#19 Furkan Aldemir

Bu sene drafta girse de bizde kalma ihtimali var. Bir sene daha oynar Avrupa'da sonra gider NBA'e diye düşünüyorum. Furkan Avrupa için çok ideal iyi bir pivot. Çaylak olduğu sezonda güçlü kadrosu olan bir takımda oynarsa Enes Kanter'in bu seneki çaylak performansından daha iyisini sergiler.

Furkan NBA draftında seçilir ama "en azından" 1-2 sene sonra gider diye düşünüyorum. Dergide yapılan röportajından edindiğim izlenim bu şekildeydi.

Zaten 1 sene sonra NBA´e gidecek oyuncuya yönetimin uçuk bir bonservis ödemesini ihtimal dahilinde görmüyorum. Furkan´ın NBA´e gitme durumu bugün ortaya çıkmış sürpriz bir durum değil ki, bunların hepsi konuşulmuştur..

Bu seneki draft çok övülüyor.1. turun sonlarından,hatta 2. turdan bile önemli oyuncuların çıkabileceği konuşuluyor.Eğer böyleyse,bu seneki draft'e girmesi pek mantıklı olmaz.

Bu sene tahminen draft edilir. Bu seneki draftın çok iyi olduğu düşünülürse artı yeteri kadar hucumunuda geliştiremediğini de hesaba katarsak 1-2 sene daha bizde oynar.

furkan bu sene draft edilebilir ama şu anda Nbade oynayabilecek kadar gelişim gösteremedi.Bizimle 2 sene daha geçirip orta mesafe şutunu ve sırtı dönük oyununu geliştirebilir.Ben yinede Nbade oynayabileceğini düşünmüyorum.Örneğin Furkandan çok daha iyi bir oyuncu olan Ömer Aşık bile kısıtlı süreler alabiliyor.Semih hemen hemen hiç süre alamıyor.İşi oldukça zor.

furkan bu sene draft edilebilir ama şu anda Nbade oynayabilecek kadar gelişim gösteremedi.Bizimle 2 sene daha geçirip orta mesafe şutunu ve sırtı dönük oyununu geliştirebilir.Ben yinede Nbade oynayabileceğini düşünmüyorum.Örneğin Furkandan çok daha iyi bir oyuncu olan Ömer Aşık bile kısıtlı süreler alabiliyor.Semih hemen hemen hiç süre alamıyor.İşi oldukça zor.

ömer aşık nba'e gittigi ilk sene topu çembere vurmaktan başka hiçbir hücum opsiyonu yoktu...fenerbahçedeki halini de hatırlarım da solomon'un servis yapmadan sayı bulması gibi bir ihtimali yoktu ömer'in...kısaca furkan bu gelişimini sürdürürse nba'de belki kalburüstü bir pivot olamaz(boyu kısa) ama ömer'den daha iyi olur muhakkak...

ömer aşık nba'e gittigi ilk sene topu çembere vurmaktan başka hiçbir hücum opsiyonu yoktu...fenerbahçedeki halini de hatırlarım da solomon'un servis yapmadan sayı bulması gibi bir ihtimali yoktu ömer'in...kısaca furkan bu gelişimini sürdürürse nba'de belki kalburüstü bir pivot olamaz(boyu kısa) ama ömer'den daha iyi olur muhakkak...

Ömer'le Furkan'ı karşılaştırmak yanlış olur. Ömer NBA'de şimdilik sadece savunma rolüyle tutunuyor. Buradaki şansı hem fiziği (gün geçtikçe kalınlaştığını da görüyoruz) hem de Tom Thibodeau gibi harika bir savunma koçuyla çalışması. Furkan ise özellikle fiziksel olarak -ki ben şu an için alçak post savunmasının da NBA düzeyinin çok altında olduğunu düşünüyorum- Ömer'in çok gerisinde ve rolü çok net belli olmayan bir takıma giderse -NBA'deki organizasyonsuz takımların fazlalığına dikkat- hiç şansı olmaz bana göre. Sakatlıkların da payı olsa, Semih'in Boston ve Cleveland maceralarına da bakabiliriz fikir edinme açısından.

