#19 Furkan Aldemir

Hep söylediğim gibi Furkan 25 dakikanın üzerine çıktığı her maçta ve biraz pozisyon hazırlandığı taktirde her maç double double istatistik yapar. Bugün de bunu gösterdi, ortalama üzeri pota altı olan Zalgris'e karşı, rakibin 2 uzununun toplamından çok ribaund aldı ve savunması da fena değildi, inşallah bu şekilde devam eder aslan parçası.

Ben bugünkü performansını "bir parmak bal çaldı ağzımıza" olarak görüyorum ve çok daha iyilerini bekliyorum. Gerçekten yapabilir çünkü.

Sezonun en iyi oyununu oynadı. Böyle ribaund çekip, takip smacını kovaladıktan sonra bıraksın arkası dönük oyunu, orta mesafeyi de Dudley oynasın. Maşallah...

Gayet başarılıydı maçta ancak bir iki pozisyonda bomboş bitiremedi bu hataları biraz daha aza indirmeli ancak biz ona inanıyoruz. Birde şu serbest atış problemini hallet be aslanım .

16 dakikada 6 rib alıyor ki 40 dk ya göre hesaplandığında EL lideri olabilir.

EL'de 20 dk ve üzeri süre aldığında bu yılki performansı:
Oly deplasman 21:22 10 s 7 r 2 top çalma 14 rkg
Malaga 28:52 8 s 12 r 20 rkg
Stelmet Gora 33:30 11 s 16 r 4 a 25 rkg
Bayern dep 30:15 7 s 7 r 10 rkg
Partizan dep 26:12 9 s 6 r 6 blok 21 rkg

20 dk süre aldığında performansı ortada. 9 s 9,6 r 18 rkg ortalama ile oynuyor.
İstatistiklere yansımayan savunmasını da eklersek Furkan'ın en az 20 dk süre almasının önünde performansı ile ilgili bir engel yok.
Ki son dönemde Bonsu ve Erceg dökülürken Ergin Hoca Furkan'a hakkını vermeli diye düşünüyorum.

Zalgiris maçı 33:15 10 s 14 r 1 blok 20 rkg
Aldığı süreyi hem mücadele hem de istatistik olarak bu kadar verimli kullanan az oyuncumuz var.

Mutlaka sezon sonu sözleşme yenilenmeli kapıda ağzı sulanan bi fenerbahçe ülker var.. Çok iyi savunmacı ve ribaunçı ayrıca hücumda da iyi bitirici..

aaah, ah! şu gözler Furkan hakkında atıp tutan ne yorumlar okudu şu forumda. bu kadar destekçisinin de olması sevindirici. iyi savunma, ribaund ve ikili oyun... aynı zamanda atletik. çok fazlasını beklememek lazım. serbest atışını geliştirsin yeter. hepsini aynı anda yapan 5 numara çok yok zaten.

Son maçlarda takımın en formda ve konsantre oyuncusu. Tek başına pivot pozisyonunu götürüyo resmen. Ayrıca hareketli topla buluştuğunda topu bitirme yüzdesini de çok arttırdı. Playofflarda çok katkı vericek

Furkan'ın bloklarını takip ediyorum sezon başlarında 0 çekerken son maçlarda en az 1 blok yapıyor,genel ortalama 1.3 oldu ve krallıkta 3.sırada

Açık ara en değerli yerli uzun Ömer Aşık'tan sonra.Elimizde tutabilmemiz gerçekten çok çok iyi oldu.Yavaş yavaş Euroleague seviyesi maçlarda bile fark yaratan bir isme evriliyor.Bunun dışında benim gözlemlediğim yabancı oyuncularla iletişimi de oldukça iyi.Gerçekten çok değerli bir isim.Playoff öncesi çok çok iyi haber bizim için ve bence Furkan için de iyi seçim.Oyuncu öğütme konusunda marka olan bir klübe sırf yüksek ücret için gitmemesi kariyerinin kalanına da olumlu yansıyacak