2005-2006 Takım Kadrosu

Benim girdiğim bir haber üstüne Eurobasket merkezden yapılan bir hata olmuş. Onlar adına özür dileyeyim, 2 gün öncesine kadar Bengü-Gülçin-Ceylan üçlüsü de erkek takımında görünüyorudu, mail atıp onları düzelttim ama Ummuhan benim de gözümden kaçmış, özür dilerim
 
tabi arkadaslar eurobasket yoneticileri bizim bayan takımına transfer yaptımıza inanmayıp hepsini erkek takımında gosterdi hani adamları suclamamak lazım??? :kop :kop :kop
 
dawkins' Alıntı:
Su anki kadroya bakarsak:

PG: 1 numaraya alinan Malik Dixon kagit uzerinde gayet iyi gozukuyor, Israil ligi'ndeki ortalamalari da gayet tatminkar. Israil Ligi'ndeki 25 sayi civarindaki ortalamasi ve asist rakamlari da fena olmayan istatistigi, takimi idare etmek disinda skora da ciddi katki saglayacagini gosteriyor. Mac icinde 10 dk kadar Dixon'i dinlendirmek ve gerektiginde cift guarda donmek icin yedek PG olarak Ismet bence yeterli, bu sansi almayi da fazlasiyla hakediyor. Umarim bu yil Ismet cikis yapan oyunculardan biri olur. Maddi problemler veya istenmeyen bir sakatlik yuzunden Dixon'i kaybetmezsek, yaninda Ismet ile birlikte bu pozisyonda bir sorun yasayacagimizi sanmiyorum

SG: 2 numara icin alinan De Sean Hadley'i herkes cok methediyor, CBA istatistikleri de gerek hucum, gerek ise savunma yonunden cok umit verici. Mac icinde kendisini dinlendirmek icin kisa surelerde Gokhan bu pozisyonda oynayabilir veya Ismet'i oyuna alip, Dixon 2 numaraya kaydirilabilir. Kisacasi Hadley beklendigi gibi cikar ve yine maddi sebepler veya sakatlik yuzunden kendisini kaybetmezsek bu pozisyonda da herkesle kapisabiliriz gibi duruyor.

SF: Iste bence bir takimin en onemli mevkilerinden birisi ve bzim de en zayif oldugumuz yer. 3 numarada oynamaya aday oyuncularimiz Valentin Pastal, Semsettin ve Gokhan Ucoklar.

Valentin Pastal bir suredir hem Efes'in, hem de milli taki idarecilerinin yatirim yaptigi bir oyuncu. Gectigimiz yaz (Efes'te hic sure almamasina ragmen) A milli takimda da epey sure aldi. Ancak su ana kadar bir turlu kendisinden beklenen cikisi yakalayamadi. Bu sezon kendisi icin bence son sanstir: ya kendisinden beklenen cikisi yapar ve tekrar milli takim kadrosunda Hidayet'e bir alternatif olur (ki milli takimin da boyle bir oyuncuya cok ihtiyaci var, Hido disinda gercek bir 3 numara yok kadroda), ya da yuksek potansiyeli olup da bu potansiyele ulasamayan oyuncular kervanina katilir. Butun temennim bu sene arzu edilen cikisi yakalamasi ancak, acik soyleyeyim, bu konuda pek de umutlu degilim. Son 2 sene icinde Cihad Sahin'in (ki Cihad da Ulker'in 3 numara icin potansiyel olarak gordugu ve yatirim yaptigi bir oyuncuydu) yaptigi katkidan daha fazlasini yapmasini beklemiyorum.

Gokhan Ucoklar ise "potansiyeline ulasamamis yetenekli oyuncular" kulubunun duayen baskani sayilabilir. Kendisini taniyanlar iyi ve uyumlu bir oyuncu oldugunu soylerler hep. Ama ben kaybettigi her top sonrasi veya el uzerinden cekince kacan her sut sonrasi hakeme bakan ve faul bekleyen bu tarz oyunculari pek sevmiyorum. Gokhan, Kolej'den ilk geldiginden beri bu aliskanligindan vazgecemedi, bir turlu oyununu sertlestiremedi. Ustelik benchden gelince psikolojik olarak cok dusuk halde oyuna giriyor ve bu durumda da sutlarindaki yuzde cok dusuk kaliyor. (bu arada Gokhan'in bu verimsizliginde belki biraz da pay bizim takimda. Neticede Galatasaray'a geri donmeden once Tekel'de oynadigi sezon hic fena degildi). Ama sonuc olarak Gokhan'dan bu pozisyonda ilk 5 olarak faydalanacagimizi sanmiyorum, benchden gelince de sadece diger oyunculari birkac dk dişnlendirmek disinda bir katki yapmasini beklemiyorum.

Semsettin ise basli basina bir konferans konusu. Ne kit basketbol bilgisinin, ne de karakter yapisinin Galatasaray'da oynamaya layik oldugunu dusunmuyorum (gerci boyle koca boyle oyuncu yakisir ama neyse!).

Bu kadronun zayif noktasinin bu pozisyon oldugunu dusunuyorum.

