam milli takımın hazırlık maçlarında birkaç tane üçlük bile denemişti :) eger rüya felan gördüysem lutfen beni uyandırın.

Bugünkü üst düzey performansından sonra tüm kulvarlarda ilk başta savunmada sonrada hücumda en yüksek beklentim olan uzun genç yaşına rağmen kesinlikle Furkandır. Antrenmanlarda yıl boyunca Songaila'dan sırtı dönük oyununu da geliştirerek hücum gücünü de kesinlikle arttıracaktır. Savunmada rakibinin arkasında sert durabilme konusunda Paok maçından bugüne bile gelişim var. Bir de Zaza'yla birlikte çalıştıkça daha da sertleşecektir. Temennim ilk senenin sonunda ben oldum diyip direkt NBA seçmelerine katılmaması. En azında iki dolu sezon onu seyretmek büyük keyif olacak.

umarım nba konusunda acele edip kariyerini mahvetmez..ama gördüğüm kadarıyla kişilik olarakta çok olgunmuş izlenimi veriyor bana..bekleyelim görelim

3 Maçıda canlı izledim her maç sonrası şunu dedim iyiki almışız çocuk çok iyi oyundan kopmuyor hep oyun içinde faul yaptımı hep mahmut hocasına bakıyor ve buda onun hocasına ne kadar saygı duyduğunu gösteriyor. Şanssızlık yaşamaz ise önü açık bir basketçi f7 maçındada çok iyi oynayacaktır.

Basketbol sporunda genç oyuncular içinde favori oyuncum Furkan,diğer oyuncular gibi 30-35 dakika süre alsa 15 sayı 15 ribaunt gibi istatistiklerinde üstüne çıkacaktır.Çünkü bizde 18-19 dakika oynayarak hermaç 10 sayı atıp,8-9 ribaunt alıyor,bugün yaptığı 5 blokta dikkat çekiyor,takipteyim seni Furkan,Allah sakatlıklardan korusun seni.

umarım nba konusunda acele edip kariyerini mahvetmez..ama gördüğüm kadarıyla kişilik olarakta çok olgunmuş izlenimi veriyor bana..bekleyelim görelim

3 yıl bu takımda oynadıktan sonra Nba'ye adım atmak istiyorum,gelmeden önce böyle bir kariyer planlaması yaptık vs. gibi açıklamalr yaptı kendisi.Bu sene oynayıp gelecek yıl Nba'ye gidecek gibi sözler doğru değil,böyle birşey hedeflemiyorum dedi.

3 yıl bu takımda oynadıktan sonra Nba'ye adım atmak istiyorum,gelmeden önce böyle bir kariyer planlaması yaptık vs. gibi açıklamalr yaptı kendisi.Bu sene oynayıp gelecek yıl Nba'ye gidecek gibi sözler doğru değil,böyle birşey hedeflemiyorum dedi.

Bu açıklamalarını hatırlamıyorum ama güzel olmuş eğer öyle dediyse..Çünkü en az iki senesi var bence..

Ben izledim ama kaynak veremeyeceğim çünkü nerde izlediğim hakkında fikrim yok.Yoksa mutlu olmanız adına sizinde izlemenizi ve inanmanızı arzu ederdim!

kumaş olarak kalite olarak çok iyi. ama orta mesafeli şutunu pek görmedim. bu yanını iyi geliştirmesi lazım. her gittiği klüpte ikili oyunlar üzerinden sayı bulamayacaktır NBA de. bu sene de bu özelliğini çok geliştireceğini düşünüyorum. ayrıca savunma da ve hücumda bazen pozisyonunu kaybediyor. bu da yaşından dolayı normaldir bu yanlışları yapa yapa öğrenir. savunma olarak gerçekten çok iyi. hücum olarakta sırtı dönük ve orta mesafeli şutunu geliştirirse NBA de oynar ve ilk gideceği takımı iyi olursa kalıcı olur

