#19 Furkan Aldemir

Kaç kez söyledim..Mesele 19 yaşında olması değil. Bu çocuk bomboş turnike bitiremiyor. Bir sıkıntısı var galiba. Zor bir çocukluk mu geçirmiş bilmiyorum ama potanın altından topu nasıl vuracağını bilmiyor. Bomboş yahu. At be canım kardeşim. Gözünü seveyim..

Neyse ne..Bunlar temel şeyler. 19 yaşında olması bazı şeyleri yapmaması anlamına gelmez, hatalarını söylemeyeceğimiz anlamına gelmez. Şutu falan geçtim. Evet belki yaşı bahane gösterilebilir ama pota dibinden turnike btirememesinin hiçbir izahı yok.

Yahu insan hiç mi kendini geliştiremez ya. O kadar para kazanıyorsun kendine özel bir hoca tutsanda sana post-up oyunları konusunda yardımcı olsa olmaz mı. Hiç mi şut çalışmaz bir insan ya özel olarak. İleri git biraz ya ileri.

Eleştiriler düzgün üslupla yazılırsa insanlar da o şekilde cevap verir ama bu tarz eleştiri olursa doğaldır tepkiler...

Taraftarsanız taraftar gibi davranın, "nankörlük" yapmayın..

Aslında ben tahmin edebiliyorum sorunu, çocukluğunuzda pivot olmayı hayal ettiniz hep ama bu mümkün olmayınca pivotları eleştirip duruyorsunuz...

Senin yaşına bakıldığında 34 yazmışsın ama 3 yaş 4 ay herhalde o. Çünkü böyle bir yorumu anca o yaşta birisi yapabilirdi.

İşte biz de tam onu diyorduk...

Oyuncu yapması gerekenleri yapamayınca bunun adı oynadığı oyuna nankörlük oluyor ama bunu taraftara uyarlayınca profilde görünen 3 yaş 4 ay oluyor. Oyuncu boş turnikeyi bitiremeyince çocukluğuna inmek serbest ama takımı sahiplenmeyen taraftarın çocukluğuna inmek 3 yaş 4 ay´a tekabül ediyor.

İşte biz de tam onu diyorduk...

Oyuncu yapması gerekenleri yapamayınca bunun adı oynadığı oyuna nankörlük oluyor ama bunu taraftara uyarlayınca profilde görünen 3 yaş 4 ay oluyor. Oyuncu boş turnikeyi bitiremeyince çocukluğuna inmek serbest ama takımı sahiplenmeyen taraftarın çocukluğuna inmek 3 yaş 4 ay´a tekabül ediyor.

Abi insan büyükleriyle ilk önce düzgün konuşur sana yaptığı tam bir saygısızlık yaptığı başka bir şey değil.Kendisi de ne yapmaya çalışıyor çözemedim doğrusu :S

Konu Furkan Aldemir'den uzaklaşmasın diye yazmak istemedim; ama şunu belirtmekte fayda var: Biz eleştirmeyin demiyoruz. Görülen eksiklikler, yanlışlar muhakkak belirtilmeli. Her şey mükemmel değil, bunu görüyoruz zaten. Öyle olsa, başarılar tavan yapmış bir durumda ağzımız kulaklarımızda gezerdik.

Oktay Mahmuti konusunda sene başından beri ara ara yazıyorum bu konuda. Kimse eleştirilmez değil. Eleştirilmeli zaten. Ama kimse Mahmuti'ye yetersiz, başarısız dememeli. Yıllarını bu işe vermiş, üst düzey koçluk yapmış birisine yetersiz demek, çok saçma oluyor.

Anadolu Efes maçında neden Cevher'e yeterli süre vermedi, neden Savovic'i oynatmadı gibi sorular sorulup bu konuda eleştiri yapmak normal karşılanır; ama yılların Eurolig gediklisi Efes'e deplasman konumunda 6 sayı farkla yenildiğimiz için, geçmiş sorgulamak, uygun olmayan yaklaşımlarda bulunmak, tabii ki kabul edilebilir değil.

Başlığa uygun yazacak olursam; Furkan bu maçta iyi değildi diye geçmişi kötüleniyorsa, beş gün sonraki Olympiakos maçında kendini bulursa, geçmişi harika mı olacak?

Kötü maç geçirmiştir, eyvallah, eleştirilebilir; eksik yönleri belirtilebilir bu maça dair. Ama sadece tek maç üzerinden bütün kariyerin eleştirilmesi ne kadar mantıklı, bilemiyorum.