PF: Uzunlar konusunda pek sorun yasayacagimiz sanmiyorum. Elimizde 4 numara olarak kaptan Burak gibi benchten de gelse takima katki verebilen hirsli bir oyuncu ve aslinda potasiyeli yuksek olup da o potansiyele ulasmamis Huseyin Demiral gibi 2 oyuncu var. huseyin'den ben hala umutluyum, uzun suren sakatliklar yasadi ama hala basketbol milli takimi kadrosunda dusunulebilen bir oyuncu. Diger uzunlari dinlendirmek icin fazlasiyla yeter ama eger iyi bir sezon gecirirse bundan cok daha fazla katki saglayabilir.

Bu 2 oyuncu disinda, eger Allred de bahsedildigi gibi 4 numara olarak da gorev yapabiliyorsa bu pozisyonda da hic sorun yasamayiz gibi duruyor.

C: 5 numarada elimizde Fatih ve Allred gibi 2 uzun var. Ustelik Allred 4 numara da oynayabiliyorsa, bu iki oyuncudan ayni anda da faydalanabiliriz (ki muhtelemel bu ikili ilk 5 baslar). Bu sekilde de cok kalin ve saglam bir pota altina sahip oluruz. burada belirleyici iki etken var bence: birincisi Allred'in kolejlerdeki 17 sayi 12 rib. istatistikleri guzel de zayif bir kolej ligi ve zayif bir okulda bu istatistikleri yapmis. umarim TBL'de de verimli olabilir.

Ikici konu da Fatih'den ne kadar sure faydalanabilecegimiz. Fatih cok cabuk faul problemine girebiliyor, uztelik uzun suredir pek fazla zaman alamadi. Oyun kondiyonu ve faullerini dengeli kullanirsa pota altinda cogu takima baskin olmamizi saglayabilir. Ama her kosulda Allred, Fatih, Huseyin, Burak dortlusuyle cember altinda sorun yasayacagimiz sanmiyorum.

Bu durumda kafamdaki soru su: Eger 4. yabanciyi alacaksak hangi mevkiye almaliyiz? Forumda okuduguma gore 4 numara icin bir oyuncu deneniyormus ama bence esas eksigimiz 3 numarada. Ote yandan eger 3 numaraya bir yabanci alirsak, gecen sene yasadigimiz rotasyon sorununu yine yasayacagiz, 4 yabancinin da mevkileri farkli oldugu icin her yabanci oyuncu degisikliginde birkac oyuncuyu bir arada degistirmek zorunda kalacagiz (ki bu gectigimiz sene istikrarsizliktaki sebeplerden bir tanesiydi bence). Bu sebeple bence su an icin 4. yabanci alinmayip, duruma gore ilerleyen haftalarda bu oyuncu ve pozisyonu belirlenmeli diye dusunuyorum.

Sonuc olarak bu kadro ne yapar? Acikcasi bilemiyorum. Uzun sure sessiz kalinan bir transfer donemi sonrasinda son dakika hamleleriyle bence hic fena olmayan bir kadro kuruldu (acikcasi bu kadroyu beklemiyordum). Cafecrown ile yapilan anlasma saysinde artik sezon icinde maddi konularda sorun yasamayacagimizi umuyorum. Bu durumda is artik Halil Uner'e ve oyunculara kaliyor. Umarim Halil Uner son 2 sene icindeki basarizliktan kendisine de ders cikartmistir (hic sanmiyorum ama umit dunyasi iste!). Bazi oyuncular (Valentin, Ismet) da bu sene cikis yakalayabilirse iyi bir sezon yasayabiliriz. Ilk 6 icinde olmak beni sasirtmaz, bunun ustu cok buyuk basari olur.

Öncelikle Aynı fikirdeyim :
Ancak 3. Numarada yetersiz olduğumuzu düşünmüyorum.
Çünkü; Gökhan Üçoklar gibi kendini fazla göstermeden oyuna çok şey katabilen tecrübeli bir oyuncumuz var. Valentin'de onu iyi tamamlarsa bir sorun olmaz ve tabi birde Şemso var o başlıbaşına bir güç ama gününe bağlı iyi olduğunda durdurasmazsınız ama o günde olmazsa 3 lük sallayarak saçmalayabilir....


Umarım herşey çok güzel olur...
 
ısmet ıı bı oyuncu ama bence bu sene dırekt olarak cok fazla sure alması bence yanlıs olabılır barıs gıbı oyuncu yada serhat bır numara oynarsa daha ıı olur ısmet uzun vadede cok ıı cok daha fazla sure alaması gerekıo ama cok fazla sure onu yıpratabılır cunku basında halıl uner var halıl uner oyuncularına ıkazdan cok bagırıo o yuzden cocuk korkudan ne yapacagınıı karıstırabılır...
 
nese ismet bu sene mutlaka oynicak ama 5 dk ama 10 dk ve bu sureler suan icin onun gelismesine yeter zaten 2-3 seneye kalmaz kendi devralır dumeni
 
Valla galatasarayın kadrosunu bilmiyorum ama koch'un yazdığı kadro çok iyi değil. :(
 

Üst