Furkan'in bir uzun için ince fiziği, orta-kısa-uzun mesafede şutunun olmayışı düşünüldüğünde bende NBA'in onun için yanlış adres olduğunu düşünüyorum. Öte yandan bu birazda tercih meselesidir NBA'e gidip sirk takımlarında kalıp 4-5 milyonluk kontratlarda alabilir 2-3 yıl içinde ancak Avrupa'da kalırsa şayet önümüzdeki 2 yıl içinde Avrupa basketbolu için elit pivot statüsüne gelebilir. Hele ki GS'ın Euroleuge macerası devam ederse çok iyi yerlere gelir Furkan dolayısı ile bu sürecin sonunda NBA'den kazanabileceği NET ücrete yakın kontrat teklifleri alabilir.

Dediğim gibi Furkan'ın olayı tamamen tercih meselesi garanti bir parlak Avrupa kariyerinide seçebilir, herşeyin riskli olduğu NBA'ide.

Furkan,eğer önümüzdeki yıl Nba'ye giderse kariyeri açısından yanlış yapar,önünde Semih ve Ömer örneği var,onlar bizim Furkan'dan daha çok Euroleague'de oynamasına rağmen süre alamıyor.Birde Enes örneği var,üçüncü sıradan seçilmesine rağmen çok az süre alıyor.(Bence Amerikalı olsaydı ilk beş oynardı).Furkan'ın en az bir ikiyıl daha euroleague tecrübesi kazanması lazım...

Furkan NBA hücumuna geliştirerek giderse orada iyi bir rol oyuncusu olur.
Savunması iyi,ribaundlara girmiyorum uzmanlık alanı.:)
Ama post oyunlarına geliştirerse ve orta mesafelerini her maç 3-4 tane sokacak seviyeye getirirse çok iyi olur.
NBA'de 4 oynayabileceğini sanmıyorum.5 için kısa olsada orada 5 numara fark yaratabileceğini düşünüyorum.
Neden NBA'de 4 oynayamaz dedime gelirsek NBA'deki 4 numaralar çok atlet ve ayakları çabuk oyuncular.

nba'de bu size'da olup da 5 oynayabilen oyuncular çok istisnadır..ki o istisnalar da kendrick perkins,ben wallace gibi resmen vahşi denebilecek derecede kuvvetli oyuncular.. nba furkana göre biryer degil...daha önce de söyledigim gibi kalburüstü bir pivot olamaz nba'de...ama avrupanın elit uzunları arasına girebilir...nba yapmak belki prestijdir ama semih erden vakası var önümüzde hali hazırda..hiç gerek yok yani...

furkanı şu haliyle boyalı bölgede bynum'un howard'ın arkasında düşünmek bile istemem...

Arkadaşlar bizim Furkanımız var. Onların yok. Sahadaki aslanımızsın Furkan... Geleceğimizsin aslanım. Dualarımız seninle , Allah yardımcın olsun. Vur geç aslanım...

aklın nerde paşam ha?? yoksa draftlarda mı aklın?? yoksa yoksa ilk turdan seçileceginin hayallerini mi kuruyorsun?? daha pota dibinden smacı vurmak dısında(onu bile kaçırdıgın oluyor) o topu o potaya sokamıyorken nba hayalleri mi kuruyorsun??hadi canım hadi...

Tek özelliği ortalamanın üzerinde bir reboundçu oluşu.onun dışında maalesef herhangi ciddi bir özelliği yok.Ne şut ne post-up oynama yetisi hiçbir özelliği gelişmemiş.

Bu haliyle NBA e giderse vah o amerika basketbolunun haline.

Furkan bu sezon bence elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı ama bazı şeylerde eksikti.Bu eksiklerinide çalışarak düzelteceğine inanıyorum.Bu yazın çok fazla çalışıp kendisini geliştirmeli.Bu sene tecrübe kazandı ama seneye artık kendisini göstermeli.Özellikle pota altında basket faul posizyonları kaçırmamalı ve hergün 500 şut ve serbest atış çalışmalı.

arkadaşlar biraz ağır olmadımı yorumlarınız! sonuçta bu takım 2 sene fatih solak gibi uzunlara emanetti pota altında,sonuçta gelişime çok açık bir oyuncu furkanda sadece hücumda kendini geliştirmesi gerekiyor ayrıca çok da genç herşey kendisine bağlı,yıllar boyunca anlaşma yapmadık sen ilk 5de sürekli varsın die ..kendisini geliştirirse kalır olmazsada ayrılır ama bu kadar eleştiri bence ona ağır,sene içinde çok da fazla katkı yaptı ve buraları ilk defa oynuyor,sabredelim eminimki pota altında bizim için çok önemli kuvvet olucak..