Sevgili Furkan,LÜTFEN AMA LÜTFEN her spor branşında Türk oyuncuların klasik hastalığı olan "oldum" havasına erken kapılıp, kendini geliştirmekten vazgeçme. Eğer ki takım bir çalışıyorsa, sen 3 çalış. Onlar 100 şut çekiyorsa sen 300 şut çek. Antremana 1 saat erken gelip,antremandan 1 saat geç çık. Lütfen bireysel ve ekstra çalışma yapmayı hayatının hiç bir döneminde aksatma. Çünkü 30'una geldiğinde bile öğreneceğin şeyler, geliştireceğin yönler olacaktır. Tıpkı Hüseyin Beşok'un serbest atış atamazken şimdi 3 lük dahi sokabiliyor olması gibi. Yani eksikliklerini giderirsen, önün çok ama çok açık. Yok tıpkı yıllar önce benim izlerken çıldırdığım Gökhan Üçoklar gibi gelişme özürlüsü örneklere meyil edersen, yeteneğine yazık etmiş olursun. Gökhan Üçoklar'ın takımın mecbur tek şutörüyken bomboş şutları dahi sokmak için senelerce zerre gelişme göstermediğini basketbolu yakından takip edenler çok iyi hatırlayacaktır. Aklıma geldikçe, kötü örnek olarak her yerde söyleyesim geliyor.

Sevgili Furkan,LÜTFEN AMA LÜTFEN her spor branşında Türk oyuncuların klasik hastalığı olan "oldum" havasına erken kapılıp, kendini geliştirmekten vazgeçme. Eğer ki takım bir çalışıyorsa, sen 3 çalış. Onlar 100 şut çekiyorsa sen 300 şut çek. Antremana 1 saat erken gelip,antremandan 1 saat geç çık. Lütfen bireysel ve ekstra çalışma yapmayı hayatının hiç bir döneminde aksatma. Çünkü 30'una geldiğinde bile öğreneceğin şeyler, geliştireceğin yönler olacaktır. Tıpkı Hüseyin Beşok'un serbest atış atamazken şimdi 3 lük dahi sokabiliyor olması gibi. Yani eksikliklerini giderirsen, önün çok ama çok açık. Yok tıpkı yıllar önce benim izlerken çıldırdığım Gökhan Üçoklar gibi gelişme özürlüsü örneklere meyil edersen, yeteneğine yazık etmiş olursun. Gökhan Üçoklar'ın takımın mecbur tek şutörüyken bomboş şutları dahi sokmak için senelerce zerre gelişme göstermediğini basketbolu yakından takip edenler çok iyi hatırlayacaktır. Aklıma geldikçe, kötü örnek olarak her yerde söyleyesim geliyor.
Esvet Bey yazdıklarınıza yürekten katılıyorum. Sakatlık sonrası dönüşü herkesin beklediğinden hızlı oldu. Açıkçası Furkan Galatasaray'a gelirken ilk senesinde Eurolig oynamayı hedeflediğini sanmıyorum. Eurocup, Oktay Hoca faktörü, bizim basketbolda yükselen ivmemiz ona cazip gelmişti. Son 15 gündeki gelişmeler bazı süreçleri daha hızlı geçeceği düşüncesine sebep olmayacak inşallah. Son 10 yıllık süreçte NBA'e giden abileri belli bir aşamaya gelip yüksek kontratlara imza attılar ama son aşamada All-Star olamadılar. Sen hep çalış, beraber antrenman yaptığın senden tecrübeli tüm arkadaşlarından bir şeyler kapmaya çalış, gerekirse antrenman sonrası ikili çalışmak için rica et.

Sevgili Ayhan, benim demek istediğim de aynı şeyler. Yani hiç bir oyuncu arkadaşına bile gerek kalmadan,gerekirse kendisine bireysel antrenör tutsun ama özel hayatı dışında basketbolla yatıp,basketbolla kalksın. Yani bu iş onların geleceği,ekmeği,diyemezler ki ben şu işle daha ilgileniyorum,biraz da zamanımı ona ayırayım. Doğru hamleleri doğru zamanda yapabilir ama sıradan değil de gerçekten yıldız bir oyuncu olmak ve NBA'de all star oynamak istiyorsa, o zaman gece gündüz çalışması lazım. Şutu mu eksik,şut çalışacak, post up'ı mı eksik,onu çalışacak,hatta neden 3 sayı çalışmasın, uzun vadede boş kaldığında atabileceği ceza şutları ile savunmaları çaresiz bile bırakabilir. Ama tüm bunları yapması için ÇALIŞMAK,ÇALIŞMAK ve ÇALIŞMAK gerekir. Umarım o bunun bilincindedir ve etrafındaki insanlar bunu ona hatırlatıyordur.