#19 Furkan Aldemir

Dergimizin Ocak 2012 sayısında genç oyuncumuzun çok güzel bir röportajı var. NBA ve kafalardaki diğer soru işaretlerini kaldıracak bu röportaj için bile alınır dergi.

Bu kadar basit atışları kaçırmaya devam edersen Nba'i rüyanda görürsün Furkan. Bomboş atışları kaçırıyorsun. Yüksek postta 0'sın. Sadece savunmayla olmuyor. Lütfen kendin ve bizim için sıçrama yap artık

Bu kadar basit atışları kaçırmaya devam edersen Nba'i rüyanda görürsün Furkan. Bomboş atışları kaçırıyorsun. Yüksek postta 0'sın. Sadece savunmayla olmuyor. Lütfen kendin ve bizim için sıçrama yap artık

furkan şu hali ile imkanı yok nba de oynayamaz 5 numarada fiziği inanılmaz yetersiz kalır nba de 4 numarada şutu yok gelişim gösteremedi net olarak

Yahu insan hiç mi kendini geliştiremez ya. O kadar para kazanıyorsun kendine özel bir hoca tutsanda sana post-up oyunları konusunda yardımcı olsa olmaz mı. Hiç mi şut çalışmaz bir insan ya özel olarak. İleri git biraz ya ileri.

Sakin olun beyler,olimpia maçından sonra havalarda uçuyordunuz burada,ayaklarınız biraz yere bassın.

Bir uzun oyuncunun en verimli olduğu yaşın 28-32 olduğunu düşünürsek, 19 yaşındaki çocuğa neden şut neden post up yapmıyorsun demek asıl nankörlük olur.

O sıradan bir çocuk olmadığı için bu tepki zaten. Sertaç'a neden kızılmıyor çünkü adamın limitleri belli. Ama Furkan 19 yaşında Galatasaray forması giyiyorsa bunun kıymetini bilmeli ve takım bir saat çalışıyorsa Furkan 5 saat çalışmalı. Yoksa kimse kusura bakmasın sonunun benzeyeceği kişi Cenk Akyol'dur.

Yeter artık ya, cidden yeter!

Basketbol bir takım oyunu ve kazanırken takım kazanıyor, kaybederken de takım kaybediyor. Hele de bizim özelimizde.. Biz takım oyunu oynuyoruz ve bununla övünüyoruz. Furkan da takımın bir parçası ve elinden geleni yapmaya çalışıyor. Yeterli olmayabilir, daha fazla çalışması gerekebilir ama eleştiri yaparken herkes haddini bilmeli. Elbette eleştiri olacak ama sınırları iyi çizilmeli!..

Ben sanki biraz daha fazla süre alsa daha iyi oynayacağını düşünüyorum. Maça kolay ısınamıyor çünkü bence. Ama süresi artarsa verimi de artar diye düşünüyorum. Ayrıca varsın boş şutları kaçırsın. Bu yaşta mücadelesi ve yüreği yeter. Ayrıca Onur'a aynen katılıyorum bu takım oyunu ve bunu Avrupa'ya ve Türkiye'ye gösteren en iyi takım biziz. Bireysel olarak birebir karşılaştırdığınızda en kötü kadro bizde olabilir ama top paylaşımı ve uyum olarak en iyi takımlardan biriyiz.

Kaç kez söyledim..Mesele 19 yaşında olması değil. Bu çocuk bomboş turnike bitiremiyor. Bir sıkıntısı var galiba. Zor bir çocukluk mu geçirmiş bilmiyorum ama potanın altından topu nasıl vuracağını bilmiyor. Bomboş yahu. At be canım kardeşim. Gözünü seveyim..

Neyse ne..Bunlar temel şeyler. 19 yaşında olması bazı şeyleri yapmaması anlamına gelmez, hatalarını söylemeyeceğimiz anlamına gelmez. Şutu falan geçtim. Evet belki yaşı bahane gösterilebilir ama pota dibinden turnike btirememesinin hiçbir izahı yok.

Doğukan, oyuncuların hataları söylenir, buna hakkı var herkesin ama tutup da yakışık almayan sözler kullanılamaz. En azından burada böyle..

Bir de olaya farklı bir boyut katmışın; pota altı bitiriciliği ile çocukluk dönemi...

Eleştiri boyutlarının nirvanaya ulaştığı andır ''Zor bir çocukluk mu geçirmiş bilmiyorum ama potanın altından topu nasıl vuracağını bilmiyor''. Vay be kardeşim!!

bundan 2 sayfa önce NBA layık yazıları yazılırken sımdı neler yazılıyor sende git furkan sende git . unutmayalım bu çoçık daha 19 yasında ,kıyasladıgımız adamlar senelerdır üst sevıyelerde basketbol oynuyor ama furkan ılk defa bu sevıyelere cıktı bunu idrak edememek çok garip her yenılgı sonrası forumda oyuncuları asıp kesmek moda oldu buna çok üzülüyorum.

Amaç kimseyi asıp kesmek değil. Görülen eksiklikleri söylemek. Asıp kesmek olsa riband kralı Furkan demeyiz değil mi?

Songaila değil pota altında, rakip sahada bomboşken turnike kaçırınca bir şey yok, Furkan kaçırınca auuv :)

Furkan daha çok genç, geliştirecektir kendini.

Songaila değil pota altında, rakip sahada bomboşken turnike kaçırınca bir şey yok, Furkan kaçırınca auuv :)

Furkan daha çok genç, geliştirecektir kendini.

Arkadaşlar şunu anlayalım lütfen, biz Furkan'ı eleştirerek onu sevmiyor değiliz. Neden görmüyoruz kendisini geliştirmesi gerektiğini?
Ayrıca Songaila boş turnikeyi kaçırınca birşey yok mu? Kulakları ne çınlıyordur bir bilsen :)

bu forumda bir oyuncunun eksik yönlerini söylemek neden bu kadar tepki alıyor hiç kimseyi eleştirmeyelim polyanacılık mı oynayalım onu mu istiyorsunuz?