Insanlar artık nerelere sallayacaklarını şaşırmışlar. Klavyesi olan bir şeyler yazıyor. Bahsettiğiniz adam 19 yaşında ve ilk defa bu düzeyde oynuyor. Şu an çok övdüğümüz Emre Çolak ve Semih Kaya'nın bile bu zamanlara gelmesi bile kaç yıl aldı farkında mısınız ? Basketten çok anladığını düşünmüyorum insanların, o yüzden futboldan örnek veriyorum.

İşin İlginç yanı Furkan ilk geldiğinde daha iyi oyunlar oynadı. Ama Her nedense oyunu daha sonra ilerleyeceğine gerilemeye başladı en iyi yaptığı şey olan ribaunt konusunda bile geriledi.
Bu duruma anlam veremiyorum.

İşin İlginç yanı Furkan ilk geldiğinde daha iyi oyunlar oynadı. Ama Her nedense oyunu daha sonra ilerleyeceğine gerilemeye başladı en iyi yaptığı şey olan ribaunt konusunda bile geriledi.
Bu duruma anlam veremiyorum.

Birisi ağır olmak üzere iki sakatlık yaşadı.Maçlara maske ile çıkmak zorunda kaldı.Sakatlığı gelişimine ket vurdu ve vuruyor.Furkan birazcık çekiniyor ben bunu Efes maçında tiple-yemediği Cenk'in faul yaptığı pozisyonda gördüm.Yanlış tespit olabilir tabii

yeni ömer aşık olma yolunda emin adımlarla ilerliyor!!! özellikle parmak hassasiyeti konusu bir pivot için çok önemlidir iyi bir bitirici olması adına ki bu sonradan zamanla gelişecek birşey degil..bknz: ömer aşık...

velhasıl iyi rebocu,iyi boxout yapıyor ama bitiricilik konusunda cidden zayıf...evet parmak hassasiyetini geliştiremez ama çok çalışarak belirli noktalarda otomatik şutlarla vasat bir bitirici olabilir...

yeni ömer aşık olma yolunda emin adımlarla ilerliyor!!! özellikle parmak hassasiyeti konusu bir pivot için çok önemlidir iyi bir bitirici olması adına ki bu sonradan zamanla gelişecek birşey degil..bknz: ömer aşık...

velhasıl iyi rebocu,iyi boxout yapıyor ama bitiricilik konusunda cidden zayıf...evet parmak hassasiyetini geliştiremez ama çok çalışarak belirli noktalarda otomatik şutlarla vasat bir bitirici olabilir...

Hep söylüyoruz ama ilerleme olmuyor. Umarım olacaktır. Bugün yine çok basit atışları kaçırdın ama savunmada iyi işler çıkardın.

Bence bugün güzel işler yaptı Furkan. İlk sayısı göz yaşı damlası gibiydi ki güzel bir gelişme, daha sonra güzel ayak oyunlarıyla bir pivot oyunu sergiledi ve sayıyı buldu maçın sonunda da bıraktığı kritik bir hookumsu şut onun bazı yeni şeyler üzerinde çalıştığını gösteriyor. Savovicle de iyi ikili gibi durdular oynadıkları süre boyunca. Artık Savovic'in gelmesiyle ribolarda tek başına mücadele eden adam olmayacağı için biraz daha rahatlayacak ve bu ikisinin dolayısı ile takımın performansını yukarı çekecek.

NBA sevdasına düşmezse gelişime açık bir oyuncu Furkan. Bizimle birlikte büyüyecektir. NBA i denerse sadece zaman kaybetmez, mental açıdan da çok yıpranır.

mümkünse bi 5 sene falan nba düşünmesin...bak scola 28inde gitti çatır çatır oynuyor...euroleauge'de avrupa'da kariyer yap kendini büyüt takımını büyüt...ama önce vasat bir bitirici ol...

biraz daha kendine güvenmesi lazım.hynes karşısında potaya vurması gereken 2 smaclık poz.ı turnikeyle bitiremei ama herzamanki gibi aslanlar gibi mucadele etti.

savunmada yaptıklarına diyecek bir şey yok zaten.. hücumda bitiricilik anlamında zayıf ama yaşını hesaba kattığımızda biraz da gelişecektir.. 6-8 sayı yerine 12 civarı atarsa tadından yenmez olur :)

Furkan dün 6 sayı attı herhalde bunları 4 sayısı kendi oynadığı birebirlerden geldi , hele maçın basında antic oynadığı bir birebir var antic uçurdu basket faul aldı. İnsallah kendini gelistirmeye devam eder birebirlerini gelistirsin birazda sut atsa harika bir oyuncu olur .